Szerénységem sem érti,hogy Oo. miért menne Kína ellen?Dekralálták,hogy nem baj a Kínai icbm-ek az Orosz határon,mert katonai,és stratégiai partner Kína,ha ők összefognak,akkor usának pihenj,eu-nak pihenj,angliának is pihenj,mindenkinek is pihenj van.oo. egymaga elég ahhoz,hogy a közel keleten intézkedjen,ott sem kockáztatnak vele egy nyílt háborút,okkal.Kína bírja a gazdasági oldalát,Oo. meg akatonait az Orosz-Kína szövetségnek.
Persze értem,hogy pont ezért akar trump mester éket kalpagálni közéjük,de én tennék rá,hogy nem sikerül neki,vagy nem igazán.
Ezt a két országon nem igazán lehetne megroppantani sem gazdaságilag,sem katonailag,őket sokkal kevésbé vágja földhöz,ha pár évig harmadával/felével kevesebb tartós fogyasztási cikket vehetnek,mint az amcsi markolóst,ha nem 5,hanem csak 7 évente vehet új expolert,és nem 2,hanem csak 4 évente vehet új lapostévét,tabletet,ájfónt,stb.
Úgy látom,hogy elemi érdekük együttműködni,és nem hülyék,usa,és társai szerintem csöcsre futnak velük.
Persze itt,KKE-ben mi megszívhatjuk,ha ezek gazdasági háborúznak,usa,nyilván nem adná könnyen az itteni gyarmatait,ezek meg szeretnék könnyen megszerezni.
Az én legroszabb forgatókönyvem,hogy a keleti birodalmak összeugrasztanak/hagyják,hogy összeugorjanak, pár kis országocskát itt,az usa/nato,kb tehetetlen,a szövetségesei közti purparléban,itt vagy a keleti birodalmak egyike,besegít az egyik is országocskának,annyit,hogy lenyomja a másikat,itt nem gondolok nagy dolgokra,vagy nyílt beavatkozásra,hiszen KKE-ben pár 10 darab manpads,vagy atgm eldönthet egy háborút,és akkor a lenyomott ország segítséget kér,hiszen usabácsi sz@rik rá,így mackó papi elbődül a barlangjában,amitől a közel keletről,meg washingtonból sürgős megtárgyalnivalója lesz a diplomatáknak-Moszkvában-és el is dőlt a dolog egy A4-es papíron,2 perc alatt.
Mondjuk kb végtelen számú forgatókönyv van ,majd menet közben kiderül.
Mondjuk, mert Kína kéri szépen a Bajkál-tó vizét?
Szeretnék vele Mongolóliát, meg Nyugat-Kína sivatagjait locsolni...
a világ legnagyobb édesvíz készlete. Gondolj bele. És az oroszok nem szeretnék odaadni.