[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 794
25 373
113
Még a végén ki ne derüljön, hogy a Biden-klán Kína által fogott társaság...
Hunter Biden művek:
..
Burisma
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 926
13 180
113
Ez az évszázad vicce:):)

"a Raytheon és a Northrop Grumnam, minden amerikai politikus támogatását felfüggesztette, nehogy az rossz fényt vessen rájuk."

Miért?
Ők két "tisztességes" hadiipari cég. Emberek gyilkolásához gyártanak technikát, lobbi felkiáltással rendszeresen fizetnek megvesztegetési pénzeket és sokszoros felárral adják a termékeiket, a korrupcióval szerzett megrendelések keretében. Ez arrafelé normál üzletmenet. Klasszikus "üzletemberek". (Persze vannak a világnak olyan pontjai, ahol a biznyeszmen a maffiózó szinonimája.)
De hozzájuk képest a politikusaik valóban tömény erkölcsi fertő, akik rossz fényt vetnek rájuk.
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Miért?
Ők két "tisztességes" hadiipari cég. Emberek gyilkolásához gyártanak technikát, lobbi felkiáltással rendszeresen fizetnek megvesztegetési pénzeket és sokszoros felárral adják a termékeiket, a korrupcióval szerzett megrendelések keretében. Ez arrafelé normál üzletmenet. Klasszikus "üzletemberek". (Persze vannak a világnak olyan pontjai, ahol a biznyeszmen a maffiózó szinonimája.)
De hozzájuk képest a politikusaik valóban tömény erkölcsi fertő, akik rossz fényt vetnek rájuk.
hat...
a lockheedhoz es a boinghoz kepest ez a ketto meg tenyleg normalisnak mondhato..
nincs sok cirkusz korulottuk, altalaban idoben teljesitenek is..

amit irtal az inkabb a tollem emlitet cegekre jelemzo
 

silversisko

Active Member
2011. december 15.
159
161
43
A belbiztonsagi titkara Bidennek Alehandro Mayorkas. Az apja szefard zsido, a neve alapjan biztosan spanyol szarmazasu, Kubaban volt acelgyapot gyaros, magnas. Az anyja 1940 korul lepett le romaniabol a melegedo helyzet miatt es ment hozza Alehandro apjahoz. Kerdes romania melyik reszerol valo valo, mert ugye lehetett az Erdely is es akkor meg a no es csaladja akar a Magyar kiralysagban is szulethetett.
Aztan a szulok Kubabol gyorsan pucolni kellettek mert jott az isteni Fidel es a kommunizmo, a gyerek meg Havannaban szuletett.
Na mindegy, csak egy kis erdekessegkent irtam le, nem mintha az ember barmire is szamitana, a ficko szerintem ugyis a spanyol vonalat erositi.
Kis nyomozás után ...

 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
Gyorsan nézz utána az Atlaszba, hol terül el a Pamír hegység. 5. es földrajz. Még most emlékszem rá, hogy a legmagasabb csúcsa Kommunizmus csúcs volt 7495m magas, második a Lenin-csúcs. Milyen jegyed volt Földrajzból? :)
Tadzsikisztán. Jaja. Eltévesztettem. Mindenesetre nem jó felé van.
 
 • Tetszik
Reactions: boki

bartinieffektus

Well-Known Member
2012. december 4.
1 148
357
83
Nem tudom kivenni...
Telegramon nem lehet nagyítani, vagy nagyképernyőre tenni?
Nagyobb fájlokat meg meg sem engedi nyitni.
..
Közben valami van a frankfurti reptéren...
Meglehet nyitni, ha letöltöd az applikációt. Az amúgy régi felvétel, nincs rajtuk maszk, ha jól emlékszek valami háladás napi ünnepség volt pár éve.
 

bartinieffektus

Well-Known Member
2012. december 4.
1 148
357
83
Amúgy nagyon óvatosan kell kezelni ezeket az információkat, túl sok a szándékos megtévesztés. Most például mindenhol ez megy a seal team 6-ról

10 perc keresés után megtaláltam, hogy valaki még 2020-ban trollkodott a tiktakon. Még a tiktakos felhásználó nevét is látni az összevágott videón.

.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 794
25 373
113
Pavel Durov ráadásul az eddigi történelem legnagyobb digitális migrációjának nevezte a történteket. Állami vezetők is sorra jelennek meg a Telegramon!
..
"Brazilian President Jair Bolsonaro and Turkish President Recep Tayyip Erdogan just recently joined a list of other heads of state already present in Telegram, including French President Emmanuel Macron, Ukrainian President Volodymyr Zelenskyy and Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu, Durov recalled."
..
"Former President of Spain's Catalonia Carles Puigdemont also created an official account on Telegram."

Signal