[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 312
55 649
113
De legalább a benzin ára nem nő mint a gomba....
Ennyire kicsit számít az orosz gazdaság,a maga 3%-ával a világon,hogy 2 hónap alatt megduplázta az üzemanyag árakat a kúton,és még el sem zárta a csapokat,mi lenne ha Vlagyimir Vlagyimirovics kis diétára fogná a kedves nyugatot,és azt mondaná,hogy kaptok 1 hét gondolkodási időt a szankciók visszavonására,addig is 50%-ra csökkentjük a nem barátságos országok felé a szállítástokat,és ha nem tetszik a válaszotok,akkor casárnap estétől kezdhettek arabul tanulni,vagy venezuelaiul,esetleg kinyalhatjátok a kis popótokat.





:D
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 422
33 692
113

A legújabb fehér-zsaru-gyilkol-ártatlan-fekete-embert-gyilkosság olyan, mint a többi. A fehér rendőr megállított egy "fekete autós", aki ellenállt a letartóztatásnak, amíg a rendőr kénytelen volt lőni. Ez egy "kivégzés" volt, mondja nekünk Michael Tomasky [Tweet neki] alább, és az elkövető családja is, és a szokásos gyanúsítottak, beleértve a fajgyűlölő, gyűlölethoaxos fekete ügyvédet, Benjamin Crumpot, azt akarják, hogy a zsarut kirúgják és felelősségre vonják. Ez még nem történt meg, de ne lepődjünk meg, ha és amikor megtörténik. Patrick Lyoya egy újabb George Floyd, higgyük el, a Grand Rapids-i rendőr, Christopher Schurr, egy újabb Derek Chauvin. Nos, az lesz, ha az ügyészek újabb kirakatpereket rendeznek, és megbüntetik őt azért, mert a munkáját végezte!

A 31 éves Schurr számára a baj április 4-én kezdődött, amikor megállította a 26 éves Lyoyát, mert a rendszámtábla nem tartozott az autóhoz. Egy másik fekete férfi volt az utasa. Lyoya vagy nem rendelkezett jogosítvánnyal és forgalmi engedéllyel, vagy nem volt hajlandó bemutatni azt, ehelyett megpróbált elmenekülni. Schurr elkapta; Lyoya ellenállt - ahogy a fekete gengszterek mindig is teszik. A dulakodás során megragadta Schurr sokkolóját, és nem volt hajlandó elengedni. Amikor Schurr a földre szegezte, Lyoya Schurr ismételt, törvényes felszólításai ellenére továbbra is ellenállt a letartóztatásnak. Aztán... bumm. Schurrnak nem volt más választása.

A szokásos ismétlésben a Demokrata Párt-Mainstream Media Combine megpróbálja Schurr-öt a sínre tenni, erősíteni a Defund the Police mozgalmat, szavazatokat szerezni a novemberi 2022-es félidős választásokra, és persze folytatni a régóta tartó terrorkampányát a fehérek ellen általában és a fehér zsaruk ellen különösen.

Beszéljünk egy kicsit Lyoyáról. Ő egy menekült a Kongói Demokratikus Köztársaságból, aki 2014-ben érkezett az Egyesült Államokba, kétségtelenül Grand Rapids jóembereinek 99 százaléka tudta nélkül. A menekülteket behozó zsarolók, akik behozták őt, bizonyára mindenkinek azt mondták, hogy Lyoya és nagy családja "kulturálisan gazdagítani" fogja a várost, mert "a sokszínűség az erősségünk".

Lyoya visszavont jogosítvánnyal vezetett, és Jacob Blake-hez hasonlóan elfogatóparancs volt ellene családon belüli erőszak miatt, amikor Schurr megállította. Ezt a parancsot április 1-jén adták ki [Patrick Lyoya problémái a rendőrséggel talán a rendőrrel szembeni ellenállását váltották ki, írta John Agar, Mlive.com, 2022. április 28.].

Továbbá, Agar riporter felfedte, "Lyoyának három elítélése volt ittas állapotban történő vezetésért, gépjármű jogellenes használatáért, családon belüli erőszakért és vezetésért, miközben a jogosítványt felfüggesztették vagy bevonták".

Lyoya három nappal azelőtt, hogy Schurr lelőtte volna, három nappal az ágyneműn való veszekedés során megütötte a barátnőjét:

Lyoyát azzal vádolták, hogy zárt ököllel négyszer arcon ütötte a nőt, megragadta a tarkóját, és a fejét egy autónak ütötte, mielőtt elmenekült. ....

2017-ben Lyoyát azzal vádolták, hogy bántalmazta akkori barátnőjét. A rendőrségi jelentés szerint a férfi többször hasba ütötte, három-négy másodpercig fojtogatta, miközben a lány igyekezett elmenekülni, és körmeivel a tarkóját karmolta.

A rendőrségi jelentés szerint Lyoya "erősen ittas" volt.

[Records, interviews reveal Patrick Lyoya's complicated life before Grand Rapids shooting, by Tresa Baldas and Elisha Anderson, Detroit Free Press, April 24, 2022].

A michigani bírósági feljegyzések további részleteket tárnak fel a bűnözői karrierjéről: lopott jármű átvétele és elrejtése, gépkocsi főkulcsának jogtalan birtoklása, és így tovább.

Tehát nem éppen ő az év rotaristája. Crump és fehér segítője, Ven Johnson számára ez nem jelent különbséget. Ők "képviselik" Lyoya "menekült" szüleit, Peter és Dorcas-t, akik nem tanultak meg angolul, valamint öt túlélő testvérét és egy nővérét.

Ez így van. A Menekültügyi rabszolgatartók adták nekünk Lyoya egész készletét és mindenét, hogy kulturálisan gazdagítsanak minket!

Crump általában hagyja, hogy a baloldali média pereskedjen az ügyeivel a közvélemény előtt, ami megfélemlíti a joghatóságokat, hogy dollármilliókat adjanak át neki és ügyfeleinek.

Mondta Crump:

Crump azt mondta: "A videó világosan mutatja, hogy ez szükségtelen, túlzott és halálos erő alkalmazása volt egy fegyvertelen fekete férfival szemben, aki meg volt zavarodva a találkozástól, és rettegett az életéért"... "Patrick soha nem alkalmazott erőszakot ezzel a rendőrrel szemben, annak ellenére, hogy a rendőr erőszakot alkalmazott vele szemben".

[A Grand Rapids-i rendőrség közzétette a Patrick Lyoyát halálosan meglőtt rendőr videóját, Emma Stein és Arpan Lobo, Detroit Free Press, 2022. április 13.]

Ez hazugság. A videón semmi ilyesmi nem látható.

Ahogy az várható volt, a helyi NAACP azt akarja, hogy Schurrt rúgják ki és tegyék tönkre [Additional calls from NAACP for GRPD to fire officer who killed Patrick Lyoya, by Matt Witkos, Fox17, April 26].

A Crump-Johnson-NAACP csapat sétáló pontja a baloldali MSM.

Így a New Republic főszerkesztője, Michael Tomasky április 15-i heti e-mailjében, amelyet megkaptam és feltettem a honlapomra, azt írta:

Patrick Lyoya (Grand Rapids, Michigan) rendőrségi kivégzése - és ezt csak így lehet nevezni - minden képzeletet felülmúl. Lyoya, aki négykézláb volt a rendőrrel a hátán, nyilvánvalóan a rendőr sokkolója után nyúlt, de az isten szerelmére, ez nem hívja fel a zsarut arra, hogy golyót eresszen egy ember tarkójába - "mint egy állat", ahogy Lyoya apja mondta. Miféle romlott elme gondolja azt, hogy ez megfelelő erőszak alkalmazása? Ha ezt végül felmentik, Isten segítsen rajtunk.

Tomasky nyilvánvalóan úgy véli, hogy Lyoyának joga volt ártalmatlanná tenni Schurrt a sokkolóval, amiből logikusan következik, hogy Lyoyának joga volt elragadni Schurr pisztolyát, és "önvédelemből" megölni őt. Vegyük észre, hogy Tomasky semmit sem mondott arról, hogy Lyoya nem volt hajlandó engedelmeskedni Schurr törvényes parancsainak.

A tipikus baloldaliként beszélve, aki semmit sem tud a rendőri munkáról, Tomasky azt állította, hogy az igazi probléma nem a dühös, elszabadult feketék, akik nem hajlandók engedelmeskedni a rendőröknek. Inkább a közúti ellenőrzés a probléma. Ezért nevetséges módon azt javasolta, hogy csak fegyvertelen rendőrök állítsák meg a "fekete autósokat":

Még ha az autósnak van is fegyvere, mennyire valószínű, hogy fegyvertelen egyenruhás rendőrre fogja használni? Azt mondanám, hogy rendkívül valószínűtlen. A felfegyverzett autós tudja, hogy egy fegyvertelen rendőrtisztre lelőni nagyon rossz ötlet, és valószínűleg sok évre börtönbe kerül. A rendőr fegyverének jelenléte csak fokozza a helyzetet.
Még nevetségesebb, hogy Tomasky a legtöbb közúti ellenőrzés eltörlését akarja. William F. Buckleytól lopva nem fogom megsérteni Tomasky intelligenciáját azzal, hogy azt sugallom, hogy elhiszi, amit írt.

A The New York Times egy szirupos, sírós történetet közölt Lyoya "helyének megtalálásáért folytatott küzdelméről", és még a malawi menekülttáborba is elvitt minket, ahol a családja "olaj-, hüvelyes- és kukoricaadagokon élt, és kis parcellákon termesztett többek között tököt, maniókát és édesburgonyát" [The Driver, the Officer and the Deadly Traffic Stop in Grand Rapids, írta Kim Barker, Steve Eder és Julie Tate, 2022. április 29.].

Hogy ennek mi köze van ahhoz, hogy Lyoya nem engedelmeskedett egy rendőr törvényes parancsának, vagy hogy autótolvajként, ittas vezetőként és nőverőként szerepel a nyilvántartásában, nem tudni. Ha jobban belegondolunk, a NYT nyomozói nem sokat árultak el erről a bűnügyi múltról.


Az írók becsületükre legyen mondva, hogy részletesen beszámoltak Schurr rendőr és menyasszonya közös időszakáról, amikor keresztény misszionáriusok voltak az AIDS által pusztított kenyai Kawitiben, ahol egy fekete lelkész végezte a házasságkötésüket. Schurr beceneve Okebe, azaz "nagyszívű" volt. Mégis, amikor az atlétikai karrierjéről tudósítottak, a Times munkatársai megtalálták a volt csapattársait, akik szerint nem volt meg benne a hajlam ahhoz, hogy rendőr legyen. Schurr "kiakadt, például falakat ütött vagy rúdugró rudakat csattogtatott".

Következtetés: Irányíthatatlan dühében lelőtte Lyoyát.

De ez Schurr személyi aktája alapján nem hihető. Ebben több mint egy tucatnyi dicséret szerepel "érdemi és szakszerű" rendőri munkáért, és csak néhány jelentéktelen panasz. Az egyik az volt, hogy a rendőrautóját szabálytalanul tolatta.

A korábbi detroiti rendőrfőnök, Ike McKinnon, aki fekete bőrű, szintén átnézte az aktát. Arra a következtetésre jutott, hogy abban semmi sem utal arra, hogy Schurr közlekedési megállításai "kirívóak" vagy "indokolatlanok" voltak [A Lyoyát lelőtt rendőr személyzeti aktája megjelent, írta Rachel Van Gilder, Whitney Burney, WOODTV, 2002. április 29.].

Mondanom sem kell, hogy McKinnon értékelése valószínűleg nem fog segíteni Schurrnak, különösen, ha figyelembe vesszük azt az őrült rohanást, hogy elítéljék őt, amiért fehér emberként rendőri munkát végzett egy olyan városban, ahol egy utcát a fekete drogkirálynőről, Breonna Taylorról neveztek el.

Szintén jellemző a Schurr-ellenes pörgésre: Charlie Langton, a detroiti Fox 2 jogi elemzőjének beszéde. "Miért állították meg? Egy rossz rendszám miatt állították meg" - mondta Langton:

Ez legfeljebb szabálysértés. Még ha bűnös is, akkor is csak vétség. Nem olyan nagy ügy, oké? Ha ez a helyzet, akkor azt találtam - konkrétan a michigani állami rendőrség tiszti kézikönyvében -, hogy ilyen helyzetben soha nem szabad halálos erőszakot alkalmazni, még akkor sem, ha a fickó elfut. Hagyni kell futni - mondta Langton.

[Patrick Lyoya lövöldözés: FOX 2, Detroit, 2022. április 14.]
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 422
33 692
113
folyt.:

Langton elismerte, hogy egy rendőrnek joga van halálos erőszakot alkalmazni, ha meg akarja menteni az életét, de ettől eltekintve figyeljük meg, hogyan ábrázolta Langton az eseményt: Schurr azért lőtte le Lyoyát, mert az elfutott egy "rossz rendszámtábla" miatti szabálysértési közúti ellenőrzés után. Tévedés. Schurr kétségtelenül azt hitte, hogy az autótolvaj Lyoya lopott autót vezetett. A rendőr azért lőtte le Lyoyát, mert Lyoya ellenállt a letartóztatásnak, dulakodott Schurrral, és megragadta Schurr sokkolóját.

És még ha Schurr menekülés közben lőtte volna is le Lyoyát, az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága már régen kimondta, hogy egy rendőr jogszerűen lőhet le egy veszélyes menekülő foglyot. Ez a döntés az igazságtalanul elítélt Michael Slager rendőrtiszt ügyében kikerült az ablakon.

Megjegyezve, hogy a faji hustler Crump "egy nagyon neves polgárjogi ügyvéd", Langton úgy hangzott, mintha Lyoya védőcsapatában lenne. Ahogyan az összes olyan tévés ügyvéd is, aki a fehéreket vagy a fehér zsarukat gyilkosságban bűnösnek nyilvánítja, amikor nyilvánvaló önvédelem esetén feketéket ölnek meg.

Egy másik példa: Az Associated Press ügynökei, Corey Williams és Aaron Morrison azzal járultak hozzá az átveréshez, hogy valóságos hazugsághalmazt hoztak létre a fekete gengszterek haláláról, akik ismét megtagadták a törvényes parancsok teljesítését.

"George Floyd 2020-as meggyilkolása Derek Chauvin minneapolisi rendőrtiszt által, Eric Garner 2014-es fojtogatási halála egy New York-i rendőr által, és Michael Brown ugyanabban az évben történt halálos lelövése egy rendőr által a Missouri állambeli Fergusonban, csak néhány a nagy nyilvánosságot kapott, fekete férfiak számára halálosnak bizonyult találkozások közül" - írta a páros:

A rendőrség Garner-t adózatlan cigaretta eladásának gyanújával állította meg. Egy rendőr szembeszállt Brownnal és egy társával, amikor egy vegyesboltból Brown otthonához sétáltak. Brownt lelőtték, miután dulakodott a rendőrrel. Mindhárom férfi fegyvertelen volt.

[A feketék rendőrségi megállítása gyakran félelemmel és szorongással teli, Associated Press, 2022. április 16.]

Csak a rend kedvéért: az AP Morrisonjának van előélete, ha faji sérelmi propagandáról van szó. 2020-ban azt sugallta, hogy a fehérek tehetnek arról, hogy a feketék nagyobb arányban halnak meg a Covid-19 vírusban, mint a fehérek [Amid coronavirus pandemic, black mistrust of medicine looms, April 5, 2020].

De ismételjük meg az említett esetek tényeit, kezdve azzal a megállapítással, hogy a "kisebb közúti ellenőrzés" oximoron, ha "fekete autósokról" van szó:

Derek Chauvin (180 cm magas, 167 kiló) nem gyilkolta meg az erőszakos bűnöző George Floydot (180 cm magas, 223 kiló). Floyd egy egészségtelen, Manchu influenzában szenvedő férfi volt, aki fentanil-túladagolásban halt meg.
A zsaruk elfogták a betegesen elhízott Eric Garnert (180 centi magas, legalább 350 kiló), miközben "loosies"-t, azaz adózatlan cigarettát árult. Ő is ellenállt a letartóztatásnak.
Michael Brown (180 centi magas, 292 kiló) épp egy vegyesboltot rabolt ki, amikor rátámadt Darren Wilsonra. Aligha "dulakodott" Wilsonnal, ezért még Obama igazságügyi minisztériuma is arra a következtetésre jutott, hogy Wilson önvédelemből cselekedett.
Az angol Sun bulvárlap a biztonság kedvéért még azt is tagadta, hogy Lyoya büntetett előéletű lett volna [COP KILLING What was Patrick Lyoya's criminal history?, írta Tom Hussey, Sun, 2022. április 14.].

Itt az ideje, hogy ezeket a bevallottan szerencsétlen eseményeket ne nevezzük többé "rendőr által elkövetett lövöldözésnek". Ezek a fekete bűnözők által elkövetett lövöldözések.

Abba kell hagynunk azt is, hogy a fekete bűnözőket "áldozatoknak" nevezzük. A Kyle Rittenhouse-per bírója jó okkal nem engedte meg az ügyészeknek, hogy "áldozatoknak" nevezzék azokat a bűnözőket, akiket Rittenhouse lelőtt és megölt. Az "áldozat" azt feltételezi, hogy a vádlott - Schurr esetében valószínűleg egy rendőr - gyilkos [Judge bars prosecutors from referring to men Kyle Rittenhouse shot as 'victims', but will allow defence to use 'ploters', by Bruce Vielmetti, Milwaukee Journal Sentinel, October 26, 2022].

Ha tudni akarod, mivel néz szembe Schurr, vedd figyelembe ezt: Jocelyn Benson, Michigan államtitkárának korábbi $PLC-s munkatársa, Jocelyn Benson megpróbálta elhallgatni Lyoya veszélyes vezetési priuszát, mert "erőszak áldozata" volt. Órákon belül megfordult, valószínűleg azért, mert tudta, hogy egy újság vagy egy konzervatív jogi csoport információszabadság-perre készül [State moves to block release of certain driver records, then reverses itself, by Paul Egan, Detroit Free Press, April 15, 2022].

Kíváncsiak vagyunk, mit próbálnak még elhallgatni a hatóságok, ha Schurrt gyilkossággal vagy más bűncselekménnyel vádolják.

Emlékezzünk vissza, mi történt Derek Chauvinnel. A bíró elutasította az esküdtszék szekvenálását. A Floyddal az autóban ülő koronatanú nem tett vallomást. A boncolás kimutatta, hogy Floyd túladagolásban halt meg. De Chauvin börtönben van [Derek Chauvin Files Appeal Cataloguing Pervasive Trial Misconduct and Irregularities, by William Jacobsen, Legal Insurrection, April 28, 2022].


Ha még nem így van, a törvény és a rend halálra van ítélve, ha a rendőröket örökké üldözni fogják - és büntetőeljárás alá vonják - azért, mert fehér emberként rendőrködnek; vagyis azért, mert azt teszik, amiért fizetik őket.

Minden fehér rendőr, aki teszi a dolgát, szembesül azzal a komor valósággal, hogy egy újabb Derek Chauvin lehet belőle. Csak remélni és imádkozni tudunk, hogy ez nem történik meg Christopher Schurrrel.

Nicholas Stix [email neki] New York-i újságíró és kutató,
 
  • Dühítő
Reactions: Kim Philby

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 421
63 702
113
"The economic crisis playbook did its job, and calmed the immediate crisis. The ruble stabilized. That allowed Russia to declare victory over the sanctions onslaught. “The strategy of the economic blitz has failed,” Russian President Vladimir Putin said in April.

At least, that is what Russia would like to claim. Russia’s efforts to shore up its currency mask the profound economic disruptions and transformations that sanctions are unleashing within Russia right now. The West’s sanctions are isolating Russia, cutting it off from key imports that it needs for commercial goods and its own manufacturing to make its economy work. That means high-tech imports like microchips, to develop advanced weaponry. But it also means buttons for shirts.

Right now, there is “this false sense of stability,” said Maria Shagina, a visiting fellow at the Finnish Institute of International Affairs.

Russia is facing a deep recession, one the Bank of Russia says will be “of a transformational, structural nature.” The Finance Ministry has predicted the Russian GDP will shrink by about 8.8 percent in 2022. Inflation is expected to clock in as high as 23 percent this year. Russia is looking at a looming debt default. All of this will mean hardship for ordinary Russians, who are already seeing their real incomes shrink. Some tens of thousands have tried to flee, especially those in tech, prompting a potential “brain drain.” And these are the things we know; Russia will cease publishing a lot of economic data, a tactic, experts said, Moscow has used before to obscure the effects of sanctions.

These sanctions, said Yakov Feygin, a political economy expert at the Berggruen Institute, are pushing Russia — a modern economy, integrated around the globe — back decades and decades.


“They’ve stabilized it, they’ve taken emergency measures. That was to be expected. But that’s not going to help them in the long run,” Feygin said of Russia. “You’re not going to see people queuing for food for quite a bit. But with the current course of things, it’s still very possible.”"



"The toll of Russian sanctions, so far​

Russia wants everyone to want rubles. But there isn’t much Russia can do with all those rubles because sanctions block those transactions or make them way too expensive. “The money itself matters, but also how you can use it — both in terms of who your counterparts are, and physically, how you can move it around — matters much more,” said Edoardo Saravalle, a sanctions researcher.

Moscow can’t buy some foreign goods because of controls on critical items like microchips. Those restrictions will directly undermine Russia’s technology and defense sectors, making it difficult to continue developing weaponry or tools like artificial intelligence, or even repair damaged tanks.

Even if items are not explicitly banned, the web of financial sanctions can make it difficult to do transactions, and often it’s easier for Western companies to self-sanction to avoid running afoul of any possible penalties.

And sanctions have revealed how reliant Russia is on imported goods and products, not just for the things the country’s populace buys, but for the things it needs for the products it makes and sells at home.


All of that means Russia’s economy will become more isolated over time. Data from other countries has shown that it is already beginning to happen, as imports to Russia are crashing. For example, Finland’s exports to Russia are down 60 percent; South Korea’s are down about 62 percent.

Russian planes are now mostly limited to domestic flights because of sanctions, but because a lot of the jets in Russia are made by Western companies like Boeing, Russia can’t get spare parts or maintenance, leaving it to recycle parts from grounded planes or cut back the flights it still has. Car companies can’t get parts, either.

Companies can’t get bleaching reagents for paper or packaging for baby food. One report from a Russian business outlet said that 90 percent of Russian bread makers rely on parts from Europe; their current replacements will only last months. Russia’s garment industry got a lot of buttons from the European Union. As Elvira Nabiullina, the governor of Russia’s central bank, said, finding new buttons is possible, it just takes time.

All of this cascades across the economy. If a car company can’t get parts, it may have to temporarily shutter and its employees will lose income. If the bakers can’t fix their mixers, it may mean bread shortages. If Russia can’t get semiconductors or chips for computers or communications systems, it will have to make equipment that is less technologically and economically efficient. A report from the Bank of Russia called what Russia is facing “reverse industrialization.”"
A baj az, hogy - hála a globalizációnak - a cikk által sorolt orosz gazdasági problémák valójában globális problémák.
Ma már egy ekkora ország ilyen fokú megzuhanása felér egy globális atomháborúéval, ahol is tudvalevő, nincsenek győztesek.
Már most súlyos károkat okoznak a szankciók az azokat kivető országoknál, de a cikk szerint megnevezett oroszországi deep recession vákuumhatása még meg se jelent.
Amit a mostani háborút tüzelő globalista-liberális világelit valamiért nem lát át, az az, hogy Oroszország nem negligálható kisállam.
Nem lehet izolálni.

Ezáltal a mostantól beinduló elhúzódó orosz gazdasági züllés magával rántja a globális bázist is, ami miatt a kontraszt messze nem lesz olyan markáns, mint a cikk véli.
Ugyanis a visszaesést a mostani szinthez nézik, csakhogy a mostani színvonal mindenhol esni fog.
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 154
13 566
113
A diktátor fél, hogy fegyverrel döntik meg.
Bocs hogy itt kaplak el, de te kint élsz a szőröstalpúaknál sajnos.
Csak itt látszik, hogy a románok lapítanak mint szar a fűben ebben az ukrán kérdésben és nem merik az oroszokat verbálisan támadni, vagy ez a román sajtóban és az országban ez másként van? Otthon ordítoznak az oroszok ellen meg moldávia stb?
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 816
30 851
113
Bocs hogy itt kaplak el, de te kint élsz a szőröstalpúaknál sajnos.
Csak itt látszik, hogy a románok lapítanak mint szar a fűben ebben az ukrán kérdésben és nem merik az oroszokat verbálisan támadni, vagy ez a román sajtóban és az országban ez másként van? Otthon ordítoznak az oroszok ellen meg moldávia stb?
Alapvetően magyar térségben élek és románokkal jóformán csak munkakapcsolatom van, de mint mindenhol, az ukrán kérdésben itt is két véleménytábor van. A kormány részéről egyértelmű az orosz ellenesség, vagy ez alatt visznek át dolgokat, de azért annyira nem lapítanak. Ennek több oka is van, az egyik, hogy végtelenűl opportunisták és gerinctelenek, a másik meg hogy a román kormány nem érzi jól magát, ha valakit nem tudott aznap leszopni és az annyát is eladni neki, erre meg jelenleg az amerikaiak jelentkeztek be, meg amennyire az EU is odafér.
 

Pityuuu0113

New Member
2021. június 13.
7
8
3
A baj az, hogy - hála a globalizációnak - a cikk által sorolt orosz gazdasági problémák valójában globális problémák.
Ma már egy ekkora ország ilyen fokú megzuhanása felér egy globális atomháborúéval, ahol is tudvalevő, nincsenek győztesek.
Már most súlyos károkat okoznak a szankciók az azokat kivető országoknál, de a cikk szerint megnevezett oroszországi deep recession vákuumhatása még meg se jelent.
Amit a mostani háborút tüzelő globalista-liberális világelit valamiért nem lát át, az az, hogy Oroszország nem negligálható kisállam.
Nem lehet izolálni.

Ezáltal a mostantól beinduló elhúzódó orosz gazdasági züllés magával rántja a globális bázist is, ami miatt a kontraszt messze nem lesz olyan markáns, mint a cikk véli.
Ugyanis a visszaesést a mostani szinthez nézik, csakhogy a mostani színvonal mindenhol esni fog.
Tökéletesen igazad van, de akkor mégis az lenne a kérdés hogy hogy lehet úgy mérsékelni ezt a konfliktust hogy abba az európai és amerikai gazdaság se zuhanjon bele, mert azt nem tartom reálisnak hogy minden szankcíó legyen semmis , azzal elég nagy teret engednénk az oroszoknak ami nem előnyös számunkra. Azért én mégis azt gondolom hogy sem az USA , sem Kanada nem omolhat össze főleg azért mivel az USA legjelentősebb hitelezője jelenleg Kína ha ők fizetésképtelenné válnak az a kínai gazdaságot is rosszul érinti , az biztos hogy lefelé mennek de ez jelenleg a globális gazdaságról is elmondható ahogy írtad is. Sajnos én úgy látom hogy ezen a helyzeten (megint) a Közép-Kelet és Kelet európai kis államok fognak rajta veszíteni.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 183
12 392
113
A baj az, hogy - hála a globalizációnak - a cikk által sorolt orosz gazdasági problémák valójában globális problémák.
Ma már egy ekkora ország ilyen fokú megzuhanása felér egy globális atomháborúéval, ahol is tudvalevő, nincsenek győztesek.
Már most súlyos károkat okoznak a szankciók az azokat kivető országoknál, de a cikk szerint megnevezett oroszországi deep recession vákuumhatása még meg se jelent.
Amit a mostani háborút tüzelő globalista-liberális világelit valamiért nem lát át, az az, hogy Oroszország nem negligálható kisállam.
Nem lehet izolálni.

Ezáltal a mostantól beinduló elhúzódó orosz gazdasági züllés magával rántja a globális bázist is, ami miatt a kontraszt messze nem lesz olyan markáns, mint a cikk véli.
Ugyanis a visszaesést a mostani szinthez nézik, csakhogy a mostani színvonal mindenhol esni fog.
Oroszország közgazdasági megítélése is változik mint kiderült nem egy olaszország nagyságú gazdasággal és befolyással rendelkezik.
Németország nagysága/befolyása is változni fog az olcsó energia megszünésével.
 

Serathis

Well-Known Member
2018. április 30.
1 137
2 490
113
Tökéletesen igazad van, de akkor mégis az lenne a kérdés hogy hogy lehet úgy mérsékelni ezt a konfliktust hogy abba az európai és amerikai gazdaság se zuhanjon bele, mert azt nem tartom reálisnak hogy minden szankcíó legyen semmis , azzal elég nagy teret engednénk az oroszoknak ami nem előnyös számunkra. Azért én mégis azt gondolom hogy sem az USA , sem Kanada nem omolhat össze főleg azért mivel az USA legjelentősebb hitelezője jelenleg Kína ha ők fizetésképtelenné válnak az a kínai gazdaságot is rosszul érinti , az biztos hogy lefelé mennek de ez jelenleg a globális gazdaságról is elmondható ahogy írtad is. Sajnos én úgy látom hogy ezen a helyzeten (megint) a Közép-Kelet és Kelet európai kis államok fognak rajta veszíteni.
Az USA legjelentősebb hitekezője az USA ha jól tudom.
 
  • Tetszik
Reactions: Pityuuu0113