Egyetértek, de a szaúdiakat kihagytad, márpedig a pakikat elsősorban onnan támogatják/támogatták.És szerintem Pakisztán, ahol a talibán gyökerei vannak és ahonnan átterjed Afganisztánra, a legveszélyesebb ország jelenleg.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Egyetértek, de a szaúdiakat kihagytad, márpedig a pakikat elsősorban onnan támogatják/támogatták.És szerintem Pakisztán, ahol a talibán gyökerei vannak és ahonnan átterjed Afganisztánra, a legveszélyesebb ország jelenleg.
Egyetértek, de a szaúdiakat kihagytad, márpedig a pakikat elsősorban onnan támogatják/támogatták.</blockquote><blockquote rel="wolfram">És szerintem Pakisztán, ahol a talibán gyökerei vannak és ahonnan átterjed Afganisztánra, a legveszélyesebb ország jelenleg.
Az ideológia SZA-ból származik.
Nem vagyok Afganisztán szakértő én sem, de pár dolgot azért láttam ezzel kapcsolatban, állítólag ami info-k eljutottak hozzám, azok alapján a talibán és az ISIS nem egykutya. A talibán is fundamentalista, de kb. mint a Szaudi viszonyok, olyat képzelj el. Az ISIS meg ennek a turbo változata, sokkal agresszívebbek/vallásilag elvakultabbak. Abban egyet értünk, hogy egy szép/ideális világban, egyikre sincs szükség. Mindenesetre, az erősen kérdéses akkor is, számomra legalább is, hogy most az USA mit ért el TÉNYLEG afganisztánban, és ez poztiv, vagy negatív összességében...
Mindenesetre, az erősen kérdéses akkor is, számomra legalább is, hogy most az USA mit ért el TÉNYLEG afganisztánban, és ez poztiv, vagy negatív összességében...
Így van, így tényszerű.Na igen... Korábban már említettem őket is, szintén hasonló kontextusban. És mindkét ország (papíron minimum) az USA barátja... Na ez a baj.
A sz*r az csak sz*r, akkor is, ha celofánba csomagoljuk és masnit kötünk rá. Kétlem, hogy számunkra érdekes lenne a különbség a kettő között: csak a halott szélsőséges a jó szélsőséges - és ez nem csak az iszlamistákra igaz.Nem vagyok Afganisztán szakértő én sem, de pár dolgot azért láttam ezzel kapcsolatban, állítólag ami info-k eljutottak hozzám, azok alapján a talibán és az ISIS nem egykutya.
Ez igaz, viszont az általuk produkált legsötétebb középkort mégiscsak amerikai támogatással a hátuk mögött hozták össze (tökmindegy, mi volt az eredeti cél amerikai részről: aki nem bírja fegyelmezni a kutyáit, az ne tartson kutyákat), vagyis ezerszer inkább egy ótvar és életidegen komcsi rendszer (ahol még a nők is tanulhatnak anélkül, hogy zsákot húznának a fejükre), mint ezek. Pedig a komcsikat alulmúlni nem semmi teljesítmény.Szerintem pozitívabb lett, mint ami volt ott korábban. És legalább megpróbálták. És ebben az egyetlen esetben számomra tökmindegy, hogy milyen egyéb érdekből. Egy ennyire kicsi bolygón szerintem nem lehet hagyni, hogy egy komplett ország felett ezek a fanatikus idióták uralkodjanak.
<blockquote rel="zsolti"> Mindenesetre, az erősen kérdéses akkor is, számomra legalább is, hogy most az USA mit ért el TÉNYLEG afganisztánban, és ez poztiv, vagy negatív összességében...
Ez igaz, viszont az általuk produkált legsötétebb középkort mégiscsak amerikai támogatással a hátuk mögött hozták össze (tökmindegy, mi volt az eredeti cél amerikai részről: aki nem bírja fegyelmezni a kutyáit, az ne tartson kutyákat), vagyis ezerszer inkább egy ótvar és életidegen komcsi rendszer (ahol még a nők is tanulhatnak anélkül, hogy zsákot húznának a fejükre), mint ezek. Pedig a komcsikat alulmúlni nem semmi teljesítmény.
<blockquote rel="wolfram"><blockquote rel="zsolti"> Mindenesetre, az erősen kérdéses akkor is, számomra legalább is, hogy most az USA mit ért el TÉNYLEG afganisztánban, és ez poztiv, vagy negatív összességében...
Persze, tulajdonképpen jó, de a legjobb mégiscsak az lett volna, ha nem cseszik el és akkor most nem kellene megpróbálni visszalapátolni a sz*rt a lóba.Ebben tökéletesen egyetértek veled. De most már csak a tűzoltás maradt... Amiből a mi katonáink is kiveszik a részüket... Hogy ez jó, vagy rossz, hááát... Szerintem inkább jó.
Persze, tulajdonképpen jó, de a legjobb mégiscsak az lett volna, ha nem cseszik el és akkor most nem kellene megpróbálni visszalapátolni a sz*rt a lóba.</blockquote><blockquote rel="wolfram">Ebben tökéletesen egyetértek veled. De most már csak a tűzoltás maradt... Amiből a mi katonáink is kiveszik a részüket... Hogy ez jó, vagy rossz, hááát... Szerintem inkább jó.
Na, sok ezer karakter után, csak közeledik az álláspontunk azért.
Onnan indultunk ki ugye, hogy sok jót az utóbbi 20-30 évben, nem hozott senkinek sem az US beavatkozás. Erre mondtad, hogy nagyjából egyet értesz velem, de afganisztán azért erre kivétel. Most meg már ott tartunk, hogy igazából annó a talibánt is ők tolták hatalmi helyzetbe, jelenleg meg meggyengítve azt, épp az ISIS látszik erőre kapni... Nekem ez még mindig nem túl meggyőző, hogy afganisztán nem illik be a sorba, Libia, Szíra, Irak mellé, de elfogadom a véleményed Wolfram, és mondjuk azt, hogy ez akkor kérdéses, s nem egyértelműen negatív példa.
Jogos.Remélném, hogy mindenki tanult belőle, de látva Líbiát és most Szíriát... Áhh, rohadtul elegem van már ebből...
Nezopont kerdese. Az elso beavatkozas meg hatrahagyott egy mukodo allamot, a masodik utan csak a kaosz maradt. Eloszor csak az olajpiaci sulya miatt regulaztak meg Irakot, a masodik alkalommal mar csak a vezetekek epitesevel foglalkoztak es kiraboltak az orszagot. Megvolt a nyugat eselye, hogy egy igazsagosabb, elhetobb Irakot teremtsen, de a kapzsisaga miatt nem ezzel foglalkozott....
A '80-as évekbeli amcsi beavatkozás szerintem is hiba volt. A 2001-es? Az már nem... Sőt, hamarabb kellett volna lépnie valamelyik nagyhatalomnak.
Nezopont kerdese. Az elso beavatkozas meg hatrahagyott egy mukodo allamot, a masodik utan csak a kaosz maradt. Eloszor csak az olajpiaci sulya miatt regulaztak meg Irakot, a masodik alkalommal mar csak a vezetekek epitesevel foglalkoztak es kiraboltak az orszagot. Megvolt a nyugat eselye, hogy egy igazsagosabb, elhetobb Irakot teremtsen, de a kapzsisaga miatt nem ezzel foglalkozott.</blockquote><blockquote rel="wolfram">
...
A '80-as évekbeli amcsi beavatkozás szerintem is hiba volt. A 2001-es? Az már nem... Sőt, hamarabb kellett volna lépnie valamelyik nagyhatalomnak.
Ezek a beavatkozások mind nagyon szépek és jók, de nem kellene elfelejteni azt, hogy az afganisztáni beavatkozást megelőzte egy - enyhén szólva is ezer sebből vérző - 911 sztori, ahol az elkövetők mindenfélék voltak, kivéve afgánok. ;D