[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

zztop

Well-Known Member
2015. november 27.
358
2 116
93
A tények nyomása alatt még Bill Gates is kénytelen beismerni a nyilvánvalót:

„Szörnyű hibát követtünk el. Meg akartuk védeni az embereket egy veszélyes vírustól. De kiderül, hogy a vírus sokkal kevésbé veszélyes, mint gondoltuk. A vakcina pedig sokkal veszélyesebb, mint azt bárki is gondolta volna.”

Csak együttérzünk mindazokkal, akik a járvány miatti pánikban aláásták egészségüket.
Forrás?
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 802
4 966
113
Egyébként ez nem az első eset volt, hogy előjött az államfő elleni letartóztatási parancs:

 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 761
15 707
113
E szerint a megállapodás szerint csak az indítás dátumát, az indítás és a becsapódás helyét kell megadni, legalább 24 órával az indítás előtt.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 109
82 826
113
Szaúd-Arábia, Egyesült Arab Emírségek, Egyiptom, Algéria, Argentína, Mexikó és Nigéria szeretne csatlakozni a BRICS-hez

Ezt Naledi Pandor dél-afrikai külügyminiszter mondta.

Így Oroszország és Kína növeli befolyását Afrikában és Latin-Amerikában. Míg az USA csak agresszív LMBT propagandát kínál. Kamala Harris amerikai alelnök afrikai országokba tett útja ennek a megerősítése. Harrisnak különösen sikerült már Ghánát a Biden-kormányzat ellen fordítania.

 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 422
63 707
113
Ez is mutatja,hogy a múlt heti információs blöff, miszerint ostoba Putyin megalázta a balek kínai államfőt, egy héttel annak moszkvai látogatása után, csak dezinfó volt.
A fehérorosz területre kiterjesztendő orosz nukleáris arzenál bejelentése nem lehetett ismeretlen a kínaiak előtt, pláne nem úgy, hogy Kína a minszkiekkel is külön tárgyalt.
Az egész csak egy újabb angolszász karaktergyilkossági kísérlet, ami arra a felszínes hírfogyasztói primer asszociációra épít, hogy az atomfegyeres hír a médiában jelenik meg, a kínaiak egy sajtótájékoztatón futtatják a szokásos rutin kommünikéjüket az eszkaláció általános ellenőrzéséről, majd erre a Telegraph benyögi, hogy a kínaiakat megalázták az oroszok, kvázi arra utalva, hogy ők is csak az újságokból értesültek mindenről.
Ahogy az olvasó is.
A lényeg, hogy a hír egy termék, a történelem és a politika is csak a hírekben zajlik => a média a történelem kizárólagos alakítója.

A hírgyártás pszichológiája szerint a halandó emberek könnyebb befolyásolásához a történéseket az arctalan intézményeket megszemélyesítő vezető karakterek hétköznapi csetlő-botló alakításaiként interpretálják.
"Putyin őrült terve", "Putyin itt támad, ott gyilkol", "a kínai elnök meg lett alázva Putyin által", "Putyin az ágy alatt retteg", stb.

Az az igazság, hogy a halandó emberek felett álló globálpolitikai folyamatok "re-humanizációja" nem csak a hírfogyasztói élmény fokozása miatt zajlik, hanem az információs társadalomban, a közösségi médiában a legújabb nevén influencerként emlegetett fogadatlan prókátorok, megmondóemberek és politikai tartalom nélküli elvtelen lobbisták is igyekeznek önnön fontosságuk szintjére lezülleszteni az események alakulását, azok kommentálásával.
A jelzős szerkezetekkel sűrün tarkított személyeskedő twitter-politizálás korában az eseményeket a klasszikus újságíróetikával totálisan szembe menve, a médiumok már nem csak közvetítik, hanem önmaguk népszerűségének rendelik alá.
És ehhez jön még a social-mediabeli selfie-alapú tudósítások és podcast-pofázások, ahol a téma csak űrügy, a lényeg az egománia, ahol nem a tudósító narrálja az eseményeket, hanem az események adnak apropót a magamutogatáshoz.
És persze mindenből a személyes, illetve személyeskedő konzekvenciák kerülnek előtérbe.

Ezek után nem csodálkozhatunk azon, hogy "Putyin megalázta Kínát".
Az egészet...
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 109
82 826
113
"A kínai hadsereg kész erőfeszítéseket tenni az orosz hadsereggel együtt a két ország vezetői által elért konszenzus maradéktalan végrehajtása érdekében a stratégiai koordináció és kommunikáció további erősítésére" - mondta Tan Kefei, a kínai védelmi minisztérium szóvivője.
Xi elnököt idézve: „Változás jön, amire 100 éve nem volt példa… És együtt szorgalmazzuk ezt a változást.”
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 154
13 566
113

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 706
113
"A kínai hadsereg kész erőfeszítéseket tenni az orosz hadsereggel együtt a két ország vezetői által elért konszenzus maradéktalan végrehajtása érdekében a stratégiai koordináció és kommunikáció további erősítésére" - mondta Tan Kefei, a kínai védelmi minisztérium szóvivője.
Xi elnököt idézve: „Változás jön, amire 100 éve nem volt példa… És együtt szorgalmazzuk ezt a változást.”
giphy.gif
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 706
113
Te nem érzed úgy, hogy felgyorsultak az események? Én alig győzöm kapkodni a fejem. Meg őszintén megvallva félek is kicsit, mert úgy tűnik, most a rossz oldalon állunk.
Kína nem fog itt semmit balhézni.
Az amerikai+európai kereslet /fizetőképes!/ nélkül elmehetnek a fenébe.
Ezt meg pontosan tudják.

Régen is volt ilyen. Max net nem volt és megtudtad, másnap, köv héten az újságból.
Én az elejétől fatalista vagyok, és mondom ha meg kell b@szódni, akkor csináljuk rendesen.
Gentlemans agreement: hagyja mindenki szépen békén az atomot és ilyen ocsmány dolgokat,
aztán nyeregbe és hajrá.
Előbb utóbb ez lesz a vége úgy is.
Btw én is be vagyok xarva egyébként.
 
  • Tetszik
Reactions: Robur and zsolti

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
384
2 622
93
Kína nem fog itt semmit balhézni.
Az amerikai+európai kereslet /fizetőképes!/ nélkül elmehetnek a fenébe.
Ezt meg pontosan tudják.
Ezzel egyetértek, de nem is attól félek, hogy Kína direkt balhét csinálna.

Pont elég, ha leállnak az amerikai államkötvények vásárlásával, illetve elkezdenek dollármentesen üzletelni. Sőt, a mostani hírekben már USD, EUR, JPY, GPB mentes üzletelésről van szó.

Ez azért baj, mert azt a sok-sok dollárt, ami hirtelen nem kell majd, hová fogjuk tenni?

Nem vagyok közgazdász, őszintén megvallva nem tudom, milyen folyamatokat indít majd ez el, de hetente jön hír arról, hogy országok egymás között kivezetik az eddigi főbb valutákat.

Amit most még hiányolok, az a reális, előremutató terv a mi oldalunkról, amely kezeli a változásokat. Mondjuk biztos van ilyen valamelyik think-tanknak, csak én nem olvastam. :D
 

Serathis

Well-Known Member
2018. április 30.
1 137
2 490
113
NA elkezdődött a dollár felszámolása keleten és délen. :rolleyes: :D
Amikor legutoljára ilyet próbált valaki, bajonettet toltak fel neki. Valami azt súgja ezúttal nem fog menni.
 

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
384
2 622
93
Nem vagyok meggyőződve, hogy a 3.világbeli országok vásárlóereje megegyezne Eur+US /meg a többi 'Nyugati' ország,pl
Kanada, Aus, stb/ -val

https://tradingeconomics.com/china/exports-by-country

Valójában kb. megegyezik, de Hong-Kong valami csalás.

Mondjuk nyilván nem esne jól neki, ha 50% export ugrana.

Azaz javítok, kontinensre bontva: Ázsia 46%, Amerika 26%, Európa 21%.

De ugye Japán és Dél-Korea azért nem a 3. világ. :)
 
Status
Not open for further replies.