Beszélgető

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

"Klímavészhelyzet van, tessék türelmesen várni a BKV járataira."

"Jó hogy van az a sok alpolgármester, mehetnek havat lapátolni."

"Geri még nem ért be a Városházára, mert folyton elesett a biciklivel."

A mai "hókáoszról".

Bakker, ennyire pontosan évek óta nem lőtték be a havazást. Erre elesik a város, és a MÁV is hozza a legrosszabb formáját. :D

Bakker, most hívott anyós,hogy még ne induljak eléjük az itteni légikikötőbe,mert még az otthonit sem tudták elhagyni,ugyanis lefagyott a kifutó,és a szpíker azt mondta,hogy éppen jégmentesítő kocsit "keresnek".....
Lefagy a kifutó 2019-ben....
Nincs jégmentesítő Kraz.....
Most keresik,és még be is mondják,hogy keresni kell,eszem,f.szom megáll.
:(

Most október végén voltam kinn Szentpéterváron. Második vagy harmadik nap éjjelén leesett kb annyi hó, mint most itthon és lásd csodát valahogy azok a drága és egyesek által lenézett Szerjózsáék képesek voltak felkészülni arra a rohadt havazásra. Szergej vagy az aktuális közép-ázsiai alkalmazott beugrott a hótoló Mergába és vuss még mikor esett a hó szépen végigtolták az utcákat és a minden tiszta volt. A járdák a Nyevszkij proszpekten is teljesen hó meg jégmentesek voltak és egyedül a tetőkről lefolyó hólé volt ami átfolyt rajta az utcai csatornákba. A Téli Palota előtti téren meg konkrétan a két, korábban már emlegetett Mercedes járt egymással szinte balettot, hogy míg az egyik összetolta a havat, addig a másik szépen felsöpörte azt. Nem kellett negyed óra csontszáraz volt minden. Tudom, hogy más klíma és ők azért jóval hidegebb és hosszabb teleket szoktak meg, de nem igaz, hogy itt vagyunk Európa közepén sokkalta enyhébb klímával és 5 centi hó képes kinyírni a komplett közlekedési struktúrát élén a MÁV-val. Minden évben amikor eljön a tél végig kell ezt szenvedni, mert se az illetékesek se az emberek nem bírják felfogni, hogy télen bizony nem gatyarohasztó meleg van hanem még tán-tán hó is eshet.

Hogy lenne jégmentesítő Kraz? a Kraz nem fancy. :)
A honvéccségnek is talán, ha három Kraz-os hőbörgője van összesen.
Most október végén voltam kinn Szentpéterváron. Második vagy harmadik nap éjjelén leesett kb annyi hó, mint most itthon és lásd csodát valahogy azok a drága és egyesek által lenézett Szerjózsáék képesek voltak felkészülni arra a rohadt havazásra. Szergej vagy az aktuális közép-ázsiai alkalmazott beugrott a hótoló Mergába és vuss még mikor esett a hó szépen végigtolták az utcákat és a minden tiszta volt. A járdák a Nyevszkij proszpekten is teljesen hó meg jégmentesek voltak és egyedül a tetőkről lefolyó hólé volt ami átfolyt rajta az utcai csatornákba. A Téli Palota előtti téren meg konkrétan a két, korábban már emlegetett Mercedes járt egymással szinte balettot, hogy míg az egyik összetolta a havat, addig a másik szépen felsöpörte azt. Nem kellett negyed óra csontszáraz volt minden. Tudom, hogy más klíma és ők azért jóval hidegebb és hosszabb teleket szoktak meg, de nem igaz, hogy itt vagyunk Európa közepén sokkalta enyhébb klímával és 5 centi hó képes kinyírni a komplett közlekedési struktúrát élén a MÁV-val. Minden évben amikor eljön a tél végig kell ezt szenvedni, mert se az illetékesek se az emberek nem bírják felfogni, hogy télen bizony nem gatyarohasztó meleg van hanem még tán-tán hó is eshet.
Nnno igen, arrafele kicsit szervezettebben, meg több ésszel adják elő ezt a dolgot..
Ha meg még cakkosabb a helyzet, akkor előszedik ezeket a hókombájnokat :cool:
Nekem csak nyári moszkvai tapasztalatom van, de akkor meg locsolóautóknak voltak átöltöztetve ezek a járgányok... sőt rengeteg volt az utánfutós MTZ is... azok is folyamatosan járták az utcákat, tereket, még olyan kis helyekre bementek, hogy azt hittem, nem jön ki többé. Aztán addig manőverezett, hogy az utolsó négyzetmétert is felmosta és tovább állt. Megdöbbentő volt, hogy mennyire ügyeltek a rendre és tisztaságra... (utána kicsit rossz volt újra látni, hogy Budapestország, mennyire fuldoklik a ganéban és mindenki b@szik rá...)
Mondjuk Moszkvában a Kamaz a menő (legalábbis nyáron)...mást alig láttam (bár igen morcosak tudnak lenni, ha lefotózol véletlenül egy ilyen kocsit). Szerintem a helyi köztisztasági vállaltnak végtelen számú Kamaza van. :)

• Tetszik
Reactions: fip7 and nyugger
Bakker, most hívott anyós,hogy még ne induljak eléjük az itteni légikikötőbe,mert még az otthonit sem tudták elhagyni,ugyanis lefagyott a kifutó,és a szpíker azt mondta,hogy éppen jégmentesítő kocsit "keresnek".....
Lefagy a kifutó 2019-ben....
Most keresik,és még be is mondják,hogy keresni kell,eszem,f.szom megáll.
:(
Ferihegy?

Egyébként tudom, hogy tavaly, tavalyelőtt ugyanez volt, de a kontraszt most igen éles...... Pár hete lett 5 alpolgármester egy rakás pénzért. Felemelték a fizujukat. Tüntikre járnak. Bakker, van pofájuk kijelenteni, hogy nincs hómunkás. Bakker, kijelentik, hogy nincs elég gép. Nincs pénz!
Eddig is utáltam a politikusokat, de ez a sötétzöld, libsikomcsi banda mindennek az alja......

Egyébként tudom, hogy tavaly, tavalyelőtt ugyanez volt, de a kontraszt most igen éles...... Pár hete lett 5 alpolgármester egy rakás pénzért. Felemelték a fizujukat. Tüntikre járnak. Bakker, van pofájuk kijelenteni, hogy nincs hómunkás. Bakker, kijelentik, hogy nincs elég gép. Nincs pénz!
Eddig is utáltam a politikusokat, de ez a sötétzöld, libsikomcsi banda mindennek az alja......

Igen. Pont ez a lényeg: szuperfüggetlenek, holott nem. Szupertehetségesek, holott nem. Marha ügyesek, holott nem. Klímavészhelyzet, helyett hóvészhelyzet.

Annyi a különbség a két társaság között, hogy az egyik hibája az volt, hogy patásbérenc, és bár kb. hasonló módon volt dilettáns hasonló esetekben, legalább nem hirdette magáról, hogy szuperfüggetlen, marha ügyes, kílmavészhelyzet, de nem is látványpolitizálást láttunk 9 év alatt.

Oké, a havazást megszopták folyamatosan, na de mit adtak nekünk cserébe a rómaiak, ugye!? Mert azért végigszenvedve 20 év Demszkyt, ha ezután 20 év Szilvesztert kapunk, mellé 20 év fingbokszolást és tökörészést, akkor Budapestet Szófia is le fogja hagyni, nemcsak Belgrád.