[BIZTPOL] A nagy sakktábla

Status
Not open for further replies.
Van egy olyan érzésem, hogy az augusztusi is csúcsot fog dönteni. Utána a Szeptemberi. A vége nem tudom hol lesz:(...

http://privatbankar.hu/makro/mig-az-oroszok-tapogatoznak-addig-a-kinaiak-orszagot-vettek-maguknak-284756

A virágzó kereskedelem és befektetések a jelek szerint beértek más vonatkozásban is. A geopolitikailag kiváló helyen fekvő Dzsibuti Köztársaság – amely a Vörös-tenger partján elterülve ránéz mind Afrikára, mind a Közel-Keletre -, a minap bejelentette, hogy amerikai helyett kínai katonai bázist akar látni a területén.

Alakul a világpolitikai helyzet!

Az indexen megint volt egy cikk. Az egyik indexes beallt kozejuk, megjatszotta mintha o is menekult lenne Kirgisztanbol.
Na o irja, hogy rengeteg malii, nigeriai, szenegali es egyeb Nyugat-Afrikai menekulttel talalkozott. Eleg erdekes, hogy ok is Magyarorszagon keresztul akarnak bejutni, pedig szamukra ez jo hatalmas kerulo raadasul sokkal veszelyesebb is, pedig ott van Afrikatol egy kopesre Spanyolorszag, ahova a Gibraltari szoroson keresztul akar egy ladikkal is atmehetnek, vagy a 2 spanyol enklave amibe bejuthatnak, ha atmasszak a keritest.

<blockquote rel="zsolti">Van egy olyan érzésem, hogy az augusztusi is csúcsot fog dönteni. Utána a Szeptemberi. A vége nem tudom hol lesz:(...

Mi lesz majd telen? Mert jellemzoen nem olyanok jonnek, akik jol birjak a telet. Hol szallasoljak majd el oket? </blockquote>

Nyugodj meg kb ugyanilyen mennyiségben fognak majd jönni. A karácsony újév környéke éppúgy szezon. Most is jöttek a koszovóiak az év elején. Ahogy visszaemlékszem az egzotikus népekre 2x fogtam iraki kurdokat télen egyszer meg 3 szudánit ha tényleg azok voltak.

http://privatbankar.hu/makro/mig-az-oroszok-tapogatoznak-addig-a-kinaiak-orszagot-vettek-maguknak-284756

A virágzó kereskedelem és befektetések a jelek szerint beértek más vonatkozásban is. A geopolitikailag kiváló helyen fekvő Dzsibuti Köztársaság – amely a Vörös-tenger partján elterülve ránéz mind Afrikára, mind a Közel-Keletre -, a minap bejelentette, hogy amerikai helyett kínai katonai bázist akar látni a területén.

Alakul a világpolitikai helyzet!

ecso:
Dzsibuti miniszterelnök tegnap mondta Kerrynek, hogy ki akarja rakni az ott állomásozó 10.000 amerikai katonát és helyette a kínaiak kapják meg a bázist. Most rengeteg ott az amerikai drón, de ha jól tudom talán franciák is vannak ott. Ezeknek mennie kell.
Kína szerzett magának egy komoly világpolitikailag is jelentős bázist. Most, hogy Jemenben, Szíriában bunyó van, ez elég kardinális.

<blockquote rel="zsolti">Van egy olyan érzésem, hogy az augusztusi is csúcsot fog dönteni. Utána a Szeptemberi. A vége nem tudom hol lesz:(...

Mi lesz majd telen? Mert jellemzoen nem olyanok jonnek, akik jol birjak a telet. Hol szallasoljak majd el oket? </blockquote>

blitzkrieg:
Elvileg ingatlan kisajátítások lesznek. Elég komoly lesz.

Azt én nem hiszem el, hogy meg meri csinálni egy kormány, a jelenlegi hangulatban, hogy ahonnan magyar családokat kilakoltattak a bankok, oda migránsokat költöztet be. Akkor el fog szabadulni minden indulat, és már lelki szemeim előtt látom is az alacsonyan szálló molotovokat. Szerencsére engem nem érint, de most mindenki képzelje magát abba a helyzetbe, hogy élete munkájából egy megcsúszott devizahitel miatt családostul kipattintották, és megkapja rá fél évre egy jóságos szudáni "kiccsalád". Gondolom senki sem lenne pipás, egy kicsit sem, ugye? Na ez az, amit nem fog meglépni egyetlen egy épeszű európai kormány sem.

Hány kilakoltatott devizahiteles ház/lakás áll üresen? ?
Ha feloldják a moratóriumot, akkor képesek pár százezret generálni.
Azt én nem hiszem el, hogy meg meri csinálni egy kormány, a jelenlegi hangulatban, hogy ahonnan magyar családokat kilakoltattak a bankok, oda migránsokat költöztet be. Akkor el fog szabadulni minden indulat, és már lelki szemeim előtt látom is az alacsonyan szálló molotovokat. Szerencsére engem nem érint, de most mindenki képzelje magát abba a helyzetbe, hogy élete munkájából egy megcsúszott devizahitel miatt családostul kipattintották, és megkapja rá fél évre egy jóságos szudáni "kiccsalád". Gondolom senki sem lenne pipás, egy kicsit sem, ugye? Na ez az, amit nem fog meglépni egyetlen egy épeszű európai kormány sem.
zsolti:
Erre azért ne vegyél mérget. A lakosság nincs felfegyverezve, hogy a rendőrség ellen tudjon tenni, azok meg vannak elég csicskák, hogy ezt benyeljék.

Nem hiszem, hogy ez lenne a kormány célja. Ez a mostani politikájukkal is szembe menne, akkor tudnám elhinni, hogy ekkora marhaságot készül elkövetni a magyar kormány, ha valami bal - liberális előző vezetés lenne itt, de mondom még 1x, abból, hogy magyar családokat pattintanának ki, és gazdasági menekülteket meg be ezeknek a házaiba, olyan parasztlázadás lenne, hogy szerintem még a legelvetemültebb Gyurcsány-Szekers-Kuncze-Bajnai-Kóka vonal sem merné meglépni, a jelen helyzetben. A mostani vezetésünk meg, finoman szólva sem bevándorlás párti. Ezért is basztatta őket fél európa pár hónapja, most csak jelzem, UGYAN azt csinálják már ŐK is, amiért ugattak, szóval teljesség igénye nélkül csak az Angolok, Németek, Franciák, Osztrákok, Szlovákok, etc. csináltak segget a szájukból. Mára mind veszett nagy gyorsasággal módosítgat törvényeket, és húzza ki ki a maga kerítéseit. Ezért mi voltunk a rosszkutyák 2 hónapja még... Tiszta vicc az egész EU, úgy ahogy van...

zsolti:
Láttad már a kerítést ? Pár km-en van még csak kész(lassan és drágán épül), ráadásul 3 drótfonat van szellősen úgy ráerősítve "szőlőkarókra", hogy egy nagyobb őz is átfér rajta és egy mongol lótolvaj helyből megugorja.
Ne azt nézd amit mondanak, hanem amit tesznek. 2/3-os többséggel azt csinálna amit akarna határvédelem kérdésében. Nincs szándékukban megállítani a moszlim inváziót.

Ki fog ez derülni hamarosan szerintem. Nem vagyok a határon. Láttam a 1.5 m es drótfonatot, arról volt szó, hogy az nem a frankó kerítés, csak egy nagyon gyorsan kihúzott kis nehezítés. A frankó kerítés azért az állítólag nem olyan lesz, ha elkészül, amit bárki helyből megugrik. Ezzel együtt nincsenek illúzióim, ha nem lesz mellé komoly technika, hőkamera, mozgásérzékelő etc. ÉS komoly fegyveres határőrség(hívják azt most akár határvadász rendőröknek), akkor nyilván átjönnek mindenhol. Én még bízom benne, hogy meg akarják állítani őket, de az idő majd mindent eldönt. Azt tartom most is, látatlanban is, hogy magyarok házába, a menekültek nem mennek, mert azzal akármelyik magyar kormány megbukna, elsöpörné őket a magyar választók dühe utcáról 1 hónapon belül, és ezt tudják a politikusok is.

11873486_935725429799038_2569681142563461952_n.jpg

Igen, ez egy jó cikk. A nyilvánvalót írja le, egyre több teljesen átlagos embertől hallom egyébként vissza ugyen ezt a véleményt, még külpolitikai szakértőnek, vagy filozófusnak sem kell lenni hozzá, hogy valaki erre az álláspontra jusson. Sajnos alakul ez, a szemünk előtt, mint Európa 38' ban, kb. Ott is csak a hülye nem látta, hogy mi fog jönni...

Status
Not open for further replies.