[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
2 247
10 389
113
Csak most olvastam ezt és 2 másodperce írtam be a Pénz topikba, hogy Fort Knox is érdekes lehet.
Banyek miért nem én vezetem a DOGE-t? :)

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 206
32 785
113
Trump már egy harmadik embert is megbízott az ukrán-orosz béke letárgyalásával.
Kellog és Rubio után egy Steve Witkoff nevű milliárdos haverját is megbízta ezzel - káosz a köbön! :D

Az is fura hogy főmegbízott Kellog a hírek szerint nem is vesz részt a szaudi találkozón.

Azt olvastam, hogy Kelloggot egyelőre inkább az ukránokkal való tárgyalásokra tartalékolják, miután az oroszoknak nem annyira tetszik a személye. Ezért is rakhatták be Witkoffott orosz oldalra tárgyalóbiztosnak. Plusz azt se felejtsük, hogy Trump szeret egy dolgot egyszerre több szálon futtatni, amibe beleillik a Witkoff-Kellogg duó

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
2 247
10 389
113
De, ha így belejön a leltározásba Musk, akkor már egy népszámlálás is lehetne.
Hogy mennyi pontosan a 100év feletti (valószínüleg Demokrata) szavazók száma.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 206
32 785
113
A szaúdi tárgyalásokon is részes Usakov a Rosszija 1 csatornának nyilatkozva elmondta, hogy az amerikai fél Keith Kelloggot nevezte meg az ukrajnai tárgyalódelegáció vezetőjeként

Na akkor viszont az USA be fog keményíteni hozzáállásban

Jano64

Well-Known Member
2021. március 7.
371
2 158
93
A szaúdi tárgyalásokon is részes Usakov a Rosszija 1 csatornának nyilatkozva elmondta, hogy az amerikai fél Keith Kelloggot nevezte meg az ukrajnai tárgyalódelegáció vezetőjeként

Na akkor viszont az USA be fog keményíteni hozzáállásban
Szerintem a lényegi megállapodások megszülettek.
Trump közölte, mi az ára az USA kivonulásának az ukrajnai térségből. Ezen az oroszokkal még egy kis ideig vitatkozni fognak, majd megegyeznek.
Akkor az ukrán háború átlép abba a fázisába, amit korlátozott ideig még az EU finanszírozni tud. Azon a pénzen is amerikai fegyvereket fognak venni, mert Eu fegyver nincs.
Oroszország számára is másodlagos színtérré válik Ukrajna, amit el fognak foglalni 1-5 éven belül (teljesen mindegy).
Az Eu politikai jelentősége a világban az elkövetkező eseményekben Burkina Faso szintjére fog süllyedni.
A kontraszelektálás alapján kiválasztott, idegen érdekeket gátástalanul kiszolgáló EU vezetés magára maradt, még viszi a tehetetlenségi erő, a megszokás, dac, de már teljes a dezorientáltság közöttük.
A világ politikai súlypontja áthelyeződik a Csendes- óceán térségébe.
Irónia: valószínüleg minden második hónapban tárgyalni fognak, recepteket cserélnek, fogadásokat kötnek hogy a következő találkozóig meddig jutnak el az oroszok, nagyobb ünnepeken zoknival, nyakkendővel lepik meg egymást....stb.

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 950
26 120
113
Szerintem a lényegi megállapodások megszülettek.
Trump közölte, mi az ára az USA kivonulásának az ukrajnai térségből. Ezen az oroszokkal még egy kis ideig vitatkozni fognak, majd megegyeznek.
Akkor az ukrán háború átlép abba a fázisába, amit korlátozott ideig még az EU finanszírozni tud. Azon a pénzen is amerikai fegyvereket fognak venni, mert Eu fegyver nincs.
Oroszország számára is másodlagos színtérré válik Ukrajna, amit el fognak foglalni 1-5 éven belül (teljesen mindegy).
Az Eu politikai jelentősége a világban az elkövetkező eseményekben Burkina Faso szintjére fog süllyedni.
A kontraszelektálás alapján kiválasztott, idegen érdekeket gátástalanul kiszolgáló EU vezetés magára maradt, még viszi a tehetetlenségi erő, a megszokás, dac, de már teljes a dezorientáltság közöttük.
A világ politikai súlypontja áthelyeződik a Csendes- óceán térségébe.
Irónia: valószínüleg minden második hónapban tárgyalni fognak, recepteket cserélnek, fogadásokat kötnek hogy a következő találkozóig meddig jutnak el az oroszok, nagyobb ünnepeken zoknival, nyakkendővel lepik meg egymást....stb.
Kábé felvázoltad..., igen, valami ilyesmire számíthat az EU!
Ahogy J.D. Vance kiosztotta őket demokráciából, na abból lehet leszűrni, hogy mennyire nem is kapisgálják mekkora fordulat jön!
------
"Sem Brüsszel, sem a háborúpárti európai államok nem tudják követni Trump elnök villámtempóját az ukrajnai háború lezárásával kapcsolatban. Míg Washington Szaúd-Arábiában tárgyal az oroszokkal, Párizsban pánikcsúcsot tartottak az európai vezetők. Teljesen feleslegesen.
..
A müncheni biztonsági konferencián történtekre reagálva Macron francia elnök pánikcsúcsot hívott össze február 17-én. Volt ok az aggodalomra. Pete Hegseth amerikai védelmi miniszter ugyanis mindössze két nappal a müncheni esemény előtt sokkolta NATO-s kollégáit, amikor elsorolta: az Egyesült Államok nem vesz részt egy esetleges ukrajnai békefenntartási folyamatban, amennyiben pedig EU-s tagállami katonákat támadnak meg az oroszok, Washington egyáltalán nem tekinti irányadónak a kollektív védelem elvéről szóló 5. cikkelyt. Azt is közölte, hogy Ukrajna nem lehet a NATO tagja, ami pedig az amerikai jelenlétet illeti Európában, a kontinensnek sürgősen fel kellene készülnie a saját védelmi képességeinek erősítésére, mert pár éven belül lehet, hogy egyedül kell megoldania a biztonsági kérdéseit.
..
Trump elnök a biztonságpolitikai konferenciával egy időben jelentette be, hogy felvette a kapcsolatot Putyin orosz elnökkel, akivel a beszélgetés alapján konstruktívan fognak együttműködni egy békefolyamat kialakításában. A döbbent európai és brüsszeli vezetők még fel sem tudtak ocsúdni, amikor kiderült: az első tárgyalásra már 18-án sor kerül Szaúd-Arábiában, ahol az Egyesült Államok delegációját Marco Rubio külügyminiszter fogja vezetni, Oroszországot pedig kollégája, Szergej Lavrov képviseli."

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
2 247
10 389
113
Itt vannak a számok:
MED_0018180682.png
Ó, csak most kattintottam rá a képre és kinyílik:
Van 240 éves és 360 éves is. :D
Ezek reptiliánok? :)
Gj9thj2bMAAhKIk

Itt a link és kinyílik:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 968
68 205
113
Vajon majd amikor a demokraták kerülnek hatalomra, akkor ők is ezzel fognak élni?
Igen, az elmúlt 4-6 évben látványos tabudöntögetések zajlottak az USA-ban és a nyugati világban, azaz radikalizálódik, bolsevizálódik, polarizálódik, sőt, fasizálódik a közélet.
Az egymást váltó kurzusok egyre keményebben lépnek fel egymás nomenklatúrája ellen.

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 950
26 120
113
Az elképzelhetetelen bekövetkezett.. RFK jr. az új EÜ miniszter az USÁban..

Szerintem egyes körök gyomra bizony gombócba ugrott össze a hír hallatán, többek között a magyar Kormányé is..
Remélhetőleg nem csak a Covid-terror visszaéléseit fogja felgöngyölíteni, hanem hozzányúl a "normál" gyermekvakcinázás témájához is, + rákos műhús, kitinpáncél etetés, kemizálás!!!
Rengeteg terület van ahol kurva nagy rendrakásra volna szükség!

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 143
100 091
113
De mit nyerne ezzel Trump?? Hogy a kampanyígérete ideiglenesen teljesül.
Sztem ez a fegyverszünet fogja igazán megmutatni, mekkora az amerikai politikai fordulat.
Fegyverszüneti vêgső ajánlat. De ennyi.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Gondoljunk csak bele, egy szerényen sikeres humorista, Volodimir Zelenszkij rábeszélte az Egyesült Államokat, hogy költsön 350 milliárd dollárt, hogy induljon el egy olyan háborúba, amelyet nem lehetett megnyerni, és amelynek soha nem kellett elkezdenie, de egy háborúba, amelyet ő, az Egyesült Államok nélkül. és „TRUMP” soha nem fog tudni rendezni. Az Egyesült Államok 200 milliárd dollárral többet költött, mint Európa, és Európa pénze garantált, míg az Egyesült Államok semmit sem kap vissza. Miért nem Sleepy Joe Biden követelte a kiegyenlítést, mivel ez a háború sokkal fontosabb Európának, mint nekünk? Nagy, gyönyörű óceánunk van, mint elkülönülés. Ezen felül Zelenszkij elismeri, hogy a neki küldött pénz fele „HIÁNYZIK”. Visszautasítja a választásokat, nagyon alacsonyan szerepel az ukrán szavazásokon, és az egyetlen dolog, amiben jó volt, az az, hogy Bident „mint egy hegedűt” játszott. Diktátor választások nélkül, Zelenskyy jobb, ha gyorsan halad, különben nem marad országa. Mindeközben sikeresen tárgyalunk az Oroszországgal folytatott háború befejezéséről, amit mindenki elismer, hogy csak „TRUMP” és a Trump-kormány tehet. Biden soha nem próbálkozott, Európának nem sikerült békét teremtenie, Zelenskyy pedig valószínűleg tovább akarja tartani a „mártásvonatot”. Imádom Ukrajnát, de Zelenszkij szörnyű munkát végzett, hazája összetört, és MILLIÓK haltak meg feleslegesen – És ez így megy tovább…

Lediktatorozta, lehumorista a bohococt. :D
@blogen
Akkor ez eldőlt???
Nekem komoly fordulatnak tűnik! Véget érhet a liberális világrend!!!
Vagy mégis kilövik?? De Vance sztem keményebb lenne, legalábbis a müncheni beszéde alapján, Trump mégiscsak a Demokrata elit elkószált gyermeke.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
13 218
37 798
113
Akkor mostmár minden oké, spongyát a múltra...

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
5 400
14 452
113
@blogen
Akkor ez eldőlt???
Nekem komoly fordulatnak tűnik! Véget érhet a liberális világrend!!!
Vagy mégis kilövik?? De Vance sztem keményebb lenne, legalábbis a müncheni beszéde alapján, Trump mégiscsak a Demokrata elit elkószált gyermeke.
Hat az ukran narrativa lett legyozve, nem hagyja hogy hibbantek tovabb eloskodjenek rajtuk ami szerintem a szavazotaboranak imponal.