[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 524
29 715
113
Mindig ezek a véletlen egybeesések. :rolleyes:Fukushima megvan? Előtte a japánok bejelentették, hogy kiszállnak az USA államadósságának a finanszírozásából...
Mit fog Bogár, de főleg Drábik ebből csinálni! :)
Ők már előre jelezték... iráni földrengések....kínai földrengés...

"Egyre nehezebb fenntartani a nyugat megalapozatlan narratíváját, miszerint Oroszország szabotálta az Északi Áramlat 1. és 2. gázvezetékét. Most már néhány német tisztviselő is kezdi beismerni, hogy nincs bizonyíték arra, hogy Moszkvát hibáztatná a bűncselekményért. Valójában, mivel a valódi tettes kérdése továbbra is fennáll, Berlinnek valamikor meg kell vizsgálnia az általa „szövetségesnek” tekintett országok szabotázsának lehetőségét."
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 524
29 715
113
"Harry S. Truman úgy döntött, megfogadja hősének, Dwight Eisenhower tábornoknak a tanácsát (amit támogatott a brit imperialista Winston Churchill), hogy az Egyesült Államok ne csak birodalom legyen, hanem az EGYETLEN birodalom (amelyet Churchill nemzete, az Egyesült Királyság – remélte Churchill – titokban irányítani fog a színfalak mögött) és átvegye az egész világot, de különösen megnyerje a Szovjetunió elleni harcot – és így kezdődött a „hidegháború”, aminek (így a bolond Trumannal elhitették) „a kommunizmus=diktatúra és a kapitalizmus=demokrácia ” elkezdődött, majd azzá vált. végleg megvalósította Truman közvetlen utódja, Eisenhower elnök. Ez a két elnök tulajdonképpen létrehozta a katonai-ipari komplexumot (MIC) vagy az Egyesült Államok kormányát, amelyet a legnagyobb vállalatok (például a Lockheed) irányítanak, amelyek fő vagy teljes piaca az Egyesült Államok kormánya és vazallus nemzetei vagy „szövetségesei” lenne. mint Németország, Japán, Dél-Korea és a volt Brit Birodalom egésze), amelyek az ügyfelek kormányai azok az Egyesült Államok és szövetségesei, vagy birodalmi fegyvergyártók. És amikor a legnagyobb fegyvergyártók irányítják a kormányt, nem pedig a kormány a legnagyobb fegyvergyártókat, az nem pusztán kapitalizmus, hanem diktatórikus kapitalizmus: ez „fasizmus”. Valójában ez az imperialista fasizmus – a modern kor legveszélyesebb kormánytípusa."
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 186
113
Mindig ezek a véletlen egybeesések. :rolleyes:Fukushima megvan? Előtte a japánok bejelentették, hogy kiszállnak az USA államadósságának a finanszírozásából...
Gondoljuk tovább!
Ha az USA-nak ilyen GEOfegyvere van, akkor senkinek sincs esélye vele szembeszállni.
Fotelből lerombolja valamennyi ellensége nagyvárosát és infrastruktúráját.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 524
29 715
113
Gondoljuk tovább!
Ha az USA-nak ilyen GEOfegyvere van, akkor senkinek sincs esélye vele szembeszállni.
Fotelből lerombolja valamennyi ellensége nagyvárosát és infrastruktúráját.
Másnak is van.... Az orosznak és a kínainak is. Pl.
 

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 060
1 640
113
Én már tavaly februárban írtam, hogy ELVÉGEZTETETT......
Az emberiség genetikájába van kódolva, hogy előbb-utóbb világháború lesz. Nem bírják ki anélkül, mert az biztosítaná az utána következő gazdasági fellendülést, nélküle pedig csak a lufi nő....
Nem szeretném, nagyon nem! De minden ebbe az irányba mutat. Majd pár tízezer év múlva pedig egy új emberiség keresi elődei nyomait....
Az emberekkel csak az a baj nagy átlagban, hogy elfogadták a szolga sorsot. Mi is azok vagyunk. Dolgozol, fizeted az adót, a számlákat, a hitelt, kuporgatsz aztán ezt hívjuk életnek míg mások rajtad meggazdagodva abnormális hatalomra tesznek szert.

Nem tartanak bennünket embernek, ugyanolyan állatok vagyunk a szemükben mint ahogy mi tekintünk a klasszikus értelemben vett állatra. Akinek nem volt elég ébresztő az elmúlt pár év, sajnálom, majd rájön.

Sose azok vívják a háborút akiknek bajuk van egymással, hanem azok akiket a nevükben odaküldenek. Ha nem ismeri fel ezt végre a társadalom, mitől is vár jobb sorsot?
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 079
11 757
113
USA romboló a fekete tengeren

513976
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 186
113
Ez most komoly? Akkor mit ér ez a lezárósdi??? Az oroszok is beküldhetnek oda két hétre bármit, ami nem fekete-tengeri?
Nem tudom, hogy hogyan van a F.tengeri országok nem ott állomásozó hajóival, de az biztos, hogy korlátozott időre bármely ország hadiH. bemehet. Aztán ki kell mennie. Az USA ezt úgy oldja meg, hogy forgatja a hajóit. Ma a H-1-es fregatt, két hét múlva váltja a H-2-es, majd a H-3-as. Van neki elég a játékhoz.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 186
113
Ugye nem akarják megint eljátszani azt amit Vietnámnál? Most egy kicsit nagyobb az asztalra betolt zseton halom.
Bővebben.
De, igen.
Meg vannak győződve (jobb híján meggyőzték magukat), hogy le tudják győzni az oroszt, akár atomháborúban is.
A veszteségek ezeknek az "eliteknek" nem számítanak, ők és pereputtyuk bunkerben kívánják átvészelni a nehéz időket. Majd - terveik szerint - előbújnak, és tádám "megmentik" a világot, hogy onnan folytassák, ahol abbahagyták.
Kérdés sikerül-e nekik ezt összehozni. Egy kicsit elszámolták magukat.
  • Oo. nem omlott össze egy év alatt, sőt valószínű, hogy nem is fog a közeljövőben.
  • Minden háborús év elteltével gyengül az EU, így pedig eljuthat a szétesésé szélére is.
  • Minden háborús évvel erősödik Kína.
  • Minden Ukrajnában eltöltött háborús év távolabb tolja a Kína elleni fellépést.
  • Benne ragadtak az ukrán mocsárba, ahogy az orosz is (de ő otthon van),
  • Putyin nem vet be atomot (pedig ezt is mennyire szeretnék - páriát csinálni Oo.-ból).
  • Előbb utóbb Ukrajna be lesz darálva, ami nyugat számára katasztrófával egyenlő, és ha el akarja kerülni be kell lépjen.
Szóval okosak ezek az "elitek", de mindent ők sem tudnak kiszámítani.

Az egészben az az ijesztő, hogy belegondolva a globális helyzetükbe, nincs is nagyon választásuk, mint eszkalálni. Ha bukják az ukrán projektet, oda az egypólusú világrend és azzal az a hatalmuk, hogy ők irányítsanak a földön. Egyek lesznek több nagy között. Kénytelenek lesznek versenyezni. Na ezt végképp nem akarják. Jobb volt az eddigi felállás, ahol katonailag leuralták a kicsiket és gyengéket, és vittek amit akartak, közben meg a pénzüket nyakló nélkül nyomtatták, mert nem állt fenn az infláció veszélye (ugyanis szétterítették a glóbuszon). Na ha nem a dollár lesz az egyetlen globális fizetőeszköz, akkor már bajba kerül a költségvetésük is.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 932
53 494
113
Bővebben.
De, igen.
Meg vannak győződve (jobb híján meggyőzték magukat), hogy le tudják győzni az oroszt, akár atomháborúban is.
A veszteségek ezeknek az "eliteknek" nem számítanak, ők és pereputtyuk bunkerben kívánják átvészelni a nehéz időket. Majd - terveik szerint - előbújnak, és tádám "megmentik" a világot, hogy onnan folytassák, ahol abbahagyták.
Kérdés sikerül-e nekik ezt összehozni. Egy kicsit elszámolták magukat.
  • Oo. nem omlott össze egy év alatt, sőt valószínű, hogy nem is fog a közeljövőben.
  • Minden háborús év elteltével gyengül az EU, így pedig eljuthat a szétesésé szélére is.
  • Minden háborús évvel erősödik Kína.
  • Minden Ukrajnában eltöltött háborús év távolabb tolja a Kína elleni fellépést.
  • Benne ragadtak az ukrán mocsárba, ahogy az orosz is (de ő otthon van),
  • Putyin nem vet be atomot (pedig ezt is mennyire szeretnék - páriát csinálni Oo.-ból).
  • Előbb utóbb Ukrajna be lesz darálva, ami nyugat számára katasztrófával egyenlő, és ha el akarja kerülni be kell lépjen.
Szóval okosak ezek az "elitek", de mindent ők sem tudnak kiszámítani.

Az egészben az az ijesztő, hogy belegondolva a globális helyzetükbe, nincs is nagyon választásuk, mint eszkalálni. Ha bukják az ukrán projektet, oda az egypólusú világrend és azzal az a hatalmuk, hogy ők irányítsanak a földön. Egyek lesznek több nagy között. Kénytelenek lesznek versenyezni. Na ezt végképp nem akarják. Jobb volt az eddigi felállás, ahol katonailag leuralták a kicsiket és gyengéket, és vittek amit akartak, közben meg a pénzüket nyakló nélkül nyomtatták, mert nem állt fenn az infláció veszélye (ugyanis szétterítették a glóbuszon). Na ha nem a dollár lesz az egyetlen globális fizetőeszköz, akkor már bajba kerül a költségvetésük is.




Színház az egész világ.
;):D
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 904
48 419
113
Van egy világrend jelenleg amiben kevés ország (köztük mi) jól él annak az árán, hogy a világ nagy része elképesztően rosszul él. Az oroszok ugyan nem az utóbbi kategória, de semmiképp sem az előbbi. Ez a háború arról, szól, hogy ezt a világrendet próbálják lebontani azért, mert nekik lapot sem osztanak ebben a világrendben. A baj csak az, hogyha ez az oroszoknak és a kínaiaknak sikerül, akkor neked, nekem és úgy általában az országnak és a magyarságnak rosszabb lesz mint most (a világ többi része nem fog szemethunyni 200-300 év kizsakmányolás felett!!!). Ezt akarod? Mert akkor szurkolj csak az oroszoknak hajrá! Mocskos rendszer az ukrán ez tény, de egyenlőre abban a kényelmes helyzetben vagyunk, hogy az ő véráldozatuk áran tartjuk fent a status quo-t úgy, hogy mi (a jelenlegi vilagrend kedvezményezettjei) csak pénzt és technikát adunk bele.
Mi kit zsákmányoltunk ki 2-300 éven keresztül?
Nekünk miért kell a kizsákmányolók szekerét tolni mindenáron?
Miért ne tudnánk (kb évszázadok óta először) időben ritmust váltani?

Bónusz kérdés: akkor mi van, ha mondjuk itthon sokaknak tele a töke a mostani világrenddel? Akkor is, ha mondjuk kevésbé lesz “kényelmes” az élet utána?
 
Status
Not open for further replies.