Tudom mire gondolsz, az amerikai héják is megjelentek, láttam a híreket, de én inkább azt mondanám hogy jelen pillanatban nem sértik egymás érdekeit a tevékenységük, de 100% hogy orosz buliról van szó mert felismerték azt hogy itt az ő módszerükkel olcsón lehet pluszosra kihozni egy befolyásszerzést. Illetve szerintem van egy kettős céljuk, Franciaország valamilyen szinten az egyetlen igazán szuverén EUs ország, az atombombák miatt is meg a történelem alakulása miatt is, és szerintem a hosszútávú akár évtizedes orosz stratégia az lehet hogy őket átfordítsák a saját vagy semleges oldalba azáltal hogy a gazdasági köldökzsinórokat megragadják+ migrációs kontroll bizonyos fokig, és majdnem annyi legyen az ő kezükben mint az usa kezében, közösen a most formálódó egyéb nem nyugati csoportokkal.
Viszont ez csak spekuláció a részemről, a tény az hogy Oroszországnak ez csak zsoldosokba kerül akik megkeresik a saját zsoldjukat, a vihar amit felkavar pedig a jelenlegi ellenfeleit gyengíti neki nem fog gondot okozni, felülnek egy járműre a srácaik és elmennek onnan bármikor.
Az usa meg rövid és középtávon elégedett mert nő a befolyása európán, hosszú távon meg meglátjuk mi lesz.
itt jegyezném meg, hogy amikor én magyar jelenlétet szorgalmazok Afrikában, azt orosz wagner módon kombinálva gazdasági ráépüléssel úgy hogy mi adnánk a szegény ember nyugati cuccait, és csak pár országra koncentrálni gazdaságilag. Viszont nem úgy mint ami az elképzelés hogy a Franciákkal közösen vívni megnyerhetetlen háborút...... legnagyobb hülyeség, a honvédséget el kell különíteni ezektől a "kalandor" vállalkozásoktól, kényelmesebb praktikusabb.
Viszont semmit nem állítunk elő ami ennek az alapja lenne, és nincs meg hozzá a kormányzati akarat sem, pedig mint a példa is mutatja vannak helyzetek amikor a legnagyobbak homokozójába jól elférnek egymás mellet, meg amúgy is kurva nagy az a homokozó.
Ez a vége ez az én imperialista agymenésem volt csak
Hát ezen mosolyogtam. Kik fogják várni a franciákat? Az öntudatos polgárok? Valamelyik harcoló frakció talán, akiket támogatnak majd, de ott ez a mindennapok valósága.
Szerintem az orosz is csak egy birodalom, birodalmi logikával, az örmény példa is mutatja hogy ha "vigyázó barátsága" a térségünkre vetülne megkérdőjelezhetetlenül, akkor kb mire számíthatnánk, örmény- azeri vagy román-magyar viszonylatban, aki hasznosabb az nyújtózkodhatna tovább. Viszont mégis szimpatikusabbak kicsit, talán leginkább az üzleti szerződések betartása miatt, igyekeznek ilyen téren megbízható partnerek lenni szerintem.
Franciaország meg az EU addig nem tud ezen felülkerekedni amíg saját maga de legalábbis a lakossága elhiszi a sok rózsaszín maszlagot arról hogy az elmúlt pár évtizedben megváltozott az emberi természet ami évezredek alatt sem történt meg.
A migrációs nyomás megmarad ha béke lesz ,ha nem lesz béke, mert aki elhiszi hogy itt kolbászból van a kerítés (kecskekolbász) jár a szőke feleség, jó ház és kocsi, aki a háború elől menekül azoknak a nagy része megáll az első biztonságos részen, akik nem azok nem menekültek, hanem szerencsepróbálók. Nem nagy feladat ezt megoldani, világossá kell tenni hogy nincs út és nem jöhetnek, csak az menekült aki határos országból jön, ha háború van ott, ha nincs akkor másik úton próbálkozzon.
Egy céghez sem úgy veszünk fel dolgozni embereket hogy mindenkit beengedünk kapnak fizetést aztán ha akar dolgozik és beválik ha nem akkor mindegy, ha melós kell akkor arra van egy sokkal jobb módszer, a segélyezéssel elégetett pénz helyett úgy hogy azt sem tudjuk kiknek adjuk, ki kezek az emberek akik jöttek, azt a pénzt a kibocsájtó országokban szakemberképzésre és ösztöndíjra kell adni, nem arról beszélek amikor idejönnek az egyetemre, hanem ott helyben, olcsón, és kiképezni a színe javát, aki jó az kap pénzt is csak tanuljon, ne a kecskét terelje meg kurválkodjon pár dollárért, nővérek, kétkezű munkások, stb és akkor lehet kopogtatni majd a főbejáraton, és be lehet jönni, mert tudjuk ki fia borja. Aki meg nem akar az helyben fog a szaktudásával kezdeni valamit, amivel megint csak nyertünk egy csomót közvetve, és még a túlszaporodás is vissza fog csökkenni.
A széplelkek hiszik azt hogy mindenki megmenthető, és meg kell menteni őket, de csak azon lehet segíteni akai akarja a segítséget, és az együtt is fog működni.