Ha a szerbek ezt tovább folytatják még a végén a NATO keretein belül találják magukat.
Ha már minden balkáni szutyok fel lett véve, elférnek ők is....
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ha a szerbek ezt tovább folytatják még a végén a NATO keretein belül találják magukat.
Talán twitter szörf közben láttam valahol, de már nem találom. De wiki is írja: https://en.wikipedia.org/wiki/2020_Kosovo–Serbia_agreementHonnan ez az infó hogy Huaweit dobni kell Szerbiának?
Talán twitter szörf közben láttam valahol, de már nem találom. De wiki is írja: https://en.wikipedia.org/wiki/2020_Kosovo–Serbia_agreement
Más:
Ha jól olvastam Montenegróban buktak az atlantisták és a szerbbarátok kerültek hatalomra.
Kilépnek vajon a natoból?
Ez a szerbbarát elég vicces. A montenegróiak sokkal inkább szerbek, mint a beloruszok oroszok. Gyakorlatilag a nyelvük a szerb-horvát) egyik tájnyelve, mint pl. a palóc (e ne gyertek Palócországgal...) "Tulajdonképpen vitatható, hogy tekinthetőek-e külön délszláv népcsoportnak. Kulturális értelemben különböznek a szerbektől, nyelvüket alkotmányuk külön nyelvnek tekinti, ám ez nyelvészetileg kétséges. Azonkívül a montenegróiak, noha századokig független államban éltek, szerbeknek tekintették magukat."Talán twitter szörf közben láttam valahol, de már nem találom. De wiki is írja: https://en.wikipedia.org/wiki/2020_Kosovo–Serbia_agreement
Más:
Ha jól olvastam Montenegróban buktak az atlantisták és a szerbbarátok kerültek hatalomra.
Kilépnek vajon a natoból?
A Huawei döntés mögött szerintem az a megfontolás lehet, hogy jelenlegi állapotában a cég (nem kap több kirin chipet) lehúzhatja a rolót. Persze kitalálhatnak valamit, de az üzleti életben az ekkora bizonytalanság sosem jó.Honnan ez az infó hogy Huaweit dobni kell Szerbiának? Amúgy meg nem a mobilszolgáltató dolga eldönteni hogy milyen technikát használjon mobil hálozata kiépitéséhez? Én Szerbiai vagyok, és Telenoros vagyok, voltam régen állami szolgáltatonál is, de az nagyon rég volt, még a 4G előtti időkben, azóta nem tudom milyen az ő hálozatuk, de Telenoréval nem igazán vagyok elégdetett, borzalmas a 4G itt a város szélén... Nem tudom Telenor Huaweit használ e vagy sem, de a lényeg h itt kb borzalom a 4G, 10 mbps letöltés sebesség szobámból..
Amúgy én se örülök anna amit Vucko tett.
Nagyon nem jó ez a térkép így. Már most látszik hogy 15-20 éven belül gáz lesz ott. Ha netán kitőrne a görög-török mecs akkor hamarább.
A Nyugat-Balkánon egy muszlim állam lesz néhány évtizeden belül. Albánia, Koszovó, Északnyugat-Macedónia, Szandzsák, és Közép-BoszniaNagyon nem jó ez a térkép így. Már most látszik hogy 15-20 éven belül gáz lesz ott. Ha netán kitőrne a görög-török mecs akkor hamarább.
Ezt tudja az ultrakönnyű gyalogság (itt területvédelmi milícia rendőrökből, tartalékosokból és népfölkelőkből sebtében verbuválva) páncéltörő eszközökkel és aknavetőkkel.Huha, itt aztan leamortizalodott egy fel zaszloaljnyi technika ebben a faluban.
Máskor meg azon voltál, hogy a gerillák csak veszteségnek jók....Ezt tudja az ultrakönnyű gyalogság (itt területvédelmi milícia rendőrökből, tartalékosokból és népfölkelőkből sebtében verbuválva) páncéltörő eszközökkel és aknavetőkkel.
Van ennek realitása.
Mindig leírtam, hogy nehéz terepen (település pl) komoly sikert tud ideig-óráig felmutatni a könnyűgyalogság. A probléma, hogy végül elvérzik, ha nem jön felmenteni őket a rendes sereg!Máskor meg azon voltál, hogy a gerillák csak veszteségnek jók....
Bulgária lakossága(többség) ígen. Kaptak a bolgárok orosz ajánlatot a gépek felújítására, de azt elutasították, hogy drága. A háttérben a jenki lobbi(zsarolás) van. A cél a szovjet gépek/haditechnika cseréje.Bulgária az USAval egy NATOn kívüli szerződést fog kötni a közös légi rendészetről.
A bolgár Mig-29-eseket az oroszoknak egy nemzetközi szerződés keretein belül fel kellett volna újítania. Az oroszok ennek nem tesznek eleget. Bulgária keresetet nyújtott be.
Bulgária kibővíti a megrendelését további 8db F-16 Block 70-el.
@boki mi történik? A bolgárok oroszpajtik nem? Mi ez a nagy fasírt?
Ukranoknak is van, szerbeknek is lesz, nah jo kis cellovoldet tarthatnanak a Leopardokon meg a Pumakon...Szerbia Török harci drónokat vásárol. Már kinaii drónokat is vásároltunk, erre most meg törököt is.
https://szabadmagyarszo.com/2020/10...x57Nn7aB8ud_DTskmp9Q0IMD7uM1CFy8pLd350HOKX7O8
Jönnek a Bayraktar TB2 esek. https://www.aa.com.tr/en/europe/serbia-eyes-buying-turkish-made-combat-drones/1996795