[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Szerintem viszont egyáltalán nem lenne hülyeség az EU helyet egy Visegrádi négyek+ Horvátország Unió.
Gyakorlatilag egy 2 tengeri kijárattal rendelkező, közel azonos gazdasági és bérszínvonallal rendelkező övezet lenne, hasonló geopolitikai érdekekkel.
Szerintem ez nem butaság hanem egy nagyon jó ötlet!

Szerintem meg iszonyatos butaság lenne. Azért, mert akkor az USA egyből rátenné a kezét erre a Visegrádi négyek + Horvátország unióra (sőt, még Ukrajnát is beletuszkolná), és így küldene minket Oroszország ellen.
Most még, hogy létezik az EU, és a NATO tagja is vagyunk, ez valamelyest visszatartó erő, mert ha az EU és a NATO együtt megy Oroszország ellen, akkor abból Németországnak, Franciaországnak, Olaszo.-nak, és Angliának stb. is baja lehet - ezért ez még visszatartó erő, mert ők próbálják lassítani, megállítani a háborús folyamatot.

Ha viszont különvesznek minket az EU-tól, és a NATO-ból is kiszerveznek minket (itt olyan jelekre kell figyelni pl. hogy a Mo.-on állomásozó amerikai csapatok a NATO keretében állomásoznának-e itt, vagy pedig amerikai-magyar kétoldalú, azaz a NATO keretén kívüli (!), megállapodások alapján), akkor ha az USA csak velünk, a Visegrádi négyekkel +Horvátország + Ukrajnával támadja meg Oroszo.-ot, akkor a többi európai országnak NEM KELL A SEGÍTSÉGÜNKRE SIETNIE, mert nem lét életbe a NATO 5. cikkely - hiszen különálló Visegrádi négyek + Horvátország + Ukrajna-ként nem leszünk a NATO tagja sem (sőt, így Ukrajnát sem kell a NATO tagjává tenni, mert mi megyünk ki a NATO-ból Ukrajna mellé, az oroszok ellen),

ezért Németország, Franciao., Olaszo. stb. KÖZÖMBÖSSÉ VÁLIK az Oroszo. elleni háborúval szemben, és felhagynak azzal, hogy megpróbálják megállítani a háborús folyamatot.

Vagyis: különálló, önálló Visegrádi négyek + Horvátország + Ukrajna esetén az a veszély áll fenn, hogy CSAK EZEK az országok + az USA fogják megtámadni Oroszo.-ot, és éppen ezért nem számíthatunk majd Németo., Franciao., Olaszo. és Anglia segítségére.

Mi leszünk a balekok, egyedül.

Megj.: mellesleg ez amerikai mellett akár orosz érdekeket is szolgálhat, hiszen egy önálló Visegrádi négyek + Horvátország + Ukrajna unió könnyebben legyőzhető mint egy egységes EU/NATO, így orosz győzelem esetén ezek az országok könnyen orosz megszállás alá kerülhetnek!!!

Az orosz megszálláshoz a JOGALAPOT éppen most készíti elő az USA:
1. az USA bevonul(t) Kelet-Európába,
2. innen támadja meg Oroszo.-t,
3. ha sikerül különválasztani a Visegrádi négyeket + Horvátországot az EU-tól (sőt a NATO-tól is), akkor ezeket az országokat az USA úgy áldozhatja be, hogy a többi, EU-s, NATO-s országnak nem kell semmit tennie a védelmünkben!!!,
4. így mi, Kelet-Európa leszünk a háborús bűnösök egyedül ("már megint megtámadtátok Oroszo.-t")
5. ezért ezen országok OROSZ megszállása megindokolhatóvá válik.

(Ha nem így lenne előkészítve a háború, és Oroszo. csak simán lerohanná ezt a Visegrádi négyek + Horvátország + Ukrajna régiót, akkor Oroszo. lenne az agresszor, és ezen országok orosz megszállása jogszerűtlen lenne. Ha viszont mi, Kelet-Európa, EGYEDÜL támadjuk meg Oroszo.-t az USA támogatásával, akkor a bukásunk SZINTE BIZTOSSÁ, és a bukásunk utáni orosz megszállás a békeszerődés alapján pedig jogszerűvé válik.)
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 121
53 697
113
haubagoi

Miért vennénk be a GYP-s ukránokat?
Vagy miért szolgálnánk ki az USA érdekeit???
Pont az lenne a lényeg, hogy minden hülyétől megszabaduljunk és a saját lábunkra álljunk.
Miért támadnának meg minket az oroszok vagy bárki? De most komolyan.... Mi van itt ami nekik nincs?
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 359
22 889
113
Sajnos a Visegrádi négyek sem működnek együtt, és pont a lengyelek voltak azok akik különböző kedvezményekért cserébe gondolkodás nélkül árulták el a V4-et az EU csatlakozási tárgyalásokon. A lengyelek uralkodni szeretnének egy ilyen országban, és ismerve geopolitikai érdekeiket, óhatatlanul belerángatnának minket is egy oroszokkal megvívandó háborúba. Felőlem lehet egy nagy Lengyelország a Balti államok Kálmán, meg Nyugat Ukrajnában, nekünk meg jó a Monarchia!
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
haubagoi

Miért vennénk be a GYP-s ukránokat?
Vagy miért szolgálnánk ki az USA érdekeit???
Pont az lenne a lényeg, hogy minden hülyétől megszabaduljunk és a saját lábunkra álljunk.
Miért támadnának meg minket az oroszok vagy bárki? De most komolyan.... Mi van itt ami nekik nincs?

fip7

Most miért szolgáljuk ki az USA érdekeit????

Hogy tudod egy Visegrádi négyek + Horvátország + Ukrajna unióval megakadályoni, hogy az USA ne parancsoljon nekünk????

Hol olvastad azt, hogy az oroszok támadnának meg minket????

Azt írtam, hogy mi fogjuk megtámadni az oroszokat az USA támogatásával!

+ Azt írtam (ha egyáltalán elolvastad, és megértetted - mert kétlem, hogy megértetted volna), hogy ha különválunk az EU-tól és a NATO-tól, mint Visegrádi négyek + Horvátország + Ukrajna, akkor CSAK MI

CSAK MI fogjuk megtámadni Oroszo.-ot, amerikai parancsra!

és akkor CSAK MI leszünk a balekok, egyedül.

És Németo., Franciao., stb. kimarad ebből, ezért közömbösen fogják végignézni a halálunkat.

Ide vezet a javaslatod.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 121
53 697
113
Végül is egyedül is jó lenne nekünk, csak az önálló függetlenségünk olyan áldozatokat követelne meg a társadalmunktól amit az nem hajlandó megfizetni!
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
fip7

ja és, hogy erre a kérdésedre is válaszoljak:

"Miért vennénk be a GYP-s ukránokat?"

Azért, mert az USA ezt parancsolná, azért.

(Miért parancsolná? Azért, mert az USA-nak minél több kelet-európai országra szüksége van Oroszo. ellen, így Ukrajnára is. És tennének rá magasról, hogy te csak a lengyeleket akarod az uniódba, de az ukranánokat nem.)
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 121
53 697
113
haubagoi

Én elolvastalak és még mindig nem értem, hogy:
1. Honnan került megint ide Ukrajna????
2. Miért is szolgálnánk ki az USA érdekeit?
Ezeket indokold már meg légyszíves!
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
haubagoi

Én elolvastalak és még mindig nem értem, hogy:
1. Honnan került megint ide Ukrajna????
2. Miért is szolgálnánk ki az USA érdekeit?
Ezeket indokold már meg légyszíves!

Már válaszoltam, de akkor még1x:

1. Úgy kerül ide Ukrajna, hogy Ukrajna kell az USA-nak Oroszo. ellen, így ha te bármilyen kelet-európai uniót akarsz építeni, amely az EU-tól és NATO-tól is független, akkor azonnal jön az USA, hogy ok, támogatom, de csak azzal a feltételellel, hogy beveszitek Ukrajnát is. Miért? Mert az USA-nak NEM KELL egy kelet-európa unió, CSAK AKKOR, ha az felhasználható Oroszo. ellen.

2. Most miért szolgáljuk ki az USA érdekeit???? Az EU, az 500 millió fős EU, miért szolgálja ki az USA érdekeit???? Ha az 500 millió fős EU kiszolgálja az USA érdekeit, mert nem elég erős, akkor a te sokkal, de sokkal kisebb Visegrádi négyek + Horvátországos uniód, hogyan fog tudni nemet mondani az USA-nak????
Főleg úgy, hogy egy ilyen kelet-európai unió létezése SENKINEK, de SENKINEK nem érdeke -> Megszüntetésére fog törekedni: Németo., Oroszo., USA...

USA-nak rövidtávon lehet érdeke a te uniód, azért, hogy odadobja Oroszo.-nak.
 

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 370
2 565
113
Sajnos a Visegrádi négyek sem működnek együtt, és pont a lengyelek voltak azok akik különböző kedvezményekért cserébe gondolkodás nélkül árulták el a V4-et az EU csatlakozási tárgyalásokon. A lengyelek uralkodni szeretnének egy ilyen országban, és ismerve geopolitikai érdekeiket, óhatatlanul belerángatnának minket is egy oroszokkal megvívandó háborúba. Felőlem lehet egy nagy Lengyelország a Balti államok Kálmán, meg Nyugat Ukrajnában, nekünk meg jó a Monarchia!

Monarchia? Már megint az osztrákok? Nem. Nem. Nem. Ha már váltani kell, akkor jöjjön vissza a királyság:alkotmányos monarchiát! Angoloknál is működik. Királyi sarjaink is vannak még Európában. Az antant sincs már!
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 121
53 697
113
haubagoi

De miért döntené el az USA, hogy mi mit csinálunk ? Vagy bárki más?
Mi lenne az a nyomásgyakorló eszköz amivel ezt elérné?
Nincs semmi a kezében!
Ráadásul az orosz sem hagynák annyiban ha az USA próbálkozik, nekik érdekük lenne az ukránokat, románokat leválasztani az USA szövetséges tömbről.

De mondom , kíváncsian várom az észérveket a mellet, hogy az USA, hogy szólna bele a mi kis uniónk politikájába....
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Irán maga ellenőrizheti a létesítményt, ahol piszkos bombát fejlesztett?
Irán a saját szakértőivel és felszerelésével végeztetheti majd el a parcsini nukleáris létesítmény ellenőrzését, amelyet korábban állítólag nukleáris fegyverek fejlesztésére használt egy, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökséggel (NAÜ) megkötött titkos külön megállapodás értelmében - jelentette szerdán az AP amerikai hírügynökség a dokumentumnak egy általa szemlézett tervezetére hivatkozva.
http://www.atv.hu/kulfold/20150820-iran-maga-ellenorizheti-a-letesitmenyt-ahol-piszkos-bombat-fejlesztett

Orosz-kínai hadgyakorlat kezdődött a Japán-tengeren
Kína és Oroszország bő egyhetes tengeri hadgyakorlatot kezdett Vlagyivosztok partjainál csütörtökön. A "Joint Sea 2015" kódnevű gyakorlat első részét a Földközi-tengeren tartották május második felében.
http://www.atv.hu/kulfold/20150820-orosz-kinai-hadgyakorlat-kezdodott-a-japan-tengeren

Tűzpárbaj volt Észak- és Dél-Korea határán
http://www.atv.hu/kulfold/20150820-tuzparbaj-volt-eszak-es-del-korea-hataran
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
haubagoi

De miért döntené el az USA, hogy mi mit csinálunk ? Vagy bárki más?
Mi lenne az a nyomásgyakorló eszköz amivel ezt elérné?
Nincs semmi a kezében!

Bocsánat, de erre már csak ennyit tudok válaszolni:

:))))))))))))))))))))))))))))))

Ráadásul az orosz sem hagynák annyiban ha az USA próbálkozik, nekik érdekük lenne az ukránokat, románokat leválasztani az USA szövetséges tömbről.
...

Pontosan erről írtam én is.

Az USA oda fogja dobni ezeket az országokat (így minket is) az oroszoknak, így igazad van, az oroszok nem fogják annyiban hagyni, ha az USA próbálkozik, de ez az USA szerint RENDBEN is VAN.

Az USA és Oroszo. EGYÜTTMŰKÖDIK ezen a téren:

1. Az USA-nak az érdeke: rommá lőni a kelet-európai országokat mielőtt azokat odadobja az oroszoknak.

2. Az oroszoknak az érdeke: hogy ezek az országok az USA vezetésével megtámadják Oroszo.-ot, mert így Oroszo. jogszerűen vonulhat be ezekbe az országokba, és szállhatja meg azokat.

3. Az USA a kelet-európai országok Oroszo.-nak történő lepasszolásával Németo. akarja gyengíteni ill. kiütni (nem tetszik neki az egyre inkább Németo. által irányított EU).

4. A te javaslatod, a Visegrádi négyek + Horvátország, nagyon közel áll az Intermarium-os elképzeléshez, amelynek EU-tól, NATO-tól történő független létrehozása az USA (és Oroszo.) érdeke, mert ha az EU/NATO egyben maradna, akkor nehezebb lenne biztosítani az orosz győzelmet. És ekkor az USA nem tudná megsemmisíteni az EU-t és Németo.-ot...
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 121
53 697
113
haubagoi

<i>"Bocsánat, de erre már csak ennyit tudok válaszolni:

:))))))))))))))))))))))))))))))"</i>


Magyarán semmilyen érved nincs, csak véleményed. Így meg az egész véleményed nem megalapozott. Szóval a vitát erről a témáról veled lezárnám.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 359
22 889
113
<blockquote rel="szuvorov">Sajnos a Visegrádi négyek sem működnek együtt, és pont a lengyelek voltak azok akik különböző kedvezményekért cserébe gondolkodás nélkül árulták el a V4-et az EU csatlakozási tárgyalásokon. A lengyelek uralkodni szeretnének egy ilyen országban, és ismerve geopolitikai érdekeiket, óhatatlanul belerángatnának minket is egy oroszokkal megvívandó háborúba. Felőlem lehet egy nagy Lengyelország a Balti államok Kálmán, meg Nyugat Ukrajnában, nekünk meg jó a Monarchia!

Monarchia? Már megint az osztrákok? Nem. Nem. Nem. Ha már váltani kell, akkor jöjjön vissza a királyság:alkotmányos monarchiát! Angoloknál is működik. Királyi sarjaink is vannak még Európában. Az antant sincs már! </blockquote>

Mondtam én hogy osztrák vezetéssel? :)
A Monarchia a régi hatásaival, stabilitást hozhatna a térségbe.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
haubagoi

<i>"Bocsánat, de erre már csak ennyit tudok válaszolni:

:))))))))))))))))))))))))))))))"</i>


Magyarán semmilyen érved nincs, csak véleményed. Így meg az egész véleményed nem megalapozott. Szóval a vitát erről a témáról veled lezárnám.

Én is lezárom :)

Mert a bagoly az nem darázs :D
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 121
53 697
113
szuvorov

Az alkotmányos monarchia szerintem sem rossz rendszer, de egy ilyen uralkodónak nem lenne nagyobb jogköre, mint egy mai köztársasági elnöknek. Szóval technikai értelemben nem sok vizet zavarna ez a dolog.
A másik pedig az, hogy nehéz méltó <b>embert</b> találni erre a feladatra.
A köztársasági elnököket legalább el lehet küldeni ha nem méltóak a feladatra. A trónfosztás kicsit nehezebb téma.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 359
22 889
113
szuvorov

Az alkotmányos monarchia szerintem sem rossz rendszer, de egy ilyen uralkodónak nem lenne nagyobb jogköre, mint egy mai köztársasági elnöknek. Szóval technikai értelemben nem sok vizet zavarna ez a dolog.
A másik pedig az, hogy nehéz méltó <b>embert</b> találni erre a feladatra.
A köztársasági elnököket legalább el lehet küldeni ha nem méltóak a feladatra. A trónfosztás kicsit nehezebb téma.

Egyetértünk! Monarchia párti vagyok, de tényleg nehéz volna találni méltó uralkodót!
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Mire kitör az amerikai-orosz háború, addigra Németo.-ról kitalálják, hogy az megint benácult.

Ekkor az USA majd felkiált: "Jajj! Eddig azt hittem, hogy Oroszo. a legnagyobb sátán a világon, de most kiderült, nem, nem Oroszo. a legnagyobb sátán, hanem Németo. az!"

Aztán együttes erővel támadja majd az USA és Oroszo. Németországot... (addigra már Kelet-Európa orosz kézen lesz)

<b>Németországban újra támad a szélsőjobb</b>

http://444.hu/2015/08/20/ketteszakitjak-nemetorszagot-a-menekultek/

000_DV2102176-760x505.jpg
 
Status
Not open for further replies.