[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 244
55 276
113
Forrong Amerika: Texas saját kezébe vette a határkérdést
Polgárháború a választások előtt?
25 amerikai államból álló koalíció a Washington által megfenyegetett Texas védelmére ugrik

2024. jan. 26.

A délről érkező bevándorlók példátlan és agresszív hullámával és a Biden-kormányzat reakciókészségének hiányával szembesülve Texas kormányzója úgy döntött, hogy saját kezükbe veszik államuk sorsát.

A tegnapi nap folyamán Greg Abbott, Texas állam kormányzója kihirdette az állam önvédelemhez való jogát, kijelentve, hogy Joe Biden elnök és kormánya csődöt mondott a migráció kezelésében. Ami még nem esett meg az Egytesült Államok történelmében nyílt szembenállás, mondhatni háborús állapot alakult ki egy amerikai állam és a szövetségi kormányzat között, a közeledő elnökválasztás előtti amúgy is pattanásig feszült időszakban.

Greg Abbott kormányzó utasította a Nemzeti Gárdát, hogy állítsák meg az illegális bevándorlókat és sürgősen építsenek szögesdrót kerítést a határra.
Ezzel párhuzamosan megkezdődött az összes illegális bevándorló letartóztatása.

Másrészt az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága a hét elején úgy döntött, hogy Biden szövetségi határőrségének joga van lebontani a Texas által épített kerítést.
A Biden-kormányzat 24 órát adott Texasnak, hogy teljesítse a Legfelsőbb Bíróság döntését. Ami nagyon úgy hangzik, mint egy ultimátum.

A Nemzeti Gárda azonban Abbott parancsára szembeszállt a kormánnyal és folytatják a szögesdrótkerítés építését. Greg Abbott televíziós beszédében azt mondta, hogy állama a bevándorlók "inváziójának" a célpontja.
Az Egyesült Államok alkotmányának 1. cikkelyének 10. szakaszának 3. paragrafusa szerint - amelyre Abbott hivatkozott - bármely államnak joga van az önvédelemhez invázió esetén, a Kongresszus jóváhagyása nélkül.

Eközben 25 "vörös" (republikánus) állam írt alá egy közös támogató nyilatkozatot Texas melletti kiaállásukat bizonyítva.

Donald Trump viszont felszólította az összes republikánus kormányzót, hogy küldjék ki nemzeti gárdistáikat Texasba. Ezt követően 25 szövetségi állam csapatokat küldött Texas állam megsegítésére.

Trump csütörtöki, a Truth Social-on közzétett nyilatkozatát alább olvashartják:

Amikor elnök voltam, az USA határa,beleértve Texas állam határát, a történelem legbiztonságosabb határa volt. Joe Biden feladta határunkat, és illegális bevándorlók millióinak hatalmas invázióját segíti bejutni az Egyesült Államokba. Ahelyett, hogy azért küzdene, hogy megvédje országunkat ettől a támadástól, Biden hihetetlen módon azért küzd, hogy megkösse Abbott kormányzó és Texas állam kezét, hogy az invázió akadálytalanul folytatódjon. Ezzel a nemzetbiztonsági, közbiztonsági és közegészségügyi katasztrófával szemben Texas jogosan hivatkozott az alkotmány inváziós záradékára, és teljes támogatást kell kapnia az invázió visszaszorításához…
Arra bátorítunk minden erre hajlandó államot, hogy helyezzék ki őreiket Texasba, hogy megakadályozzák az illegális migránsok bejutását, és vigyék vissza őket a határon túlra.
Minden amerikainak támogatnia kell a texasi hatóságok józan eszű intézkedéseit Texas és az amerikai nép biztonságának, biztonságának és szuverenitásának védelme érdekében. Amikor elnök leszek, az első napon ahelyett, hogy Texas ellen harcolnék, Abbott kormányzóval és más határállamokkal kéz a kézben fogok dolgozni, hogy megállítsuk az inváziót, lezárjuk a határt, és gyorsan elindítsuk a történelem legnagyobb belföldi deportálási műveletét. Azok, akiket Biden beengedett, ne érezzék itt jól magukat, és menjenek haza.

Amit a 25 állam már megkezdett: légi vagy földi úton csapatokat küld Texasba.

Nagy kérdés mit tesznek most Bidenék?
Az amerikai hadsereget Texasba küldik, hogy az megnyissa a déli határt egy idegen ország előtt? Ez önmagában hazaárulás.
Egy választási évben? Megkockáztatják a fegyveres konfliktust nemcsak Texasszal, hanem 25 másik amerikai állammal is?



Ideje volt,mostmár a Francia,Német,Olasz,Görög stb megyék,tartományok kormányzói is vegyék kezükbe a gyeplőt, és tartóztassák le az áruló,korcs kutya kormánytagokat,az EU vezetőket is,jól kipofozni őket, majd vasra verve,bekísérni a vármenye házára,majd statáriális módszerrel teljes vagyonelkobzás,a családtól is,és irány egy lakájos iraki,vagy Yemeni büntetés végrehajtási intézet,vagy 15 évre.
:mad:
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
GE1VWILWMAEVZYi
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 341
33 398
113
Pár évente előkerül.
Az unió nem ad lehetőséget kilépésre ha egyszer valaki belépett.
Történet vége.

Amikor Texas csatlakozott az unióhoz, akkor még nem volt ez eldöntve. Jó tanulság a jelenben, az EU-val kapcsolatosan is. Amelyet pl. Dobreva minden adandó alkalommal a leendő Európai Egyesült Államoknak nevez.
 

zztop

Well-Known Member
2015. november 27.
358
2 116
93
"Minden arra hajlandó államot arra biztatunk, hogy vonultassák embereiket Texasba, hogy megakadályozzák az illegális migránsok bejutását és vigyék vissza őket a határon túlra. Minden amerikainak támogatnia kell a texasi hatóságok józan, észszerű intézkedéseit Texas és az amerikai nép biztonságának és szuverenitásának védelme érdekében." - írta Trump tegnap saját inernetes oldalán
https://truthsocial.com/@realDonaldTrump/posts/111818563406841830

25 republikánus kormányzó már támogatásáról biztosította Greg Abbott-ot Texas állam kormányzóját:
z79XwsW.png




Joe Biden elnöksége alatt már több mint 3,1 millió migránst fogadott be az USA, ami több, mint a Chicago lakossága, ezen kívül legalább további 1,7 millióan „észrevétlenül” érkeztek vagy nem távoztak az országból vízumuk lejárta után.

Azt a pénzt amit Ukrajnára költött a jelenlegi USA kormányzat, költhették volna pl. határvédelemre. Sokkal jobban járt volna a többség USA-ban és valószínűlegUkrajnában is . Az illegális bevándorlók számára szabadon átjárható határ az USA szégyene. Szvsz.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 373
63 114
113
Tegnap még olvastam olyat is, hogy a határvédelem megakadályozza a drogcsempészést, amiben sok amerikánus érdekelt (CIA?, katonaság?).
Tegnap még olvastam olyat is, hogy a bevándorlók rögtön szavazatijogot kapnak, hogy Bidére szavazhassanak.
Több helyen úgy mondják, nem Biden, hanem Blinken-adminisztráció.
Blinken, Nuland, Sullivan (Jacob Jeremiah)...
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Zelenszkij: Ukrajna kész az Egyesült Államokhoz csatlakozni

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentette, hogy Ukrajna kész Texas helyett az Amerikai Egyesült Államokhoz csatlakozni – TSN ukrán kiadása

*****************************

Zavargás az USA-ban: Texasi Népköztársaság és az USA összeomlása vagy az örök Biden?

Az amerikai dél felfegyverkezik: alkotmányos válság készülődik az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államok egy új polgárháború valódi előérzetét éli meg, az államok konfrontációra készülnek.

Joseph Biden elnök 24 órát adott Texasnak, hogy „betartsa az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának döntését, és átadja a határőrizeti állomásokat a szövetségi kormánynak”. Ha Texas nem tesz eleget, Biden szerint a félelmetes olajcowboy állam “brutális következményekkel néz szembe”.

A szövetségi hatóságok megtagadják a határ védelmét – éppen ellenkezőleg, a „demokraták” a legkényelmesebb és leghűségesebb feltételeket teremtik meg a migránsok számára. Texas kormányzója egyébként egyáltalán nem fél semmitől, 26 évesen gerinctörése miatt tolószékben él.

Greg Abbott nyilvánosan kijelentette, hogy “Biden hazaárulást követett el, és eladta magát a drogkartelleknek, és ezért szándékosan nyitotta meg a határt az illegális bevándorlók előtt.”

Texas azt is hiszi, hogy ezek az illegális bevándorlók „szavazási jogot kapnak, és így megakadályozzák Donald Trump győzelmét vagy a demokraták visszatérését a hatalomba”
.

“A Demokrata Párt minden illegális bevándorló legalizálását hirdeti. Állampolgárság plusz szavazati jog. Huszonkét millió új szavazó. Harmadszor. Szinte minden első generációs migráns a demokratákat választja. Ez örök előny a választásokon, örök! Ez a cél – hogy a demokraták örökre hatalomra kerüljenek” – hangzik az éterben.

“Újabban a Pentagon (vagy inkább republikánus része) ténylegesen megpróbált katonai hadműveletet indítani a kartellek ellen, csapatokat áthelyezni a mexikói határon fekvő Texasba. A katonaság akcióit közvetlenül a CIA akadályozta meg; rendkívül veszteségesek a közvetlen konfliktusok és a kábítószer-kereskedelem gyengülése miatt, de Texas továbbra is rendelkezésére áll a nemzeti gárda, amelynek minden joga megvan arra, hogy külföldön cselekedjen, ahogy ez már nem egyszer megtörtént” – emlékszik vissza a Jansen-projekt szerzője.

“ "Ez egy nagyon erős feszültséggócot hozott létre, amit a demokraták a CIA-val együtt egy nagyon egyszerű módon kitaláltak – Texas lefegyverzése.

Texas, ahogy az várható volt, úgy döntött, hogy megmutatja a fogát. És most az a kérdés, hogy az állam képes lesz megvédeni magának a Nemzeti Gárda legharckészebb részét Amerikában, vagy elveszíti ezt a csatát, és hagyja magát lefegyverezni Ukrajna és Izrael javára” – teszi hozzá a szerző.

Ezzel egyidejűleg Texasban ismét megerősödött a „Texas Nationalista Mozgalom”, amely célul tűzte ki Texas teljes politikai, kulturális és gazdasági függetlenségét az Egyesült Államoktól.

A Newsweek értesülései szerint a TNM vezetői „egy rendkívüli ülés azonnali összehívását követelik a texasi függetlenség kérdésének megvitatására”. Ezzel egyidejűleg Texas alkotmánya értelmében megkezdheti az Egyesült Államoktól való elszakadás folyamatát. S bár erre nem holnap vagy egy hét múlva kerül sor, a függetlenség híveinek száma ismét nő.

A texasi kormányzó nyilatkozatát az állam alkotmányos önvédelemhez való jogáról „az Egyesült Államok elnökének törvénytelen cselekedetei” esetén számos kormányzó támogatta.

Spencer Cox Utah kormányzója . Azt mondta, a határ “nemzetbiztonsági kérdés. Ez egy józan ész kérdése. Ez egy amerikai kérdés”.

Mike Johnson , a Kongresszus elnöke is megszólalt : “Abbott kormányzó mellett vagyok. A Képviselőház mindent megtesz, hogy támogassa őt.”

Ennek eredményeként néhány napon belül az ország területének felét kitevő republikánus államok kiálltak Texas mellett.



Jelenleg a Nemzeti Gárda tagjai támogatni kívánják Texast:
Idaho (4300 fő),
Wyoming (2000)
Észak-Dakota (3500),
Nebraska (3400),
Iowa (9000),
Missouri (12 000),
Louisiana (11 500),
Alabama (25 000),
Georgia (11 100),
Dél-Karolina (10 000),
Ohio (17 000).

Természetesen semmiféle drasztikus változás nem következik – a Legfelsőbb Bíróság döntése a Texas kontra White ügyben (1869), amely szerint az egyes államok nem dönthetnek egyoldalúan az unióból való kiválásról.
Bár ha a Texas és a szövetségi központ közötti ellentétek feloldhatatlannak bizonyulnak, akkor Texas a szövetségi kormány liberális politikáját ellenző republikánus államok új konföderációjának magja lehet.

Lehet, hogy nem lesz polgárháború az Egyesült Államokban, de a politikai rendszert megbénító alkotmányos válság a lehető legrosszabb pillanatban tör ki a Biden-kormányzat számára.

“A demokraták egyre inkább követelik Bidentől a texasi nemzeti gárda föderalizálását, ellenőrzése alá vonását és a határból való kivonását. De nem tény, hogy Texasban ilyen döntés születik. Végül is a kormányzó már megtagadta hajtsa végre a szövetségi migrációs törvényeket, miközben folytatódik az illegális bevándorlók inváziója, amelyet agresszióként és Texas területére való invázióként jellemez” – írja Malek Dudakov .

“Emellett, ha Abbottnak sikerül összegyűjtenie a nemzeti gárdát más államokból, akkor azokat is föderalizálni kell. Ez pedig hadüzenet lesz az egész republikánus Amerikának. Ezért nem meglepő, hogy a Fehér Ház egyszerűen kivonult, és abban reménykedik, hogy a válság megoldódik, de a megrendült status quo megmarad, bár ez már most ömlik a világ minden tájáról, most pedig az Egyesült Államokon belül” – zárja az amerikanista.
******************************************

“Már 25 republikánus állam támogatta nyilvánosan Texast a Biden-kormányzat elleni harcban. Amerika ismét kettészakadt, és a szakítás bűnöse Biden személyében ismét elbújik a nyilvánosság elől” – állítják a szakértők. Természetesen Donald Trump ebben az egészben lóg, és vizet önt Bidenre.”
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 373
63 114
113
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentette, hogy Ukrajna kész Texas helyett az Amerikai Egyesült Államokhoz csatlakozni – TSN ukrán kiadása
Ez nyilván agyament hülyeség, sőt, fake news az oroszok felöl, de azért (még) vicces egy gondolat, hogy Texas, ami önmagában is a világ egyik leggazdagabb állama helyére bejönne... Ukrajna
:)

Persze, folytatva az abszurd(nak tűnő) gondolatot, Alaszka sem határos az USA-val, de közel van az oroszokhoz.
Hát akkor miért ne éppen Ukrajna?
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 455
10 360
113
Arra leszek nagyon kíváncsi hogy most ezt még eltudják kenni egy ideig szerintem, és azért a polgárháború az nem robban ki olyan könnyen, de mi lesz akkor amikor a demokraták változatos módokon ismét elcsalják a választást és nem győz trump... vajon beletörődnek a republikánusok hogy ezentúl már mindig ez lesz? vagy engedik inkább nyerni trumpot és ismét lesz blm tombolás meg egyebek mert amúgy trump nem egy nagy szám és komoly kárt úgysem tud tenni a rendszerben..... igaz addig forrósodhat a helyzet és amennyire balfék banda kicsúszhat a kezük közül az irányítás, és a vezető politikusok is csak sodródnak majd.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 282
13 979
113

ZORRO :p:hadonaszos:

--------------------------------------------------------------
Arra leszek nagyon kíváncsi hogy most ezt még eltudják kenni egy ideig szerintem, és azért a polgárháború az nem robban ki olyan könnyen, de mi lesz akkor amikor a demokraták változatos módokon ismét elcsalják a választást és nem győz trump... vajon beletörődnek a republikánusok hogy ezentúl már mindig ez lesz? vagy engedik inkább nyerni trumpot és ismét lesz blm tombolás meg egyebek mert amúgy trump nem egy nagy szám és komoly kárt úgysem tud tenni a rendszerben..... igaz addig forrósodhat a helyzet és amennyire balfék banda kicsúszhat a kezük közül az irányítás, és a vezető politikusok is csak sodródnak majd.

Trump még nem szerezte meg a republíkánus jelolést.
Attól fog fugni, végul hány államban indulhat. Mert ahol nem, ott minden szavazatot Haley zsebeli be, aminek segitségével elvileg akár eliminálhassa Trump elonyét azokból az allamokból, ahol Trump indulhatot és nyert.

Ha Trump nem szerezné meg a republikánus jelolést, akkor van anyira egocentrikus, hogy saját szakállára is induljon, amivel simán megnyeri Bidennek a vállasztást. ;)
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 578
17 675
113
ZORRO :p:hadonaszos:

--------------------------------------------------------------


Trump még nem szerezte meg a republíkánus jelolést.
Attól fog fugni, végul hány államban indulhat. Mert ahol nem, ott minden szavazatot Haley zsebeli be, aminek segitségével elvileg akár eliminálhassa Trump elonyét azokból az allamokból, ahol Trump indulhatot és nyert.

Ha Trump nem szerezné meg a republikánus jelolést, akkor van anyira egocentrikus, hogy saját szakállára is induljon, amivel simán megnyeri Bidennek a vállasztást. ;)
Ez egy olyan előrejelzés,mint amikor számolgattál Ficóval kapcsolatban?
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 702
16 969
113
Ez nyilván agyament hülyeség, sőt, fake news az oroszok felöl, de azért (még) vicces egy gondolat, hogy Texas, ami önmagában is a világ egyik leggazdagabb állama helyére bejönne... Ukrajna
:)

Persze, folytatva az abszurd(nak tűnő) gondolatot, Alaszka sem határos az USA-val, de közel van az oroszokhoz.
Hát akkor miért ne éppen Ukrajna?
Első világháború után itthon is volt ilyen gondolat, h elkerüljük a szétvagdalást csatlakozzunk az USA tagállamaihoz. Illúzió volt, ahogy ez is az.
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 440
11 364
113
Eközben Texasban

Ez fake, ugyanis Putyin mellett ott vannak az orvosai és kérlelik - főleg a kardiológusa - hogy ne kérjen már még egy kávét, mert szívrohamot fog kapni.
Az meg egyfolytában csak vigyorog, mint szűz lyány, akit khm...szóval visznek.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 317
20 693
113
Ez fake, ugyanis Putyin mellett ott vannak az orvosai és kérlelik - főleg a kardiológusa - hogy ne kérjen már még egy kávét, mert szívrohamot fog kapni.
Az meg egyfolytában csak vigyorog, mint szűz lyány, akit khm...szóval visznek.
Emiatt ne aggódj, elvégre Putyinnak rengeteg pót Putyinja van, mint tudjuk. :p
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 197
113
Zelenszkij: Ukrajna kész az Egyesült Államokhoz csatlakozni

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentette, hogy Ukrajna kész Texas helyett az Amerikai Egyesült Államokhoz csatlakozni – TSN ukrán kiadása

*****************************

Zavargás az USA-ban: Texasi Népköztársaság és az USA összeomlása vagy az örök Biden?

Az amerikai dél felfegyverkezik: alkotmányos válság készülődik az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államok egy új polgárháború valódi előérzetét éli meg, az államok konfrontációra készülnek.

Joseph Biden elnök 24 órát adott Texasnak, hogy „betartsa az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának döntését, és átadja a határőrizeti állomásokat a szövetségi kormánynak”. Ha Texas nem tesz eleget, Biden szerint a félelmetes olajcowboy állam “brutális következményekkel néz szembe”.

A szövetségi hatóságok megtagadják a határ védelmét – éppen ellenkezőleg, a „demokraták” a legkényelmesebb és leghűségesebb feltételeket teremtik meg a migránsok számára. Texas kormányzója egyébként egyáltalán nem fél semmitől, 26 évesen gerinctörése miatt tolószékben él.

Greg Abbott nyilvánosan kijelentette, hogy “Biden hazaárulást követett el, és eladta magát a drogkartelleknek, és ezért szándékosan nyitotta meg a határt az illegális bevándorlók előtt.”

Texas azt is hiszi, hogy ezek az illegális bevándorlók „szavazási jogot kapnak, és így megakadályozzák Donald Trump győzelmét vagy a demokraták visszatérését a hatalomba”
.

“A Demokrata Párt minden illegális bevándorló legalizálását hirdeti. Állampolgárság plusz szavazati jog. Huszonkét millió új szavazó. Harmadszor. Szinte minden első generációs migráns a demokratákat választja. Ez örök előny a választásokon, örök! Ez a cél – hogy a demokraták örökre hatalomra kerüljenek” – hangzik az éterben.

“Újabban a Pentagon (vagy inkább republikánus része) ténylegesen megpróbált katonai hadműveletet indítani a kartellek ellen, csapatokat áthelyezni a mexikói határon fekvő Texasba. A katonaság akcióit közvetlenül a CIA akadályozta meg; rendkívül veszteségesek a közvetlen konfliktusok és a kábítószer-kereskedelem gyengülése miatt, de Texas továbbra is rendelkezésére áll a nemzeti gárda, amelynek minden joga megvan arra, hogy külföldön cselekedjen, ahogy ez már nem egyszer megtörtént” – emlékszik vissza a Jansen-projekt szerzője.

“ "Ez egy nagyon erős feszültséggócot hozott létre, amit a demokraták a CIA-val együtt egy nagyon egyszerű módon kitaláltak – Texas lefegyverzése.

Texas, ahogy az várható volt, úgy döntött, hogy megmutatja a fogát. És most az a kérdés, hogy az állam képes lesz megvédeni magának a Nemzeti Gárda legharckészebb részét Amerikában, vagy elveszíti ezt a csatát, és hagyja magát lefegyverezni Ukrajna és Izrael javára” – teszi hozzá a szerző.

Ezzel egyidejűleg Texasban ismét megerősödött a „Texas Nationalista Mozgalom”, amely célul tűzte ki Texas teljes politikai, kulturális és gazdasági függetlenségét az Egyesült Államoktól.

A Newsweek értesülései szerint a TNM vezetői „egy rendkívüli ülés azonnali összehívását követelik a texasi függetlenség kérdésének megvitatására”. Ezzel egyidejűleg Texas alkotmánya értelmében megkezdheti az Egyesült Államoktól való elszakadás folyamatát. S bár erre nem holnap vagy egy hét múlva kerül sor, a függetlenség híveinek száma ismét nő.

A texasi kormányzó nyilatkozatát az állam alkotmányos önvédelemhez való jogáról „az Egyesült Államok elnökének törvénytelen cselekedetei” esetén számos kormányzó támogatta.

Spencer Cox Utah kormányzója . Azt mondta, a határ “nemzetbiztonsági kérdés. Ez egy józan ész kérdése. Ez egy amerikai kérdés”.

Mike Johnson , a Kongresszus elnöke is megszólalt : “Abbott kormányzó mellett vagyok. A Képviselőház mindent megtesz, hogy támogassa őt.”

Ennek eredményeként néhány napon belül az ország területének felét kitevő republikánus államok kiálltak Texas mellett.



Jelenleg a Nemzeti Gárda tagjai támogatni kívánják Texast:
Idaho (4300 fő),
Wyoming (2000)
Észak-Dakota (3500),
Nebraska (3400),
Iowa (9000),
Missouri (12 000),
Louisiana (11 500),
Alabama (25 000),
Georgia (11 100),
Dél-Karolina (10 000),
Ohio (17 000).

Természetesen semmiféle drasztikus változás nem következik – a Legfelsőbb Bíróság döntése a Texas kontra White ügyben (1869), amely szerint az egyes államok nem dönthetnek egyoldalúan az unióból való kiválásról.
Bár ha a Texas és a szövetségi központ közötti ellentétek feloldhatatlannak bizonyulnak, akkor Texas a szövetségi kormány liberális politikáját ellenző republikánus államok új konföderációjának magja lehet.

Lehet, hogy nem lesz polgárháború az Egyesült Államokban, de a politikai rendszert megbénító alkotmányos válság a lehető legrosszabb pillanatban tör ki a Biden-kormányzat számára.

“A demokraták egyre inkább követelik Bidentől a texasi nemzeti gárda föderalizálását, ellenőrzése alá vonását és a határból való kivonását. De nem tény, hogy Texasban ilyen döntés születik. Végül is a kormányzó már megtagadta hajtsa végre a szövetségi migrációs törvényeket, miközben folytatódik az illegális bevándorlók inváziója, amelyet agresszióként és Texas területére való invázióként jellemez” – írja Malek Dudakov .

“Emellett, ha Abbottnak sikerül összegyűjtenie a nemzeti gárdát más államokból, akkor azokat is föderalizálni kell. Ez pedig hadüzenet lesz az egész republikánus Amerikának. Ezért nem meglepő, hogy a Fehér Ház egyszerűen kivonult, és abban reménykedik, hogy a válság megoldódik, de a megrendült status quo megmarad, bár ez már most ömlik a világ minden tájáról, most pedig az Egyesült Államokon belül” – zárja az amerikanista.
******************************************

“Már 25 republikánus állam támogatta nyilvánosan Texast a Biden-kormányzat elleni harcban. Amerika ismét kettészakadt, és a szakítás bűnöse Biden személyében ismét elbújik a nyilvánosság elől” – állítják a szakértők. Természetesen Donald Trump ebben az egészben lóg, és vizet önt Bidenre.”
Úgy látom itt is fel van adva a lecke az Új Világrend apostolainak.
EU, Ukrajna. Közel-Kelet és most USA felfordulás! Hogy lesz ebből Oo.-g felosztása és a javainak megszerzése, nagy kérdés. De elsősorban az, hogy a nyugati országok gondolkodó és cselekvésre hajlandó polgárai akarnak-e menni ezért a nyugati "elitért" harcolni?