[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 203
20 235
113

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 022
83 144
113
GLwBjJ_XUAABqK6
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 894
30 636
113
Ez már az ítélet....meg kapta amit meg kellett kapnia.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 029
32 467
113


Tucker Carlson Joe Rogannél, hosszú beszélgetés volt, először egy nemrégiben kiszivárgott kormányzati projektről, a "Project Aqua"-ról beszélnek, amely fejlett űrjárműveket és azok emberekkel való kölcsönhatását foglalja magában, ami egészségkárosodáshoz és akár halálesetekhez is vezethet.

"A következőt tudjuk: amerikai katonák haltak meg az ilyen járművekkel való érintkezés vagy azok közelében való tartózkodás következtében, és ezt azért tudjuk, mert rengeteg per dolgozik a VA rendszerén keresztül".

Rogan felvetette, hogy ez kormányzati dezinformáció, de Tucker szerint "ezek spirituális entitások, bármit is jelentsen ez, természetfeletti."

Rogan megismétli régi félelmét, hogy a mesterséges intelligencia az emberi irányításon kívül fejlődik, és az élet egy új formájává alakul át, amely drámaian megváltoztathatja a megértésünket és a létezésünket.

Carlson ezután kifejti nézeteit a politika és a társadalom jelenlegi helyzetéről, különösen a kormányzati és médiaszerkezetekben tapasztalható becstelenséget és manipulációt kritizálva.

A hatalmi korrupció örök téma következik, a két férfi a vezetés mámorát a szektavezérek és zsarnokok történelmi viselkedéséhez hasonlítja.

A hatalomról és az irányításról:

"Ez nagyon mámorító, és ez általános, mivel mindig is létezett az emberi történelem során. Ez egy olyan dolog, amit az emberek tesznek, amikor hatalmat kapnak - kurvára visszaélnek vele."

Az ideológiai indoktrinációról:

"A Woke egyértelműen egy szekta; ez egy agyvírus. Nagyon hasonlít mindenféle valláshoz... mindenkinek nagyon konkrét dolgokban kell hinnie, és nem lehet eltérni a doktrínától."

A demokrácia látszat voltáról:

"Amikor felállnak, és elfogadnak egy 60 milliárd dolláros finanszírozási törvényt Ukrajna számára, miközben a lakosság 70%-a nem akarja... és ezt demokráciának nevezik, az megőrjíti az embert, mert ez egyszerűen túlságosan tisztességtelen".

A mainstream médiával kapcsolatban:

"A mainstream média régen a CNN volt, ma már nem az. A mainstream média az, ami a fogyasztott mennyiséget tekintve több ember fogyaszt dolgokat az X-en [Twitter], mint bármi máson"."

Megdöbbentő módon Carlson azt mondta Rogannek, hogy a kongresszusi képviselők "rettegtek" attól, hogy a hírszerző ügynökségek "gyerekpornóval" vádolják őket, ha nyíltan ellenzik az "engedély nélküli kémkedés" törvényjavaslatát.

Konkrétan azt mondja, hogy az amerikai törvényhozók "elmondták" neki, hogy "aggódnak", hogy a hírszerző ügynökségek megbüntetik őket, ha ellenzik a külföldi hírszerzési megfigyelésről szóló törvény (FISA) 702. szakaszának újbóli engedélyezését.

"Az emberek nem azért mondják ezt, mert aggódnak a büntetés miatt. Azért aggódnak, hogy valaki gyerekpornót tesz a számítógépükre. A kongresszusi képviselők rettegnek a hírszerző ügynökségektől. Ezt nem találgatom. Ezt mondták nekem - beleértve a hírszerzési bizottság tagjait, beleértve azokat, akik a hírszerzési bizottságot vezetik" - mondta Carlson.

"Azok az emberek, akiknek az a dolguk, hogy felügyeljék és kordában tartsák ezeket a hatalmas, titkos ügynökségeket, amelyeknek még a költségvetését sem ismerhetjük - a "fekete költségvetésüket" - folytatta Carlson, és légből kapott idézőjelbe emelte a kezét.

Hogy "zsarnokság", nem pedig demokrácia, hogy "nem megválasztott emberek, akik senkinek sem tartoznak elszámolással, hozzák a legnagyobb döntéseket" - dühöngött Carlson -, arra kényszerítik a kongresszusi képviselőket, hogy támogassák az amerikai állampolgárok "engedély nélküli kémkedésének" újbóli engedélyezését, mert "fenyegetve érzik magukat".

"Ők a szülők, az ügynökségek a gyerekek. Félnek az ügynökségektől. Ez nem fér össze a demokráciával".

"Mindenki szeme láttára játszódik le, és senkit nem érdekel, és senki nem tesz semmit ellene" - mondta Carlson.

"Szerintem ennek az az oka, hogy fenyegetve érzik magukat. És ha megnézzük a bizottsági elnököket, akik évről évre hagyták, hogy ez a szarság megtörténjen, ők mind - és nem tudom, az emberek azt mondják: "Ó, kompromittálódtak, vagy megzsarolták őket", akármi. Erre nincs bizonyítékom. De ismerem őket. És minden rejtegetnivalójuk van. Ezt biztosan tudom."

"Nem túlzás elképzelni, hogy, tudja, valamelyik bizottsági elnök, aki engedélyezi az amerikaiak elleni, engedély nélküli kémkedés folytatását, vagy bármilyen visszaélést, amit megengednek... Nem lehetetlen elképzelni, hogy egy olyan fickó, akinek alkoholproblémái vannak, vagy furcsa szexuális élete - és ez nagyon gyakori, nagyon gyakori odafent -, ezért csinálja ezt. Mert nem akarják, hogy lelepleződjenek" - tette hozzá Carlson.

"Mondtam valakinek, egy nagyon befolyásos embernek, a minap, egy beszélgetés során a konyhámban, egy választott tisztviselőnek - aki nagyon magas pozíciót tölt be...

De én azt mondtam: 'Ezeket az embereket mind irányítják. Mindannyiuknak furcsa szexuális életük van, és ezeket a dolgokat titkolják, és a hírszerző ügynökségek megzsarolják őket.

Erre ő azt mondta, idézem: "Tudom. Én meg: "Oké, akkor most már elismerjük, hogy ez a valóság? Miért hagyjuk, hogy ez így folytatódjon?"
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 029
32 467
113
Szomorkodtak egy sort a szociális média kártékony voltán, a személyes kapcsolatok megváltozásán, szóba került a művészet is. Tucker szerint megszűnt a kreativitás, mert "nem lehetsz kreatív, ha nem vagy őszinte. Ez ilyen egyszerű, és mivel nem tudunk őszinték lenni, nincs kreativitás." A társadalmi változásokról és a humorról: "A humor soha nem volt jobb [...] Úgy éreztem, hogy az emberek már nem tudnak vicceket mesélni. De mi tovább csináltuk."
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 894
30 636
113
Ilyenkor mi van?
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 071
10 978
113
  • Hűha
Reactions: Horizon and enzo