[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 994
31 036
113
Lehet, hogy jó lesz közvetítőnek.

Batyka-Batyka, el tetszett felejteni, hogy 2020-ban még a narancsember és a Pompeo-féle külügy akarta magát megbuktatni?
Elolvastam tenyleg erdekes nem is igazan ertem.
Mondjuk lehet mert nem tudok angolul
88e1360e-84b1-4627-a896-c363fd9adb15.jpg

Daneel

Well-Known Member
2021. február 10.
165
899
93

laca

Well-Known Member
2013. november 6.
849
2 229
93
Nem mi nem találtuk velük. Minden próbálkozásunk ellenére ők nem találták velünk. Nem is akarták! Totálisan érdekeinkkel, kultúránkkal és meggyőződésünkkel ellentétes dolgokat parancsoltak meg nekünk. Aztán meglepődtek, hogyhogy nem engedelmeskedünk, hiszen csak le kellene köpnünk őseink sírját aztán meg tönkretennünk a gazdaságunkat, ahogy a többi európai szolgájuk teszi.

Nulla esélyünk volt a degenerált elmebeteg woke demokratákkal bármilyen kommunikációra. Ők nem is kommunikáltak velünk, semmilyen kommunikációra nem voltak hajlandóak. Közölték a parancsaikat és ehhez az arroganciához ragaszkodtak mostanáig jottányi változtatás nélkül.

Most majd jön a vénségére a valósággal kapcsolatát elvesztő Orbán pofáraesése, amikor Trump ellentmondást nem tűrő udvariassággal "megkéri" arra, amit demokraták parancsoltak. Orbán is csak egy ültetvényi nigger vagy cigiző majom a republikánusok szemében. Mutogatják, mert zakót visel, de parancsolni fognak neki.
Az elejével egyetértek, de a végén szerintem elszálltál.
Kíváncsi lennék mekkora szerepe volt a kampányban az itteni konzerv szellemi tőkének. Azzal, hogy Orbánék otthont adtak a világon a konzervatív értelmiségnek, sajtónak, MCC, CPAC stb., szerintem nagyon komoly presztízst teremtettek a jobb oldalon. Vance ráadásul magyar "fan", ha jól tudom. Nem lennék meglepve, ha kaptak volna tanácsokat, tapasztalatokat a kampányhoz. Persze ez csak személyes spekuláció, de néha volt olyan érzésünk a kampánya során, hogy ismerős a stílus. A szokásos Trump féle hülyeségek mellett feltűnően professzionális, lényeges dolgokra fókuszáló volt a kampány egy része. Érdekes fejlemény pl. Trump fordulása a kínaiakhoz való hozzáállásban. Sokkal érettebb, felnőttesebb volt a hozzáállás sok esetben, mint a régi csapkodós Trump esetében. Nem adott olyan sok magaslabdát a demeknek meg a sajtónak, mint régen.
Vance kb. Szíjjártó stílusban nyomta, felkészülten, kizökkenthetetlenül. Benne komoly potenciál van. Ha jól csinálják, szerintem is lehet ebből 8-12 év. Az viszont nem csak az USAban lehet elég a rendrakáshoz - ahogy @perceptron írta - hanem egy kicsit itt az EU-ban is (bár itt a demográfia már sok mindent eldöntött).
Szóval érdekes lesz, na! Kíváncsian várom a fejleményeket, mi fog ebből kisülni. Biztpol szempontból is lesz változás szerintem. Ne keverjük ide az előző Trump ciklust. Akkor Orbán a "fiam szimpi osztálytársa" kategória volt, ma már ott ül vendégségben a családi asztalnál. Lehet rámragadt @SilvioD optimizmusa, de néha jó egy kicsit reménykedni :D

MZ/X

Well-Known Member
2021. május 27.
751
3 524
93
Musk feltárta Trump-kormánnyal kapcsolatos terveit (RT)

A Tesla és a SpaceX vezérigazgatója, Elon Musk kijelentette, hogy a szövetségi ügynökségek számának csökkentésével igyekszik javítani a kormányzati hatékonyságot, ha szerepet kap Donald Trump kormányzatában, mondta Tucker Carlson online műsorában, amelyet Trump Mar-a-Lago birtokáról sugároztak kedden.

„Szívesen segítek a kormányzat hatékonyságának javításában” – mondta Musk. „Gigantikus kormányzati bürokráciánk van, túlszabályozásunk van, vannak ügynökségeink, amelyeknek egymást átfedő feladataik vannak… ez valós költségeket jelent az emberek számára, ezek rejtett költségek, de nagyon jelentősek.”

Egy múlt havi Trump-gyűlésen Musk megígérte, hogy segít a republikánusoknak „legalább 2 billió dollárral” csökkenteni az Egyesült Államok éves költségvetési kiadásait a szövetségi ügynökségek felülvizsgálatának részeként, amelyet akkor hajt végre, ha Trump visszatér a Fehér Házba.

„Az adóbevételeket pazarolják, és a Kormányzati Hatékonysági Minisztérium meg fogja oldani ezt” – jelentette ki Musk.

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
6 643
13 850
113
Mert nem ismeri a magyar bürokráciát, összehasonlításként.
Hidd el, messze ráver mindenben az itteni. Valami egészen elmebeteg az amerikai, és ezt úgy mondom, hogy nem vagyok ellene, sőt, szerintem egy életképes állam egyik ismérve az olajozottan működő, profi bürokrácia az államszervezet üzemeltetéséhez.

Miskolci Ogre

Well-Known Member
2019. december 21.
7 573
26 175
113
President JD Vance, 8 evig - azaz 12 ev epelmeju kormanyzas. Azalatt az egesz deep state es donor-based korrupciot szet lehet verni, tovabbi SCOTUS birakat jelolni es elfogadni, azokkal helyretenni a joggyakorlatot, a teljes kongresszusi tobbseggel uj torvenyekkel visszaterelni az orszagot a normalitas mezejere stb.
Főleg ha már az elején kicsavarják a kezükből a FED-et! Trump beszélt már erről! Most össze állhat minden! Többség mindkét házban+ ilyen arányú elnöki győzelem jó helyzetet teremtett!

Miskolci Ogre

Well-Known Member
2019. december 21.
7 573
26 175
113
ha sakkban akarod tartani Kínát pl - amit a legnagyobb fenyegetésként értékelnek Trumpék is-, akkor
nekik is szükségük van pl Taiwanra.
De ad absurdum még azt is mondhatja az USA, hogy bocs Taiwan, ejtelek. És más utat keres Kína fogására.
De mondom, szerintem még pár hónapig fölösleges bármit is készpénznek venni.
Sőt már volt is utalás rá ! A chip gyártás vissza telepítése az USA-ba!