Hát, még eljöhet egy ilyen idő is, de bele sem merek abba gondolni. Nem jobb lenne nekünk, ha így mardna, a mostani sok szarsággal együtt is, mintha Max Max es pusztasággá lövünk mindent? Ott nincs előttem egyszerűen az, hogy ki nyerhet vele. Mindenki árnyékkormányokról, titkos Bildberg, Illuminátus csoportokról fantáziál, beszél, de azt nem látom, azoknak mi jó lenne abban, ha fossálőnénk mindent, ami most érték. Jobb lenne a jelenlegi uralkodó elitnek a semmi felett uralkodni? Ebben én nem hiszek. Szerintem csak szimplán ostobák a vezetőink(globál szinten), arrogáns mindenki, nem hosszútávú terveket látnak, hanem mindenki a saját 4-5 éves következő kampányára gyúr, országa és pozíciója válogatja, hogy kinek hol mi van. Ilyen dolgok a klímaváltozás, a túlnépesedés. Minden világban jelentős szerepet betöltő vezetése, kirakatban dumál róla, de ténylegesen tenni ellene azt azért senki, általában mindenki szarik rá. Itt van afrika-ázsia problámja a világnak: exponenciálisan nő a számuk, nem férnek már el otthon, ezért van ez a nagy áradat. Ez sajnos nem vagyok vak, valsz. háborúhoz ÉS/VAGY humanitárius katasztrófához fog vezeteni. Nem lett volna egyszerűbb, emberségesebb, mondjuk 20 évvel ezelőtt, DURVÁN szabályozni a születéseket? Kínában bejött.Nem, most majd azok a fiatal 20 - 30 éves afrikaiak, akiknek ilyen tömegben SZERINTEM meg sem szabadott volna születni a 80% nak, az ottani adottságokra való figyelemmel, most majd éhenhalnak, megfulladnak a földközi tenger felé, vagy aki átjuk, záros határidőn belül valamilyen agresszió része lesz. HA nyernek, mi halunk meg, ha veszítenek ŐK. Lehet hogy túl egyszerűen(biztosan) vezetem le, de én ezt látom. Nem lenne egyszerűbb mégis a látszatra NEM DEMOKRATIKUS-LIBERÁLIS, határozott de keménykezű politika? Biztos humánusabb lesz az a probléma halmaz, ami még csak majd most fog igazán ránkömleni, ami annak a fene nagy liberál "szabadjon mindenkinek mindent, és a földön nincs hiába való élet" NY-i politikának a hozadéka lesz?