G
Galthran
Guest
Belarusz-fiktív nemzet. A németek és a bolsevikok által új nép létrehozásának története.
https://zen.yandex.ru/media/id/5e10...kNKagLIo5gKdqOXnaNiogZQ67rR9RKZaIaFVjiL4J-Lrk
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Belarusz-fiktív nemzet. A németek és a bolsevikok által új nép létrehozásának története.
https://zen.yandex.ru/media/id/5e10...kNKagLIo5gKdqOXnaNiogZQ67rR9RKZaIaFVjiL4J-Lrk
Amimt megláttam Szvetlana Alekszejevicset megkondult a vészharang, hogy itt bizony valami nem kóser. Értem én, hogy Nobel-díjas meg minden, de nagyobb oroszellenest (de főképp Putyin-ellenest) nehezen lehetett volna találni az országban. Engem se győz meg ez a lista és Putyinnak most nagyon észnél kell lennie, hogyan szól bele az eseményekbe.
Tyihanovszkaja esetében pedig a klasszikus politikai taktikát láthatjuk, hogy nagyobbnak akarja mutatni magát, mint amekkora valójában és eközben szerezne minél jobb pozíciókat. Mert ha az összképet nézzük a nemzet vezetője titulus már egy röhej, mivel a tüntetők igazából Luka ellen vannak nem Tyiha mellett. Másrészt lényegében csak azért mondhatja magát az ellenzék vezetőjének, mert mindenki mást vagy lecsuktak vagy még a választás előtt külföldre ment és kb maradékként lett végül ő a közös jelölt. De amilyen könnyen lett olyan könnyen ki is farolhatnak mögüle az eddigi támogatói, ami csak idő kérdése ha Luka távozik. Na és minden csak nem stabil.
Amimt megláttam Szvetlana Alekszejevicset megkondult a vészharang, hogy itt bizony valami nem kóser. Értem én, hogy Nobel-díjas meg minden, de nagyobb oroszellenest (de főképp Putyin-ellenest) nehezen lehetett volna találni az országban. Engem se győz meg ez a lista és Putyinnak most nagyon észnél kell lennie, hogyan szól bele az eseményekbe.
Tyihanovszkaja esetében pedig a klasszikus politikai taktikát láthatjuk, hogy nagyobbnak akarja mutatni magát, mint amekkora valójában és eközben szerezne minél jobb pozíciókat. Mert ha az összképet nézzük a nemzet vezetője titulus már egy röhej, mivel a tüntetők igazából Luka ellen vannak nem Tyiha mellett. Másrészt lényegében csak azért mondhatja magát az ellenzék vezetőjének, mert mindenki mást vagy lecsuktak vagy még a választás előtt külföldre ment és kb maradékként lett végül ő a közös jelölt. De amilyen könnyen lett olyan könnyen ki is farolhatnak mögüle az eddigi támogatói, ami csak idő kérdése ha Luka távozik. Na és minden csak nem stabil.
Haubagoi úgy van vele hogy Németország a jenkik ellenfele[/QUOTE
Mindig az volt ne legyenek kétségeid és mindig attól retteg az USA-t birtokló háttér hatalom , hogy a Német pénz és tech egyesül az Orosz nyersanyag bázissal !
Érdemes Stier cikkét elolvasni az ellenzékről:
"Múltidéző. Tévedés, hogy a belarusz ellenzék hatalomra kerülése nem hozna az ország életében külpolitikai fordulatot. Igazolásul itt van egy húsz évvel ezelőtti beszélgetésem Zenon Poznyak belarusz ellenzéki vezetővel az akkor készülő orosz-belarusz államszövetségről. Érdemes hangsúlyozni, nem a belarusz társadalom többségéről, hanem az ellenzéki pártokról van szó."
https://moszkvater.com/hogy-latja-a-belarusz-ellenzek-moszkvat/
Érdekes a cikk felvezetése én kicsit tájékozódtam ez ügyben de engem úgy informáltak,hogy ennek Zenon Poznyaknak elhanyagolható a politikai jelentősége ráadásul száműzetésben él és jelenleg Fehéroroszországban nincs társadalmi bázisa az oroszellenes belorusz nacionalizmusnak.
A menetrend
Amint az időjárást is meg tudjuk jósolni az égre felnézve, ugyanúgy, egy kis rutinnal, a politikát is előre tudjuk jelezni, ha van egy kis emlékezőtehetségünk. Amint egy zivatar kialakulása is megérthető, modellezhető és kiszámolható, ugyanúgy egy forradalomé is. Sőt sokkal egyszerűbb, lévén hogy ezt, a zivatarral ellentétben, emberek csinálják, és még csak nem is túl komplikált modellek alapján.
https://tutiblog.pestisracok.hu/a-menetrend/
Igen egy múltidéző akart lenni, hogy ellenzéki részről esetleg mik várhatóak külpol részen kormányra kerülve még ha a nép oroszbarát is.Szerintem nem értetted meg miről szól a cikk. A cikk egy 20 évvel (!) ezelőtti helyzet leírása, hogy már akkor is mit akart a Nyugat.
Ajvé kezdődik:
"Экс-претендент на пост президента Белоруссии Валерий Цепкало считает, что Запад должен признать Светлану Тихановскую "легитимным лидером".
"Наше видение состоит в том, что западные страны не должны признавать результаты президентских выборов [в Белоруссии]. Им следует признать Светлану Тихановскую единственным легитимным лидером. Россия признала Александра Лукашенко победителем на выборах и поздравила его. Это то, чего западные страны не должны делать", — сказал он на видеоконференции вашингтонского Центра стратегических и международных исследований."
Cepkalo arra szólította fel a nyugati országokat, hogy nem csak ne ismerjék el a választások eredményét, de hivatalosan ismerjék el mellette Tyihanovszkaját Belarusz egyetlen legitim vezetőjének. "Oroszország elismerte Lukasenko győzelmét a választásokon és gratulált neki. Ez az amit a nyugati országoknak nem szabadna csinálniuk- mondta awashingtoni CSIS intézet által szervezett videókonferencián. A szervezetről azt érdemes tudni, hogy kvázi a NATO és az USA egyik fő think-tank szervezete.
Igen egy múltidéző akart lenni, hogy ellenzéki részről esetleg mik várhatóak külpol részen kormányra kerülve még ha a nép oroszbarát is.
Szerintem nem értetted meg miről szól a cikk. A cikk egy 20 évvel (!) ezelőtti helyzet leírása, hogy már akkor is mit akart a Nyugat.
Én értem de ha elolvasod akkor a cikk szerzője a felvezetésében a jelenlegi helyzetről beszél és ennek alátámasztására idézi ezt a 20 évvel ezelőtti interjút.