[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Nem csak arról van szó, hogy egy kicsit melegebb lesz. Nem csak néhány aszályról, és néhány újabb viharról…
3 komoly billenőpont szélén egyensúlyozunk, amelyből ha csak egyen is átbillenünk, felborulhat a bioszféránk törékeny egyensúlya. Ha ez megtörténik, akkor olyan szabályok szerint kezdhet működni a klimatikus rendszerünk, amelyről jelenleg semmi tudásunk nincs. Az ember földi létezésének fizikai feltételei kerültek komoly, látható távolságon belüli veszélybe.
https://www.youtube.com/watch?v=KOk_zmOG5yc
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Az USA végső terve a nagyvállalatok hatalmának bebetonozására (Wikileaks akták)
https://www.youtube.com/watch?v=89eyQLsqdUQ
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Már átbillentünk.

Így van, '77 -ben a CO2 szint esetében. Csak figyelemfelkeltés céljából tettem be, hogy mindezekből következően igen érdekes geopolitikai dolgok fognak bekövetkezni közép- és hosszútávon egyaránt.
 

lgabo

Well-Known Member
2015. március 18.
998
810
93
Szerintem ott esünk tévedésbe, hogy a földet akarjuk megmenteni, miközben mi magunk vagyunk végveszélyben. A föld köszöni jól van, mi legfeljebb egy múló nátha vagyunk az életében és miután lerázott a hátáról minket, mint kutya a bolhát vígan éli tovább az életét. És elnézve a mai világunkat és hogy merre tartunk nem is lesz nagy kár értünk...
 

ecso

Active Member
2014. szeptember 15.
1 201
0
36
http://mandiner.hu/cikk/20151128_a_nyugat_ontelt_a_kelet_felebredt_schmidt_maria_kozma_imre_migracio

A történelemben hosszú távon csak a demográfia számít, ez pedig nem sok jót jelent Európának – láttat nem túl biztató jövőképet Schmidt Mária. Elmélete szerint pár hónappal ezelőtt egy „hatalmas demográfiai felesleget indítottak kísérleti útra”. Az út tétje az volt, hogy az érkező tömegek el tudják-e foglalni Európát. „Ennek első nagy hulláma itt, a Keleti pályaudvaron csapódott le. Hetven-nyolcvan emberenként jött a migránsokkal egy vezető. Azt tesztelték, mi történik akkor, ha nem teljesítik az európai rend szabta feltételeket. Nem adnak ujjlenyomatot, nem hajlandóak igazolni magukat. Ennek nem várt következménye lett, hogy Angela Merkel azt mondta, jöhet mindenki hozzánk” – fogalmazott Schmidt.
A történész többször kiemelte Németország és Angela Merkel felelősségét a menekültválság kialakulásában. Érthetetlennek tartja, hogy Németország egy lapra helyezi a mostani bevándorlást Kelet- és Nyugat-Németország egyesülésével. Hiszen akkor neki „ezek a fogalmak, hogy német, hogy honfitárs vajon nem számítanak?” Amikor pedig kezd elviselhetetlenné válni a helyzet az országban, a kancellár a törökökhöz fordul, hogy ők segítsenek megoldani a problémát az EU-tagságért cserébe. „Ezen a ponton újra a vasfüggöny mentén szakad ketté Európa” – mondja Schmidt Mária, aki teljesen abszurd gondolatnak tartja, hogy Törökország fogja megoldani a menekültválságot. „Az az érzésem, hogy ez az NDK-ban felnőtt vegyész nő még nem hallott az Oszmán Birodalomról” – teszi hozzá felháborodva a történész, aki szerint „agyatlanul és végiggondolatlanul cselekszik a nyugati politikai elit.”

Európa egyetlen esélye az lenne, ha lezárná határait, egy nagyon erős közös hadsereget hozna létre, „egyébként pedig nem bombázgatna” – fejti ki határozott véleményét Schmidt Mária.
 

ecso

Active Member
2014. szeptember 15.
1 201
0
36
http://www.hidfo.ru/2015/11/szerb-allamfo-torokorszag-haborut-akart-kirobbantani-oroszorszag-es-a-nato-kozt/

Nagyon nagy szükség van Putyin hidegvérére! Kérdés: milyen provokációk jönnek még?
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 567
113
Már csak 1000 orosz turista tartózkodik To-ban. Az orosz pilóta holteste is hazaérkezett Moszkvába. Készultségben az orosz csapatok az ormény-torok határon. Itt valami készuloben van....
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 892
18 278
113
Már csak 1000 orosz turista tartózkodik To-ban. Az orosz pilóta holteste is hazaérkezett Moszkvába. Készultségben az orosz csapatok az ormény-torok határon. Itt valami készuloben van....

Reméljük nem lesz belőle háborús konfliktus.
Ugyanakkor, a NATO nem hinném hogy belemenne Oroszország elleni háborús cselekményekbe, ha a Törökök lesznek a támadók.
Ugyanakkor, azt nem hinném hogy kimaradhat, az ide vonatkozó szerződések értelmében, ha Törökországot éri a támadás.
Viszont a világpolitikai játszmák ma annyira megkeveredtek, hogy tippelni sem érdemes mi lesz a résztvevők következő lépése.
Kiszámíthatatlan.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 431
18 863
113
Készultségben az orosz csapatok az ormény-torok határon. Itt valami készuloben van....

Hamar begyalulnák az oroszokat a környéken .
Olyan lenne mint egy arab izraeli háború egy orosz-török meccs.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 965
113
A törökök lementek a szír határra egy kisebb sereggel. Az ahogy mondják kb 50km a szíriai orosz bázistól. Ez a török válasz az S-300-400-ra. Bemennek szárazon ha az oroszok kitakarítják a török ilyen olyan beszivárgó,stb csapatokat szírből. Magyarán ha lő a maci bemennek. Erre válasz az örmény felvonulás, ami nem egy nagy erő de jelzi hogy van mivel második frontot nyitni az oroszoknak. És persze mindkét front a kurd oldalon nyílna, na bumm. És még ott a fekete tengeri meg boszporuszi rész ami töröklakta ugyan, és szvsz nem lenne kapacitása az orosznak partra szállni,de kényelmesen lekötné a török sereg javát és rommá lőhetné egy csomó rakétával. A másik két frontot meg elég lenne csak fenntartani.
LOZAN.png
 

mcsaba

Active Member
2014. augusztus 23.
159
111
43
Készultségben az orosz csapatok az ormény-torok határon. Itt valami készuloben van....

Arról vannak hírek, hogy a törökök csapatösszevonást végeznek a szír határnál, de hogy az örmény határnál is lenne valamilyen felvonulás, arról eddig semmit nem hallottunk. Ez alapján nem világos, miért kellene az oroszoknak arra a részre összpontosítaniuk. Ráadásul igen hosszú az a határszakasz. Az örményeknél levő orosz haderőnek mi az utánpótlási vonala?
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 965
113
Na és még ugye az örmény hegyek sem mellékesek. Hiába a Mig-29 nem állhat meg az F-16 előtt. 1 nap odavinni egy S-300/S-400-at, és egy légideszant csapatot komoly eszközökkel,ha már épp nincs útban jelenleg.
 

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
8 230
17 113
113
Vagy olyasmi ez, mint az amerikai katonák a koreai DMZ mellett: ha bármi történne, az első csapások között kapnának, azonnal meglenne az ok a vbeavatkozásra, esetleges hadbalépésre. Inkább biztosíték.
 

stendre

Active Member
2014. december 4.
408
191
43
http://podrobnosti.ua/2076373-turtsija-i-kitaj-dogovorilis-torgovat-s-evropoj-bez-rossii.html
Mekkora álmodozás, kihagyjuk az oroszokat! Hát egy kis örmény-azeri káosz vagy egy hirtelen kinövő kurd állam igen megakasztaná az álmokat.
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
Boki/Dima, egy rövid ismertetőt kérhetnénk az orosz eredetiből?
http://izvestia.ru/news/597321

Jó kérdés:
http://mno.hu/kulfold/teljesen-ura-e-erdogan-a-hadseregnek-1316505

Tudósaink véleménye:
http://thebulletin.org/clock/2015
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 567
113
Boki/Dima, egy rövid ismertetőt kérhetnénk az orosz eredetiből?
http://izvestia.ru/news/597321
Egyedulállo kozmikus lézer kísérlet az oroszoktól.
Elektromos energia átadást fognak végrehajtani kozmikus lézer segítségével a NUA egyik orosz szegmensérol az 1,5 km távolságra a világurbe kuldott Progressz teherúrhajóra.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 431
18 863
113
Miért nem igazam van?
Az orosz gépeket egymás után lőnék le és Örményországot is lenyelnék a törökök.
Max gépágyúval leszednének pár f-16 gépet oszt annyi!
 
Status
Not open for further replies.