[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

formosa

Member
2015. május 18.
427
2
18
Asztalosnak: Ezért akarta Merkel, hogy csak a "kiválasztottak" jussanak túl a törökökön. Ez kicsit sokba került, de ma már nem jöhet mindenki. Pontosabban pénzzel mindent el lehet intézni, de a többség csak válogatott bevándorló lehet, akiknek van szakmájuk és akarnak is dolgozni. A többit meg a törököknek kell megoldani. Kaptak rá pénzt, eleget!
 

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 323
3 315
113
<blockquote rel="Python">A török vízummentességről: A műsor vendége: Feledy Botond, Tarjányi Péter és Nagy Boldizsár.
https://www.youtube.com/watch?v=dysz6MbVia0
Milyen "szép" kijelentés:" A határzár ellenére többen jöttek be, mint amikor nem volt határzár." Tiszta hazudozás.

Az pedig nem tudom honnan jött, hogy tavaly 1 millió ember jött be Európába, amikor csak a németekhez érkezett 1,5 millió.

</blockquote>

Szerintem azt akarta mondani, h többen kértek menekült kérelmet mint a határ zárig. Ami sajnos teljesen igaz.
Nem is 1.5 hanem 2 millió. És ez azok akikről tudunk. Tapasztalataim szerint, az át vonuló csodák csak felét számoljuk meg.
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 866
4 156
113
Ebben alapvetoen egyetertunk, azonban az emberekben megvan a vagy - ahogy irtad is - az azonosithato, konkret felelosre. Lasd a Google autoit; hiaba vezetnek jobban, mint az emberek; hiaba lenne jo esellyel kevesebb baleset, ha mindenutt a gepek vezetnenek, megis idegenkednek a dologtol. Ebben benne van a korabbi gondolatom, de a az extrem forgatokonyvek kezelesenek kepessege is (utobbi haditchnikai eszkozoknel joval valoszinubb elofordulassal bir).

Szoval nem feltetlnul a logika menten kell elindulni (lasd pl. igazsagszolgaltatas, ahol tulajdonkeppen siman hozhatnak a gepek is az iteleteket, felesleges a biro, ugyesz, eskudt, ugyved, stb.. megis olyan moralis hatar atlepese, amit nem vesz be az emberek gyomra.

Hát ja, messze vagyunk attól még, hogy az objektivitás és a logika lépjen az érzelmeink helyére, amikor ilyesmiben kell dönteni.

A meghoditott atlagember egyre kevesbe ertek egy technologiai tarsadalomban, az energia/nyersanyag viszont felertekelodik. Egy technologiai tarsadalom altal meghoditott alacsonyabb fejlettsegi foku tarsadalom a jelenlegi jatekszabalyok mellett tobbe kerul, mint amennyi erteket eloallit.

Igen, most már egyre inkább ez a helyzet.
De egy mai, fejlettebbnek nevezhető társadalomban már elég nehezen lehetne "eladni" azt, ha egy konfliktusban egy adott terület teljes lakosságát ki akarnák irtani.
Pláne hogy mostanában "divat" lett a(-z igen sok esetben csupán látszat)humánusság, a mindenféle bűntudatkeltés és ott van a "nem szabad általánosítani" dogma (ez utóbbi egyébként részben rendben is lenne, de sajnos már teljesen belesüllyedt a polkorrektség bűzlő mocsarába).
Ugye láthatjuk a jelenlegi a migránsválság "kezelését" is. Amikor már szinte Líbia partjáig mennek az európai országok haditengerészeteinek hajói és ott mentik ki/veszik fel a migránsokat, majd hozzák Európába...
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 571
18 438
113
AZ ÚJ LONDONI POLGÁRMESTER SZERINT TÚL SOK A FEHÉR A VEZETŐK KÖZÖTT
http://alfahir.hu/az_uj_londoni_polgarmester_szerint_tul_sok_a_feher_a_vezetok_kozott
Elkezdődött.

Gratulálok az angoloknak.... Kellett nekik beengedni a sok pakisztánit, indiait meg isten tudja még kiket. Mondjuk náluk most nyalt vissza a fagyi és most szívják meg, hogy annak idején gyarmattartó birodalom voltak. Amúgy sosem értettem, hogy az angolok mindig nyafogtak, hogy bejönnek hozzájuk a kelet - közép európai emberek dolgozni, de az sosem volt probléma nekik, hogy totálisan más kultúrkörből érkező emberek is elözönlik a hazájukat. Ez az egész egy nagyon jó példa arra, hogy mi történik akkor ha engedi egy ország a multi - kultit. A briteknek befellegzett.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
<b>Győzelem napi számháború</b>
<b><i>
A Szovjetuniónak a fasizmus elleni küzdelemben odaveszett 25–28 millió halottját, a 12 millió árvává lett ottani gyerek áldozatát kezdi elfeledni a világ.</i></b>

Az USA és Franciaország lakosságának többsége, továbbá a németek fele úgy tartja, hogy az amerikai fegyveres erők játszották a kulcsszerepet a fasizmus legyőzésében a II. világháború alatt. Az orosz Regnum ügynökség közlése szerint erről tanúskodnak azok az adatok, amelyeket egy nemzetközi közvélemény-kutatás keretében gyűjtött össze egy francia és egy brit intézet. (Válaszolhatsz te is kérdőíven szereplő kérdésre a poszt végén!)
Németország, az USA, Franciaország és Nagy-Britannia lakosságának mindössze 15%-a felelte, hogy a II. világháború alatt a fasizmus legyőzésében a Szovjetuniónak volt meghatározó szerepe. A britek 59%-a vélte úgy, hogy országuk játszotta a főszerepet a győzelem kivívásában. A franciák 58%-a, a németek 50%-a, az amerikaiak 79%-a gondolja azt, hogy elsősorban az USA-nak volt köszönhető a siker.
http://bekialtas.blog.hu/2016/05/08/gyozelem-nap_eljen_hollywood



http://www.youtube.com/watch?v=_Ycqpxn6ZmA
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Lelkiismeret-vizsgálatra hívta fel az izraelieket a vezérkari főnök helyettese
Az izraeli miniszterelnök a vasárnapi kormányülésen elítélte az ország második legrangosabb katonájának szavait, a vezérkari főnök helyettese ugyanis arra utalt, hogy az izraeli társadalomban a náci folyamatokhoz hasonlók tapasztalhatók. Jair Golan vezérőrnagy a vitatott kijelentést a náci Németország fölötti győzelem 71. évfordulójának napján mondta, a palesztinok megítélésére utalva.
https://www.youtube.com/watch?v=aF12CyQHmbs

Harcias hangnem az észak-koreai pártkongresszuson
https://www.youtube.com/watch?v=vH5X97d3Tc8
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
Az USA csak annyiban segített be, hogy a legkritikusabb pillanaban (Moszkvai-csata) besegített haditechnikával a szovjeteknek. Ha az a segítség nincs, akkor lehet, hogy kikap a SZU. Viszont ha a szovjetek kikaptak volna, az USA/UK sosem győzi le a németeket. Lehet, hogy a németek sem győzték volna le az USA-t (UK-t biztos elfoglalják), de amerikai katona sem tette volna a lábát Európába. Nem véletlen, hogy az amerikaiak/angolok csak akkor mertek partraszállni, amikor már a német hadsereg jóformán meg volt verve. Amíg lehetett számolni a kemény német ellenállással, addig csak légierővel háborúztak. Ha nincs atombomba, még Japánt sem győzték volna le még hosszú évekig. Max, ha orosz, vagy kínai katonákkal szállnak partra.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
... Amúgy sosem értettem, hogy az angolok mindig nyafogtak, hogy bejönnek hozzájuk a kelet - közép európai emberek dolgozni, de az sosem volt probléma nekik, hogy totálisan más kultúrkörből érkező emberek is elözönlik a hazájukat. Ez az egész egy nagyon jó példa arra, hogy mi történik akkor ha engedi egy ország a multi - kultit. A briteknek befellegzett.
Talan mert nem kerulnek identitasvalsagba, ha egy alulkepzett szerencsetlen harmadik vilagbeli van a kornyezetukben. De vajon milyen erzeseket valt ki beloluk, ha belefutnak egy kozep-europaiba? Az atlag angolnal minimum egy igegen nyelvvel tobbet beszel. Ismeri a kulturat, a tortenelmet, a jogrendszert. Nincs lelkiismeret furdalasa a gyarmatositas miatt. Dolgozni is hajlando. Kevesebbert is. Az oktatasa van olyan jo, mint a britt. Valoszinuleg meg jobb is. Kulsore sem lehet megkulonboztetni oket vagy ha igen, akkor pedig legyunk oszintek: jobban is neznek ki mint a belterjes szigetlakok. :) Sokaig lehetne meg sorolni, hogy miert lehetnek frusztraltak egy k-europai miatt. Picit talan tuloztam, de a lenyeg azert ertheto.
Jut eszembe: London az uj Amszterdam? Anglia lesz az uj Hollandia? Nagy Britannia lesz az uj Benelux allamok?
 

2ndt

Well-Known Member
2015. július 9.
2 655
1 539
113
@wolfram

Szamomra tulajdonkeppen felfoghatatlan az EU migrans-politikaja, mar abban az ertelemben, hogy nem tudom, hogy ennyire idiotak, ennyire meg lettek zsarolva vagy ennyire arulok (esetleg ezek tetszoleges kombinacioja).
 

formosa

Member
2015. május 18.
427
2
18
@wolfram
Szamomra tulajdonkeppen felfoghatatlan az EU migrans-politikaja, mar abban az ertelemben, hogy nem tudom, hogy ennyire idiotak, ennyire meg lettek zsarolva vagy ennyire arulok (esetleg ezek tetszoleges kombinacioja).
Nem idióták és nem is árulók, talán a zsarolás szó van a legközelebb. Csak arról van szó, hogy N.o-nak munkaképes emberekre van szüksége. És mivel N.o. "a legerősebb kutya az EU kennelben" így az ő akarata érvényesül. A gyengébb kutyák meg választhatnak: Vagy együtt csaholnak a legerősebbel, vagy megnézhetik magukat.
 

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 690
2 304
113
Elég gyermeteg felfogásod van az EU-val kapcsolatban. De néha az az érzésem hogy mindennel kapcsolatban.
Az hogy Németország a legerősebb nem mellékes de minél több tagállam érdekeit sérti a saját (jól vagy rosszul felfogott) érdekei miatt, annál nagyobb lesz az ellentábora.
Nem véletlen hogy a magálamok és az EU vezetői is az EU szétesésével riogatnak. Ha nem éri majd meg nekik a tagság lelépnek, eldobják az európer ideológiát és visszatérnek a nacionalista nézetekhez vagy egy más ideológiához ami éppen jobban megfelel az érdekeiknek.
Akkor is lesznek majd források amik ennek az új útnak a helyességét, mindent átható bölcsességét és igazát zúgják majd és akkor is lesznek akik majd lefekszenek ennek.
Szerintem túl sokat nézel bele a nyugatba, legalább úgy ahogy túl keveset a keletbe.
 

thomashewitt

Active Member
2015. március 21.
472
165
43
Ha munkás kellene, arra ott lennének, milliószámra az ukránok, akiknek a 95%-át visszatoloncolják, ha menekültstátuszt nyújtanak be.
Szorgalmasak, civilizáltak, nem erőszakolnak kecskét, így nem kellenek.
Munkácsi ismerőseim, ez irányban érdeklődtek, amikor látják a TV-ben özönlő hordát, hogy milyen emberek vezetik az EU-t?
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Nógrádi György - Irritáló, ahogy a török elnök lekezeli Európát
https://www.youtube.com/watch?v=ZsPX3f9x6Wc
 

2ndt

Well-Known Member
2015. július 9.
2 655
1 539
113
@formosa

<i>"Nem idióták és nem is árulók, talán a zsarolás szó van a legközelebb. Csak arról van szó, hogy N.o-nak munkaképes emberekre van szüksége. És mivel N.o. "a legerősebb kutya az EU kennelben" így az ő akarata érvényesül. A gyengébb kutyák meg választhatnak: Vagy együtt csaholnak a legerősebbel, vagy megnézhetik magukat. "</i>

Ez ertelmetlen. Ha nem idiotak, akkor nem a migrans munkaero kene nekik, hanem a kozep- vagy kelet-europai. Azonos kulturkor, azonos szintu szakertelem, stb. Ismerik a sajat intergracios problemaikat, mi a feneert kockaztatnanak azzal, ami nem mukodik jol? A zsarolast meg nem ugy ertettem, hogy a nemetek zsaroljak az EU-t, hanem ugy, hogy a donteshozoikat zsaroljak, hogy ilyen kontraproduktiv donteseket hozzanak.

@thomashewitt

<i>"Ha munkás kellene, arra ott lennének, milliószámra az ukránok, akiknek a 95%-át visszatoloncolják, ha menekültstátuszt nyújtanak be."</i>

Pontosan. Egyszeruen szanalom az EU politika.

@omae

Szamomra most mar ugy tunik, mintha direkt arra menne ki a jatek, hogy szetb@sszak az EU-t.
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
<b>2ndt</b>
<i>"Szamomra most mar ugy tunik, mintha direkt arra menne ki a jatek, hogy szetb@sszak az EU-t."</i>

Pontosan ez látszik, ez így nem lesz jó Európának. A jelenlegi EU rendszerét sem feltétlenül így kellett volna felépíteni, de még mindig ezerszer jobban járnánk, ha nem összedöntenék az egészet, hanem átstrukturálnák olyanná, amihez az európai nemzetek eleve csatlakozni szerettek volna.
Vannak, akiknek nem érdeke egy sikeres és erős EU, pláne, ha "megbízhatatlan", ennél jobb opció egy szétzilált, (polgár)háborúskodó Európa, amelyik addig sem kever bele a nagyok dolgába.
 

2ndt

Well-Known Member
2015. július 9.
2 655
1 539
113
<i>"Vannak, akiknek nem érdeke egy sikeres és erős EU, pláne, ha "megbízhatatlan", ennél jobb opció egy szétzilált, (polgár)háborúskodó Európa, amelyik addig sem kever bele a nagyok dolgába."</i>

Emiatt ertem, hogy nem ertem, hogy idiotak, arulok vagy meg vannak zsarolva. Mindharom opcio durva. Azt sem latom at, hogy tenyleg ennyire minden politikusnak vaj van a fejen, hogy nem viszik utcara az embereket a sajat orszaguk erdekeben?
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
<b>2ndt</b>
Igen, innentől érdekes a dolog. Ha tippelnem kellene, akkor mindenképpen valamiféle "nyomásra" (vesztegetés és zsarolás) gyanakodnék, mert egy helyen és egy időben ennyi faxt sokkal nehezebb lenne direktbe összeboronálni.
 

formosa

Member
2015. május 18.
427
2
18
N.o-nak betelepülők kellenek /nézz meg 1 német korfa táblát/. Ezzel szemben az általad említett kelet-európaik zöme pár év meló után lelép.
Semmirekellő, erőszakos emberek meg minden kultúrkörben vannak. Jártam már, sőt rövid ideig dolgoztam is külföldön, és szégyelltem magam egyes honfitársaim viselkedése miatt.
 

2ndt

Well-Known Member
2015. július 9.
2 655
1 539
113
<i>"N.o-nak betelepülők kellenek /nézz meg 1 német korfa táblát/. Ezzel szemben az általad említett kelet-európaik zöme pár év meló után lelép."</i>

Nem. Nemetorszagnak adofizeto, szakkepzett fiatal munkaero kell, amelyik kepes integralodni. Ennyi.

Ha ezt nem latjak at, akkor hulyek.
 
Status
Not open for further replies.