Nem nevezném ezt győzelemnek, hiszen amíg a NATO rendesen ott volt a területen eléggé bevoltak szorítva a barlangokba és bújkálniuk kellett a hegyekben. Azt nem nevezném sikernek, hogy néha meglövünk egy-két bázist, esetleg oda engedünk 1-2 82mm-st vagy lerakunk IED-et az utakhoz. Nem hallottam túl sok nyílt összetűzésről amikor a tálibok nyertek a koalíciós erők felett, bár biztosan volt ilyen is.
Az USA-t nem győzték le, önként vonulnak ki (most lényegtelen, hogy mi miatt) nem pedig azért, mert a tálibok sorozatos vereségeket mértek rájuk. Mondjuk azt nem értem, hogy miért nem csaptak oda nekik rendesen, most hogy tömörülve, nyílt területeken voltak. Azzal, hogy így vonulnak vissza, remek PR lesz a táliboknak, hogy legyőzték az USA-t, legalábbis az egyszerűbb rétegeknek akik beveszik, aztán majd meglátjuk ez milyen hatással lesz a nyugaton levő muszlimokra. Igazából ennek az egésznek a legnagyobb vesztese megint a szegény afgán nép.
Én tiszteletben tartom a véleményed, de a magam részéről azt nem tartom férfinak - sőt embernek se-, aki fegyvertelenekkel, foglyokkal és a gyengébbekkel szemben emberkedik, emellett pedig tenyészkanca, szexrabszolga és házi szolga szintre süllyeszti a másik nem képviselőit. És ezt mind egy könyv miatt, amit sanszosan el se tud olvasni, mert analfabéta.
Az Alex Schulzos példához érve, már túl haladtunk szerintem azon a koron, ahol az számít kinek mekkora ereje van és ki hány ellenséges skalpot gyűjtött már. Mert attól, hogy nem AK-val alszik, több mint valószínű, hogy ezerszer értékesebb ember, mint a kedves flipflopos szakállas barátunk.