[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 533
44 986
113
A görögöket biztosan nem, belőlük él a német bank rendszer.
Inkább úgy fogalmaznék, hogy belőlük élt, de kíváncsi leszek rá, hogy mikor már majd tényleg csak a német köldökzsinór tartja majd őket a víz felett, akkor jön e majd önzetlenül a német tőke, a két szép szemükért...
 

Eltorro

Active Member
2010. szeptember 27.
1 394
2
38
Német hadiipar él/t a görögökből és a törökökből, mivel a törökök nyíltan Görögország létét fenyegetik (na ennyit ér a NATO...).
Ezért is akarták eladni a görögök a kínaiaknak a tesszalonikii kikötőt, mivel akkor valószínűleg a törökök is visszavettek volna az arcukból. De a jóságos EU valamiért nem engedte.
 

ecso

Active Member
2014. szeptember 15.
1 201
0
36
http://24.hu/kulfold/2016/06/27/kreml-erdogan-bocsanatot-kert-putyintol/

A Kreml egyik szóvivőjének bejelentése szerint Recep Tayyip Erdogan bocsánatot kért azért, hogy tavaly novemberben a törökök lelőttek egy orosz harci repülőgépet a török-szíriai határon. A török államfő üzenetet küldött Vlagyimir Putyinnak, amelyben „mély részvétét” fejezte ki a megölt pilóta családjának.
 

ecso

Active Member
2014. szeptember 15.
1 201
0
36
Azért ez a brit kilépés nem lesz egyszerű történet.
Először is a jogszabályok, legalábbis, amelyeket el lehetett olvasni, meglehetősen elnagyoltak. Mondhatom úgy is, hogy komolytalanok ekkora horderejű problémák megoldásához.
Mivel ez véleménynyilvánító népszavazás volt a parlamenteknek is dönteniük kell. Na most a skót parlament döntése igen érdekes szituációkat teremthet.
Az látható, hogy Brüsszel sürgetné. Nekem van egy gyanúm, hogy a németek, franciák titokban nem annyira bánkódnak.
A kelet-európai államok csakugyan nem örülnek a Brexitnek. Kérdés: mennyi a mozgásterük. A V4-ek mai megbeszélésén hatan vettek részt, kibővültünk a német és francia külügyminiszterrel. Viszont a lengyel kezdeményezésre meghívott 21 ország közül tízen vesznek részt, mindegyik kelet-európai. Talán a britek küldenek egy főrangú megbízottat. A nyugatiak nem mennek el. Ennél világosabban nem lehetne értésünkre adni, hogy mennyire fontos számukra a keleti tömb.
Én egyébként nem értem a kormányt sem. Amikor a britek elsősorban a kelet-európai vendégmunkások miatt szavazták ki magukat az Unióból, mi még mindig ezerrel védjük őket. A zozók, azaz a migránsok nem veszélyeztetik a munkahelyeiket, tudjuk, hogy nem azért mennek oda.
Ha mi nem szeretnénk azt, hogy Brüsszel minden belügyünkbe beledumáljon, mi is maradhatnánk a szorosabban vett gazdasági és pénzügyi érdekeinknél. Nem kellene nekünk a brit érdekeket tolnunk. Pláne ellenszélben.
 

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 320
8 079
113
Nem tudom volt már vagy sem ide teszem
http://mno.hu/kulfold/ezek-az-orszagok-lesznek-ott-a-varsoi-csucson-1349172
Alakul a közép európai unió?
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Az Ukránok (és/vagy/ akik még mögöttük állnak) tovább pedáloznak.

http://karpathir.com/2016/06/27/77704/
"Petro Porosenko ukrán elnöke Brüsszelbe utazott, ahol találkozik az Európai Unió vezetőivel.
„A konzultáció, vagyis az Ukrajna-EU minicsúcsot a brit népszavazásnak szentelik, és annak, hogy ez milyen hatással lehet az Ukrajna és EU közötti kapcsolatra” – közölte az elnök sajtószolgálata. Szó lesz még a szabad kereskedelmi egyezményről és Ukrajna EU-s vízummentességről..."

http://karpathir.com/2016/06/27/a-visegradi-negyek-megfigyeloi-statuszt-adhatnak-ukrajnanak/
"Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország megfigyelői státuszt adhat Ukrajnának a visegrádi négyek keretén belül.
Andrij Parubij, Ukrajna parlamentjének házelnöke tárgyalt a lengyel szejm elnökhelyettesével, Marek Kucsinszkij..."
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 821
81 163
113
Putyin: A NATO-nak nem Oroszországot hanem a terroristákat kellene támadnia.
http://meteon.org/2016/06/27/putyin-a-nato-nak-nem-oroszorszagot-hanem-a-terroristakat-kellene-tamadnia/
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
http://www.vilaglato.info/obama-is-vakarozhat-brexit-utan-johet-a-texit/

http://nepszava.hu/cikk/1098337-durva-kikerulhet-az-angol-az-eu-hivatalos-nyelvei-kozul/

http://hvg.hu/gazdasag/20160627_leminosites_brexit#utm_source=hirlista&utm_medium=aggregator&utm_campaign=hvg
 

xfotel

Member
2013. április 10.
960
8
18
a britek szerintem most kimaradnak a kovetkezonek osszeomlo orszagok kimentesebol es kozben okozzak is az osszeomlast. igy reagalnak az amerikaiak altal felismert visszafordithatatlan, es altaluk siettetett folyamatokra.

mi meg orulhetunk a repatrialok ideiglenes gdp emelo hatasanak, es bucsuzhatunk az orokre kivandoroltaktol
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 001
113
Hát változnak az idők ... visszavesznek az arculatból ...
http://888.hu/article-putyin-bocsanataert-esedezik-a-torok-elnok
"Cserébe a Gazprom már el is gondolkozott a Török Áramlat újragondolásán."
Hát igen :)
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
<b>haubagoi</b>

Nekem eszembe jutott egy London-Moszkva-Tokió-Újdelhi tengely is, erre is van logikus levezetés, ebben az esetben USA-Kína-EU(27) együttműködés lenne a másik oldalon.

Ugyanakkor továbbra is úgy gondolom, hogy egy Európa elleni orosz-amerikai paktumnál sokkal nagyobb lehetőség lenne Moszkvának és Európának egy német-francia dominanciájú EU és Oroszország közötti paktum.
A törökök hirtelen diplomáciai lépése Moszkva irányába (és ezzel párhuzamosan Izrael irányába is) nekem erre utal, Erdogan megneszelhette, hogy a britek lépése szakadást fog okozni Európa és az angolszász világ között.
http://mno.hu/kulfold/itt-van-merkel-hollande-es-renzi-valasza-1349269
http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/merkel_bedurvult_nem_lesz_mazsolazas_barataim.616927.html
 

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 391
2 646
113
Akkor mostmár megint a német lesz a hivatalos nyelv? Meg a francia..
Ezt a logikát... Még jó hogy háborút nem indítunk..
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 834
65 433
113
Erdogan lépése még szvsz az olaj-gáz üzlet kapcsán is szóba jöhet. Kavarnak az északi áramlattal, pedzegetik az ukrán útvonalat, szóval még mindig semmi se biztos ez ügyben.
 

ecso

Active Member
2014. szeptember 15.
1 201
0
36
http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/video_igy_osztottak_ki_a_brexit-vezert_az_europa_parlamentben.616929.html

"Ez az utolsó alkalommal, amikor tapsoltak itt. És bizonyos mértékig én vagyok meglepve, Hogy Ön itt van. Ön küzdött a kilépésért, miért van itt."
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 821
81 163
113
Az usa ismét provokálta Moszkvát
http://legfrissebb.info/az-usa-ismet-provokalta-moszkvat/
https://www.youtube.com/watch?v=xobL_7QUKCQ
 

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 391
2 646
113
http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/video_igy_osztottak_ki_a_brexit-vezert_az_europa_parlamentben.616929.html

"Ez az utolsó alkalommal, amikor tapsoltak itt. És bizonyos mértékig én vagyok meglepve, Hogy Ön itt van. Ön küzdött a kilépésért, miért van itt."

A bunkója.
Látszik, hogy nem tanult diplomáciát soha.
Tisztára, mintha a 20-as években lennénk. Ennek ha hatalma is lenne, még háborút is indítana ilyen rezzenéstelen arccal, ahogy hátranézett az angolra miközben még be is szólt...
 

ecso

Active Member
2014. szeptember 15.
1 201
0
36
http://24.hu/kulfold/2016/06/28/europanak-konyorgott-a-skot-kepviselo-allva-tapsoltak-meg/

https://twitter.com/BBCNews/status/747732058248732672
 

ecso

Active Member
2014. szeptember 15.
1 201
0
36
http://nol.hu/kulfold/farage-most-nem-nevetnek-1621523

Guy Verhofstadt liberális frakcióvezető a náci propagandához hasonlította a UKIP választási plakátjait, amelyeken a párt tömeges bevándorlással rémisztgette a polgárokat. „Ha van olyan tétele az uniós költségvetésnek, amely felesleges pénzpocsékolás, az a Nigel Farage-nak 17 éven át folyósított európai parlamenti fizetés” – mondta a vitában a belga politikus.

Ez a Guy fiú most is elvetette a sulykot, a fizetését ő biztosan megérdemelte.
 
Status
Not open for further replies.