[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

kamm

Well-Known Member
2019. február 23.
15 736
22 424
113

„Nem akarsz műsoridőt adni ennek a fickónak, de ez egy olyan történet, amiről tudósítanod kell. Az a tény, hogy az amerikai konzervatívok látszólag csodálják őt, és úgy gondolnak rá, mint valakire, akit utánozni lehet, valóban felfedi a Republikánus Párt és az amerikai konzervatív mozgalom ezen szárnyának valódi színét”
– mondta Robert C. Lieberman, a Johns Hopkins Egyetem politológiaprofesszora.

„A CPAC-ra úgy szoktunk gondolni, mint egy cirkuszra. Itt vannak ezek az emberek, akik összegyűlnek, felveszik a gagyi ruháikat, és beszélgetnek egymással, de valahogy ártalmatlanok. Ez ma már viszont nincs így” – jegyezte meg Lieberman.


Ejnye. Az a fránya liberális gőg. A terézvárosi bölcsészkocsmában lenézik a magyar parasztot, a Johns Hopkins egyetem katedrájáról meg lenézik a konzervatívokat. Aztán csodálkoznak, hogy a fejükre a nő a probléma.
Liberalis? :)

Ez a pali a klasszikus neocon amerikai globalista nagytoke fizetett embere, mikozben mindent neoliberalis 'demokratikus' papirba csomagol (aka "tudozsido"):

Robert Lieberman is Krieger-Eisenhower Professor of Political Science at Johns Hopkins University. He studies American political development, race and American politics, and public policy. He has also written extensively about the development of American democracy and the links between American and comparative politics.

His most recent book is Four Threats: The Recurring Crises of American Democracy (St. Martin’s Press, 2020), co-authored with Suzanne Mettler. His first book, Shifting the Color Line: Race and the American Welfare State (Harvard University Press, 1998), won the Social Science History Association Presidential Book Award, the Thomas J. Wilson Prize of Harvard University Press, and Columbia University’s Lionel Trilling Award. Shaping Race Policy: The United States in Comparative Perspective (Princeton University Press, 2005) was awarded the Best Book Prize by the Race, Ethnicity, and Politics Section of the American Political Science Association. He is also the co-editor of Democratization in America: A Comparative-Historical Analysis (Johns Hopkins University Press, 2009), Beyond Discrimination: Racial Inequality in a Postracist Era (Russell Sage Foundation, 2013), and The Oxford Handbook of American Political Development (Oxford University Press, 2016).

He is a co-convenor of the American Democracy Collaborative and chaired the American Political Science Association Task Force on New Partnerships. He has received fellowships from the Russell Sage Foundation and the American Philosophical Society. In 2021, he will be the John G. Winant Visiting Professor of Government at the University of Oxford.

Lieberman previously served as provost and senior vice president of academic affairs of Johns Hopkins from 2013-2016. As provost, he oversaw implementation of the Bloomberg Distinguished Professorships; the Catalyst and Discovery awards, which reward innovative early-career research and distinguished cross-divisional collaboration, and the President’s Frontier Award, given annually to a faculty member who demonstrates significant scholarly achievement and exceptional promise for important future work. He also led the development of the university’s Faculty Diversity Initiative and worked to enhance the university’s practices and accountabilities around equity issues. Before coming to Johns Hopkins, he was on the faculty of Columbia University, where he served from 2012-13 as interim dean of the School of International and Public Affairs.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
9 717
25 287
113
Nekem különösen az a mondata tetszett,. hogy keresztény ember nem lehet rasszista (mondta délen a volt rabszolgatartó keresztényeknek, volt Kuk-Lux-sok unokáinak..)
Nyilván mindenki nagyapja már ott élt, nyilván mindenkinek nagyapja KKK-s volt, meg rabszolgát tartott. Főleg az ázsiai arcoknak. De ugye az is megvan, hogy a KKK-t a demokraták hozták létre? Szép kis általánosítás, meg ilyenkor érdekes módon meg nincs " az apák bűneikért a fiak nem felelősek".
(Amúgy a második KKK a keleti-parton, Atlantában jött létre.)
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
1 486
6 191
113
Nekem különösen az a mondata tetszett,. hogy keresztény ember nem lehet rasszista (mondta délen a volt rabszolgatartó keresztényeknek, volt Kuk-Lux-sok unokáinak..)
Megtaláltad a lényeget. Na most képzeld el, hogy az őskori ember evett másik embert. Akkor erről ezentúl senki se beszéljen, mert valamikor sok sok éve megtörtént? A múltat összekeverted a jelennel, de ügyes vagy.
 

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
974
3 036
93
Jól választotta meg a helyet, a stand up-nak... ennyi.. Texas olyan sötét állam, mint Alabama.. Oda is mehetett volna.. A keleti és nyugati partot ki kellett kerülnie :)
ekkora suttyó balfaszságot is ritkán lehet itt olvasni. Kaliforniába tessék elmenni vagy Chicago-ba.. ott van a libsi felvilágosult paradicsomod.
Nekem különösen az a mondata tetszett,. hogy keresztény ember nem lehet rasszista (mondta délen a volt rabszolgatartó keresztényeknek, volt Kuk-Lux-sok unokáinak..)
aki valóban keresztény az tényleg nem fog faji alapon gyűlölni másokat. KKK-nak meg annyi köze van a kereszténységhez mint a nemlétező propaganda JuDeÓ-kereszténységnek(cionista seggnyalás). lófasz se
 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 214
5 766
113
Pisti megint nem bírta ki, hogy legalább áttételesen ne mucsaizzon egyet azzal, hogy a zorbánra ott is csak a vidéki suttyó rasszista parasztok kíváncsiak…
Nem én mondtam ki.. Trumpra a lecsúszott fehér munkásrétegek (éppen Chichagó), a déli redneck-ek, farmerek stb. szavaztak, a felvilágosultabbak viszont a demokratákra.

Ugyanakkor jelentéktelen, mert Amerikában cca. ua államokban, ua. oldalra szavaznak néhány billegő állam kivételével, akik tényleg eldöntik a választást. Ergo európával ellentétben, egy konzervatív Californiai szavazata semmit sem ér, és egy Texasi demokrata szavazata sem. Tehát ilyen helyeke kortesbeszédet tartani egy talán leendő elnök oldalán, se kockázat, se semmi.. (annyiban igen, hogy OV-k kikérték maguknak, hogy az Unio beleszóljon a hazánk belügyeibe. Nos Ő ezt tette több mondatában az USA belügyeibe, a választásokba (félidős választások lesznek a felsőházba, kongresszusba ha valaki nem tudná.)

Nos, ha nem Trumpék nyernek, akkor ismét kirekesztettük magunkat európa után a másik nagyhatalomtól jóindulatából is. Ugyanakkor OV hazabeszél. Mivel a választások megnyerése óta egyetlen nyugati kormány nem fogadta, gyakorlatilag a Brüsszeli üléseken túl senki se hivta, és senki nem jött. Ezért kis fasiszta pártok senki vezetőivel parolázik. Putyinhoz nem megy el, nem mehet, egyrészt nem tényező, másrészt az EU vezetése csak újabb árulásként tekintenének rá. A kínaiak leszarják, így marad néha Szerbiába arcoskodás stb. Ezért mint falat kenyér kellett neki Trump és a Texasi szereplése. (Még jó, hogy Soros ösztöndíjjak tanult meg angolul és ment a Királyságba rövid ideig demokráciát tanulni..

Aki nem látja, hogy az Unióban páriák lettünk a hintapolitika miatt, az vak. Aki úgy gondolja, hogy ez később jól jöhet az még inkább az. Az egész teljesen olyan, mintha a Pál Utcai fiuk Gerébje lenne Orbán, de még az üveggolyókat is követelné Nemecsektől.. Nem lesz jó vége, Őt (és sajnos hazánkat) is meg fogják fürdetni miatta, és nincsenek vörösingesek akik megmentenék...
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
13 738
34 981
113
Nem én mondtam ki.. Trumpra a lecsúszott fehér munkásrétegek (éppen Chichagó), a déli redneck-ek, farmerek stb. szavaztak, a felvilágosultabbak viszont a demokratákra.

Ugyanakkor jelentéktelen, mert Amerikában cca. ua államokban, ua. oldalra szavaznak néhány billegő állam kivételével, akik tényleg eldöntik a választást. Ergo európával ellentétben, egy konzervatív Californiai szavazata semmit sem ér, és egy Texasi demokrata szavazata sem. Tehát ilyen helyeke kortesbeszédet tartani egy talán leendő elnök oldalán, se kockázat, se semmi.. (annyiban igen, hogy OV-k kikérték maguknak, hogy az Unio beleszóljon a hazánk belügyeibe. Nos Ő ezt tette több mondatában az USA belügyeibe, a választásokba (félidős választások lesznek a felsőházba, kongresszusba ha valaki nem tudná.)

Nos, ha nem Trumpék nyernek, akkor ismét kirekesztettük magunkat európa után a másik nagyhatalomtól jóindulatából is. Ugyanakkor OV hazabeszél. Mivel a választások megnyerése óta egyetlen nyugati kormány nem fogadta, gyakorlatilag a Brüsszeli üléseken túl senki se hivta, és senki nem jött. Ezért kis fasiszta pártok senki vezetőivel parolázik. Putyinhoz nem megy el, nem mehet, egyrészt nem tényező, másrészt az EU vezetése csak újabb árulásként tekintenének rá. A kínaiak leszarják, így marad néha Szerbiába arcoskodás stb. Ezért mint falat kenyér kellett neki Trump és a Texasi szereplése. (Még jó, hogy Soros ösztöndíjjak tanult meg angolul és ment a Királyságba rövid ideig demokráciát tanulni..

Aki nem látja, hogy az Unióban páriák lettünk a hintapolitika miatt, az vak. Aki úgy gondolja, hogy ez később jól jöhet az még inkább az. Az egész teljesen olyan, mintha a Pál Utcai fiuk Gerébje lenne Orbán, de még az üveggolyókat is követelné Nemecsektől.. Nem lesz jó vége, Őt (és sajnos hazánkat) is meg fogják fürdetni miatta, és nincsenek vörösingesek akik megmentenék...Na,ma már másodszor röhögtem egy jót,és még péntek van,szóval bármi lehet.
;)
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
1 486
6 191
113
Nem én mondtam ki.. Trumpra a lecsúszott fehér munkásrétegek (éppen Chichagó), a déli redneck-ek, farmerek stb. szavaztak, a felvilágosultabbak viszont a demokratákra.

Ugyanakkor jelentéktelen, mert Amerikában cca. ua államokban, ua. oldalra szavaznak néhány billegő állam kivételével, akik tényleg eldöntik a választást. Ergo európával ellentétben, egy konzervatív Californiai szavazata semmit sem ér, és egy Texasi demokrata szavazata sem. Tehát ilyen helyeke kortesbeszédet tartani egy talán leendő elnök oldalán, se kockázat, se semmi.. (annyiban igen, hogy OV-k kikérték maguknak, hogy az Unio beleszóljon a hazánk belügyeibe. Nos Ő ezt tette több mondatában az USA belügyeibe, a választásokba (félidős választások lesznek a felsőházba, kongresszusba ha valaki nem tudná.)

Nos, ha nem Trumpék nyernek, akkor ismét kirekesztettük magunkat európa után a másik nagyhatalomtól jóindulatából is. Ugyanakkor OV hazabeszél. Mivel a választások megnyerése óta egyetlen nyugati kormány nem fogadta, gyakorlatilag a Brüsszeli üléseken túl senki se hivta, és senki nem jött. Ezért kis fasiszta pártok senki vezetőivel parolázik. Putyinhoz nem megy el, nem mehet, egyrészt nem tényező, másrészt az EU vezetése csak újabb árulásként tekintenének rá. A kínaiak leszarják, így marad néha Szerbiába arcoskodás stb. Ezért mint falat kenyér kellett neki Trump és a Texasi szereplése. (Még jó, hogy Soros ösztöndíjjak tanult meg angolul és ment a Királyságba rövid ideig demokráciát tanulni..

Aki nem látja, hogy az Unióban páriák lettünk a hintapolitika miatt, az vak. Aki úgy gondolja, hogy ez később jól jöhet az még inkább az. Az egész teljesen olyan, mintha a Pál Utcai fiuk Gerébje lenne Orbán, de még az üveggolyókat is követelné Nemecsektől.. Nem lesz jó vége, Őt (és sajnos hazánkat) is meg fogják fürdetni miatta, és nincsenek vörösingesek akik megmentenék...
Pisti, Pisti...Honnan szedted azt a hülyeséget, hogy a "felvilágosultabbak" demokrata szavazók? Hacsak nem a te értelmezésedben a liberálisok azok, de akkor is kilóg a lóláb. A blm is a felvilágosultabb réteghez tartozik? Tudod, akik terrorizálták a békésen vacsorázókat, akik tüzet gyújtottak majd raboltak. Szerinted OV választotta ki, hogy hol mondjon beszédet? Talán akiknek ez a foglalkozásuk jobban tudják, hogy hol kell megrendezni. Mitől lenne rosszabb a helyzet, HA újra demokrata győzelem lesz? Ellenben- és erről szemérmesen hallgatsz- HA a republikánusok nyernek (és Trump) akkor nagyon, nagyon szoros kapcsolatokat ápol majd a világ egyik vezető hatalmával. Nem is olyan rég Szijjártó találkozott Lavrovval nem úgy tűnt mint aki ellenséges lenne velünk, inkább barátságos és kaptunk gáz, amit a nagyságos EU télen hiányolni fog. Kínával is vannak magasszintű kapcsolatok, több nagy projekt fut jelenleg is, ők sem ellenségesek velünk. Ellenben a hatökör eu-val, ahol idióták gyülekezete költi el az adófizetők pénzét. Ahhoz képest, hogy jelentéktelen, az egész világon elismert politikus.
Írok neked egy érdekes dolgot, a hintapolitikára szükség van. Próbálj gondolkodni rajta, hogy miért. Nem olyan bonyolult.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
9 231
8 051
113
Nem én mondtam ki.. Trumpra a lecsúszott fehér munkásrétegek (éppen Chichagó), a déli redneck-ek, farmerek stb. szavaztak, a felvilágosultabbak viszont a demokratákra.

Ugyanakkor jelentéktelen, mert Amerikában cca. ua államokban, ua. oldalra szavaznak néhány billegő állam kivételével, akik tényleg eldöntik a választást. Ergo európával ellentétben, egy konzervatív Californiai szavazata semmit sem ér, és egy Texasi demokrata szavazata sem. Tehát ilyen helyeke kortesbeszédet tartani egy talán leendő elnök oldalán, se kockázat, se semmi.. (annyiban igen, hogy OV-k kikérték maguknak, hogy az Unio beleszóljon a hazánk belügyeibe. Nos Ő ezt tette több mondatában az USA belügyeibe, a választásokba (félidős választások lesznek a felsőházba, kongresszusba ha valaki nem tudná.)

Nos, ha nem Trumpék nyernek, akkor ismét kirekesztettük magunkat európa után a másik nagyhatalomtól jóindulatából is. Ugyanakkor OV hazabeszél. Mivel a választások megnyerése óta egyetlen nyugati kormány nem fogadta, gyakorlatilag a Brüsszeli üléseken túl senki se hivta, és senki nem jött. Ezért kis fasiszta pártok senki vezetőivel parolázik. Putyinhoz nem megy el, nem mehet, egyrészt nem tényező, másrészt az EU vezetése csak újabb árulásként tekintenének rá. A kínaiak leszarják, így marad néha Szerbiába arcoskodás stb. Ezért mint falat kenyér kellett neki Trump és a Texasi szereplése. (Még jó, hogy Soros ösztöndíjjak tanult meg angolul és ment a Királyságba rövid ideig demokráciát tanulni..

Aki nem látja, hogy az Unióban páriák lettünk a hintapolitika miatt, az vak. Aki úgy gondolja, hogy ez később jól jöhet az még inkább az. Az egész teljesen olyan, mintha a Pál Utcai fiuk Gerébje lenne Orbán, de még az üveggolyókat is követelné Nemecsektől.. Nem lesz jó vége, Őt (és sajnos hazánkat) is meg fogják fürdetni miatta, és nincsenek vörösingesek akik megmentenék...

Kik azok a felvilágosultabbak?
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
13 738
34 981
113
Voltak kint kb 45-en. A kutya se volt kivancsi ra Amerikaban. Nezd meg a kozonsegrol keszult kepeket, hamar feltunt nekem hogy nem angolszasz genek ulnek ki a nezok arcan. Nehany amerikaba szakadt Fideszes magyar kiment es annyi. De legalabb ezt a haknit is mi fizettuk.Ja,legalább Trump felszólalt volna.
 
 • Tetszik
Reactions: Ramzana

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 679
2 804
113
Voltak kint kb 45-en. A kutya se volt kivancsi ra Amerikaban. Nezd meg a kozonsegrol keszult kepeket, hamar feltunt nekem hogy nem angolszasz genek ulnek ki a nezok arcan. Nehany amerikaba szakadt Fideszes magyar kiment es annyi. De legalabb ezt a haknit is mi fizettuk.
Amerikában angolszász gének?
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
2 337
7 211
113
Voltak kint kb 45-en. A kutya se volt kivancsi ra Amerikaban. Nezd meg a kozonsegrol keszult kepeket, hamar feltunt nekem hogy nem angolszasz genek ulnek ki a nezok arcan. Nehany amerikaba szakadt Fideszes magyar kiment es annyi. De legalabb ezt a haknit is mi fizettuk.
Na erről beszéltem hülye úr már át is alakítottak a munka körödét és nyomatod a magyar majdant. Nyomod most nekünk ezt a számodat?