1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] A nagy sakktábla

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Montezuma által indítva @ 2013. február 9..

 1. Python

  Python Well-Known Member

  Újabb merényletekkel fenyeget az Iszlám Állam az interneten
  https://www.youtube.com/watch?v=BgRpauZ1t20
   
 2. xfotel

  xfotel New Member

  http://www.zerohedge.com/news/2016-03-25/americas-top-rogue-mercenary-blackwaters-erik-prince-under-federal-investigation

  2007ben az amerikai belügy megszüntette a nyomozást a blackwaterrel szemben miután, miután a cég bagdadi főnöke halálosan megfenyegette a nyomozást vezető ügyészt. a mostani nyomozás a cég vezetőjének Erik Prinsnek a líbiai kavarásait, illetve a kínai szervekkel való bizniszeit kutatja.

  egyébként Trump csapatában is van egy ember, Erik Schmitz a Blackwater igazgatótanácsából, aki Bush alatt a védelmi minisztérium főnyomozója vót
   
 3. pannonia13

  pannonia13 Member

  Újabb csapás Merkel anyánkra: http://nagypolitika.hu/2016/03/26/kivalo-pelda-az-orosz-hibrid-hadviselesre-merkel-es-a-brusszeli-ongyilkos-merenylo-fotojat-terjesztik/
   
 4. Python

  Python Well-Known Member

  Európa sokkban: Újabb csapást mért az Iszlám Állam
  Feledy Botond, Besenyő János és Tálas Péter
  https://www.youtube.com/watch?v=DTpaAygs-lE
   
 5. Roni

  Roni Well-Known Member

  <b>MODERÁLVA</b>
   
 6. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Várjuk ki azért a végét, hogy mennyire hiteles ez a fénykép. Vannak fenntartásaim, ahogy utaltam is rá korábban, az oroszok sem mennek egy kis csibészségért, meg hangulatkeltésért általában a szomszédba:p!
   
 7. bogaras

  bogaras New Member

  Ezért fizetik a titkosszolgálatokat mindkét oldalon!!
   
 8. boki

  boki Well-Known Member

  Lényegtelen, ha nem is hiteles. Emlékezzunk vissza hogy a nyugat információs háborút folytat az oroszok ellen.
   
 9. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Próbáljunk azért elfogulatlanok lenni Boki, mert az általad állított tény csak féligazság, ugyanis ez egy adok kapok játék. Mindenki információs háborút folytat, ez az oroszokra is igaz. Láttam én már olyan szinten ordító agitprop-ot a Russia Today-en is, ami már már CNN, sőt jobbat mondok, Euronews-os magasságokba tört...
   
 10. boki

  boki Well-Known Member

  zsolti
  Az orosz nem marad adós, amikor támadják....:)
   
 11. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Senki sem marad adós. Ettől még nyilvánvaló, hogy oda vissza játék ez. Most azért szimpatizálok velük, mert számomra egyértelmű, hogy ki szorongat kit, ki mászik bele kinek az érdekszférájába. Mondom, ha fordítva lenne, az USA-val szimpatizálnék, a helyzet az, hogy jelenleg NEM ezt látom.
   
 12. boki

  boki Well-Known Member

  Errol van szó.
   
 13. Roni

  Roni Well-Known Member

  http://oroszhirek.hu/gazdasag/5553-egy-het-alatt-kozel-6-milliard-dollarral-emelkedett-oroszorszag-arany-es-devizatartaleka
   
 14. Python

  Python Well-Known Member

  <b>Valóra válhat a törökök rémálma</b>
  Komoly szövetségese akadt a független kurd állam eszméjének. Miután az izraeli miniszterelnök, államfő és az előző külügyminiszter az elmúlt években rendre bedobta ezt az ötletet, januárban a zsidó állam igazságügyi minisztere már a kurd–izraeli politikai kapcsolatok erősítése mellett érvelt. Ez pedig valóságos vészriadó a térség államainak abban az időszakban, amikor a kurdok egyre nagyobb területeket ellenőriznek – fegyveresen.
  http://mno.hu/kulfold/valora-valhat-a-torokok-remalma-1334166
   
 15. bogaras

  bogaras New Member

  Erdogan azt gondolta hogy Szíriában mindent vagy mindent játszik!
  Pedig mindent vagy semmit játszott. És úgy néz ki hogy a semmire tett.
   
 16. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Erdogan azt gondolta hogy Szíriában mindent vagy mindent játszik!
  Pedig mindent vagy semmit játszott. És úgy néz ki hogy a semmire tett.

  Eddig azért az EU-val ügyesen alkudoznak, 3+3 milliárd be van nekik ígérve, ahány migránst visszaadunk, annyit küldenek, stb.

  Az tény, ha a Kurd buli úgy igazán beindul náluk, és eltart pár évig, hamar úgy járhatnak, mint a Szírek, hogy ott fognak állni letolt gatyával, pénz nélkül, egy szétlőtt országban.
   
 17. cagnamadre

  cagnamadre New Member

  <b>A Római Birodalom bukásának az okai</b>

  Kívülrôl, a Római Birodalom az igéret földjének tünt: a vandáloknak és más barbároknak a Rajna és a Duna túloldalán. Az évszázadok folyamán egy piciny kisebbségük képes volt átverekedni magát a természetes határon. Korábbi bevándorlók, mint pl. a gallok, letelepedtek, és beintegrálódtak Róma multikultúrális és multivallásos olvasztótégelyébe, és néhányan sikerrel jártak. De a lehetőség, hogy egy szép napon ez a szivárgás egy kezelhetetlen áradattá váljon, amit a túloldali népességi nyomás váltott ki, és ami elöntötte Európa legrégebbi és legnagyszerűbb birodalmát, szinte felfoghatatlan volt a rómaiak számára.

  De a negyedik században a birodalom már kezdett szétesni, de csak kevesen fogták fel, hogy ez egy visszafordithatatlan folyamat. Az észak afrikai területeket elhagyták, amiket a barbárok el is foglaltak. A hadsereget lenézték, és a legtöbb újonc vagy nem római volt, vagy pedig félig elrómaisodott barbár zsoldos volt. Cahill megjegyzi, hogy "Róma fokozatosan omlott össze, és a rómaiak évtizedeken keresztül alig fogták fel, hogy mi is történik." A bevándorolni akaró barbárokat csőcseléknek tekintették, de ugyanakkor a bevándorlást nem tekintették veszélynek. De amikor rájöttek hogy milyen veszélyekkel is jár ez, akkor már túl késő volt.

  406 telén a Rajna szilárdra fagyott, és a várakozó vandálok, alanok, és subeianok ezrei úgy léptek be Rómába, hogy meg sem állitották őket. 410-ben 800 év után először dúlták fel Rómát. Mindössze 23 évvel később 80 ezer vandál kelt át a Gibraltári Szoroson.

  Róma nem külső, hanem belső gyengeségek miatt bukott, amik között az elsők között kell megemlíteni a cél, identitás, és az akaraterő az ellenállásra (stand up), akár katonailag, elvesztését. Az okokról egész könyvtárakat írtak. Kenneth Clark ezt írja a Civilisation című könyvében: "A civilizáció megkövetel egy kis mennyiségű anyagi jólétet - elég, hogy egy kis pihenővel szolgáljon. De sokkal jobban megköveteli a bizalmat - bizalmat a társadalomban amiben az egyén él, hit a filozófiájában, és hit a törvényeiben." Egy másik kommentátor így összegzi a dolgokat: "Ha megnézzük a római hadseregbe, adminisztrációba, és társadalomba történő germán beszivárgás sorrendjét, akkor az a kép tárul elénk, hogy Róma nem megbukott, hanem hogy a római állam önkéntesen adta fel magát. Hagyta, hogy a napi teendők feletti ellenőrzés kicsússzon az ujjai közül, mindenféle kűzdelem nélkül, egészen az elmúlásig." Érdemes megjegyezni, hogy a behatoló barbár hadseregek kicsik voltak a népességhez képest. Egyszerűen jobban voltak motiválva.

  A Róma bukását követő világot igazából csak a "káoszként", és a "sötétség világaként" lehet leírni. A kereskedelem, valuta, és a tanulás szinte megszünt. A városok elnéptelenedtek, és a várható élettartam lecsökkent. Róma városának a lakossága 100 ezerre csökkent a 6. században. Pár évszázaddal korábban elérte az egy milliót. Britanniában a lakosság 400 és 700 között a felére csökkent. Egyiptomban, Görögországban, és a Balkánon 1000 évre volt szükség, hogy elérjék a Római Birodalom alatti lakosság méretét. Britanniában a Római Birodalom bukását követő két évszázadban a pénzverés és a pénz használata teljesen megszünt, és az összes kereskedelem barteren alapult. Valószínűleg nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy Róma bukása Európát 500 évvel vetette vissza.

  Bővebben:
  http://cikkek.soti.ca/rome-and-the-barbarians.html
   
 18. cagnamadre

  cagnamadre New Member

  <b>European 'No-Go' Zones: Fact or Fiction? Part 1: France</b>
  http://www.gatestoneinstitute.org/5128/france-no-go-zones

  <b>European 'No-Go' Zones: Fact or Fiction? Part 2: Britain</b>
  http://www.gatestoneinstitute.org/5177/no-go-zones-britain
   
 19. GrGLy

  GrGLy Active Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  No uraim, akkor rendet rakok.

  Mostantól, ha valaki nem a topik témájába vágó hozzászólást tesz közzé, még ha ez csak egy mondatot is jelent egy 30 soros kommentben, vagy a kelleténél több felkiáltó/kérdő jelet használ, vagy úgy gondolja, hogy a sérelmeit itt kell megvitatnia, azt kitiltom. Figyelmeztetés nélkül és örökre.

  Ez hatványozottan vonatkozik azokra, akik az előző pár oldalon a hozzászólásuk helyén a "<b>MODERÁLVA</b>" feliratot látják.  Nem értem mi okoz abban olyan nagy nehézséget, hogy az ember normálisan társalogjon egy online felületen, hogy miért kell mindenre ugrani, hogy miért szükséges a "csakazértismegmondom" erőltetése, meg hogy ha egyszer úgy érzi valaki, hogy a lelkébe gázoltak, minek kell végighisztizni oldalakat?

  Nekem mindössze 4 kattintás kitiltani valakit. Még kettő, hogy az összes - akár több évnyi - hozzászólását töröljem az oldalon való létezésének minden nyomával együtt. Lehet mérlegelni, hogy ez kinek éri meg.
   
 20. cagnamadre

  cagnamadre New Member

  Érdemes elolvasni:
  <b>Egy adott vallás következményei</b>

  A muzulmán hit előretörésével napjaink témájává vált a muszlimok terjeszkedése, illetve a muszlim tömegek hasznos vagy haszontalan tevékenysége.

  Az emberiség az utolsó jégkorszak óta magához térve számtalan kitalált vallást fogadott el. A kitalálók, vagy próféták fantáziájának megfelelően az adott vallások különbözőképpen befolyásolták a különböző társadalmakat.

  A keleti vallások főismérve a vég nélküli meditálás, magyarul csendes semmittevés, amitől az egyén kellemesen elvegetál, de tudományos, technikai fejlődést nemigen generál.

  A zsidók fő mozgató rugója az, hogy...
  http://www.antalffy-tibor.hu/?p=18790
   

Ezen oldal megosztása