Silurusglanis:
Ahogy írtam is nem a spec. alakulatokon múlik egy háború végkimenetele. Ráadásul – ismét elnézést kérve – én csak jelezni szerettem volna konkrét szakmai/tárgyi tévedéseket néhány hozzászólás tartalmával kapcsolatban. Azt már meg sem merem említeni, hogy ÉK szárazföldi erőinél 15 év alapból a sorkatonai szolgálat, így bőséges emberanyag és idő áll rendelkezésre ahhoz, hogy a folyamatos rotáció mellett több tízezer valódi háborúra és harcmezőre felkészített katonájuk legyen abból a több mint egymillióból, aki most is az északi „szopórolleron” ücsörög folyamatosan.
Molni:
Sajnálom, hogy állandóan vagy sírhatnékot kapsz vagy röhögő görcsöt, ezen nem tudok segíteni. Azt is sajnálom, hogy bár rendkívül igényes és kényes vagy a szakmai dolgokkal kapcsolatban, de ez nem általános alapelv, kizárólag szubjektíven kezelt kérdésekre igaz.
Egyébként hk-k elleni aknákat rakéta tüzérséggel is lehet telepíteni (szórt aknamező). Az aknák a II. VH-ban 20%, a koreai háborúban 56%, a vietnami háborúban pedig 69%-os veszteséget okoztak gépjárművekben és a haditechnikában – ilyen paramétereket egyetlen légierő sem produkált még a történelem folyamán. Amúgy ha olyan egyszerű lenne ÉK kérdése, mint ahogy néhányan írjátok, akkor már rég nem is lenne ÉK. Ehhez képest még mindig van és naponta fenyegeti az USA-t is. Ez akkor most hogy is van?
Mac:
Én ÉK saját aknazárjairól beszéltem. Előre telepíthető a saját aknazár megnyitásának rendszere is, a lényeg annyi, hogy gyors robbanóanyagot (pl. hexagen, 7-9 km/sec égési sebesség) kell használni. Egy ilyen telepített sávon szó szerint másodpercek alatt km-nyi hosszúságú sáv szabadítható fel, az egy más kérdés, hogy ritkán robbantunk saját aknamezőt. Nyilván ha ÉK a déli aknamezőket kezdené szétkapni, az már régen háborút jelentene.
Elzoltan:
Ezért aggódnak a több száz régi ócska kisgépük miatt, mivel a lokátorok számára észrevétlenül több ezer diverzáns katona dobható ár délre. De ez mind lényegtelen, mert ÉK nem áll egymagában - ott nem lesz "sajtbúra alatti médiashow", ha megszólalnak a fegyverek.