[BIZTPOL] Észak-Korea

Igen de páran itt már felvetették, hogy a háborús uszítóknak nem fontoshogy a hâború meg legyen nyerve..vagy hogy az USA egyáltalán túlélje. Szerintem ebben lehet valami, nem hagynám ki a számításból.
Én ezt nem tartom valószínűnek, hogy direkt az USA gyengítésére játszana a jelenlegi vezetés.

Azt nem mondtam hogy direkt, de ha úgy alakul van alternatívájuk arra hogyha be kell dobni a levesbe...
Nyilván. Ezek esélyesen pont átvészelnék igen, valami védett helyen azt is ha a nagy része elpusztul. A hogyan tovább lenne érdekes. Azt nem látom hogy mit nyerhetne ezzel egy érdekkör, ha lerombolja a világot?

• Tetszik
Reactions: blitzkrieg
Nyilván. Ezek esélyesen pont átvészelnék igen, valami védett helyen azt is ha a nagy része elpusztul. A hogyan tovább lenne érdekes. Azt nem látom hogy mit nyerhetne ezzel egy érdekkör, ha lerombolja a világot?
(Nagyobb)Életteret (jóval)késôbbre? Konkurrens hatalmak visszavetését, saját ellenzék megritkítását. Világfogyasztás és mindenféle erôrottásfelhasználás leredukálását, könnyebb kontrollt. Talán. Kinézem belôlük, az biztos.

• Tetszik
Reactions: b4l4g3
(Nagyobb)Életteret (jóval)késôbbre? Konkurrens hatalmak visszavetését, saját ellenzék megritkítását. Világfogyasztás és mindenféle erôrottásfelhasználás leredukálását, könnyebb kontrollt. Talán. Kinézem belôlük, az biztos.
Sajnos erre felé mutatnak jelek, még ha nem is mind szerencsére, de néha én is látok valami hasonlóra utalót.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

A topichoz témájához, bár nem az aktuális helyzethez kapcsolódóan:

Azt hiszem itt szó szerint helytálló volt az a bizonyos szardíniás doboz mondás. A hajó egyébként 3 emberrel többel érkezett fedélzetén, mint amennyivel elindult.

https://www.military.com/daily-news...ent-honors-miracle-ship-saved-his-mother.html

A topichoz témájához, bár nem az aktuális helyzethez kapcsolódóan:

Azt hiszem itt szó szerint helytálló volt az a bizonyos szardíniás doboz mondás. A hajó egyébként 3 emberrel többel érkezett fedélzetén, mint amennyivel elindult.

https://www.military.com/daily-news...ent-honors-miracle-ship-saved-his-mother.html

Ryanair, easyJet and Wizz Air like this.

Május 9.-én ismét Phenjangba látogatott Pompeo már külügyminiszterként. A Trump-Kim Dzsong Un csúcsot készíti elő.

Május 9.-én ismét Phenjangba látogatott Pompeo már külügyminiszterként. A Trump-Kim Dzsong Un csúcsot készíti elő.

Kisülhetne már valami pozitívum ebből. Undorító, hogy 20 milla ember életét teszi tönkre a Kim dinasztia.

Ázsia ha öszeáll gazdasági vonalon, akkor lenyomnak mindenkit. Ez persze most még furcsán hangzik, hogy Japán, Koreák, Kína egy felé evez, de ugyan úgy milyen meredeken hangzott volna 70 éve az, hogy a németek meg a franciák a legszorosabb szövetségesek lesznek.
Ja, ehhez elég volt megszállni és megszállva tartani Németországot.

Mi is azóta szopunk a Marshall-terv miatt. Az északiaknak bőven elég lenne, ha a szankcionálást mindenki abbahagyná, a pénzeiket nem lopnák el és kereskedhetnének kedvükre azzal akivel akarnak.

közben a hír magyarul is.....

https://index.hu/kulfold/2018/05/12/eszak-korea_unnepelyesen_leszereli_a_nuklearis_tesztbazisat/

csak egy kérdést: hogyan lehet ez, hiszen elmúlt években hetente legalább egy címlapos hír volt valahol, hogy X Y illetékes (Moszkvától Brüsszelen át Pekingig és Washingtonig etc ) azt nyilatkozta, hogy az egyedüli megoldás a szankciók enyhítése és a tárgyalás az északi rezsimmel.....
Ugye te sem hiszed el, hogy bármilyen komoly háttéralku nélkül most hirtelen beszart volna a kis pufi az USA-tól? Csak figyelj és várj hogy mik fognak ott történni, én azt gondolom az USA ha le is szerelik a KNDK-t valóban, teret fog ott veszteni. Nem kicsit, nagyon.

• Tetszik
Reactions: fip7
ugye nem gondolod, hogy kötött volna háttéralkut, ha nincs a khm.. "here az üllő és a kalapács között" hogy Shakespeare-t idézzek...
Teret veszít? Kína kb az egész környéket-azaz elvileg minden olyan területet ami egykor a Császárság adófizetője volt -magáénak tekint, és most van enyhe esély hogy az egyik "általa pénzelt mumus " eltűnik a színről, és mással kell kevernie a fekáliát a környéken..... szóval.. óvatos lennék azzal a térvesztéssel....

ugye nem gondolod, hogy kötött volna háttéralkut, ha nincs a khm.. "here az üllő és a kalapács között" hogy Shakespeare-t idézzek...
Teret veszít? Kína kb az egész környéket-azaz elvileg minden olyan területet ami egykor a Császárság adófizetője volt -magáénak tekint, és most van enyhe esély hogy az egyik "általa pénzelt mumus " eltűnik a színről, és mással kell kevernie a fekáliát a környéken..... szóval.. óvatos lennék azzal a térvesztéssel....
Én szinte biztosra veszem, hogy nem az USA fenyegetése miatt szereli le - ha egyáltalán megteszi majd tényleg - az atomarzenált, hanem Kína miatt.
Na akkor majd figyeljük hogy ki veszít ott teret/kapcsolatot, Kína vagy az USA. Az én tippem egyértelmű, s ahogy látom te meg pont fordítva látod. Idővel kiderül, kinek lesz igaza.