[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 922
13 141
113
Melampo:

"Az Egyesült Királyság GDP arányos adóssága 530-550 %, körül mozog. (Zárójelben megjegyzem a görögöké kb. a fele.)"

Nem inkább 92 %, ami nagyjából az EU átlagnak felel meg? Ez sem kevés, de azért ennyi jó pár országnak van. A görög GDP arányos adósság nem fele az angolénak, hanem közel duplája.

"A kilépéssel le kellene értékeljék a fontot a felére. Ezzel elinflálhatnák az adósságuk egy részét."

Miért? Az EU-n kívül másként kell visszafizetni az adósságot, mint az EU-n belül? Vagy megváltozna annak mértéke? Vagy esetleg a kilépés valami titokzatos okból óriási font kínálatot eredményezne, ami felére vinné le az angol pénz értékét? Amúgy egységnyi leértékelődés nem egyenlő egységnyi inflációval. Úgyhogy ha a font esik, akkor a más devizában kimutatott angol GDP ugyanúgy esik, mint az államadósság. Az egyiket a GDP deflátor tériti el a leértékelődés mértékétől, a másikat a deviza adósság aránya. Honnan gondolog, hogy az előbbi sokkal nagyobb, mint az utóbbi hatása? Rövid távon a GDP arányos eladósodottságon a leértékelés sokat nem segítene.
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38
Vérfürdő egy francia újság szerkesztőségében
12 ember lőttek meg, ebből 2 rendőr
http://www.vg.hu/vallalatok/verfurdo-egy-francia-ujsag-szerkesztosegeben-441682
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38
Én is rákerestem az Angol GDP arányos államadósságra és a google szerint 92% nál jár, de ez nem azt jelenti hogy teljes adatokat tükrözi :D
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SMSWxaPteP8

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8bTD0lJ5Tv4
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
Itt a bizonyíték, hogy nem az orosz veszélyrol kell hazudozni az embereknek Európában , meg szankciokat bevezetni Oo ellen, hanem osszefogni Európának az oroszokkal és kiirtani az iszlám fundamentalizmust. A legnagyobb veszély Európára nem Oroszország, hanem az iszlám terrorizmus.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Rendesen kivégzik a Palit :(

Nem kivégzik, hanem megölik, meggyilkolják! Kivégezni csak állami jogi/bírósági eljárás és halálos ítélet után lehet valakit. Jogilag is van "némi" különbség, erkölcsi szempontból meg még nagyobb szerintem. Kár, hogy ezt még azok a "túlképzett" újságírók/sajtósok se tudják.
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38
Hát jól van, elég gyorsan törlik a videókat , már enyémet sem lehet megnézni. Szegény rendőr felrakja a kezét , de ez nem túlzottan érdekelte a csókát.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 091
26 688
113
Ezek után újult erővel fognak neki esni a terrorizmus elleni harcnak...

Dehogy fognak! Lesz egy-két tüntetés a rasszizmus ellen, az összes politikus elhatárolódik az iszlamofóbiától, a pegidát betiltják a németeknél és harmincötről ötvenezerre növelik a befogadandó muzulmánok kvótáját Svédországban. Tehát pontosan az lesz, ami a korábbi merényletek után történt: az európai társadalmakat sokkolja az intolerancia és további lépéseket tesznek a multikulturalizmus győzelmért.

ps. Néhány perccel az első francia hír előtt még az indexes blogrollon fő helyen volt egy tömeges bevándorlást Magyarországra követelő blog. Azt miért vették le?
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Hát jól van, elég gyorsan törlik a videókat , már enyémet sem lehet megnézni. Szegény rendőr felrakja a kezét , de ez nem túlzottan érdekelte a csókát.
http://www.liveleak.com/view?i=bc6_1420632668
 

sulyid

Member
2010. április 19.
173
0
16
Most lehet engem nacionalistának, vagy egyszerűen rasszistának, de én ragaszkodom a FEHÉR EURÓPÁHOZ, ahol nincs iszlám, és nettó hazaárulásnak tartom a menekültek beengedését... Minden néger-arab-paki maradjon a saját országába és inkább azt segítse, mint hogy egy teljesen más kultúrába költözzön és annak a pénzén élősködjön...
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
A francia támadást a szakértők egybehangzó véleménye szerint jól kiképzett profik hajtották végre. Azonban nem kell szakértőnek lenni, hogy az ember olvasni tudjon az alábbi három jelből.
Az első jel az a fénykép, ami az egyik rendőrautó szélvédőjét ért lövéseket mutatja. Jól látszik, hogy a találatok egy csoportban, alig két-három tenyérnyi területen csapódtak be, ami arra utal, hogy a fegyver használója nem csak simán lejár néha egy lőtérre, de felfokozott idegállapotban is képes koncentrált maradni és pontosan lőni.
http://index.hu/kulfold/2015/01/07/profi_gyilkosok_tamadtak_parizsban/
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Egy férfi elmondta, az északkelet-párizsi 19. kerületben látta, ahogy késő délelőtt, valószínűleg már a támadás után egy fekete autó megállt, kiszállt belőle két fegyveres, majd megállítottak egy másik, szürke autót, ahonnan kiszállítottak egy idős férfit és végül elhajtottak az ő autójával. A férfinak azt mondták, azt üzenik a médiának, hogy a "jemeni Al-Kaidától" vannak.
http://hvg.hu/vilag/20150107_Az_AlKaida_fegyveresei_tamadhattak_a_Cha
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
A hírek szerint egy autóba szerelt pokolgép robbant egy párizs zsinagógánál, de a jelentések szerint nincs összefüggésben a szerkesztőség elelni támadással.
http://www.businessinsider.com...
https://pbs.twimg.com/media/B6...
Vagy csak ott gyújtotoák fel az autót?
 
Status
Not open for further replies.