<blockquote rel="zsolti"><blockquote rel="Eltorro"><blockquote rel="Montezuma">az oroszok szimplán nem segítenek leállítani a bulit, de egyébként miért is tennék? Mióta kell Moszkvának megmentenie az EU-t a saját lakáj vezetőitől?
Nem az oroszok hívták Európába a migránsokat, nem ők verték szét az egész Közel-Keletet az elmúlt 25 évben, így nem látom be, hogy az oroszoknak per pillanat milyen egyéb nemzetközi írott és íratlan kötelezettségei lennének a témában a saját érdekeinek és földjének védelmén kívül?
Tegnap utazás közben már olvastam olyat is, hogy az oroszok országukra veszélyes biztonsági kockázatként kezelik az EU migránspolitikáját, ezért elkezdték a tervek kidolgozását egy esetleges európai kalifátus megjelenésére.</blockquote>
Ez így azért már simán csak hangulatkeltés, szerintem... Amíg náluk ott van Dagesztán, Csecsenföld, már most is, és állítólag Orosz állampolgár több millió eléggé fanatikus szunnita muszlim, nem hinném hogy a felőlünk kialakuló kalifátustól kéne nekik tartani, reálisan. Van már nekik saját hasonló, a déli részeken. Többek közt, és ez el is hangzott, ezeket a kártékony elemeket próbálják lehetőleg Szír területen lenullázni.
</blockquote>
Abban az elméleti (és remélem, hogy marad is elméleti) esetben, ha Európában alakulna ki egy "kalifátus" az azért nem azonos fajsúlyú lenne mondjuk egy Dagesztánnal... Franciaország esélyesen a kalifátus része lenne pl. És Franciaországnak vannak nukleáris fegyverei... Hosszútávon nézve ez a lehetőség, mint veszélyforrás sokkal valószínűbb, mint pl. egy zombitámadás, pedig az amcsiknak még arra is van tervük... Akkor az oroszok miért ne kezdhetnék meg a felkészülést egy, bár nem túl valószínű, de ha mégis bekövetkezik, akkor nagyon is fenyegető veszélyre?
Persze a kommunikáció az, hogy megvédenek minket, meg az egész szabad világot, etc. de látva az elmúlt 25 évüket, én arra kérném őket, hogy inkább engem ne védjenek meg úgy, meg az én demokráciámat, ahogy tették ezt É-Afrikában, meg a közel keleten, vagy akár Afganisztánban...
Afganisztánban talán pont azzal tették a legjobbat, hogy beavatkoztak végre... A tálib-rezsimnél bármi, bármilyen bábkormány, vagy akár egy Szaddam, Kadhafi, stb. féle, de legalább valamennyire szekuláris diktátor is jobb. A többi viszont áll.
</blockquote>
Ahogy én tudom, Oroszországnak ha hirtelen (ami kizárt szerintem) alakulna egy olyan kalifátus Ny-Európában, aminek pl. Franciaország, esetleg GBR a része lenne, ahol atomfegyverek vannak, szerintem eddig is volt terve. Nem igen tartom én ezt hitelesnek, ahogy az USA zombitámádással kapcsolatos előkészületeti is minimum megmosolyogtatóak, szerintemn
. Egyébként a kettő kb. egy kategória, s ha elmegyünk ebbe az irányba, akkor persze, simán lehetséges egy ilyen Rus terv is^^
A másikra reagálva, azzal, hogy Afganisztánban meggyöngítették a Talibán rendszert, egy rövidtávú logikával gondolhatjuk azt, hogy valami sikereset alkottak, csak az a gond, hogy hatalmi vákumot hagytak maguk mögött, és ezt az egyre erősebb ISIS látszik kitölteni. Jelenleg a Talibán - Al Kaida legnagyobb problémája az, hogy még a náluk is barbárabb ISIS nyomul. Szóval nem, nem látom ezt olyan rózsásan, beavatkoztak, pár terroristát seggberúgtak, szétlőtték az országot, és otthagyták a zűrzavart, amelyben jelenleg egy sokkal rosszabb erő kezd felülkerekedni, mint amilyen miatt egyáltalán beavatkoztak.