1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] A nagy sakktábla

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Montezuma által indítva @ 2013. február 9..

 1. Sziasztok!

  E hír
  Gulyás Gergely: a gazdaságot nem sodorja veszélybe a BREXIT
  http://magyaridok.hu/belfold/gulyas-gergely-gazdasagot-nem-sodorja-veszelybe-brexit-782866/
  Magyarország továbbra is határozottan azt a véleményt fogja képviselni, hogy nem akar Európai Egyesült Államokat, nemzetek Európájára van szükség.

  olvasata után merültek fel bennem az alábbi kérdések, amit már több fórumon is feltettünk, de eggig a trollkodáson kívül, más nem érkezett rá. Kíváncsi vagyok, itt milyen fogadtatása lesz:
  Magyarország továbbra is határozottan azt a véleményt fogja képviselni, hogy nem akar Európai Egyesült Államokat, nemzetek Európájára van szükség.

  Igeeeeeeeeen, és mindezt hangoztatva, az EU zászlaját lobogtatja a kezében!!  Ha valamit benéztem volna, bele lehet rongyolni a képembe azzal, hogy logikus választ adsz ezekre a kérdésekre:

  - Miként lehet megoldani békés és mindenkinek tetsző módon, hogy közösen védjék e terület határait, ha azzal nem csinálnak mást, mint beleugatnak egy állítólag független állam területi identitásába, hiszen elveszik tőle a jogot, hogy a sajáttal azt és úgy tehet meg, amit csak akar, hiszen saját tulajdon?

  - Miként lehet megoldani békés és mindenkinek tetsző módon, hogy a saját országoknak beállítottat az védhesse meg, akiknek az a tulajdona, és ennek a védelemnek a szerves része a határzár és a mellérendelt határőrség, mivel csak így lehet az ellenőrzését megtenni azért, hogy a tulajdonosok tisztában legyenek azzal, hogy a területükre ki és mikor és miért akarja betenni a lábát vagy a bakancsos patáját, és ki és miért és mikor is akar onnan távozni vagy kibehurcolkodni akármit is, de ezzel a saját jogkör rendelkezéssel, nem sértheted meg a Zöldhatárra vonatkozó rendelkezéseket?

  - Miként lehet megoldani békés és mindenkinek tetsző módon, hogy legyen ennek a redvadékEUnak közösen felállított vezetősége, ha azzal az erősebb kutya baszik folyamatosan, hiszen a szavazati arányok elosztása kapcsán, ami természetes, hisz logikus, csak ez az eredmény várható egy felvetés eredményeként?

  - Miként lehet megoldani békés és mindenkinek tetsző módon, hogy a baromira különböző kereskedelmi lehetőségek ellenére is egy egységesített előírásnak kelljen megfelelnie a tagállamoknak, annak ellenére, hogy az üzleti életben köztudott, hogy a résztvevőkre személyesen rászabott lista alapján köttetnek meg az olyan üzletek, ahol a jog megadatott mindkét fél számára ahhoz, hogy az érdekeinek megfelelő üzletet tudja megkötni, hiszen a haszon az az érdek, amiért leültek egymással szemben bótólni?

  - Ha azt állítják, hogy az az ország, amit az anyaföldednek tekinthetsz, ott élsz, így az a te tulajdonod is, akkor a saját fizetőeszköz helyett, miért kell kötelezően egy Birodalmi rendszerre kristálytisztán rámutató csereeszközt használj, amivel így nem teheted meg azt, amit a sajáttal, így az érdekeidet sem tudod vele elérni, mert a használatát ki-, azaz ráerőszakoló az, akinek a rendelkezéseit kell kötelező jelleggel végrehajtani, hiszen az diktál, aki azt a saját tulajdonának tudhatja?

  - Miként rendezhető a kereset e területen belül úgy, hogy ne legyen a vak számára is saját szemmel látható az, hogy vannak az uralmi negyedek, és vannak a rabbéreken tartottak annak ellenére, hogy egységesített a rendszer, és az egyenlőség elve zászlaját (EU zászló) lobogtatják felette műszellővel fújva úgy, hogy alatta csak az árak azok, amik bármerre jár a bent levő vagy betévedett, az az azonos, de aki azért fizet, az a területi megosztottság áldozata vagy élősködő kihasználója?

  - Miként lehet megoldani békés és mindenkinek tetsző módon, hogy a szabad vallásgyakorlás miatt, ne lehessenek áldozatok, mivel a területidegen is szabadon gyakorolható, így terjeszthető is, ami így nem más, mint egy kolostorban az az állapot, mikor a kurva is gyakorolhatja szabadon a hivatását, meg az apáca is, holott a vállalások és megtehetőségek e két mesterség között olyan, mint a tűz és a víz, de egyik sem sértheti meg a másik felségterületét, ami egyébként mindenki számára szabadon, így bármikor és bármire használható, vagyis nincs, hisz közös, egyenrangú feleknek mondott területeként van nyilvántartva, és a használóik is ilyen előírások szerint birtokolhatják azt, a saját hivatásuk gyakorlása érdekében?

  - Miként lehet megoldani békés és mindenkinek tetsző módon, hogy a nyugdíjasok elláthatósága akadálymentes lehessen továbbra is, annak ellenére, hogy a szabad munkavállalás miatt, azt a pénzt, amit a bérből levonnak, hiszen az inaktívakat e bevételből finanszírozzák, annak az országnak a nyugdíjasai kapják, ahonnan a munkavállaló csak átment egy időre, és ezzel az ottani rendszert táplálja, azon terület inaktívjainak eltartásához járul hozzá ez idő alatt, de egyben ez a befizetése a saját eltartására is szolgál majd, csak most kölcsönzi, amit a mindenkori aktív állomány kell megadjon számára majd, ha a visszafizetésre kötelessé válik, és azt se érezhesse a hazai, az itthon maradt, hogy a kimenőnek az így hátrahagyott elődeit, ne neki kelljen eltartania, és megeshet, és meg is esik számtalannál, hogy az utódait is, ne neki kelljen finanszíroznia a jövőbe vetett hit befektetése okán?

  Kíváncsian várom a reakciókat.
   
 2. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Mondott ő mást is szerintem,pár mondat elhangzott a saját nyelvén is....:D
   
 3. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  Fel vagy pörögve, mi? :) mi újság a határon?
   
 4. Késő van, mert szörnyen korai volt az ágyelhagyás, talán azért nem tudom, hogy melyik kérdésemet válaszoltad meg ezzel. Rámutatnál? Meg arra is, ha nem válasz volt, hogy mire asszociáltál a beírásom olvasata után, amire ez a reakciód volt? Csak azért kérdem, mert fejvakarásos a dolog innen nézve.
   
 5. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  http://nol.hu/kulfold/egyre-izgalma...ztas-fej-fej-mellett-clinton-es-trump-1630743
  "Célegyenesbe fordult a kampány, és a két jelölt fej fej mellett áll a versenyben. A demokrata jelöltnek sokat ártott a legfrissebb e-mail-botrány..."

  http://nol.hu/kulfold/az-uj-diktator-melle-putyint-is-megkapja-uzbegisztan-1630703
  "Putyin már barátkozik a leendő elnökkel, aki kerüli a sajtót, a stílusa parancsoló, és jogvédők szerint a tettlegességtől sem riad vissza..."


  Zajlik az élet..
   
 6. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  http://www.hidfo.ru/2016/09/a-nato-...zremukodesevel-leepitettek-a-bolgar-legierot/
  "A NATO arra kényszerítette Bulgáriát, hogy ne az eredeti gyártójával, hanem egy licensszel nem rendelkező NATO-országgal javíttassa a légierő gépeit. Bulgária emiatt most arra kényszerül, hogy amerikai cégektől vegyen új vadászgépeket...'

  A nagy egységben néhány nagyobb még nagyobb lett. Néhányan meg inkább kisebbek.
  A magyar vagy a bolgár haderő lehet az ütőképesebb?
   
  fip7 likes this.
 7. Lord Gazember

  Lord Gazember Well-Known Member

 8. beta

  beta Well-Known Member

  Próbált volna a HTKA-n így hozzászólni...
   
  Roni, misinator, silversisko and 11 others like this.
 9. plushun

  plushun Well-Known Member

  fip7 likes this.
 10. melampo

  melampo Well-Known Member

 11. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Leolvad Grönland, oda férnek néhányan.
   
  jani22 likes this.
 12. karpatalja

  karpatalja Well-Known Member

  Szerintem a természet ezt a problémát is megoldja. Max nekünk nem fog tetszeni :(
   
  misinator likes this.
 13. plushun

  plushun Well-Known Member

  Na igen. Max kipusztítjuk egymást, a Földön meg eltelik 20 millió év és megint kezdődik minden elölről.
   
 14. karpatalja

  karpatalja Well-Known Member

  Látom optimista vagy :D
   
 15. Python

  Python Well-Known Member

  A NATO a júliusi varsói csúcstalálkozón a negyedik műveleti területként ismerte el a cyberteret a szárazföld, a víz és a levegő mellett. A szövetség 70 millió euró értékben kínál szerződést a hackerek elleni küzdelemhez. Most a nagy technológiai cégeken a sor, hogy felajánlják termékeiket, mint amilyen ez az észlelhetetlen mobiltelefon - mondta Andrei Beketov Euronews tudósító.
  Civilekkel szövetkezik a NATO  A menekültválság volt a rhodosi biztonságpolitikai konferencia fókuszában
   
 16. pannonia13

  pannonia13 Member

 17. lgabo

  lgabo Well-Known Member

 18. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Ígérem, hogy írok neked választ. OK?
  Csak még nem volt időm.
   
 19. Határozottan jelentsd ki, hogy a szankcionálás szünetel arra az időre, mivel tisztán látható a viselkedésedből, hogy arra megy ki a dolog, hogy az már abban az időben történjen meg. Bármilyen nagy takarót húzhatsz magadra, akkora ez a lóláb, hogy az alól is kilógna :) Vagyis, nem létezik akkora, olyan nagyságú, ami eltakarná ezt a lólábat.
   
 20. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  Biztosíthatlak róla, hogy amíg a választ írja, addig a szankcionálás részéről szünetel. Ő sem tud egyszerre két dologra kattintani...:)
   
  karpatalja likes this.

Ezen oldal megosztása