[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 034
24 594
113
Hat hooogyne, nem hoborgott", mekkora ez mar. :D
Nem tudom, lehet, te valami nyugodt kis farvizeken nottel fel, de ez a "nem hoborgott" ez nemcsak a legnagyobb hazugsaga volt a rendszernek, de a leggatlastalanabb is, gyakorlatilag nyiltan probalta legalaizalni a diktaturat vele.

Errol tanuskodik amugy a szazezrevel megfigyelt, lehallgatott, korrumpalt stb szolo, szep lassan vegre elokerulo adatok - sajnos, a nagyjat sietosen elegettek a mocskos, alja BMes szolgalatok, lasd Dunagate, amikor Vegvari nem birja elnezni es bevitte a szinten kiabrandult ujsagirot (Lovas az eletveszelyes csernobili amatorizmus es az azt koveto hazudozas utan adta vissza a parttagsagijat.)


ja teeenyleg... ja varjal, nagyon nem igy volt. Egy fel elet volt kifizetni a 20 ev varakozas utan kiutalt masfel szobasat. :)

Annyban igazad van, hogyha lof@szhoz nem ertettel, lusta is voltal, akkor valoban a legjobb kis rezsim volt neked - siman lehetett Trabantod, netan akar Zsigad is, fahazad valamelyik tonal, ha jol fekudtel a vallalati parttitkarnal, akkor akar a Balatonnal is talan. MIndezt mindenfele ertelmes teljesitmeny nelkul is. (Mondjuk a Balcsin mar epitesi engedely nelkul, mert azt csak parevente hetekre nyitottak meg, a felso elvtarsak kerelmeit elfogadni - a szokasos pitianer primitiv csalasaik, annyira szanalmas volt az egesz rendszer a sok suta-buta 'vonalas' komcsi bunkoval mindenhol.)

Ha viszont piackepes tudassal rendelkeztel, netan nyelvet beszeltel, akarmi, akkor vagy bealltal az impexes mafiaba (alulra, mert a tetejere csak a hithu, lemocskosabb komcsi csaladok mehettek, lasd Apro Piroska es hasonlo voros-szazmilliardosokat), avagy kimeletlenul eltapostak, osztalyellenseg voltal, nem kaptal allast stb.

Maganceg?
Ugyan mar. Papiron letezett, igaz, hol volt, hol eppen nem, de azt max a maszek cipesz meg bolgarkertesz szintjeig kepzelte el a partelit.
Megprobalhattad, csinalhattad komolyan is, de amint kicsit nagyobbra nottel, azonnal legazolt valamelyik primitiv suksukolo kommunista senkihazi (errol konkret peldaim vannak a tagabb csaladbol.) Nem veletlen, hogy szinte az osszes 'sikeres' komcsik alatt kitort "vallalkozo" meg "feltalalo" mogott visszanezve mindig ott talalod a partelit valamelyik elelmesebb tagjat, az impexes mafiat stb.



Semmi elheto nem volt benne. Az egvilagon semmi. Akinek ez elheto volt, az nem bizott magaban, nem volt kepes vagy nem akart tanulni, dolgozni. Aki akart, azt meg kihasznalta es egy sokkal alacsonyabb eletszinvonalon tartottaaz a parazita rendszer, hogy kozben a suksokolo, gatlastalan partelit meg ugy eljen, mint a kiskiralyok, hogy kozben az impexes mafia $300B korul lopott ki az orszagbol 1970-1990 kozott stb.
Szetvertek csaknem mindent, ami az orszagban 1000 ev alatt kialakult, es egy nyomoronc, degeneralt, teljesen eletidegen, primitiv azsiai szar rendszert probaltak belenk verni ezek a gernictelen, orszagot kiarusito arulo aljaformak.



Pontosan - mertel volna csak akar kenyeseket kerdezni, nemhogy onalloan politizalni, baszki! Kergetttek volna teged is a primitiv, nyolc altalanosos rendorok mar 16-17 evesen, mint minket anno Budan (plane beduhodtek, ha kiderult, hogy melyik gimibe jarunk, az kulon szalka volt az alkimo gombszemukben.)
Kuss volt a neve mindenkinek avagy irany a KISZ (illetve ha igazan komcsi csalad voltatok, akkor az Ifju Garda es hasonlok.)
Egy igazi szar, parazita elnyomo rendszer volt.
Praktikusan minimum 50-60 evvel vetette vissza az orszag fejlodeset, de a fejekben meg 100 evvel, erre pelda ez a kommented is, ahol eszre sem veszed, de halasan elteted azt a reezsimet, ahol "nem hoborogtel" es "elni hagytak" - hajmereszto, hogy ide jutott az orszag, olyan sokaig, hogy termeszette valt sokaknal ez a meghuzodas.

Nem lesz kis munka kiirtani ezt a kommunista metelyt. Az oroszoknal agymosott komcsik mar 100+ eve elkezdtek brutalis eroszakkal terjeszteni Magyarorszagon, foleg a sok kivetelezett helyzetu, a szuleik maskeppen agymoso (ortodox) vallasabol kiabrandult inbred zsidogyerek, akikbol mind vereskezu meszaros lett a Tanacskoztarsasag alatt, az egesz TK veres diktaturajat es uralmat ilyenek alkottak (=megfejtes a 20-30-as evek antiszemitizmusara, csak ugye ezt lehetetlen volt meg 15-20 eve is kimondani.) A bukas utan Komnintern meg CCCP, aki tulelte a sztalini nepirtast, azok jottek vissza 20-25 evvel kesobb; akkor mar gatlastalanul leigaztak az egesz orszagot a szovjet szuronyokkal elottuk.

Ahogy szokas mondani, nekunk sajnos meg kommunistabol is a legalja jutott, a hazaarulo, gerinctelen internacionalista tipus. (Szemben mondjuk a kornyezokkel, ahol legalabb nacionalista komcsik voltak.) Sebaj, innen lesz szep nyerni. :D
En sok mindenben fintorgok Orbanektol is, foleg a NER proli kleptokraciajatol, de legalabb helyre akarjak allitani az onbecsulest, meg allitolag nemzeti tokes reteget akarnak. Ez a ketto valoszinuleg a leggyorsabb recept az azsiai orosz rombolas ill. trauma eltuntetesere.


Nem hat. Nem volt mit es minek reklamozni. :D



A kulonbseg csak az, hogy ezt most nem muszaj kovetned, erted.
Qrva nagy kulonbseg egy allamparti diktaturahoz kepest,
hogy ma, ha akarod, kikapcsolod a Fonit elteto hiradot avagy a Fletot valamelyik nimandjat beszelteto ATVt, netan a prolishowt a TV2-n meg az RTLen. Sot, kimeheszt az utcara, azt kiabalsz amit akarsz (nemi keretek kozott maradva), senki nem fog lecsukni, nem visznek el, az allam nem nyul utanad stb.
Ha ugyes vagy es okos, akkor meggazdagodhatsz, nem fogjak elvenni (jo, ezt mondjuk nem tudom konkretan igy kijelenteni, nincs aktiv cegem otthon, az ismerosoktol hallottam nehany hajmereszto peldat NERes nagyragadozokra), de semmikeppen sem az egesz rendszer alapja, mint a kommunistaknal volt.
:cool:
A sok hülyeségedet az ottani haverjaidnak tartogasd, még válaszolni sem érdemes rá. Apám több évet élt kint nyugaton, mégis hazajött, ebbe az élhetetlen világba. Elég idős vagyok ahhoz, hogy ne csak elbeszélésekből ismerjem azt, amiben éltem. A mostani lehallgatásokról tudnék mesélni, nem keveset. Sajnos én is részese, szenvedője vagyok. A nemzetközi életben lévő lehalgatások meg önmagukért beszélnek. A mostani (elmúlt 32 év) nagy demokráciában meg van szar, meg szarabb, ami között választhatsz.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 517
113
Mar sokszor leirtam. Az elmaradt orosz, kozepkori, vegtelenul cinikus, manipulativ-repressziv gondolkodasmodot-vilagnezetet, amit a teljesen korrupt politikai elitjuk kovet. (Szemelyesen van orosz baratom is ketto, nagy vonalakban megertenek, az egyikuk meg egyet is ert a legtobb dologban velem.)




Igazad lehet,mennyivel kevésbé lennének elmaradottak,ha ők is elkezdenék az embereiket berakni egyéb országok kormányaiba,majd megtámadtatni velük másik országot,esetleg tenoristákat pénzelnének,fegyvereznének fel,hogy törvényes kormányt buktassanak,vagy elkezdenék rajzolni a rubelt,és lebombáznák aki nem abban fizet,vagy abban vesz fel hitelt, vagy abban tartalékol.
A haladó,progress,progresszivitás, a demokrácia, maga a moderns lenne tőlük, ha pl egyik oligarhájuk elkezdene prájdokat szervezni,abberáltakat delegálni az óvosások közé,az abberációt propagálni, vagy illegális migrációt szervezni,esetleg a bírókat érzékenyíteni?
Áh,hülyék azok,szart sem tudnak a világ dolgairól.;)
A korrupt elitre max egy köpéssel reagálok, a kedves nyugati elitek irányába.
Tetszik,vagy sem,per pill az Orosz Föderáció az európai, fehér ember utolsó menedéke,mentsvára,mára kb ők képviselik a normalitást, az élhető élet lehetőségét,igaz,abs nélküli kocsikkal,de lassan ledől az utolsó fehér bástya is,ez van.
:(
 

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Hat hooogyne, nem hoborgott", mekkora ez mar. :D
Nem tudom, lehet, te valami nyugodt kis farvizeken nottel fel, de ez a "nem hoborgott" ez nemcsak a legnagyobb hazugsaga volt a rendszernek, de a leggatlastalanabb is, gyakorlatilag nyiltan probalta legalaizalni a diktaturat vele.

Errol tanuskodik amugy a szazezrevel megfigyelt, lehallgatott, korrumpalt stb szolo, szep lassan vegre elokerulo adatok - sajnos, a nagyjat sietosen elegettek a mocskos, alja BMes szolgalatok, lasd Dunagate, amikor Vegvari nem birja elnezni es bevitte a szinten kiabrandult ujsagirot (Lovas az eletveszelyes csernobili amatorizmus es az azt koveto hazudozas utan adta vissza a parttagsagijat.)


ja teeenyleg... ja varjal, nagyon nem igy volt. Egy fel elet volt kifizetni a 20 ev varakozas utan kiutalt masfel szobasat. :)

Annyban igazad van, hogyha lof@szhoz nem ertettel, lusta is voltal, akkor valoban a legjobb kis rezsim volt neked - siman lehetett Trabantod, netan akar Zsigad is, fahazad valamelyik tonal, ha jol fekudtel a vallalati parttitkarnal, akkor akar a Balatonnal is talan. MIndezt mindenfele ertelmes teljesitmeny nelkul is. (Mondjuk a Balcsin mar epitesi engedely nelkul, mert azt csak parevente hetekre nyitottak meg, a felso elvtarsak kerelmeit elfogadni - a szokasos pitianer primitiv csalasaik, annyira szanalmas volt az egesz rendszer a sok suta-buta 'vonalas' komcsi bunkoval mindenhol.)

Ha viszont piackepes tudassal rendelkeztel, netan nyelvet beszeltel, akarmi, akkor vagy bealltal az impexes mafiaba (alulra, mert a tetejere csak a hithu, lemocskosabb komcsi csaladok mehettek, lasd Apro Piroska es hasonlo voros-szazmilliardosokat), avagy kimeletlenul eltapostak, osztalyellenseg voltal, nem kaptal allast stb.

Maganceg?
Ugyan mar. Papiron letezett, igaz, hol volt, hol eppen nem, de azt max a maszek cipesz meg bolgarkertesz szintjeig kepzelte el a partelit.
Megprobalhattad, csinalhattad komolyan is, de amint kicsit nagyobbra nottel, azonnal legazolt valamelyik primitiv suksukolo kommunista senkihazi (errol konkret peldaim vannak a tagabb csaladbol.) Nem veletlen, hogy szinte az osszes 'sikeres' komcsik alatt kitort "vallalkozo" meg "feltalalo" mogott visszanezve mindig ott talalod a partelit valamelyik elelmesebb tagjat, az impexes mafiat stb.



Semmi elheto nem volt benne. Az egvilagon semmi. Akinek ez elheto volt, az nem bizott magaban, nem volt kepes vagy nem akart tanulni, dolgozni. Aki akart, azt meg kihasznalta es egy sokkal alacsonyabb eletszinvonalon tartottaaz a parazita rendszer, hogy kozben a suksokolo, gatlastalan partelit meg ugy eljen, mint a kiskiralyok, hogy kozben az impexes mafia $300B korul lopott ki az orszagbol 1970-1990 kozott stb.
Szetvertek csaknem mindent, ami az orszagban 1000 ev alatt kialakult, es egy nyomoronc, degeneralt, teljesen eletidegen, primitiv azsiai szar rendszert probaltak belenk verni ezek a gernictelen, orszagot kiarusito arulo aljaformak.



Pontosan - mertel volna csak akar kenyeseket kerdezni, nemhogy onalloan politizalni, baszki! Kergetttek volna teged is a primitiv, nyolc altalanosos rendorok mar 16-17 evesen, mint minket anno Budan (plane beduhodtek, ha kiderult, hogy melyik gimibe jarunk, az kulon szalka volt az alkimo gombszemukben.)
Kuss volt a neve mindenkinek avagy irany a KISZ (illetve ha igazan komcsi csalad voltatok, akkor az Ifju Garda es hasonlok.)
Egy igazi szar, parazita elnyomo rendszer volt.
Praktikusan minimum 50-60 evvel vetette vissza az orszag fejlodeset, de a fejekben meg 100 evvel, erre pelda ez a kommented is, ahol eszre sem veszed, de halasan elteted azt a reezsimet, ahol "nem hoborogtel" es "elni hagytak" - hajmereszto, hogy ide jutott az orszag, olyan sokaig, hogy termeszette valt sokaknal ez a meghuzodas.

Nem lesz kis munka kiirtani ezt a kommunista metelyt. Az oroszoknal agymosott komcsik mar 100+ eve elkezdtek brutalis eroszakkal terjeszteni Magyarorszagon, foleg a sok kivetelezett helyzetu, a szuleik maskeppen agymoso (ortodox) vallasabol kiabrandult inbred zsidogyerek, akikbol mind vereskezu meszaros lett a Tanacskoztarsasag alatt, az egesz TK veres diktaturajat es uralmat ilyenek alkottak (=megfejtes a 20-30-as evek antiszemitizmusara, csak ugye ezt lehetetlen volt meg 15-20 eve is kimondani.) A bukas utan Komnintern meg CCCP, aki tulelte a sztalini nepirtast, azok jottek vissza 20-25 evvel kesobb; akkor mar gatlastalanul leigaztak az egesz orszagot a szovjet szuronyokkal elottuk.

Ahogy szokas mondani, nekunk sajnos meg kommunistabol is a legalja jutott, a hazaarulo, gerinctelen internacionalista tipus. (Szemben mondjuk a kornyezokkel, ahol legalabb nacionalista komcsik voltak.) Sebaj, innen lesz szep nyerni. :D
En sok mindenben fintorgok Orbanektol is, foleg a NER proli kleptokraciajatol, de legalabb helyre akarjak allitani az onbecsulest, meg allitolag nemzeti tokes reteget akarnak. Ez a ketto valoszinuleg a leggyorsabb recept az azsiai orosz rombolas ill. trauma eltuntetesere.


Nem hat. Nem volt mit es minek reklamozni. :D



A kulonbseg csak az, hogy ezt most nem muszaj kovetned, erted.
Qrva nagy kulonbseg egy allamparti diktaturahoz kepest,
hogy ma, ha akarod, kikapcsolod a Fonit elteto hiradot avagy a Fletot valamelyik nimandjat beszelteto ATVt, netan a prolishowt a TV2-n meg az RTLen. Sot, kimeheszt az utcara, azt kiabalsz amit akarsz (nemi keretek kozott maradva), senki nem fog lecsukni, nem visznek el, az allam nem nyul utanad stb.
Ha ugyes vagy es okos, akkor meggazdagodhatsz, nem fogjak elvenni (jo, ezt mondjuk nem tudom konkretan igy kijelenteni, nincs aktiv cegem otthon, az ismerosoktol hallottam nehany hajmereszto peldat NERes nagyragadozokra), de semmikeppen sem az egesz rendszer alapja, mint a kommunistaknal volt.
:cool:
Nagyon szeretem az antikommunista kirohanásokat, ujjé! Nekem is van pár vérlázító emlékem a "konszolidált" nyolcvanas évekből, pl. hogy pártutasításra gimnázium tanári kara úgy kibaszott az osztályunkkal negyedikben, hogy alig páran tudtak egyetemre menni a pontszámukkal, egy csomóan disszidáltak inkább. Mindezt csak azért, mert az ofőnk egy nagyon kemény katolikus nő volt, és nem szabott gátat a rendszerkritikus gondolatoknak, sőt, a piarista gimnázium egyik osztálya lett a testvérosztályunk (nálunk sok volt a lány). És a nyominger, alkesz, foximaxin "kiművelt" tanarak (akik kábé rendőrtábornok- és párttitkár-felségek, sehonnai dagadt kurvák, magyarul csak makogó lengyel komcsi menekült picsa, továbbá elvtelen megúszók és megzsarolt buzik voltak) meg tudták oldani, hogy a korábban jó tanulmányi teljesítményt nyújtó osztályunk hármas alatti átlaggal érettségizzen.

És simán pofozták a rendőrök a tizenéveseket, akik október 23-án brahiból kokárdát tűztek, akik március 15-én kihúzkodták a vörös papírzászlókat a Petőfi-szobornál a nemzetiszínűek mellől, vagy el mertek menni a Zsil utcai betonparkba URH koncertre.

Életem egyik legjobb magyartanára egy szuterénben meghúzódó, brilliáns irodalmár volt, aki mindenhonnan ki volt tiltva, sehol nem taníthatott, és illegális magánórákból élt -- mert katolikus volt és szókimondó.

A végtelenségig tudnám sorolni a szétbaszott életeket, amiket láttam, a beletörődés alkoholizmusát, az elsorvasztott tehetségeket, a golyólyuggatta nyolcadik kerületi gangos házak cukros vízzel hátranyalt hajú, megroppant, öreg prolijait és az egész hazug komcsi fostengert, ahol már hatévesen tudtuk, hogy minden iskolai ünnepély, magasztos eskü, vörösnyakkendő, utcai dekoráció, újság, híradó srb stb stb kurva nagy hazugság.

Nnnna, köszönöm, hogy elmondhattam. :D
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 080
11 761
113
Úgy veszem észre, hogy Te egy álomvilágban élsz, csak sajnálni tudlak. Tudod, nagyon sok embernek (nem párt és egyébb vezetőknek, politikusoknak) nem volt az olyan "40 év mocsok kommunizmus (különben milyen kommunizmusról beszélsz, amikor még szocializmus sem volt)", mint Neked, meg az ismerőseidnek. Aki tisztességesen élt, nem hőbörgött, azt nagyon is békén hagyták! Nem adósították el az embereket, akinek nem a pénz volt az "Isten", az szépen haladt is. Messze nem volt ideális, tökéletes rendszer, sőt, ... tele hibával, kevés pénzzel, emberi gyarlóságokkal, de élhető volt. Hagyták élni a kis embert, aki nem politizált, mert nem kellett neki. A foci, sport, csajok/srácok, szex (férfi/nő), zene, koncertek (normális zenével) alkoholizálós (nem a kábitószer, buzi) bulik, a haveri öszzejövetelek voltak a fő témák, nem a politika, meg az, hogy a pártok éppen hogyan ütik egymást a saját boldogulásukra gondolva. Nem ömlött a sok butyuta reklám a fejünkre 15 percenként. A filmekben normális színészek, szinésznők voltak, nem celebek. Fiatalon nekem sem tetszett sok minden (most sem), lehetett volna másképpen csinálni, még a katonai főiskolán is pofázhattunk a magunk módján.
Milyen agymosásról hadoválsz? Éppen, hogy a "fejlett nyugati, nagyon demokratikus, kolbászból van a kerítés" reklám dömping (gyógyszer, autó, bank, cukor mentes baromságok, államilag szponzorált hülyeségek stb.) megy a TV-ben, már aki nézi, mert nagyon sok ismerősömnek TV-e sincs, mert már megunta azt a sok mocskot, reklámot, a kapitalista eszményeket (csak a pénz számít, annyit érsz, amennyi pénzed, vagyonod van, hiteled legyen jó sok) dicsőítő f&szságok. Az emberek csak nyugodtan élni szeretnének, kiszámítható jövőt, stabil egzisztenciát teremtve. Senki sem akarja vissza a múltat, csak ami jó volt belőle, de azt is elvették az emberektől. Lassan sokan hánynak már a sokadik bőrt lehúzott amerikai látvány filmektől, az "USA majd megmenti a világot az utolsó másodpercekben" katasztrófa filmektől, a nulla értékű celebekkel teli műsoroktól. Az értékes emberi tevékenységek, hobby-k, kapcsolatok helyett a felszínes, csak a szex-re épülő kapcsolatok, "telefon buzik", hülye és-, vagy hátsó érdekeket kiszolgáló, irányított politikusok idejét éljük.
Hát ez nekem nagyon nem tetszik. Azt oroszt meg nem kell szeretni, de gyűlölni sem, együtt kell vele élni, még, ha Ti, (USA) le akarjátok igázni, hogy nektek meg legyen a világ feletti uralmatok. Na ez nem tetszik nagyon sok embernek, még, ha ignoráljátok is. Arrogánsan, felsőbbrendűen kezeltek szinte mindenkit.
az a nem mindegy hogy tankkal vagy bankkal szállnak meg. az elsőnél van egy valós ellenségképed és ez egyben összetartó erőt hoz létre, mig a szomszéd bankos Micikét nem tudod utálni csak szarul érzed magad mert a szépreményű hiteleid lassan megfojtanak.
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 034
24 594
113
Nagyon szeretem az antikommunista kirohanásokat, ujjé! Nekem is van pár vérlázító emlékem a "konszolidált" nyolcvanas évekből, pl. hogy pártutasításra gimnázium tanári kara úgy kibaszott az osztályunkkal negyedikben, hogy alig páran tudtak egyetemre menni a pontszámukkal, egy csomóan disszidáltak inkább. Mindezt csak azért, mert az ofőnk egy nagyon kemény katolikus nő volt, és nem szabott gátat a rendszerkritikus gondolatoknak, sőt, a piarista gimnázium egyik osztálya lett a testvérosztályunk (nálunk sok volt a lány). És a nyominger, alkesz, foximaxin "kiművelt" tanarak (akik kábé rendőrtábornok- és párttitkár-felségek, sehonnai dagadt kurvák, magyarul csak makogó lengyel komcsi menekült picsa, továbbá elvtelen megúszók és megzsarolt buzik voltak) meg tudták oldani, hogy a korábban jó tanulmányi teljesítményt nyújtó osztályunk hármas alatti átlaggal érettségizzen.

És simán pofozták a rendőrök a tizenéveseket, akik október 23-án brahiból kokárdát tűztek, akik március 15-én kihúzkodták a vörös papírzászlókat a Petőfi-szobornál a nemzetiszínűek mellől, vagy el mertek menni a Zsil utcai betonparkba URH koncertre.

Életem egyik legjobb magyartanára egy szuterénben meghúzódó, brilliáns irodalmár volt, aki mindenhonnan ki volt tiltva, sehol nem taníthatott, és illegális magánórákból élt -- mert katolikus volt és szókimondó.

A végtelenségig tudnám sorolni a szétbaszott életeket, amiket láttam, a beletörődés alkoholizmusát, az elsorvasztott tehetségeket, a golyólyuggatta nyolcadik kerületi gangos házak cukros vízzel hátranyalt hajú, megroppant, öreg prolijait és az egész hazug komcsi fostengert, ahol már hatévesen tudtuk, hogy minden iskolai ünnepély, magasztos eskü, vörösnyakkendő, utcai dekoráció, újság, híradó srb stb stb kurva nagy hazugság.

Nnnna, köszönöm, hogy elmondhattam. :D
Látom, Te is valami budapesti elit gimnáziumba jártál. Adott egy jó nagy semmi szaktudást, arra volt csak jó, hogy főiskolára, egyetemre lehetett menni belőle. Azt szeretném kérni, hogy Kamm-al definiáljátok már, hogy milyen az az élhetelen ország, mik a kritériumai. Különben abban a "nyugati világban" is elég sok "szókimondó" embernek tették tönkre az életét, akinek nem tetszett. Volt fekete lista, megfigyelés, kiközösítés, ellehetetlenítés, akinek az a rendszer nem tetszett. A kapitalizmus nem valami jóságos tündér, az utolsókig védi a hatalmát a vezető réteg. Lehetne bőven meríteni az akkori kinti állapotokból is. Nem kell védeni egyáltalán azt a rendszert, olyan volt amilyen, ráadásul az időszakok között nagyok voltak a kontrasztok. Alkoholizmus meg mindenhol van, most is, nem rendszer függő és még nem is ország függő. Hogyan is volt az indiánoknál, hogy a whisky-től többen haltak meg, mint a fegyverektől.
Kisdobos, úttörő szervezet. Veletek ellentétben (nem 6 évesen) nem azon gondolkodtak a gyerekek, (ilyen hülyeségeket egyáltalán honnan veszel, hogy már akkor tudtátok, hogy milyen átverés van a háttérben, én a környezetemben soha nem láttam gyerekeket politizálni), hanem normálisan játszanak, szórakozzanak, közösségi életet éljenek. A f&szt sem érdekelte, hogy milyen politikai háttere van ezeknek. Most is pontosan ezek hiányoznak a gyerekeknek. Szakkörök voltak, ahol kiélhette magát mindenki. Különben az USA-ban a cserkész szövetség ugyanilyen átverés akkor? Mindenesetre nagyon is furcsa környezetben nőttél fel, inkább a szülőknek kellett volna néhány atyai pofon, de szerintem inkább Ők táplálták a brahikat, amit mindenhol ugyanúgy "értékeltek" volna a rendőrök.
Meglehet nézni, hová jutott az a fene jó "nyugati világ", nem győzzük a fejünket kapkodni.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 603
113
Esetleg arra tudok még gondolni, hogy Putyin Kínára vár. Hogy Kína megtámadja Tajvant.
De Kína nem hülye, erre hiába vár a Putyin.
Ahogy Oroszország vérezteti Ukrajnát, úgy vérezteti Kína Oroszországot a Nyugat ellen.
Vagy esetleg Putyin se nem USA se nem Kínai kottából játszik?
Berögződött nálad ez USA és Oo megegyezett dolog, de Oo önmagában is globális játékos.
A dolog már annyira ciki az USA-nak is, aki a paktum alapján átjátszaná Közép-Kelet-Európát az oroszoknak, de nem tudja, mert Kína nem hajlandó neki alibit nyújtani Tajvan megtámadásával.
Így az USA nem tud nagyobb veszélyforrásra hivatkozni, muszáj lesz megvédenie Európát Oroszországtól, nem lesz mentsége az ez alól való kibújásra. Ezért kínjában már azt sem tudja, hogyan provokálja Kínát háborúba.
Lehet, de az USAnak mikor kellett bármire indok?
Persze... a másik lehetőség, hogy az USA lefújja az egész Ukrajna projektet, de akkor Oroszországból sosem lesz Szovjetunió, mivel a helyzet megoldódik anélkül, hogy az orosz lakosságnak komoly háborúba kellene vonulnia.
Szerintem nem is célja Oroszországnak a Szovjetunióvá vállás. Minek vinné az EU felét, ha viheti az egészet?
Viszont mivel Európa (EU, németek) a helyzet hatására fölfegyverkeztek, és Oroszország pedig konfrontálódott, így az erőviszonyok romlottak Oroszország rovására. Így hiába száll ki az USA, a helyzet már sosem lesz ugyanolyan, mint ezelőtt.
Vagyis, ha az USA-nak nem sikerül Kínát Tajvan megtámadására provokálnia, akkor nem tud félrenézni az orosz terjeszkedés elől Európában, így nem tud létrejönni a Szovjetunió.
Jelenleg nem ez látszik.
Ha az európai háborús projektet, amelyet az USA és Oroszo. közösen ötlöttek ki, Kína nyugodtsága miatt le kell fújni, akkor csak annyit értek el, hogy mindketten, az USA is, Oroszo. is nehezebb helyzetbe kerültek, mint előtte, mert közben Európa militarizálódott.
Jó, de miért lenne közös az ötlet?
És az oroszoknak miért rossz a katonailag erősödő EU?
Egy német/magyar/osztrák/francia de még egy angol katona is kockázat. Mert ugye ha egy hadsereg valóban háborúrakészül, akkor nem a libsik hanem a nacionalisták fognak jelentkezni.
És ilyen esetben határozottan előkerül az a probléma, hogy Deutschland lesz Über Alles, az USA az ellenség aki ellen kűzd, esetleg A.E.I.O.U, vagy a vérben ázó zászló se biztos, hogy nem sávos lesz, és ugye jelenleg nehezen elmondható, hogy az RN uralja a hullámokat stb.
Aztán lehet lesni, hogy az Új Szent Szövetség bejelentkezik a világ visszaalakításáért.

Az állás tehát: stratégiailag egyelőre EU+Kína vezet USA+Oroszo.-gal szemben.
Nincs EU+Kína
Jelenleg Európa a díj. Aki azt birtokolja, az sokkal jobb eséllyel indul a világhatalomért.
A kérdés, ki tudja megszerezni.
Ha az USA megtartja, akkor továbbra is lesz egy fejlett földrésze, aminek az erőforrásait elszívva dotálhatja a saját gazdaságát.
Ha Kína szerzi meg, akkor neki lesz egy felvevőpiaca, ahova el tudja passzolni az áruit, így az ő fegyverkezését fizetik ki a hülye európaiak.
Ha az OF oldalára kerül, akkor 1914 óta először helyreáll az egységes európai gazdasági rendszer, aminek a lerombolásáért két világháborút vívtak, a szétroncsolt rendszer újraépítése ellen meg NATOval, vasfüggönnyel, COCOM listákkal, szankciókkal védekeztek.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 828
31 841
113
 

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Látom, Te is valami budapesti elit gimnáziumba jártál. Adott egy jó nagy semmi szaktudást, arra volt csak jó, hogy főiskolára, egyetemre lehetett menni belőle. Azt szeretném kérni, hogy Kamm-al definiáljátok már, hogy milyen az az élhetelen ország, mik a kritériumai. Különben abban a "nyugati világban" is elég sok "szókimondó" embernek tették tönkre az életét, akinek nem tetszett. Volt fekete lista, megfigyelés, kiközösítés, ellehetetlenítés, akinek az a rendszer nem tetszett. A kapitalizmus nem valami jóságos tündér, az utolsókig védi a hatalmát a vezető réteg. Lehetne bőven meríteni az akkori kinti állapotokból is. Nem kell védeni egyáltalán azt a rendszert, olyan volt amilyen, ráadásul az időszakok között nagyok voltak a kontrasztok. Alkoholizmus meg mindenhol van, most is, nem rendszer függő és még nem is ország függő. Hogyan is volt az indiánoknál, hogy a whisky-től többen haltak meg, mint a fegyverektől.
Kisdobos, úttörő szervezet. Veletek ellentétben (nem 6 évesen) nem azon gondolkodtak a gyerekek, (ilyen hülyeségeket egyáltalán honnan veszel, hogy már akkor tudtátok, hogy milyen átverés van a háttérben, én a környezetemben soha nem láttam gyerekeket politizálni), hanem normálisan játszanak, szórakozzanak, közösségi életet éljenek. A f&szt sem érdekelte, hogy milyen politikai háttere van ezeknek. Most is pontosan ezek hiányoznak a gyerekeknek. Szakkörök voltak, ahol kiélhette magát mindenki. Különben az USA-ban a cserkész szövetség ugyanilyen átverés akkor? Mindenesetre nagyon is furcsa környezetben nőttél fel, inkább a szülőknek kellett volna néhány atyai pofon, de szerintem inkább Ők táplálták a brahikat, amit mindenhol ugyanúgy "értékeltek" volna a rendőrök.
Meglehet nézni, hová jutott az a fene jó "nyugati világ", nem győzzük a fejünket kapkodni.
Én ezekkel nem vitatkozom, a személyeskedő részt meg ignorálom a béke kedvéért, de kérlek, hogy hagyd abba. :/

Szerintem nem azt kell látni, hogy jobb volt az élet akkoriban, mert egyszerre volt rosszabb és jobb. Fel tudok sorolni millió olyasmit én is, ami ma hiányzik a normalitáshoz, és akkor még megvolt. De az a rendszer éppúgy egy fos volt, mint a mai.

Lehet azon vitatkozni, hogy akkor mellig ért-e a szar, most meg nyakig, vagy épp fordítva. Hogy mikor, miért, milyen árat fizettünk/fizetünk, mint ország, mint nemzet és mint kicsi sakkfigurák. De az itt nagyon offtopik lenne, és értelmetlen is. Az a véleményem épp egy "antikommunista kirohanás" volt, de minden rendszer ellen ki tudok kelni ugyanígy, ha triggerelnek. :) Én úgy látom, hogy a sakktáblán nincsen ab ovo "jó rendszer", mert mindegyik az emberek negatív tulajdonságaira épít. A Kádár-nosztalgia éppúgy önhazugság, mint a globális kapitalizmus dicsőítése.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Vagy esetleg Putyin se nem USA se nem Kínai kottából játszik?
Berögződött nálad ez USA és Oo megegyezett dolog, de Oo önmagában is globális játékos.

Lehet, de az USAnak mikor kellett bármire indok?

Szerintem nem is célja Oroszországnak a Szovjetunióvá vállás. Minek vinné az EU felét, ha viheti az egészet?

Jelenleg nem ez látszik.

Jó, de miért lenne közös az ötlet?
És az oroszoknak miért rossz a katonailag erősödő EU?
Egy német/magyar/osztrák/francia de még egy angol katona is kockázat. Mert ugye ha egy hadsereg valóban háborúrakészül, akkor nem a libsik hanem a nacionalisták fognak jelentkezni.
És ilyen esetben határozottan előkerül az a probléma, hogy Deutschland lesz Über Alles, az USA az ellenség aki ellen kűzd, esetleg A.E.I.O.U, vagy a vérben ázó zászló se biztos, hogy nem sávos lesz, és ugye jelenleg nehezen elmondható, hogy az RN uralja a hullámokat stb.
Aztán lehet lesni, hogy az Új Szent Szövetség bejelentkezik a világ visszaalakításáért.


Nincs EU+Kína
Jelenleg Európa a díj. Aki azt birtokolja, az sokkal jobb eséllyel indul a világhatalomért.
A kérdés, ki tudja megszerezni.
Ha az USA megtartja, akkor továbbra is lesz egy fejlett földrésze, aminek az erőforrásait elszívva dotálhatja a saját gazdaságát.
Ha Kína szerzi meg, akkor neki lesz egy felvevőpiaca, ahova el tudja passzolni az áruit, így az ő fegyverkezését fizetik ki a hülye európaiak.
Ha az OF oldalára kerül, akkor 1914 óta először helyreáll az egységes európai gazdasági rendszer, aminek a lerombolásáért két világháborút vívtak, a szétroncsolt rendszer újraépítése ellen meg NATOval, vasfüggönnyel, COCOM listákkal, szankciókkal védekeztek.

"Vagy esetleg Putyin se nem USA se nem Kínai kottából játszik?"

Valóban nem. Putyint leginkább az határolja be, hogy őt az orosz kapitalista oligarchák tették és tartják hatalomban, azok, akik abból élnek meg, hogy Oroszországot kiárúsítják a Nyugatnak. Putyin annyit tudott elérni, hogy ezek az oligarchák Oroszország érdekeit is nézzék - és ez nem kis dolog! - viszont most már nagyon látszik, hogy Putyin mozgásterét az ezen oligarchák Nyugathoz való kötődése mennyire behatárolja.

"Lehet, de az USAnak mikor kellett bármire indok?"

Alapvetően igazad van, de azért az teljesen más lépték lenne, ha az USA nyíltan átadná az EU egyes részeit Oroszországnak. Azért ez nem venné ki magát annyira jól Európában... szóval azért ezt még az USA sem teheti meg ürügy, alibi nélkül.

"Szerintem nem is célja Oroszországnak a Szovjetunióvá vállás."

Ezt úgy mondanám, hogy nem egységes Oroszország abban, hogy vissza kell-e állítani a Szovjetuniót vagy sem. Vannak akik támogatják és vannak, akik ellenzik. Kb. 50%-50%. Putyin ellenzi.

"Minek vinné az EU felét, ha viheti az egészet?"

Nem viheti. Ha a Lisszabontól-Vlagyivosztok unióra célzol, akkor az a gyakorlatban azt jelentené, hogy az EU, elsősorban Németország gyarmatává válna teljes Oroszország. Ez nem orosz érdek. Egy ekkora unió nem engedelmeskedne Moszkvának, az lenne, amit Brüszel-Berlin mond. És leginkább a németek érdeke lenne, mert ekkor korlátlanul hozzáférhetnének az orosz nyersanyagokhoz és az olcsó orosz munkaerőhöz. Teljesen gyarmattá válna Oroszország: német gyarmattá.
(Az USA épp ezt akadályozza meg az ukrajnai háborúval.)
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 034
24 594
113
Én ezekkel nem vitatkozom, a személyeskedő részt meg ignorálom a béke kedvéért, de kérlek, hogy hagyd abba. :/

Szerintem nem azt kell látni, hogy jobb volt az élet akkoriban, mert egyszerre volt rosszabb és jobb. Fel tudok sorolni millió olyasmit én is, ami ma hiányzik a normalitáshoz, és akkor még megvolt. De az a rendszer éppúgy egy fos volt, mint a mai.

Lehet azon vitatkozni, hogy akkor mellig ért-e a szar, most meg nyakig, vagy épp fordítva. Hogy mikor, miért, milyen árat fizettünk/fizetünk, mint ország, mint nemzet és mint kicsi sakkfigurák. De az itt nagyon offtopik lenne, és értelmetlen is. Az a véleményem épp egy "antikommunista kirohanás" volt, de minden rendszer ellen ki tudok kelni ugyanígy, ha triggerelnek. :) Én úgy látom, hogy a sakktáblán nincsen ab ovo "jó rendszer", mert mindegyik az emberek negatív tulajdonságaira épít. A Kádár-nosztalgia éppúgy önhazugság, mint a globális kapitalizmus dicsőítése.
Én csak megállapítottam valamit a hozzászólásodra reagálva (nem sértésnek szánva). Alapvetően Kamm teljesen szélsőséges, a realitásoktól abszolút elrugaszkodott hozzáállására reagáltam, amit Te is erősítettél. Nem kell ebbe többet belelátni. Az emberek akkor nosztalgiáznak, amikor rosszabbra fordul a helyzet, de nem kellene a Kádár-nosztalgiázás (nincs is), ha most jobb lenne az emberek élete. Az embereknek a hazugságokból van elege, teljesen mindegy, hogy akkor és most is ezt csinálták, ez a lényeg. Én és még sokan nem az akkori rendszerre nézünk nosztalgiával vissza (mondjuk a fiatal éveire azért nosztalgiával gondol az ember), csak arra, hogy volt benne rossz és jó is, reálisan nézve, nem túlzásokba esve. Az és a mostani rendszer is a hibáival, lehetőségeivel, korlátjaival, vezetőivel ad(ot) egy keretet az embereknek. Egyik sem élhetetlen, nekem inkább ez a része nem tetszett a hozzászólásokban. Mindenki a maga realitásában éli meg az életét, valakinek ez, valakinek az a jó, vagy rossz.
Magyarország a történelme során sok mindent megért, adott helyzetekben jól, vagy rosszul lépett, de MEGMARADT, olyan, amilyen. Van MAGYARORSZÁG, a lehetőségeivel, adottságaival, jövőjével együtt, csak ezt kéne jól kihasználni. Az emberek alapvetően nem lusták, dolgosak, leleményesek, túlélnek mindent, lehet rájuk építeni. Az ország legnagyobb hibája, amelyik történelmi folyamatok eredménye, hogy alig van összetartás, "dögöljön meg a szomszéd tehene" hozzáállás. Mindenki a saját pecsenyéjét sütögeti, akár a másik kárára és ez a baj. Nem segget kellene nyalni állandóan, hanem normális, az ország érdekeit képviselő politikát folytatni. Azért, mert akkorák vagyunk, amilyenek, még lehetne jól, eredményes politikát folytatni, a gazdaságot rendesen kiépíteni, a saját érdekeink alapján, de legfőképpen az embereket megbecsülni, mert az hiányzik. Az emberek nagyon nagy részét egyáltalán nem érdekli a politika, csak nyugodtan, normálisan akarnak élni, bármilyen rendszerben is élnek. Az állandó változásokat nem igazán szeretik, amiket folyamatosan ígérgetnek nekik a politikus "életművészek".
A világot nem mi befolyásoljuk Mo. (csak a szűkebb környezetünkre van ráhatásunk), nekünk csak optimálisan kellene alkalmazkodni hozzá.
 
K

kamm

Guest
Nem jövök rá, pedig erőltetem itt a félázsiai agyamat. Mit mond az eugenikai szakácskönyv?
Azt nem ismerem, az altalan koztetek megy a fogalamatlan-kurucinfos-felmulvelt jobbszelen, de az alapveto kulonbseg az azsiai-keleti (azaz kozel-keleti is) vilagnezetek es az europai kereszteny felfogas kozott, hogy amig keleten egyetlen ember elete gyakorlatilag sulytalan, ertektelen, lenyegtelen, potolhato, addig nyugaton minden ember potolhatatlannak szamit. Keleten mindenki a "nagy gepezet resze", minel keletebbre mesz, annal inkabb igaz, lasd kinai, koreai es a tortenelmi japan vilagnezeteket, nem is igen turik az individualizmust, mindenki egy apro csavar a nagy rendszerben. Nyugaton ezzel szember nincs olyan, hogy a 'nagyobb cel' erdekeben bealdozunk par millio eletet, ha muszaj, minden egyes embernek ha nehez is, de gyakorlatilag is megadatott a kepesseg, hogy - a torveny altal szavatolt fizikai-eletbeli es egyeb biztonsaga mellett - akar az allam ellen is jogorvoslattal elhessen (azaz nem csak elvileg, mint a legtobb helyen keletebbre.) Az individualizmus nem megvetett es bunos viselkedesminta, hanem alapvetoen osztonzott es tamogatott, hiszen pontosan ez a hajtoereje a jelenleg is sokkal fejlettebb nyugati eletnek, a technologiai-muszaki-orvostudomanyi stb elonyoknek.
(Ennek persze van tulzasba vitt formaja is, amit alapvetoen politikai parazitak szitanak, lasd az egesz identity- es genderoruletet, de ez kis kilenges a 2000 eves charton, ha aranyaiban nezed a dolgokat, szerintem mar elindult lefele az egesz cirkusz, ideat mar biztosan.)
 
K

kamm

Guest
Igazad lehet,mennyivel kevésbé lennének elmaradottak,ha ők is elkezdenék az embereiket berakni egyéb országok kormányaiba,
Marmint amit csinalnak 1918 ota? Kicsit melyedj el a tortenelemben, az oroszok SOKKAL korabban elkezdtek, mint Amerika.

Ami faj nekik most, hogy mindekozben ok gazdasagilag nullara jutottak, mert eletkeptelen az orosz-azsiai, korrupciora es nepotizmusra epulo rendszer, kozben kiszaladt aloluk a kiszipolyozhato kozep- es kelet-europai orszagok rabszolga-gazdasaga, viszont Amerika meg tokelyre fejlesztette a 'befolyassal valo uzerkedest', mert nyilt terror helyett a tobb nagysagrenddel potensebb, vilagon a legmagasabb hozaadott erteket termelo gazdasagi modell verkeringesebe valo bekapcsolassal szerez szovetsegeseket, azaz a sajat korai fegyverevel verte szarra a kozben lekoszlott, csoro, gyakorlatilag 'gas stationkent' mukodo oroszokat.

majd megtámadtatni velük másik országot,esetleg tenoristákat pénzelnének,fegyvereznének fel,hogy törvényes kormányt buktassanak,vagy elkezdenék rajzolni a rubelt,és lebombáznák aki nem abban fizet,vagy abban vesz fel hitelt, vagy abban tartalékol.
Ennel sokkal primitivebbek az azsiai oroszok, altalaban egyszeruen kivegzik, aki nem ugy tancol, ahogy futyulnek. Amit lehet lerabolnak, a kiskiralyaikat ultetik oda, akik persze inkompetens idiotak es a folde allitjak a rendszerek mindegyiket 10-20 ev alatt.
Nem veletlenul, az osszes afrikai 'kommunista' allam mind egy csodtomegkent vegezte.

A haladó,progress,progresszivitás, a demokrácia, maga a moderns lenne tőlük, ha pl egyik oligarhájuk elkezdene prájdokat szervezni,abberáltakat delegálni az óvosások közé,az abberációt propagálni, vagy illegális migrációt szervezni,esetleg a bírókat érzékenyíteni?
Megprobaltak paran: mind halott, bortonben ul avagy elmenekult. :)
Mondom, nagyon ironikus, ahogyan sorban hozod elo mindazt, ami mar szazszor megtortent az orosz rendszerben.

Áh,hülyék azok,szart sem tudnak a világ dolgairól.;)
A korrupt elitre max egy köpéssel reagálok, a kedves nyugati elitek irányába.
Hat, a kopkodes is tipikus azsiai, sot, orosz szokas. Emelkeszem, anno a szovjet idokben a legmegdobbentobb nekem a folyamatos publikus, utcai kopkodes volt, ez volt az egyik legmegdobbentobb bizonyiteka, micsoda primitiv azsia hordak ezek, hiaba hordanak a nok magassarkut es ruzst, ugyanugy kopkodtek ok is. Okadek egy szokas. Egyik ekes bizonyiteka volt a kulturalis-ertelmi szakadeknak Magyarorszag meg a Szovjetunio kozott, hogy 100-200 evvel elottuk jartunk meg a 80-as evekben is, 40 ev kommunista diktatura ellenere is.

Tetszik,vagy sem,per pill az Orosz Föderáció az európai, fehér ember utolsó menedéke,mentsvára,mára kb ők képviselik a normalitást, az élhető élet lehetőségét,igaz,abs nélküli kocsikkal,de lassan ledől az utolsó fehér bástya is,ez van.
:(
Ugyan, ezt a hulyeseget. :)
Az oroszok semminek nem "fellegvarai" maximum a primitiv, gatlastalan-vereskezu, korrupt, semmihez nem erto, szarhazi diktatoroknak.
Az oroszok egyetlen percet nem eltek normalis demokraciaban, ahol az embert egyenenkent vedte volna a torveny az onkeny ellen, soha nem volt valos, kepessegeken es eredmenyeken alapulo piaci rendszer naluk, soha egyetlen percig nem voltak kiteve semmifele olyan egeszseges versenyszellemnek, ahol a tarsadalmuk a munkat-szorgalmat es tudast anyagiakban es tiszteletben merheto eredmennyel jutalmazarsa epulo piac szerint mukodott volna.
Egy halott, doglodo, nevetseges pozolassal a hozzad hasonlokat konnyen meghulyito, valojaban rendkivul barbar rendszer.
Ido kerdese, es ugyis bedoglik, mondjuk 10-20 even belul, ahogyan a CCCP is bedoglott, mert mukodeskeptelen volt. :)
 
  • Vicces
Reactions: Pogány and cirqle
K

kamm

Guest
Látom, Te is valami budapesti elit gimnáziumba jártál.
Sot. Elarulom, az egesz kadari politikai elit osszes gyereke (nem feltetlenul az orszagosan #1-2 helyezettbe, ahova en is meg paran meg jartak innen - rendi gimnaziumok, plane a keves aktiv azert nagyon kemeny dio volt, az orszagos partelit csucsan azt nemigen lehetett csendben megtenni, csak valamivel alatt.)
Es tudod miert?
Mert titeket hulyenek neztek.
Mert - elnezest - voltatok annyira fogalmatlanok, hogy megettetek a lozungjaikat, mikozben ok kikupaltak az egesz csaladot.
Nekem konkretan nem egy iskolatarsam elszolasabol mar akkor is vilagosan kiderult, az okosabb prolikaderek tokeletesen tudtak, hogy a tanulas az alapja a joletnek, hogy hosszabb tavon ugyis tarthatatlan a rendszer.

Adott egy jó nagy semmi szaktudást, arra volt csak jó, hogy főiskolára, egyetemre lehetett menni belőle. Azt szeretném kérni, hogy Kamm-al definiáljátok már, hogy milyen az az élhetelen ország, mik a kritériumai.
Semmi problema. Amint definialod a "semmi szaktudast", ami "csak" arra jo, "hogy főiskolára, egyetemre lehetett menni belőle" - mert ez valami egeszen hajmereszto dolgokat sejtet, de nem akarok a szadba adni semmit, fejtsd ki a sajat szavaiddal.

Különben abban a "nyugati világban" is elég sok "szókimondó" embernek tették tönkre az életét, akinek nem tetszett. Volt fekete lista, megfigyelés, kiközösítés, ellehetetlenítés, akinek az a rendszer nem tetszett.
A "nyugati vilag" sem tokeletes, raadasul az is fejlodik, de messze-messze elhetobb volt mindig is, valamint egyertelmuen sokkal potensebbnek bizonyult, mint az embertelen orosz kommunizmus.

A kapitalizmus nem valami jóságos tündér, az utolsókig védi a hatalmát a vezető réteg.
Kapitalizmus max ideat van, Amerikaban. Europaban siznte sehol nincs, talan csak a hollandoknal, meg mondjuk a briteknel - ket kl;asszikus parazita kolonialista allam.

Lehetne bőven meríteni az akkori kinti állapotokból is. Nem kell védeni egyáltalán azt a rendszert, olyan volt amilyen, ráadásul az időszakok között nagyok voltak a kontrasztok. Alkoholizmus meg mindenhol van, most is, nem rendszer függő és még nem is ország függő.
Teljesen mas kategoria az, amikor az oroszok 10-15 evvel korabban halnak meg, mert a kilatastalan, remenytelen eletuk miatt halalra isszak magukat. Es ez a budos valosag ott 100 eve.

Hogyan is volt az indiánoknál, hogy a whisky-től többen haltak meg, mint a fegyverektől.
Ennek mi koze ahhoz, amit feljebb irtunk? Az alkoholizmus, mint az elhetetlen orosz diktaturak szimptomaja?
Kisdobos, úttörő szervezet. Veletek ellentétben (nem 6 évesen) nem azon gondolkodtak a gyerekek, (ilyen hülyeségeket egyáltalán honnan veszel, hogy már akkor tudtátok, hogy milyen átverés van a háttérben, én a környezetemben soha nem láttam gyerekeket politizálni), hanem normálisan játszanak, szórakozzanak, közösségi életet éljenek. A f&szt sem érdekelte, hogy milyen politikai háttere van ezeknek.

Hahaha, ez mekkora hazugsag. :D Most kezdjek el idelinkelni kismillio kepet, videot, cikket arrol az eszement, degeneralt politikai agymosasrol, amit mar hateves gyerekeknek is nonstop KOTELEZOEN nyomott a sok mocskos, aljas kommunista az iskolakban?

Ha te a buzipropagandatol felted a gyerekedet, akkor szo nelkul illene lefergezned a sok kommunista tetut, aki a perverz 'kisdobos-uttoro' oruletben mar kiskoruktol kezdve nyomta a politikai agymosast minden gyerekenek, az iskolaban.

Most is pontosan ezek hiányoznak a gyerekeknek. Szakkörök voltak, ahol kiélhette magát mindenki. Különben az USA-ban a cserkész szövetség ugyanilyen átverés akkor?

Szovbal fogalmad nincs a scoutsrol, ertem. :D
FYI pont az amerikai cserkeszeknek semmifele hivatalos politikai nezeteik nincsenek.
A cserkeszek europai mozgalom eredetileg politikamentes, kifejezetten gyerekkori millitarista-fizikai-ertelmi, karakterepito mozgalom, mondjuk tagadhatatlanul a kereszteny egyhazak, foleg a katolikusok alltak be moge a kontinensen (anno az en volt rendi gimimben ott maradt tanitani az utolso cserkeszparancsnok - mondjuk neki pont voltak erdekes irodalmi meglatasai nyugdij elott mar: "jo, jo, tenyleg jo ez az XY, csak hat, hmm - nagyon zsidos..." :D :D)
Egyebkent pont a magyarok nagyon is aktivan terjesztettek ill aktivak ma is a cserkeszmozgalomban idekint: https://csbk.org/

Mindenesetre nagyon is furcsa környezetben nőttél fel, inkább a szülőknek kellett volna néhány atyai pofon, de szerintem inkább Ők táplálták a brahikat, amit mindenhol ugyanúgy "értékeltek" volna a rendőrök.
Meglehet nézni, hová jutott az a fene jó "nyugati világ", nem győzzük a fejünket kapkodni.
Hat, nem tudom, neked mi a mertek, de eletszinvonalban, egeszsegugyben, oktatasban, tudomanyokban, penzugyekben, atlagos eletkorban stb magasan a primitiv orosz diktatorikus modell elott jar.
 
  • Tetszik
Reactions: Kockás ing

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 517
113
Marmint amit csinalnak 1918 ota? Kicsit melyedj el a tortenelemben, az oroszok SOKKAL korabban elkezdtek, mint Amerika.

Ami faj nekik most, hogy mindekozben ok gazdasagilag nullara jutottak, mert eletkeptelen az orosz-azsiai, korrupciora es nepotizmusra epulo rendszer, kozben kiszaladt aloluk a kiszipolyozhato kozep- es kelet-europai orszagok rabszolga-gazdasaga, viszont Amerika meg tokelyre fejlesztette a 'befolyassal valo uzerkedest', mert nyilt terror helyett a tobb nagysagrenddel potensebb, vilagon a legmagasabb hozaadott erteket termelo gazdasagi modell verkeringesebe valo bekapcsolassal szerez szovetsegeseket, azaz a sajat korai fegyverevel verte szarra a kozben lekoszlott, csoro, gyakorlatilag 'gas stationkent' mukodo oroszokat.


Ennel sokkal primitivebbek az azsiai oroszok, altalaban egyszeruen kivegzik, aki nem ugy tancol, ahogy futyulnek. Amit lehet lerabolnak, a kiskiralyaikat ultetik oda, akik persze inkompetens idiotak es a folde allitjak a rendszerek mindegyiket 10-20 ev alatt.
Nem veletlenul, az osszes afrikai 'kommunista' allam mind egy csodtomegkent vegezte.


Megprobaltak paran: mind halott, bortonben ul avagy elmenekult. :)
Mondom, nagyon ironikus, ahogyan sorban hozod elo mindazt, ami mar szazszor megtortent az orosz rendszerben.


Hat, a kopkodes is tipikus azsiai, sot, orosz szokas. Emelkeszem, anno a szovjet idokben a legmegdobbentobb nekem a folyamatos publikus, utcai kopkodes volt, ez volt az egyik legmegdobbentobb bizonyiteka, micsoda primitiv azsia hordak ezek, hiaba hordanak a nok magassarkut es ruzst, ugyanugy kopkodtek ok is. Okadek egy szokas. Egyik ekes bizonyiteka volt a kulturalis-ertelmi szakadeknak Magyarorszag meg a Szovjetunio kozott, hogy 100-200 evvel elottuk jartunk meg a 80-as evekben is, 40 ev kommunista diktatura ellenere is.


Ugyan, ezt a hulyeseget. :)
Az oroszok semminek nem "fellegvarai" maximum a primitiv, gatlastalan-vereskezu, korrupt, semmihez nem erto, szarhazi diktatoroknak.
Az oroszok egyetlen percet nem eltek normalis demokraciaban, ahol az embert egyenenkent vedte volna a torveny az onkeny ellen, soha nem volt valos, kepessegeken es eredmenyeken alapulo piaci rendszer naluk, soha egyetlen percig nem voltak kiteve semmifele olyan egeszseges versenyszellemnek, ahol a tarsadalmuk a munkat-szorgalmat es tudast anyagiakban es tiszteletben merheto eredmennyel jutalmazarsa epulo piac szerint mukodott volna.
Egy halott, doglodo, nevetseges pozolassal a hozzad hasonlokat konnyen meghulyito, valojaban rendkivul barbar rendszer.
Ido kerdese, es ugyis bedoglik, mondjuk 10-20 even belul, ahogyan a CCCP is bedoglott, mert mukodeskeptelen volt. :)



Kicseréltem az írásodban az Oroszokat brittekre/usára/nyugatra,és ugyanazt kaptam,ez véletlen?
Figyu,egyenlőre messze, testhosszal vezet az angolszászok világ a gyarmatosításban,terror ban,kiszipolyozásban,meg amiket írtál,az Oroszokkal szemben,sajnos nektek a mai napig ez a normális, elfogadott gazdasági modell.
Nem tudok azonosulni a belőled ömlő gyűlölettel,bosszúvággyal,lenézéssel,gyarmattartó tempóval,felsőbbrendűséggel,stb.
Ez nem azt jelenti,hogy a cccp jó volt,vagy visszavágyom,hanem azt,hogy ne.ti mondjátok meg,hogy nekünk mi a jó,meg hogy miről,kiről mit gondoljunk.
Feleslegesnek érzem veled erről a diskurzust,mert nem vagy objektív magatokkal.
Nincs harag részemről.
 
K

kamm

Guest
Kicseréltem az írásodban az Oroszokat brittekre/usára/nyugatra,és ugyanazt kaptam,ez véletlen?
Figyu,egyenlőre messze, testhosszal vezet az angolszászok világ a gyarmatosításban,terror ban,kiszipolyozásban,meg amiket írtál,az Oroszokkal szemben,sajnos nektek a mai napig ez a normális, elfogadott gazdasági modell.
Nem tudok azonosulni a belőled ömlő gyűlölettel,bosszúvággyal,lenézéssel,gyarmattartó tempóval,felsőbbrendűséggel,stb.
Ez nem azt jelenti,hogy a cccp jó volt,vagy visszavágyom,hanem azt,hogy ne.ti mondjátok meg,hogy nekünk mi a jó,meg hogy miről,kiről mit gondoljunk.
Feleslegesnek érzem veled erről a diskurzust,mert nem vagy objektív magatokkal.
Nincs harag részemről.
Foglamam sincs, mire gondolsz, en eleve nem neked valaszoltam. .:p

De kicsit figyelj már oda, ha provokalni akarsz, lemaradtal egy komplett körrel - pont, hogy én helyettesitettem be az oroszokat @ghostrider vadaskodasara, hogy nehogy már megint valamiféle nosztalgikus komcsimosdatas legyen belőle. :p

Epelmejű ember nem szeretheti a primitív orosz azsiai diktatúra receptjét, pont.
Különösen akkor nem, ha magyar, lásd a történelmünket.

Ennek viszont semmi köze ahhoz, hogy valaki az (általam egyébként folyamatosan kritizált-szidott) amerikai versenyt preferáló modellt, avagy az európai szociális központú modellt, netán az új, orbáni 'illiberalis' demokracia' modelljet preferálja.

Ha tul bonyolult egy vita fonala, kérdezz rá, ami nem világos...
 
Status
Not open for further replies.