[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Hát igen ezt egy kicsit túltolta...bármennyire is igaza van.
Innetől számítva kb. bármikor betoppanhat hozzá az összes 3 betűs szervezet, hogy szétnézzen nem egy fizetett Putyin bérenc, aki az USA állam hatalmának megdöntésén fáradozik.
Volt már ilyen a nap alatt...lásd Trump esetét.
A helyzet az, hogy Bidé ultimátuma óta lassan eltelt 6 nap és senki nem engedelmeskedik, sőt 10 állam odaküldte a határra a nemzeti gárdáját (27 pedig szolidaritását fejezte ki!), azaz most van ott 100 ezer belső katona meg a többi "gyenge" Texasi civil állig fegyverben.
Ezzel szemben a másik oldalon azt látjuk, hogy a Texasi szövetségi FBI meg a többi hatóság átállt a kormányzó oldalára, azaz nem teljesítik a szövetségi kormány utasításait, hogy rendet tegyen.
Namármost ezt feloldani csak úgy lehetne, ha bemennének máshonnan a szövi hatóságok meg az általad említett hárombetűsök.
Ezzel csak az a baj, hogy ha keménykedni kezdenek ott, könnyen nyakukat szeghetik és innentől aztán szabad a pálya egy polgárháborúhoz.
Nem véletlen, hogy lapít Biden és csapata.
Azonban ezzel azt érik el, így választások előtt, hogy teljes tekintélyvesztést szenvednek és alkalmatlanoknak fognak látszani a kormányzásra a nép előtt.
És mindezt miért?
Hogy megfeleljenek az agyhalott felturbózott zombi választóiknak, akik csak annyit tudnak mondani logó karral düledezve, hogy Woookkkeee, LMMMMBBBTTTQQQQQQQ, CanceeeeLLLL KulturEEEEE, BLMMMMM.
Jó nagy szarba keverték magukat nem mondhatom.
Ha beleállnak a keménykedésbe, akkor egy polgárháborút kockáztatnak, ha pedig engednek határvédelem ügyében, akkor a saját választóik küldik el őket a halál fa.ára.
 

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 762
11 972
113
Hogy készül a nyugati libsi elit egy usa polgárháborúra az nem vitás. És készítik fel az agyhalott követőiket is. Mi sem bizonyítja ezt, mint az idén megjelenő civil war című film.
Egyébként ha nem tűnt volna fel eddig, Holivúd mindig előre levetíti, hogy mi várható a jövőben. Többek között a 2000-es évek elején a Fehérházas sorozatokban fekete elnökök szerepelte, aztán láss csodát, megjelent Obama. Csak az nem látja, aki nem akarja, hogy mi készül.
Most akkor döntsétek már el, hogy mi lesz!
Egy polgárháborúval küzdő usa fogja kirobbantani a III. világháborút az oroszok ellen? Az az usa, akinek nincsenek hadiipari kapacitásai és tartalékai mert leépítették és elégették Ukrajnában? Közben még hadat fog viselni a Közel-Keleten, ahonnan az Irániak fenyegetik már a muszlim többségű EUt? Olyan nyugati fiatalokkal feltöltött sereggel, akik nem akarnak és tudnak harcolni, mert elpuhultak a jólétben és identitásvesztett átoperált lipsi buzik?
Ezeket az elmúlt egy hétben olvastam itt különböző topikokban....
 

Serathis

Well-Known Member
2018. április 30.
1 128
2 465
113
Van ilyen is, de tény, hogy azért még megvan ez a "soft power". Lehet, hogy kevesebben nézik az Oscar-díjátadót, de a világ ma is az amerikai tömegkultúrát fogyasztja, nem kényszerből, hanem mert ízlik neki, mint a gyorséttermi kaja. :D
Kevesebben nézik, az AAA filmek woke szarok (meg a sorozatok is), a manga eladások meg ketté húgyozzák a képregényekét. Az USAban.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 000
32 370
113

"A Committee to Unleash Prosperity (CUP) megdöbbentő közvélemény-kutatásából kiderül, hogy az elit mennyire lenézi a közvéleményt: több mint háromnegyedük az "éghajlatváltozás" elleni küzdelem érdekében élelmiszer- és energiaadagolást akar, a többség pedig a nyaralásra történő légi utazás betiltását.

A CUP az amerikai 1 százalék tagjait kérdezte meg, akiket úgy határoznak meg, mint akiknek felsőfokú végzettségük és éves jövedelmük meghaladja a 150 000 dollárt.

Az elitisták 77%-a, akiket megkérdeztek: "A klímaváltozás elleni küzdelem érdekében támogatná vagy ellenezné a gáz, a hús és az áram szigorú rationálását?", azt válaszolta, hogy támogatná az ilyen politikát.

Ez az arány még magasabb, 89% az Ivy League diplomások körében.

Feltehetően az ő vagyonuk biztosítja, hogy mentesüljenek az ilyen jellegű élelmiszer-osztás alól, míg a szegények mehetnek a fenébe.

Ezenkívül az elitisták 69%-a a gáztűzhelyek azonnali betiltását, 81%-a pedig a gázüzemű járművek betiltását szeretné.

A többség azt is szeretné, ha a kormány betiltaná a légkondicionáló használatát és a nem létfontosságú légi utazásokat, gyakorlatilag betiltva a nyaralást, és ez a szabály feltehetően nem vonatkozik a magánrepülőgépeikre és a luxuskomplexumaikra.
Amikor arról kérdezték őket, hogy az Egyesült Államoknak mennyi szabadságot kellene biztosítania polgárai számára, 47%-uk azt mondta, hogy az embereknek "túl sok szabadságuk van", míg 21%-uk szerint túl sok az ellenőrzés.

A megdöbbentő 84% helyesli Joe Biden elnöki munkáját, miközben a legutóbbi felmérések szerint Biden népszerűsége az általános választók körében 39% körül van.

Ezek az elitek azok, akik a hatalom karjait mozgatják Washingtonban, és van néhány kemény hírem számotokra....Donald Trump nem fog megmenteni titeket. Ő is az elithez tartozik.

Hogy megy a felkészülés (itt a prepperekre céloz) ezen a héten?"

A Rasmussen tanulmány

Idézet az összefoglalóból,

A felmérés a maga nemében először vizsgálja meg az amerikai elit nézeteit - amelyet úgy határoznak meg, mint olyan emberek, akik legalább egy posztgraduális diplomával rendelkeznek, évente legalább 150 000 dollárt keresnek, és nagy népsűrűségű területeken élnek (több mint 10 000 ember lakik négyzetmérföldenként az irányítószámukban) -, és összehasonlítja őket az átlag amerikaiak véleményével. Az elit az Egyesült Államok lakosságának egy százalékát teszi ki, de az Egyesült Államok közpolitikájára nézve túlsúlyban van, és úgy tűnik, hogy nézeteik valahogyan uralják az országos diskurzust. [mekkora meglepetés]

A CUP egy konzervatív Reagan-gazdaságpolitikai lobbi: "Steve Forbes, az átalányadózással foglalkozó fickó, Arthur Laffer, a Laffer-görbével foglalkozó fickó - az adókulcsok csökkentése növeli az adóbevételeket -, valamint Stephen Moore, a bevándorlás hírhedt rajongója, akit Donald Trump a Federal Reserve kormányzójává akart tenni, amíg a Kongresszus el nem vetette az ötletet." (John Derbyshire)
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 507
113
Az Egyesült Államok követelte Törökországtól, hogy fizesse meg az F-35-ös vadászgépek tárolását

Bonyolult diplomáciai helyzet alakul ki az Egyesült Államok és Törökország között az F-35-ös vadászrepülőgépek sorsáról folyó vita közepette, amelyeket Ankara kifizetett ugyan, de soha nem kapott meg az S-400-as légvédelmi rendszer Oroszországtól való megvásárlása miatt. Az Aydınlık újság arról számolt be, hogy Washington azt követeli Törökországtól, hogy fizesse ki hat F-35A Lightning II vadászgép karbantartását, amelyek hat éve állnak a hangárban, és rendszeres karbantartáson esnek át, hogy üzemkész állapotban legyenek.

John Kirby, a Fehér Ház stratégiai kommunikációs koordinátora kifejezte, hogy az Egyesült Államok kész fontolóra venni annak lehetőségét, hogy Törökország visszatérjen az F-35-ös ellátási programhoz, feltéve, hogy megoldódik az Ankara orosz légvédelmi rendszereinek jelenléte miatti aggodalma. Törökország ugyanakkor ragaszkodik a meg nem valósult projektbe befektetett 1,4 milliárd dollár megtérüléséhez, valamint a programból való kizárásuk miatt a török cégeknél elszenvedett veszteségek kompenzálásához.

Tovább rontotta a helyzetet, hogy az Egyesült Államok kizárta Törökországot az F-35-ös programból, és szankciókat vezetett be a török védelmi ipar ellen, miután Ankara megvásárolta az orosz S-400-as rendszereket, ami feszültséget okozott a két ország között. Ezzel összefüggésben a Pentagon engedélyt kapott az Egyesült Államok Kongresszusától, hogy 30 millió dollárt fordítson hat török F-35-ös ideiglenes tárolóba szállítására, amíg ki nem dolgozzák a további felhasználásukra vonatkozó tervet.

- Az amerikánusoknak nincs már pízük? Pláne a törökök is visszakövetelik? Tök a fromf?
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 014
54 009
113
Az Egyesült Államok követelte Törökországtól, hogy fizesse meg az F-35-ös vadászgépek tárolását

Bonyolult diplomáciai helyzet alakul ki az Egyesült Államok és Törökország között az F-35-ös vadászrepülőgépek sorsáról folyó vita közepette, amelyeket Ankara kifizetett ugyan, de soha nem kapott meg az S-400-as légvédelmi rendszer Oroszországtól való megvásárlása miatt. Az Aydınlık újság arról számolt be, hogy Washington azt követeli Törökországtól, hogy fizesse ki hat F-35A Lightning II vadászgép karbantartását, amelyek hat éve állnak a hangárban, és rendszeres karbantartáson esnek át, hogy üzemkész állapotban legyenek.

John Kirby, a Fehér Ház stratégiai kommunikációs koordinátora kifejezte, hogy az Egyesült Államok kész fontolóra venni annak lehetőségét, hogy Törökország visszatérjen az F-35-ös ellátási programhoz, feltéve, hogy megoldódik az Ankara orosz légvédelmi rendszereinek jelenléte miatti aggodalma. Törökország ugyanakkor ragaszkodik a meg nem valósult projektbe befektetett 1,4 milliárd dollár megtérüléséhez, valamint a programból való kizárásuk miatt a török cégeknél elszenvedett veszteségek kompenzálásához.

Tovább rontotta a helyzetet, hogy az Egyesült Államok kizárta Törökországot az F-35-ös programból, és szankciókat vezetett be a török védelmi ipar ellen, miután Ankara megvásárolta az orosz S-400-as rendszereket, ami feszültséget okozott a két ország között. Ezzel összefüggésben a Pentagon engedélyt kapott az Egyesült Államok Kongresszusától, hogy 30 millió dollárt fordítson hat török F-35-ös ideiglenes tárolóba szállítására, amíg ki nem dolgozzák a további felhasználásukra vonatkozó tervet.

- Az amerikánusoknak nincs már pízük? Pláne a törökök is visszakövetelik? Tök a fromf?



Csak át ne basszák a kedves angolszászok kardigánt....
:rolleyes:
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 978
82 867
113

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 465
17 807
113
Ultima ratio.

Meghallgatás.
  • Ember, szarul végzed a munkád a texasi határon
  • Holokauszt túlélők leszármazottja vagyok

Már csak arra lennék kíváncsi, hogy ennek mi köze ahhoz, hogy a munkát amit végez az egy rakás trágya? Persze nyilván ő is tudja, hogy szart sem ér a munkája, csak abban az 1 percben ennyire tellett tőle válaszadásként. Szánalmas egy ember.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 181
61 093
113
Ultima ratio.

Meghallgatás.
  • Ember, szarul végzed a munkád a texasi határon
  • Holokauszt túlélők leszármazottja vagyok

Voltak a túlélők, bár ők ezt nem használták fel kifogásként, mert akkoriban ez még nem volt divat az érvényesülésben. És talán még gusztusuk se volt hozzá.

De nem úgy a dolgot át nem élő leszármazottaknak, vagyis a kibiceknek, akiknek semmi se drága.
Náluk nem erkölcsi kérdés másoktól "örökölt", de el nem szenvedett sérelmekkel takarózni.
Adja magát a kérdés, hogy vajon az ő leszármazottaik mennyivel lesznek majd még gátlástalanabbak?
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 862
15 265
113
Voltak a túlélők, bár ők ezt nem használták fel kifogásként, mert akkoriban ez még nem volt divat az érvényesülésben. És talán még gusztusuk se volt hozzá.

De nem úgy a dolgot át nem élő leszármazottaknak, vagyis a kibiceknek, akiknek semmi se drága.
Náluk nem erkölcsi kérdés másoktól "örökölt", de el nem szenvedett sérelmekkel takarózni.
Adja magát a kérdés, hogy vajon az ő leszármazottaik mennyivel lesznek majd még gátlástalanabbak?

Ezt én már egy vallásos jelleget öltő, bizarr halálkultusznak tekintem, ami beívódott a néplélekbe. Gyakorlatilag vallásos dogmákhoz hasonlóan hinni kell a hittételekben és el kell zsolozsmázni rituális szavakat és máris különleges kiválasztott vagy és minden alól is felmentést kapsz (de legalábbis ezt hiszed).