Oroszok Az Igazság Oldalán
Egy kínai nő beiratkozott egy amerikai egyetemre, hogy programozó legyen, de hirtelen kiderült, hogy minden tanára kínai. Maradtak okos nem ázsiaiak az USA-ban, vagy az egész tanfolyamot lehet kínaiul tanítani?
![t.me](https://telegram.org/img/favicon-32x32.png)
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Csikágóban a töltöállomâsok Tesla autótemetövé változtak, mert sok kocsitulajdonos kénytelen volt lemerült kocsiját a töltöállomâs elötti sorban hagyni. A hideg miatt ( és ott csak -20 fok volt...) a kocsik hatótáva 60%-al csökkent és a töltési idö háromszorosára nött. Irja az exxpress.at.A nagyobbik fiammal tegnap beszéltem,Winnipegben napközben -26 volt. Egy volt iskolatársa Edmontonban ragadt,ott nappal -40 volt. Semmi nem jár,a repülő felejtős,kocsi lehetetlen mutatvány.
Ha ez igaz...
![]()
Aktuális sajtószemle a globális változást érdeklődő és figyelője számára.
Egy elhagyott New York-i zsinagóga alatt egy bölcsődét fedeztek fel.t.me
Azokat a "Jesus" meg "Christ" feliratokat elmagyarázhatná valaki, hogyan kerülnek egy zsinagógába...
Az első előválasztás, nagy Trump fölény.Trump abszolút domináns: elsöprő győzelem az iowai választásokon 51%-kal - Biden pánik: Ő a favorit...
A republikánusok jelölésének abszolút favoritja címet a novemberi elnökválasztás előtt Donald Trump erősítette meg , aki átütő győzelmet aratott Iowa államban, ahol szavazatok 51,1%-ának megszerzésével elsőnek nyilvánították ki, ezzel "megdöntötte" a republikánus Bob Dole korábbi rekordját , aki az 1988-as párton belüli előválasztásokon 12,8-as különbséggel győzött.
A szavazatok 99%-át megszámlálva Trump 51%-ot, Ron DeSantis 21,2%-ot, Nikki Haley 19,1%-ot kapott, Ami Vivek Ramaswamy üzletembert illeti, ő kevesebb mint 8%-ot kapott, és bejelentette kampánya végét, kifejezve támogatását Trump mellett.
Az eredmények a 99%-os összeszámlálási eredmények alapján Trump 56 260 szavazatot kapott és 20 elektort választott meg, őt követi Ron DeSantis 23 420 szavazattal és 8 elektorral. A harmadik Nikki Halye 21 085 szavazattal és 7 elektorral, a negyedik pedig Vivek Ramaswamy 8 449 szavazattal és 3 elektorral.
Abszolút dominancia Ez a választási győzelem – rekordot döntő második különbséggel – megerősíti Donald Trump abszolút dominanciáját a Republikánus Párton belül az elnökválasztás előtt. Győzelem, amely az amerikai igazságszolgáltatással szembeni nyitott ügyei és az ellene felhozott négy büntetőjogi vád ellenére is megszületett, erre a tényre szintén nincs példa az amerikai politikai történelemben. Kétségtelen, hogy ezzel a választási győzelemmel Trump, aki még vitában sem vett részt belső pártellenfeleivel, megerősítette, hogy a republikánus pártnak ő kell.
A választás kihirdetése utáni első üzenetében eredményeket Trump köszönetet mondott Iowa állam polgárainak. "Köszönöm, Iowa, szeretlek titeket" – tette közzé Trump a Truth Social oldalán, aki egyúttal az egység üzenetét is elküldte minden amerikainak.
„Szerintem most itt az ideje, hogy mindannyiunk, hazánk egyesüljön (...). Legyen szó republikánusokról, demokratákról, liberálisokról vagy konzervatívokról” – mondta Trump híveinek.
Mennyivel pc-bb lenne ha faszikkal csinálná mint a makaróni.
Lehet hogy elnöknek alkalmatlan - ezt nem nekem tisztem innen megítélni, döntsenek az amcsik - de hogy az élet császára volt, abban majdnem biztos vagyok.
Lehet hogy elnöknek alkalmatlan - ezt nem nekem tisztem innen megítélni, döntsenek az amcsik - de hogy az élet császára volt, abban majdnem biztos vagyok.
Példakép!
Nem lesznek itt választások!
Borulabili lesz.
Bizony, nyilván van egy hatalmas helyzeti előny, felhalmozott tőke, tudás a nyugati rendszerekben. Ezt aki vitatja hülye. Csak hát bár mivel hatalmas és komplex rendszer a nyugati gazdasági-katonai-politikai komplexum, nagy tehetetlensége is van, még jó ideig mozogni fog előre, de hogy lassul, kezd kicsúszni a lábuk alól a talaj, aki nem akarja ezt látni/belátni, elismerni, az sem ép fejben.Szokjanak hozzá a gondolathoz,hogy a dodó bukása ezzel jár,hamarosan meg is kell dolgozniuk azért amit fogyasztanak,illetve be fog köszönni a piacgazdaság, valódi piaci verseny,a nemzetközi térben is,aztán meglátjuk mekkora az amerikai superiority.
Esetleg Kína elkezdi eladni a dollár kötvényeit,amellett,hogy nem veszi azt tovább.
És ha összedőlt mi lesz szerintetek? Végük mint a botnak? Vagy egy 5-15 év interreugnum után újraéledve egy régi-új felállással ismét kiállnak a porondra, mint anno a németek, vagy a szovjetek után az oroszok, vagy hosszabb pihi után Kína stb? Nem fogja elnyelni őket egy feketelyuk. Mindig megy a végtelenbe extrapolálás, minden nézőpontból... Az ő "eltűnésük" pedig másokat is le fog foglalni azért...Bizony, nyilván van egy hatalmas helyzeti előny, felhalmozott tőke, tudás a nyugati rendszerekben. Ezt aki vitatja hülye. Csak hát bár mivel hatalmas és komplex rendszer a nyugati gazdasági-katonai-politikai komplexum, nagy tehetetlensége is van, még jó ideig mozogni fog előre, de hogy lassul, kezd kicsúszni a lábuk alól a talaj, aki nem akarja ezt látni/belátni, elismerni, az sem ép fejben.
Az USA számtalan saját problémával kell szembenézzen otthon. Ahogy nyugati országok is itt az EU-ban. A világ többi része egyre inkább erejére ébredt, s nem várják már őket tárt karokkal hogy szabadon lerabolhassák őket üveggyöngyökért, Coca-Coláért, meg amerikai életérzésért.
Egyre több helyén kéne jelen lenni az USA-nak, Ukrajnában, Baltikumban, Szíriában, Irakban, Jemenben, Sárga tengeren, Tajvan és Japán körül, Afganisztán full bukó lett 20 év után - azt a térséget már feladták ez ugye befejezett múlt - aztán a dodó meg fogy nyél gázon tovább.
A németeknél kicsibe de ott is a folyamatos barom politika, és a saját méretnél jóval nagyobb kabátba bújva tetszelgés miatt meg lehet nézni, mennyire elégedett az egyszeri német a jelenlegi vezetéssel. Nem kell nagy jósnak lenni hozzá én azt gondolom, hogy a következő választáson a mostani kormánypártok történelmi vereségét előre láthassa bárki. Itt már csak az a kérdés, hogy kihúzza-e a kormányuk, meg Scholz egyáltalán odáig, vagy megbukik a picsába mint a briteknél a kesehajú bohóc.
Az hogy a demek az USA-ban meg a félhülye-szenilis Bidennél jobb/rátermettebb/legalább csak nem demens, beszámítható jelöltet nem tudnak majd szembeállítani Trumppal, MINDENT elmond a jelenlegi USA-ról.
Persze aki nem akarja, nem látja hogy milyen problémák vannak az úgynevezett "szabad világban"...
Dehogy tűnnek el. A mostani hegemóniájuk, világpolitikai és gazdasági folyamatokra való totális ráhatásuk fog megszűnni. Nem kiíródnak a történelemből, csak már nem egyedül ők fogják formálni azt.És ha összedőlt mi lesz szerintetek? Végük mint a botnak? Vagy egy 5-15 év interreugnum után újraéledve egy régi-új felállással ismét kiállnak a porondra, mint anno a németek, vagy a szovjetek után az oroszok, vagy hosszabb pihi után Kína stb? Nem fogja elnyelni őket egy feketelyuk. Mindig megy a végtelenbe extrapolálás, minden nézőpontból... Az ő "eltűnésük" pedig másokat is le fog foglalni azért...
Egyetértek, de néhányan úgy adják elő, mintha...Dehogy tűnnek el. A mostani hegemóniájuk, világpolitikai és gazdasági folyamatokra való totális ráhatásuk fog megszűnni. Nem kiíródnak a történelemből, csak már nem egyedül ők fogják formálni azt.
Mert az itthon van!nyugaton minden szép, minden jó, oda csak megszületni kell, és sínen van/volt az életed
Miért Vietnam, vagy Chile vagy Lengyelország közröhely tárgya? Nem. Megvan a súlyuk, és kész. Amúgy az USA-ról írtam, és a németek korábbi főnixként feltámadását példának hoztam. Az USA-ban bőven van tartalék, egy kis belső átszerveződés után.Szóval jelenleg én azt látom, hogy nagyon nagy változásoknak kell ahhoz bekövetkezni össz társadalmilag nyugaton, hogy még ha ki is állnak a világpolitikai porondra, ott komolyan vegyék őket/szimplán csak ne legyenek közröhej tárgya. Mert ma pl. egy német politikust random afrikai banánköztársaságok politikusai is csicskítanak, gond nélkül.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..