Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez valami régi felvétel asszem...Oroszok Az Igazság Oldalán
‼️ Hatalmas veteránsereg formálódik az Egyesült Államokban a Trump elleni merényletet követő esetleges polgári zavargások miatt https://t.me/sheyhtamir1974/93612t.me
Az 5,56-ostól nem nagyon.Az esernyő is kevlár? Vajon milyen kaliber ellen véd ez a takaró?
Nem baj, hajrá csak így tovább, legalább ha kitör a polgárháború, már felkészültek.Ez valami régi felvétel asszem...
Szerintem nem Mk13 van az SS mesterlövészeknél, hanem Accuracy (ugyancsak) AI AT .308-as.Jónéhányszor végignéztem/végighallgattam a Trump merénylet videóját a Sennheiser fülesemmel. Én 5 ugyanolyan magasabb lövéshangot hallottam (egyre kapkodóbb intenzitással), gondolom ez lehetett a merénylő AR-15 lövéshangja. Az 5. lövés után van egy jóval mélyebb lövéshang, ami után csend lett. Feltételezem ez volt az SS counter-sniper Mk 13 fegyverének a hangja. Illetve még kb. tizedmásodperccel az Mk 13 lövés előtt mintha lett volna egy 6. AR-15 lövéshang, de ebben már nem vagyok biztos, mert eléggé összemosódik a counter-sniper lövéshangjával. Én nagyon soknak találom, hogy a merénylő 5 (talán 6?) lövést le tudott adni az ellenintézkedés előtt. Ennyire lassú nem lehet egy SS counter-sniper, ezért valószínűnek tartom, hogy az volt amit a fórumtárs írt (és amit a videó is alátámaszt), hogy az SS counter-sniper bipod állvány pozíciója nem tette lehetővé ilyen közeli célpont leküzdését (ők az elérhető források szerint jellemzően a 400-1100 méter közötti sávot figyelik). Ezért az SS counter-snipernek fel kellett kapnia a bipod-állványt, pozíciót váltani és onnan lőni egy kapáslövést. Ez magyarázza a késést. Kapáslövésnek viszont egyáltalán nem volt rossz egy majdnem 10 kg-os Mk 13+bipod állvány+tár+távcső fegyverrel. Végül is első leadott lövéssel fejbe lőtte a merénylőt még ezzel a rögtönzött mozdulattal is.
Nagy képek:Szerintem nem Mk13 van az SS mesterlövészeknél, hanem Accuracy (ugyancsak) AI AT .308-as.
Igen, erre tippeltem. De arra azért jó lehet, hogy elbújtassák mögötte a személyt és akkor már nem lehet pontos célzott lövést leadni.Az 5,56-ostól nem nagyon.
Lehet, hogy a víztornyosnak csak a srác kiiktatása volt a feladata?Itt ugyanis megáll az is, hogy 2 merénylő volt, és az is, hogy hátulról lőtték le Crooks-ot. Ja és nem volt rajta kívül senki a tetőn...
Szerintem csak ezért cipelni felesleges.Igen, erre tippeltem. De arra azért jó lehet, hogy elbújtassák mögötte a személyt és akkor már nem lehet pontos célzott lövést leadni.
Nem a fák miatt nem látták, hanem azért mert kúszott a nyeregtetőn így amíg ki nem dugta a buksiját meg a puskát addig eltakarta a tető.Lehet, hogy a víztornyosnak csak a srác kiiktatása volt a feladata?
Már első nap felvetettem, hogy ha a fák miatt nem látták az ss sniperek, akkor hogy tudták lelőni a srácot?
Nyílván kellene az infó, hogy milyen lövedék találta el a merénylőt és honnan.
Meg csak én akarom ismerni a rádióforgalmazást?
A víztornyos volt 800m-en belül, a legelőnyösebb pozícióban. Őt senki nem láthatta, egyrészt a fák takarták, másrészt ő volt a legmagasabban.Lehet, hogy a víztornyosnak csak a srác kiiktatása volt a feladata?
Már első nap felvetettem, hogy ha a fák miatt nem látták az ss sniperek, akkor hogy tudták lelőni a srácot?
Nyílván kellene az infó, hogy milyen lövedék találta el a merénylőt és honnan.
Meg csak én akarom ismerni a rádióforgalmazást?
Már csak ezért is kellett volna oda is ember, de az USA SS emberei ezek szerint csak a lapostetőn érzik magukat komfortosan....Nem a fák miatt nem látták, hanem azért mert kúszott a nyeregtetőn így amíg ki nem dugta a buksiját meg a puskát addig eltakarta a tető.
Az SS mesterlövészek is nyeregtetőn voltak...A víztornyos volt 800m-en belül, a legelőnyösebb pozícióban. Őt senki nem láthatta, egyrészt a fák takarták, másrészt ő volt a legmagasabban.
Crooks az eset reggelén vett egy doboz töltényt (50db?) meg egy létrát, majd a robbanóanyaggal megpakolt autójávalleparkolt, majd a puskával beszambázott 1 mérföldről "by foot" a tett helyszínére, (puska+létra) és annyira feltűnésmentesen kóválygott az épületek környékén, hogy már 30perccel Trump beszédének a megkezdése előtt felfigyeltek rá (fotó). Többen jelzték a nézők közül.
Ennek ellenére lőpozícióba manőverezte magát, és ezek szerint 5 lövést (szerintem 3) sikerült leadnia úgy, hogy korábban egy rendőrre a tetőn ráfogta a fegyverét, aki leesett a létráról. Majd életét vesztette, nem tudni egyelőre, ki lőtte le, de a fegyverét kb.3m-re azért még eldobta.
Hiszi a PC...
Már csak ezért is kellett volna oda is ember, de az USA SS emberei ezek szerint csak a lapostetőn érzik magukat komfortosan....
De a CC vezetője szerint ott azért nem volt senki, mert balesetveszélyesnek ítélték...Az SS mesterlövészek is nyeregtetőn voltak...
Szerintem (a képek alapján) amin voltak az meredekebb tető, bár ott lenniük kellett ha balesetveszélyes ha nem.De a CC vezetője szerint ott azért nem volt senki, mert balesetveszélyesnek ítélték...
Ezért írtam...nevetséges indoklás volt...közben meg bennt voltak az épületben....biztos snóbliztak...persze, a CS teteje meredekebb...de a víztornyot is kellett volna uralniuk...Szerintem (a képek alapján) amin voltak az meredekebb tető, bár ott lenniük kellett ha balesetveszélyes ha nem.