[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.
K

kamm

Guest
Hat, sok ujat nem mondott. A fulserto akcentusatol eltekintve viszont legalabb viccesen adta elo. Ami meg feltunt, hogy egyaltalan nem erti az amerikai tapsolos-unneplos stilust, amikor a hallgatosag tapsol es eljenez, akkor ket masodpercen belul belevag es megy tovabb... rutinos itteni pol ilyenkor hagyja oket 6-8 masodpercig unnepelni.
 

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 781
3 235
113
Hat, sok ujat nem mondott. A fulserto akcentusatol eltekintve viszont legalabb viccesen adta elo. Ami meg feltunt, hogy egyaltalan nem erti az amerikai tapsolos-unneplos stilust, amikor a hallgatosag tapsol es eljenez, akkor ket masodpercen belul belevag es megy tovabb... rutinos itteni pol ilyenkor hagyja oket 6-8 masodpercig unnepelni.
Valószínűleg nem az USA-ban él, hogy elmúlna az akcentusa.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 186
113
Ezzel az a probléma, hogy régen a "nemzetgazdaság" mint olyan egy hatalmas koglomerátum volt, ami alapvetően lefedte a nemzet tulajdonosi rétegét és ezért az ő lobbierejük racionalitásra sarkallta a kormányzatot. Viszont ha a gazdasági hatalom egy kis csoport kezében összpontosul, akkor ennek a kis csoportnak a hiedelmei váltják fel a gazdasági racionalitást. Ha ők hisznek valamiben, akkor arra fogják tudni minden eddiginél nagyob hatalommal a kezükben sarkallni a kormányzatot, hogy azt valósítsa meg. Ezt látjuk a világban most: őrület. Maroknyi, az amerikai egyetemek kitermelte elszocializált elmebeteg mérhetetlen hatalmának a következtében a Nyugat éppen lábonlövi magát és pusztító háborúk sorába taszítja az emberiséget. Ők hisznek benne és a pénzük révén megvan a globális csicskahálózatuk a megvalósításhoz. Európa vezetői egyszerűen csak marionettbábúk például ebben a hálózatban, sima lábonlövés helyett ezért is estek baltával a saját lábuknak: túlteljesítik a parancsot. Racionalitás meg sehol. Nem függvénye a kortárs politikai hatalomnak a józanság.

Ennek a koncentrációnak szükségszerűen az a vége, hogy csak egy mérhetetlen hatalmú személy marad a nagy káosz után.
Ez is a céljuk. Messianisztikus, akarom mondani antikrisztusi küldetéstudatuk van. Ennek rendelnek alá mindent és építenék az egy világkormányt (ha mindenki beleállna, és nem állna ellen, mint pl. a BRICS /habár gyanúm szerint Kína és Oo. lehet még szűrke ló/), aminek az élén egy magát szuperhatalmúnak képzelő ürge ülne.
Ezt már kb. 1900. éve megírták. De aki nem figyel az nem is tanul (nem rád gondolok!).
 
K

kamm

Guest

The Attack on Orbán


Chris Farrell
5 - 7 minutes


Commentary
The left can’t stand that a successful, popular, strong conservative government is leading a country at the heart of central Europe. When that country cheerfully maintains its sovereignty and distinct national identity while still belonging to the European Union (EU) and NATO, the elites bristle. Making things worse, the country self-identifies as having a Christian heritage and being pro-family. It also accepted and aided more than 700,000 people fleeing war-torn Ukraine.
Hungary and its just reelected prime minister, Viktor Orbán, now find themselves in the crosshairs of attack for daring to be Hungarian. “How dare they?” chuff the anointed arbiters of all European cultural structures, moral norms, legal debate, and wealth redistribution. “Journalists” and media opinion-leaders are quick to join the attack slinging accusations of various “-isms,” phobias, mind-reading analyses, dog whistles, and coded messages.

Adding to the indignation of the postmodern, post-Western, globalists-in-charge is the fact that Orbán is featured as a keynote speaker at the Conservative Political Action Conference (CPAC) meeting in Dallas this week. Whether in the corridors of Brussels or any number of leftist editorial Zoom meetings, the same objective is made clear: “Orbán and his message must be stopped!”

The well-worn “go to” technique to silence anyone making the left nervous is “the smear.” It’s straight out of the Saul Alinsky playbook, “Rules for Radicals,” and it often works. In this case, the left has chosen comments made by Orbán during an annual address to members of the Hungarian minority in Romania on July 23. The Washington Post and others of their ilk will not give you Orbán’s full quote with context. They’re too busy saving their keystrokes in order to be able to write “Nazi” and “authoritarian” repeatedly while advocating for the EU to withhold funding from Hungary.

Here’s what Orbán actually said:
“The internationalist left employs a feint, an ideological ruse: the claim—their claim—that Europe by its very nature is populated by peoples of mixed race. This is a historical and semantic sleight of hand, because it conflates two different things. There is a world in which European peoples are mixed together with those arriving from outside Europe. Now that is a mixed-race world. And there is our world, where people from within Europe mix with one another, move around, work, and relocate. So, for example, in the Carpathian Basin we are not mixed-race: we are simply a mixture of peoples living in our own European homeland. And, given a favorable alignment of stars and a following wind, these peoples merge together in a kind of Hungaro-Pannonian sauce, creating their own new European culture. This is why we have always fought: we are willing to mix with one another, but we do not want to become peoples of mixed-race. This is why we fought at Nándorfehérvár/Belgrade, this is why we stopped the Turks at Vienna, and—if I am not mistaken—this is why, in still older times, the French stopped the Arabs at Poitiers.”

The real problem with this quote is, of course, that it’s factually correct. For the historians reading this, the Battle of Poitiers that Orbán references is also known as the Battle of Tours (A.D. 732). The second problem with the quote is that it begins with Orbán pointing out the false claim of the internationalist left. He begins his quote explaining that his critics are liars. That portion of Orbán’s quote must be omitted, of course.

Here’s the essence of Orbán’s statement: Europeans are from Europe; Turks and Arabs from their own homelands. Fundamentally, that’s it. Various peoples are indigenous to their own regions. They have their own distinct identity, culture, history, language, religion, etc. Orbán was simply and directly advocating for the Magyar people. They are allowed to have a home and an identity. They are allowed to hand down their heritage through generations. France and Germany are free to make their own decisions, or not. They can value their own identity, culture, history, language, religion, etc.—or not.

Self-determination is the freedom to choose one’s own acts without external compulsion. The term is generally associated with the freedom of the people of a given territory to determine their own political status. It’s the power of a nation to decide how it will be governed without the influence of any other country. Chapter 1, Article 1, part 2 of the United Nations Charter guarantees the right of self-determination into the framework of international law and diplomacy.

Now is a good time to consider how a country like Hungary and a leader like Orbán can make their own choices as a nation and advance their own interests—based on faith, family, history, culture, and tradition—without threat of violence, compulsion, or intimidation—and not be subjected to false claims of racism and bigotry as a sleazy political trick.


Views expressed in this article are the opinions of the author and do not necessarily reflect the views of The Epoch Times.


Chris Farrell

Follow

Christopher J. Farrell is the Director of Investigations & Research for Judicial Watch in Washington, D.C. He is a former U.S. Army Counterintelligence Officer.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 904
48 422
113
Talán ide is való:
  • A jenkik (pontosabban a jelenlegi vezetésük, a "demokraták") az oroszok elleni fegyveres háborújukat megvívatják az ukránokkal. Ukrajna minden szempontból belepusztul. A gazdasági háborút pedig elsősorban az EU-val, amibe az EU rokkan bele. Közben mindent megtesznek, hogy a háborút kiterjesszék és más (NATO tag) országokat formálisan is belerángassanak. Miközben lényegében a NATO már nyakig benne van.
  • A Kína elleni háborújukat meg akarják vívatni Tajvannal, Tajvan pusztulásáig. Míg a gazdasági háborút elsősorban a térségbeli USA megszállás alatt lévő államokkal, Japánnal és Koreával, valamint Ausztráliával vívatnák meg Kína ellen. Meg persze szintén az EU-val és mindenkivel, aki hajlandó lenne a közelmúltban végig udvarolt/zsarolt térségbeli országok közül ebbe beleállni. Aki erre hajlandó, az gazdaságilag szintén belerokkan.
  • Egyelőre az Oroszok ellen a világ 5/6-a nem hajlandó az USA gazdasági háborúját vívni, kizárólag csak a legközvetlenebb vazallusaik. Úgy tűnik, hogy a Kína elleni gazdasági háborút is előzetesen elutasította a közvetlen vazallusokon kívül mindenki.
  • Közben szerveznek egy azeri-örmény háború felmelegítést, és Irán elleni totális gazdasági háborút. Illetve párhuzamosan Izrael már lényegében burkolt háborút vív Iránnal a folyamatos szabotázs akcióival, gyilkosságaival, kalózkodással. Hátha Iránt és a teljes öböl térséget is nyílt háborúba lehet rángatni, amit megvívatnának az azerikkel, az Irakban még amerikai megszállókhoz hű erőkkel (kevés ilyen van), a minden amerikai árulás ellenére még mindig bevethető, hasznos hülye szerepét játszó kurdokkal és az öböl menti monarchiákkal. Meg persze gazdasági téren az EU-val és mindenkivel, akit érint az közel-keleti olaj és gáz elapadása, megdrágulása, azaz főleg Ázsiával. Csakhogy úgy néz ki, hogy Irakban már nagyon nem kérnek belőlük. Az öböl menti monarchiák, sőt maga Szaúd-Arábia már az oroszok ellen sem álltak be a sorba, mindenféle zsarolás, fenyegetőzés ellenére sem. A kínaikkal sem fognak gazdasági háborúzni, mivel a legjobb vevőik és egyben kiemelt szállítóik. Valamint az Iránnal megvívandó meccshez sem fűlik a foguk, hiszen tudják, hogy Irán túl erős ehhez.
  • Szerveznek egy bulit a Balkánon is. A koszovói albánokkal provokáltatnak.
Az USA az általa megszállt országokat, a közvetlen vazallusait, a jenki ígéretekben még sokszori átverés után is hívő hasznos hülyéit, azokat az országokat amelyek vezetésébe kellő mértékben beépítette az embereit, vagy megvásárolta, megzsarolta a vezetőket, neki hajtja azoknak az ellenségeinek, akikkel közvetlenül nem akar/mer leállni háborúzni. De akik az USA szerint a gazdasági, pénzügyi, katonai világhatalmát megtörni látszanak. Ez persze az USA egész szövetségi rendszerét padlóra küldi, miközben a világ túlnyomó része ebből minden áron kimaradni próbál.
Úgy látszik az USA-t nem érdekli, hogy a saját szövetségi rendszerét teszi tönkre, amíg az amerikai hadiipari komplexumnak, az amerikai olajcégeknek, palagázosoknak, stb... jól megy. Az infláció sem érdekli, még otthon sem. Olyan irdatlan adóssághegyet halmozott fel a nyugat, hogy az így is, úgy is drasztikus pénzügyi-gazdasági hatásokkal fenyeget. Emelkedő kamatkörnyezetben pláne abszolút fenntarthatatlan. A fedezetlenül nyomtatott pénz olyan tömeget ért el, hogy már nincs az a mesterséges módszer, ami ennek negatív hatásait ellensúlyozná. Tehát vagy elinflálják az adóssághegyet és a fedezetlen pénztömeget, vagy a világgazdasági és világ pénzügyi viszonyok gyökeres átalakítása közben, arra (meg embargós intézkedésekre) hivatkozva egyszerűen leírják a felesleget. Az adósok elveszik a befektetéseket azoktól, akikkel szemben az adósságot felhalmozták. Az oroszoktól is elloptak azonnal 300 milliárd dollárt és einstandolták, tönkre tették jó néhány külföldi befektetésüket Ha beindulna Kínával a proxy háború, akkor a kínaiaktól is több 1000 milliárdos nagyságrendben lopnának.
Úgy tűnik, hogy az USA a még megmaradt, főleg pénzügyi, katonai hatalmát és befolyását a vazallusai felett arra használja, hogy mindenhol felrúgja a meglévő állapotokat, fegyveres és gazdasági háborúkat provokáljon, amiket a lehető legnagyobb mértékben másokkal vívat meg. Valószínűleg úgy ítélik meg, hogy már mindképpen fenntarthatatlanná vált az eddig rendszer. (Egypólusú világrend, USA világcsendőri szerepe, dollár kizárólagos világpénz szerepe, az USA egyeduralma a pénzügyi rendszer felett, az adóssághegyek, a fedezetlenül nyomtatott pénzhalmaz, a globalizációnak nevezett világ szintű gazdasági gyarmati pozíciók.) Ezért inkább ők vezénylik le az átalakítását, ami közben feláldozzák a szövetségi rendszerűket azért, hogy az ellenfeleiknek is fájdalmat okozzanak és az átalakulási folyamatból azok se tudjanak jobban, kevesebb veszteséggel kijönni, mint az USA.

Ha Dél-Korea nem rázza le magáról a jenki uralmat (amire most még kevés esélye van), akkor ezen a folyamaton a koreaiak is ugyanúgy rajta veszthetnek, mint Európa. Többen várhatták, hogy az USA fokozatosan gyengül és egyszer majd ki lehet bújni a halálos öleléséből, de úgy tűnik, hogy ezt az amerikaiak nem várják meg és all-in-t mondanak a játszmában, a szövetségi rendszerűk kárára.

Tart már ennek a folyamatnak az előkészítése és a főpróbája is megvolt, az arab tavasz, szíriai háború, ukrán puccs, fehérorosz és kazah puccskísérlet, hongkongi balhé szervezés, azeri-örmény háború, stb... keretében. Most felgyorsították a folyamatot. Kérdés, hogy Kína hajlandó-e az amerikai forgatókönyv szerint viselkedni és bele tudják-e provokálni egy fegyveres konfliktusba.

Mert szerintem meg békében az idő a kínaiaknak dolgozik. Az USA szorul vissza és az USA-ban (meg az EU-ban) recseg-ropog a rendszer. A szép lassan körbe ölelés és megfojtás már Iránnal szemben sem működött. Oroszországot sem sikerült körbe ölelni és megfojtani. Még csak olyan túlzottan nagy fájdalmat sem sikerült okozni. Kínával hatványozottan ez a helyzet. Az USA szűken vett szövetségi rendszere nem tudja körbe zárni az oroszokat, kínaikat, Iránt, stb.., csak saját magát. Saját magát elválasztani a világ 5/6-ától és saját magát megembargózni. Ez már most is elég tisztán látszik. A többi ország pedig nem hajlandó ebben részt venni. A háború nem Kína érdeke, hanem az USA vezetése gondolja úgy, hogy ez jó ötlet. Az USA az, amely mindent elkövet ennek kiprovokálására.
 

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 254
2 384
113
Nem egészen értem, a fenti idézett hsz mitől lesz összeesküvés-elmélet, de ha nektek így jobb, hát legyen.
Negan általam kiemelt szövegrészletére reagáltam.

A szép hosszú szöveg?
Annyi konkrétum nincs benne mint egy 444 cikkben. Ellenben annyi feltételezést és állítás fogalmaz meg, sőt inkább csak állít, ami egy akadémiai székfoglalóban is sok lenne…
S közben a vallási tanításokat megszégyenítő univerzális kinyilatkoztatás módszerével él.

Mint vélemény engem nem zavar, így is kezelem, s el is tudom fogadni ha valaki így gondolja - mondjuk az írás többet árul el a szerzőről, mint írása a világról.

Peace.
 
K

kamm

Guest
Negan általam kiemelt szövegrészletére reagáltam.

A szép hosszú szöveg?
Annyi konkrétum nincs benne mint egy 444 cikkben. Ellenben annyi feltételezést és állítás fogalmaz meg, sőt inkább csak állít, ami egy akadémiai székfoglalóban is sok lenne…
S közben a vallási tanításokat megszégyenítő univerzális kinyilatkoztatás módszerével él.

Mint vélemény engem nem zavar, így is kezelem, s el is tudom fogadni ha valaki így gondolja - mondjuk az írás többet árul el a szerzőről, mint írása a világról.

Peace.
Haha, nagyon talalo. :) Tenyleg ez a standard modi itt az alagsorbol irogato fotelszakertok kozott. :cool:
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 904
48 422
113
Negan általam kiemelt szövegrészletére reagáltam.

A szép hosszú szöveg?
Annyi konkrétum nincs benne mint egy 444 cikkben. Ellenben annyi feltételezést és állítás fogalmaz meg, sőt inkább csak állít, ami egy akadémiai székfoglalóban is sok lenne…
S közben a vallási tanításokat megszégyenítő univerzális kinyilatkoztatás módszerével él.

Mint vélemény engem nem zavar, így is kezelem, s el is tudom fogadni ha valaki így gondolja - mondjuk az írás többet árul el a szerzőről, mint írása a világról.

Peace.
Ilyen témában, ilyen időtávban szerintem sok fekete-fehér bizonyíték nem lesz. Majd talán száz év(ek) múlva, mindenféle előtúrt/titkosítás alól feloldott dokumentumban.

Azt hiszem, az elég nehezen vitatható az elmúlt száz év tükrében, hogy az USA monopolizálta a világot, és foggal-körömmel ragaszkodik ehhez a berendezkedéshez.
Kérdés, ki-hol-hogyan éli ezt meg.
 

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 254
2 384
113
Ilyen témában, ilyen időtávban szerintem sok fekete-fehér bizonyíték nem lesz. Majd talán száz év(ek) múlva, mindenféle előtúrt/titkosítás alól feloldott dokumentumban.

Azt hiszem, az elég nehezen vitatható az elmúlt száz év tükrében, hogy az USA monopolizálta a világot, és foggal-körömmel ragaszkodik ehhez a berendezkedéshez.
Kérdés, ki-hol-hogyan éli ezt meg.
Bocsánat, de ez továbbra se az én témám… “csak” Neganra reagáltam, utána Rád, Neked.
 
  • Tetszik
Reactions: cirqle

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 489
14 279
113
 
Status
Not open for further replies.