[BIZTPOL] A nagy sakktábla

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
6 700
34 143
113
Mikozben beleoltek a nyugatiak egy akkora osszeget amit eddig soha sehova, plane ennyi ido alatt.
Valahol ez ki fog bukni.
Es ez meg csak az első ev volt, a tetek meg egyre nonek. Mennyi haditechnikat, loszert, elelmiszert, uzemanyagot, stb koltottek eddig erre az Ukrajnara, tiz eve meg azt se tudtak hol van.
Olyan ez az egesz mint mikor belenyul az ember egy husdaraloba es a csiga elkapja elobb az ujjat, aztan a kezet konyekig, majd az egeszet behuzza...
Ennek Europa fogja meginni a levet, ahogy a görögök a 2008-as valsagnak.
De addig meg hadd menjen bele ami van.
A military-industry complex Afganisztán vége óta üresjáratban pörög. A most átadásra kerülő (/került) cuccok azért jönnek jól "neki", mert:
 • szinte bármi történik ezekkel a cuccokkal (ha sikeresek lesznek, ha nem), abból lehet továbbgördíteni a fejlesztéseket --> több pénz
 • a cuccok kikerültek a raktárkészletből --> azonnal fel kell tölteni őket, because of reasons --> több pénz
 • még azt is el tudom képzelni, hogy az USÁban valamilyen úton módon valamilyen érintett cég (akár a gyártó, de inkább valami contractor, aki effektíve az "adomány" logisztikáját intézi) be tudja majd csomagolni az ilyen akciókat egy jó CSR költésbe (Corporate Social Responsibility).

Érdemes megnézni annak az ukrajnának szánt néhány tízmillárd dollárnak a felosztását, ugyanis publikus. A pénz jó része valójában NEM ukrajnának megy.
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
706
2 674
93
Braunmüller Lajossal csak rovarfehérjét etetnék, hogy még fenntarthatóbbak legyünk:
Az a baj, hogy összekeveri az állati célú és az emberi célú felhasználását, sőt egy színezéket is (E120) belekever, de legalább megnyugtat a végével, hogy a tücsök liszttől&társaitól még Európában nagyon sokáig nem kell félnünk, mert idő míg teret nyernek, addig "csak kuriózum(!) lesz"...
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
429
5 845
93
KÍna máris tiltakozik a lufi lelövéséért :D

Nemzetközi normák megsértése - Troll level 1000% :D
A történtek hatására vajon mennyivel emelkedett a magukat nővé hormonáltatók száma az USA-ban?

Netán nyau? elkezdte felszopni Putyint
Rájött, hogy a szavazói nagy része orosz zsidó orosz útlevéllel?


https://twitter.com/WarMonitor3/status/1621952994387415044

No pasaran fíling reloaded :D
Bakhmut holds! Naponta kirakja, alatta ott a videó ukrán területvédelmis csávótól, ahogy menekülnek. Parancsnokok elmenekültek, magukra hagyták őket. Fél óra alatt 4 sebesült, 2 halott, ennyien maradtak. Azt mondja, az egy pokol.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
21 964
68 508
113
Lehet kezdeni ásni az atombunkert a kert végibe, meg be kő szerezni elemózsiát mög vizet, hogz kitartson pár hónapig.
Kihagytad, hogy fogjátok vissza a szülinapi lufieregetést a kertben, mert még szétb.ssza az USA a házadat! :D

Egyébként két napja mondta Medvegyev, hogy lehet reménykedni, de még kőbaltából is erősebbet tudnak, mint a VOLT! NATO ...
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 300
13 131
113
Én már tavaly februárban írtam, hogy ELVÉGEZTETETT......
Az emberiség genetikájába van kódolva, hogy előbb-utóbb világháború lesz. Nem bírják ki anélkül, mert az biztosítaná az utána következő gazdasági fellendülést, nélküle pedig csak a lufi nő....
Nem szeretném, nagyon nem! De minden ebbe az irányba mutat. Majd pár tízezer év múlva pedig egy új emberiség keresi elődei nyomait....
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
15 412
36 544
113
Én már tavaly februárban írtam, hogy ELVÉGEZTETETT......
Az emberiség genetikájába van kódolva, hogy előbb-utóbb világháború lesz. Nem bírják ki anélkül, mert az biztosítaná az utána következő gazdasági fellendülést, nélküle pedig csak a lufi nő....
Nem szeretném, nagyon nem! De minden ebbe az irányba mutat. Majd pár tízezer év múlva pedig egy új emberiség keresi elődei nyomait....
Valami hasonlót látok jönni én is, sajnos.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
21 964
68 508
113
Ide belefér:
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
17 051
55 564
113
Lehet kezdeni ásni az atombunkert a kert végibe, meg be kő szerezni elemózsiát mög vizet, hogz kitartson pár hónapig.
Aztán keresni mérges embereket, fegyvereket, működőképessé tenni teherautókat, összeszedni cementet, sódert, vasat és felkutatni az elit bunkereit és lebetonozni több méter vastagon a kijárataikat! Mindenkinek ezt ajánlom, aki túléli! Szebb bosszú nem lenne, mint tudni, hogy a biztonságos fészekben lassan megeszik egymást, aztán az utolsó éhenhal, vagy megöli magát!
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
7 051
26 253
113

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
5 732
11 029
113


Mit fog Bogár, de főleg Drábik ebből csinálni! :)

Gondolkozom!

Gondolkozom??? Iiiigeeen....

Hmmm...

Öőőő...

G o n d o l k o z o m :

.

Egyet tippelhetek? :rolleyes: Asszem' egy elég lesz... :oops:

..

Nem-tááán' az aaa, Nnna, Őőőő...

..

Arról az orosz hűtőgépgyárból kilopogatós, mindig-tank-lesz viccből ihletet merítve, úgy tippelem, hogy a "szokásos"? :oops:


.

.


Most, hogy így/úgy mélyem "magamba néztem"/kiindultam: T-72 FELÚJJÍTÁÁÁS!!! :p :p:p


.

Jól van Na! Én nem viccelhetek??? ;) :) :D + :p


..

.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
7 428
23 223
113
Mindig ezek a véletlen egybeesések. :rolleyes:Fukushima megvan? Előtte a japánok bejelentették, hogy kiszállnak az USA államadósságának a finanszírozásából...
Mit fog Bogár, de főleg Drábik ebből csinálni! :)
Ők már előre jelezték... iráni földrengések....kínai földrengés...

"Egyre nehezebb fenntartani a nyugat megalapozatlan narratíváját, miszerint Oroszország szabotálta az Északi Áramlat 1. és 2. gázvezetékét. Most már néhány német tisztviselő is kezdi beismerni, hogy nincs bizonyíték arra, hogy Moszkvát hibáztatná a bűncselekményért. Valójában, mivel a valódi tettes kérdése továbbra is fennáll, Berlinnek valamikor meg kell vizsgálnia az általa „szövetségesnek” tekintett országok szabotázsának lehetőségét."
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
7 428
23 223
113
"Harry S. Truman úgy döntött, megfogadja hősének, Dwight Eisenhower tábornoknak a tanácsát (amit támogatott a brit imperialista Winston Churchill), hogy az Egyesült Államok ne csak birodalom legyen, hanem az EGYETLEN birodalom (amelyet Churchill nemzete, az Egyesült Királyság – remélte Churchill – titokban irányítani fog a színfalak mögött) és átvegye az egész világot, de különösen megnyerje a Szovjetunió elleni harcot – és így kezdődött a „hidegháború”, aminek (így a bolond Trumannal elhitették) „a kommunizmus=diktatúra és a kapitalizmus=demokrácia ” elkezdődött, majd azzá vált. végleg megvalósította Truman közvetlen utódja, Eisenhower elnök. Ez a két elnök tulajdonképpen létrehozta a katonai-ipari komplexumot (MIC) vagy az Egyesült Államok kormányát, amelyet a legnagyobb vállalatok (például a Lockheed) irányítanak, amelyek fő vagy teljes piaca az Egyesült Államok kormánya és vazallus nemzetei vagy „szövetségesei” lenne. mint Németország, Japán, Dél-Korea és a volt Brit Birodalom egésze), amelyek az ügyfelek kormányai azok az Egyesült Államok és szövetségesei, vagy birodalmi fegyvergyártók. És amikor a legnagyobb fegyvergyártók irányítják a kormányt, nem pedig a kormány a legnagyobb fegyvergyártókat, az nem pusztán kapitalizmus, hanem diktatórikus kapitalizmus: ez „fasizmus”. Valójában ez az imperialista fasizmus – a modern kor legveszélyesebb kormánytípusa."