Ezért varázsolják ki terrorist Sam alól a dodót, a kedves BRICS srácok,szépen, higgadtan.
Ugye ezzel kezdődött.
Majd hogy a dollárt esetleg a jüan lekörözte már világkereskedelemben,
Lehet, hogy megelőzte, d lehet hogy, forrás nincs, de nagyotmondás van.
Mi ebben a nagyotmondás? Egy nagyon is várható esemény. Egyszer meg fog történni.
papajoe kommentjére reflektáltam, hagyjuk is, úgy tűnik itt már egy kommentnyit visszaolvasni se szokás, csak el kell mondani mindenkinek a magáét... Ez a nyugat alkonya.
Jól tetted, és Papajoe pontosított is. De a BRICS-szel nagyon is eltalálta itt a lényeget, a dollár -mint tartalékvaluta biztosan- el fog felejtődni, talán a saját tömbjében megmarad elspdleges valutának, de erre sincs sok esély. Ez egy folyamat és elég gyorsan zajlik most.
Én meg hoztam pár forrást arra, hogy igenis van abban valami amit mond. Erre te:
"Tehát a világkereskedelemben megelőzte... mármint nem előzte meg, de a saját külkerjében igen."
A sajátjában MÁR BIZTOSAN igen. Mást nem is állítottam, nem a terelés volt a forrással a célom.
"Elmondod a szokásos szöveget, és terelsz a lényegről. Volt egy állítás, de egyből az ellenkező is, a biztonság kedvéért az OP kommentben, egyikre sem volt bizonyíték. Te hozol az első állítással (globálisan vezető a jüan a külkerben) ellentmondó (csak a saját külkerjében) állításra egy bizonyítékot. Majd elkezdesz az állítás igazságtartalma szempontjából irreleváns dolgokról értekezni."
Nos ő nem állította, hanem egy feltevés volt. Nem is lehetne más, hiszen a dollár (ismét: Bretton Woods miatt) nem fog eltűnni mint vezető valuta, de igen, lehet hogy a jüan egyszer csk lekörözi a világkereskedelemben mondjuk BRICS-szel karöltve, és mi csak hónapok, évek múlva tudjuk meg "hivatalosan"...Ott volt ugye a "lehet" szó.
Én nem is azzal a szándékkal posztoltam, hogy Papajoe feltevését "bizonyítsam" neked mondjuk.
De igen hagyjuk, szerintem nem kéne rögzön harapni, nem akartam neked jönni semmilyen ideológiával, nyugi. Csak hozzátettem valamit ami hasznos lehet, nem belelocsogni akartam. Szerintem ezt te húztad rá így erre, de ha meg nem akkor leírhattad volna hogy pl. : "ez köszönőviszonyban sincs a dollár világkereskedelemben való térvesztésével a jüan javára, amiről Papajoe beszélt". Így van, teljesen igazad van. De egy nagyon fontos mérföldkő az affelé vezető úton.
Visszaolvasok ha ez a gondod, szoktam. Igen néha beleszólok, úgy látom hogy ez egy fórum, szoktak olyat itt. És igen jól mondod ez a nyugat alkonya, de nem értem hogy jön ez most ide neked. Na mindegy. További szép estét.