1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] A nagy sakktábla

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Montezuma által indítva @ 2013. február 9..

 1. nyugger

  nyugger Well-Known Member

 2. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  NORTH KOREA NUCLEAR ALARM ⚠
   
 3. joker

  joker Well-Known Member

 4. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

 5. joker

  joker Well-Known Member

  Csodás, hogy már nyíltan kimondják, hogy nem hátrálnak meg ők sem a háborútól az USA ellen. Így szabadság előtt nagyon bíztató egy atomháború gondolata, meg egyébként is. Habár a dollárt is bedönthetik vagy elzárják az amerikaiak pénzcsapját és akkor nem lesz amiből háborúzni.
   
 6. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  "Így szabadság előtt nagyon bíztató egy atomháború gondolata, ..."

  Nekem sem könnyebb a helyzetem...
   
 7. zeal

  zeal Well-Known Member

  Nem lesz semmilyen haboru sem e-koreaval. Van atomjuk, de nincs olajuk vagy egyeb asvanykincsuk. Csak a panikkelteshez kellenek, hogy tobb fegyvert lehessen eladni. A d-koreai raketa uzlet is milyen jol sikerult... ;)
  Ellenben Venezuelaban azt hiszem most picit izgulhatnak. :rolleyes:
   
  fip7 and Lord Gazember like this.
 8. nyugger

  nyugger Well-Known Member

  Monte leírta, hogy ő visszavonult a HTKA-ról, de azért nálunk néha tiszteletét teszi az írásaival.
  A fórummotort tekintve mi is tudjuk, hogy e téren lenne még fejleszteni valónk bőven, de mi is saját zsebből alkotunk (hiába na nem jön a zsé se Moszkvából se Asszadtól :D) és egy komolyabb fórummotor egy nagyobb összeget illetve komolyabb informatikai háttértudást is igényelne ami jelenleg kissé hiányos. (igaz orvosolható)
   
  tindalos, fip7 and fishbed like this.
 9. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  "nincs olajuk vagy egyeb asvanykincsuk"

   
  Lord Gazember likes this.
 10. MuldR

  MuldR Well-Known Member

  Annak a pár usernek nem kell komoly. Halom customizálható ingyenes van. Az viszont szégyen, hogy egy sima beidézést nem lehet mobilról írni.
   
 11. joker

  joker Well-Known Member

  Szerintem a fegyverüzlet csak járulákos haszon kategória abban a térségben. Elsődlegesen azért kell, hogy legyen hivatkozási alapjuk Kína mellé telepíteni egy hatalmas hadsereget és megszállás alatt tartani Japánt és DK-t.

  Vissza is térhetne ugyanúgy, az hogy visszavonult innen is egy döntés volt, nem kell örökké tartson még ha meg is volt rá az oka.
   
  fip7 and Lord Gazember like this.
 12. nyugger

  nyugger Well-Known Member

  Na akkor mindkét hsz-re válasz
  Jövő héten lesz egy kis időm majd lehetséges, hogy utánanézek a témának, hogy melyik motor lenne megfelelő a fórumnak meg esetleg megpróbálom meghegeszteni a problémás részeket, de semmi jót nem ígérek mert eléggé területidegen ez a rész számomra. Utána meg jön a gólyatábor ahol egy hétig kb nem leszek semmilyen módon beszámítható :D

  Nem akarom Montét semmilyen módon befolyásolni, esetlegesen rávenni olyasmire amit ő nem szeretne. Ez a saját egyéni döntése volt és én ezt teljes mértékben tiszteletben tartom. Ha esetleg pedig úgy tartja kedve akkor lehet, hogy főnixmadárként fog feltámadni a fórumon :D
   
  fishbed likes this.
 13. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Pár mondatot kiemelnék az alábbi cikkből:

  "Ozrov úgy fogalmazott: Trump reakciója érthető és jogos, a világon egyetlenegy országnak sem engedhető meg, hogy katonai csapással fenyegesse meg a másikat. A szenátor véleménye szerint egy hasonló helyzetben bármelyik másik ország is így reagálna. Ezzel együtt az pozíció, amelynek alapján Phenjan tárgyal, csak a helyzet romlásához vezet, mivel „a zsarolás sohasem vezethet elfogadható eredményekhez” – tette hozzá Ozerov.

  Oroszországot nyugtalanítja, hogy Észak-Korea nem a nemzetközi joggal összhangban viselkedik, ezzel kivívja az Egyesült Államok érthető (!) válaszreakcióját, ráadásul ez a meglehetősen „forró” pont határai közelében található – jelentette ki a szenátor. "

  Fokozott hadkészültségbe helyezték az orosz légvédelmet a Távol-Keleten
  http://mandiner.hu/cikk/20170811_fo...elyeztek_az_orosz_legvedelmet_a_tavol_keleten

  Megj.:

  ebből is látszik, hogy Kína-Németo. és USA-Oroszo. a két hadviselő fél... ld. Oroszo. reakcióját, miszerint az USA viselkedése érthető és jogos!
  + Kína-Németo. együtt figyelmeztették az USA-t és ÉK-t, hogy fogják vissza magukat...

  A másik meg, hogy Észak-Korea Guam szigete MELLÉ készül lőni 30-40 km-rel!
  De miért MELLÉ? Ennek mi értelme van?

  + Előbbi hír:
  China pledges neutrality - unless US strikes North Korea first

  Ha ÉK Guam mellé lő, és az USA utána támad, akkor NEM az USA támadott először... vagyis Kínának semlegesnek kell maradnia az ígérete szerint

  de most akkor a Pufi segíti az USA-t, hogy ne az USA-nak kelljen először támadnia, vagy mi a túró van?
   
 14. joker

  joker Well-Known Member

  Mellé, nem Guamra, nem is a felségvizeibe, nyugodtan mondhatják, hogy teszt volt, senkinek semmi köze hacsak telibe nem vernek egy hajót mellélövés közben.
   
 15. zeal

  zeal Well-Known Member

  Oke... Vissza az egesz. Ha ez igaz, akkor ezek is lehuzhatjak a rolot. o_O
   
 16. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  De ha ezek után az USA támad, nem mondhatják, hogy nem jogosan. A hülye is tudni fogja, hogy ÉK az USA-nak szánta, mégha mellé is lő. Hiszen a mellélövés szándékossága megkérdőjelezhető: lehet azt is mondani, hogy telibe akarták kapni Guam-ot, de pontatlan volt az irányításuk. Ezzel ÉK tulajdonképpen segíti az USA-t, hogy látszólag ne neki kelljen kezdenie a konfliktust. De miért?
   
 17. joker

  joker Well-Known Member

  Persze, hogy meg lehet magyarázni ha megtámadják ÉK-t, sok sok háborúnál tették és teszik ezt. Ha ÉK területén teszt közben leesne a rakéta arra is azt lehet mondani, hogy épp támadást indítottak Washingtonra csak beszart a rakéta, de akkoris támadtak amire válaszolni kell.
  Mert két rossz közül ez a kisebb. Vagy szépen csendben tűri, hogy szopassák amíg el nem vérzik, vagy megpróbál tenni ellene akár fenyegetéssel. Az oroszok meg nincsenek amerikai mellett, főleg nem a mostani szankciósdi miatt, de mégsem mondhatják, hogy jó amit Kim csinál és a határ mellé sem kell nekik a háború.
   
 18. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Kína kiállt É-Korea mellett tegnap. Oroszo. pedig éppen ellenkezőleg: azt hangsúlyozta, hogy az USA reakciója érthető és jogos.
  Miért nincsen Oo. Kínával egy platformon É-Korea ügyében?
   
 19. joker

  joker Well-Known Member

  Mert nem mondhatja, hogy jó dolog háborút kezdeni, főleg nem atomháborút. És ugyanúgy hűteni próbálja ezzel ÉK-t, mint Kína, amelyik azt mondta, hogy ha megtámadod az USA-t az a te sarad, de ha téged támad meg akkor jövünk segíteni.
   
 20. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Ezt Oo. is mondhatta volna, de Oo. mégis az USA pártját fogta, aki pedig háborút akar kezdeni.
   

Ezen oldal megosztása