<blockquote rel="zsolti"><blockquote rel="panoz"><blockquote rel="Python">Szergej Lavrov orosz külügyminiszter hosszú-hosszú esszében bizonygatja Európának, hogy Oroszország mindig is a béke és a stabilitás előremozdítója volt, csak „valakik” soha nem akarták, hogy belefolyjon az integrációba. Az abszurd állítások mögött egy új orosz kommunikációs offenzíva rajzolódik ki, és az is kiderül, hogy Putyinék már nem csak a szélsőjobboldalt veszik célba.
http://index.hu/kulfold/2016/04/01/oroszorszag_szerint_a_vilag/
Ennek az új offenzívának a sikerében kevésbé hiszek.
Egy gyenge szellemi színvonalon álló szélsőjobbos vagy szélsőnemzeti embert még átverhettek, de egy magasabb oktatási színvonalon álló embernél már sokkal nehezebb dolguk lesz.
Persze mindenképp elismerem a sikerüket és fejet hajtok Putyin előtt a sikerül megtéríteniük engem is moszkovitává.</blockquote>
Én az egész index cikknek nem igen hiszek
.
Arra azért kíváncsi vagyok, hogy a bal, balliberális oldal, hogy és mivel magyarázza azt, mikor olyanokat állít, hogy pl. a jobbik egy "szélső" jobboldali párt, s nálunk úgy tűnik, veri a balliberális erőket, és közben ahogy itt írtad, szerinted jellemzően az EU-ban csak a gyenge szellemi színvonalon álló emberek és/vagy alacsony iskolázottsággal szimpatizálnak az oroszokkal. Aztán nálunk lassan ki kell mondani, hogy a legesélyesebb kormányváltó erő egy ilyen párt, és a kormánypárt sem baloldali párt.
Közben az EU egészét nézve, szinte mindenhol gombamód erősödnek ezek az általad "szélsőséges" jobbos, oroszbarát, eu-szkeptikus pártok, a tradicionális liberális értékeket felvonultatók, atlantisták meg gyengülnek.
Ehhez jönnek még ilyen adatok, hogy a fiatal értelmiségiek közt, akik használják a közösségi hálót, sok hírt elérnek neten, még nagyobb a szimpátia a "szélsőséges" pártok irányában.
Szerintem ez a tipikus ballib hozzáállás, hogy amikor jól állnak, népszerűek, ezzel támasztják alá a legitimitásukat úton-útfélen, de ha bármi ökörséget csinálnak(melegek reklámozása, szélsőségek népszerűsítése etc.), s aztán amikor az emberek már nem kérnek belőlük, azzal visszatámadva, hogy az "ostoba tömegek" vannak ellenük, de ők aztán mennyivel különbek, iskolázottabbak, értelmesebbek, ez fog oda vezetni, előbb utóbb, hogy eltűnnek a politikai süllyesztőben, végleg.
A liberális vonalat sosem komáltam, az extremitás dicsőítése, és az idegenszívűség miatt, szóra sem érdemesek szerintem, de meggyőződésem, hogy a teljes magyar baloldal nagyon komoly identitás válságban van.
Nekem alapvetően, a baloldali eszmékkel semmi bajom nem lenne, HA nem így értelmezték volna nálunk a rendszerváltás óta, ahogy, mivel azt látom, hogy szinte nálunk jobboldalibb politikát toltak az MSZP-SZDSZ kormányok, mint bárki más.
Szinte biztos vagyok benne, hogy egy a szociális kérdésekre érzékeny, főleg a középosztályt támogató és szélesíteni akaró, a szakszervezeteket létjogosultságát valóban megteremtő, RENDPÁRTI, és nem a velejéig korrupt+extremitásokat dicsőítő baloldali erőre szükség lenne, még akkor is, ha csak ellenzéki szerep jutna nekik mostanában, gyanúsan.
DE ez ami most van, ez csak annyira képes, hogy Falus Ferenceket, meg Mesterházy Attilákat, Tóbiás Józsefeket és Gyurcsány Feriket tudjon kitermelni. Az első három szimplán csak tehetségtelen, a negyedik meg konkrétan pszichológia eset. Ja, és ott van még az egyébként idült alkoholista Szanyi kapitány, és a Szekeres "Gripen" Imi.
Komoly bajok vannak... Az egyetlen valamire való ember, a Botka, meg fel sem meri vállalni komolyan hogy ennek a szerencsétlen pártnak az élére álljon évek óta, s én teljesen megértem...
Szóval az a szomorú helyzet, az én meglátásom szerint, kedves Panoz, hogy akiket lenézel, azok az emberek nagy számban a TI volt szavazóitok, csak már nem a ballib oldalra teszik az X-et, mert csalódtak bennetek, hanem a jobbikra. Azt gondolom, ez a jelenség extrapolálható egyébként a teljes EU-ra...
</blockquote>
Szavaztam én már az összes pártra,csak hogy jobb legyen, de nem lett. Én jobboldali beállítottságú vagyok a szó nemzetközi értelmében, nem az eltorzult magyar viszonyokra értve.
Az oroszok és az általuk ránk szabadított iszlám migráns illetve széljobbos hordák mind veszélyt jelentenek.
Az
életmódunkat támadják, hogy változzunk meg az ő képükre, züllesszük le magunkat a 20 század második felében felépített civilizációs szintről.
Amit felépített a nyugat életszínvonalat és életmódot amit mi is elkezdtünk építeni 27 éve, az emberi jogokat és lehetőségeket azt kell megvédeni.</blockquote>
Engedd, hogy kérdezzek
Tényleg szeretném, ha érdemben felvilágosítanál.
<b>1.</b>Mi a nemzetközi jobboldali beállítottság?
<b>2.</b>Miért torzult el a magyar értelmezés?
<b>3.</b>Miért jelentenek RÁNK (nem a nyugati hatalmakra) az oroszok?
<b>4.</b>Miért az oroszok szabadították ránk a zozókat?
<b>4.b)</b>Részletesen kifejtenéd ennek folyamatát, hogyan történt mindez? Az sem gond, ha dátumokkal alátámasztva teszed.
5.Milyen szélsőjobbos hordák azok, amelyek veszélyt jelentenek rád? Nevesítve, precedensekkel.
5.b) Miért akarja a szélsőjobb a jelenlegi életszínvonalat csökkenteni? Állításodat indokold!
Várom megtisztelő válaszod!
(Igen, ez úgy néz ki beleillik a topik témájába. Ha nem, akkor a Kantin-Magyarország topikban folytassuk!-@Montezuma ?)