Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mondjuk ez magán vélemény, de szerintem egy titkosszolgálat előbb tud egy fontos eseményről, mint ahogyan az megjelenik a sajtóban
A többiek akik fórumra járnak információt vadászni azok meg csak imitálják a hírszerzést :-D
Szerintem. De ez van, nem lehet minden az én elképzeléseim szerint XD
Rutinszerűen nézik át a fórumunkat, a megfelelő protokollok alapján, van erre külön részlegük. A hírszerző munka végtelenül unalmas tud lenni és az infók 95%-a teljesen felesleges, na de az az 5%, az eldöntheti országok sorsát!
Sok terrortámadást csak azért nem tudnak megakadályozni, mert a támadás adatai egyszerűen elvesznek az információk tengerében.
Azért ez egy barokkos túlzás.Bocs, nem fórumunkat, hanem fórumokat akart lenni!!!!!
A világ összes fórumát a világ majdnem összes titkosszolgálata
Azért ez egy barokkos túlzás.
Itt ezt biztos követik/alakítják/módosítják. Az ide írókat is listázzák (stb.), elemzik pszihomókusok, ha szükséges. De mindenféle fórumot ( pl. sport, főzés) azért nem néznek (rendszeresen).
1.Ami az ilyen fórumokon megy az nem több mint sajtófigyelés. - So so, de legyenAmi az ilyen fórumokon megy az nem több mint sajtófigyelés. Nyilvános, bárki számára elérhető sajtóhírek gyűjtése. Van hivatásos sajtófigyelő szolgáltatás amit profi sajtófigyelők végeznek fizetésért és van az amatőr amit hobbiból csinálnak szabadidőben. Egyiknek sincs köze a hírszerzéshez, a kormányok végeznek sajtófigyelést is de a hírszerzésnek pont az a lényege, hogy titkos adatokhoz jussanak hozzá, ne csupán bárki által elérhető sajtóhírekhez. Egyesek fórumozók azt képzelik, hogy ők hírszerzést végeznek, sőt hogy őket titkos ügynökök figyelik, mi több nélkülük már nem is lennének meg a szolgálatok, az ilyeneknek elég kiábrándító lehet és persze el se hinnék, hogy semelyik hírszerzés nem figyeli őket, de ezzel a nevetséges önhittséggel csak a saját egójukat kenegetik.
Ha a fórumozás is hírszerzés lenne akkor hogy lehet olyan bolond bárki, hogy ingyen üti el vele az idejét, ahelyett hogy beállna ezzel a komoly hírszerzői tapasztalattal a valamelyik szolgálathoz ahol egy valag pénzt kereshet vele?
OSINT-et segítheti egyes szakfórumoknak a figyelése. Ezt nézik többen is, mivel nem feltétlenül virágkötészetről értekeznek itt kismamák, ebben biztos vagyok.
Off:
Aztán persze vannak a nyomi titkosszolgálatok akik a HTKA-n végeznek hírszerző tevékenységet "robotok" segítségével, ami több, mint szánalmas szerintem....
Értem én, hogy a HTKA is úgy működik, mint egy ingyenes amatőr hírszerző ügynökség, de hát mi csak a nyilvános infókat fésüljük össze szabad időnkben. Ha egy valódi titkosszolgálatnak ebből kell tájékozódnia az már régen gáz szerintem....
Egy ilyennek a leírása a "Megvásárolt újságírókban" is elő van szépen vezetve.Egyszer olvastam egy cikket, amely pont arról szólt, hogy az amerikai szolgálatok miért kell, hogy kiterjesszék a hírszerzést a nyilvánosan elérhető fórumokra, ill. a bárki számára hozzáférhető civil szervezetekre is. Röviden az volt a lényege, hogy ez egy szürke zóna, amely, ha akarom hírszerzés, ha akarom, nem az. Ez lehetővé teszi a szolgálatok számára az ötletek, vélemények begyűjtését a civil társadalomtól, ill. a közvetlen kapcsolatfelvételt is, ha találnak valakit, aki számukra érdekes lehet. Mondok példát: civil szervezet vitaesteket szervez, melyre meghív híres amerikai politikai/katonai előadókat. A vitaest nyilvános. Különösen diákoknak, fiataloknak ajánlott a részvétel (= könnyen befolyásolható, kinevelhető személyek, akikből még bármi lehet). Namármost, ha így nézem, akkor ez egy ártatlan vitaest, diákoknak, fiataloknak. Kivéve, amikor nem.
Egyszer olvastam egy cikket, amely pont arról szólt, hogy az amerikai szolgálatok miért kell, hogy kiterjesszék a hírszerzést a nyilvánosan elérhető fórumokra, ill. a bárki számára hozzáférhető civil szervezetekre is. Röviden az volt a lényege, hogy ez egy szürke zóna, amely, ha akarom hírszerzés, ha akarom, nem az. Ez lehetővé teszi a szolgálatok számára az ötletek, vélemények begyűjtését a civil társadalomtól, ill. a közvetlen kapcsolatfelvételt is, ha találnak valakit, aki számukra érdekes lehet. Mondok példát: civil szervezet vitaesteket szervez, melyre meghív híres amerikai politikai/katonai előadókat. A vitaest nyilvános. Különösen diákoknak, fiataloknak ajánlott a részvétel (= könnyen befolyásolható, kinevelhető személyek, akikből még bármi lehet). Namármost, ha így nézem, akkor ez egy ártatlan vitaest, diákoknak, fiataloknak. Kivéve, amikor nem.