Montezuma
Ne mond nekem az, hogy az elit akkor lesz boldog ha elpusztul a bolygó vagy az emberiség. Az elit is olyan figurákból áll, mint te meg én. A csúcson akarnak maradni és az átlag polgár ott is tartja őket.
Hozzá tenném, hogy az elit kifejezés annyiban hibás, hogy valójában elitek vannak. Jó pár erős csoportosulás különböző célokkal. Csak egy példa: Putyin elitje nem ugyan az, mint a Clinton kláné.
2ndt
<i>"Sajnos sem a szamok, sem a szokasok nem errefele tendalnak, ha a teljes lakossagot nezed. persze - ahogy irtam is - ez orvosolhato lenne."</i>
Pedig a számok pont arra tendálnak!
Érdemes végig gondolni, hogy mi volt itt Európában egy 50 éve környezetvédelem címén. Milyen volt akkor az újrahasznosítás? Volt-e akkor szelektív hulladék gyűjtés? Volt-e akkor önlebomló műanyag zacskó? Volt-e akkor káros anyag kibocsátási norma?
Volt-e akkor szennyvíz tisztítás?
És ezek mind milyen mértékben voltak jelen akkor, és milyen szinten ma?
Az eredményeken lehet vitatkozni, de a tendencia jól látszik. Alapvetően fenntartható irányba haladtunk eddig, és remélem ez a jövőben is így lesz a sok ármánykodás ellenére. (pl. TTIP)
<i>"Semmi ilyen nem tortenne. A fejlett nyugat nelkul visszazuhannanak a korabbi eletstilusukba, ahol a betegsegek szabalyoznak a populaciot."</i>
A betegség/éhínség/háborúk szabályozó ereje igazából iszonyatos nyomort jelentene. És még így is ki tudnák meríteni a természeti erőforrásainkat.
Ezek az emberek nem fognak földgázért lefúrni, nem fognak atom vagy vízerőművet építeni. Ezek a népek kivágják az összes fát az utolsó szálig, megeszik az összes állatott ami él és mozog, mind ezt 0 újrahasznosítás vagy beruházás mellet. Közben persze ugyan úgy szemetelnek, mint eddig.
Szó szerint lakhatatlanná tennék a bolygót.
Tudom te nem írtál ilyet, de ezt megemlítem mert ettől mindig kinyílik a zsebemben a bicska:
" A természeti népek akik összhangban éltek a természettel"
Nah, ez egy igazi sötétzöld baromság. Sosem éltek összhangban, csak korlátozottabb eszközökkel pusztították a saját élővilágukat amíg az bosszút nem állt rajtuk!
A legtöbb törzs és civilizáció ma azért régészeti lelet, mert a természet visszavágott valamilyen formában és lényegében kiirtotta őket. Nagyrészt a saját hülyeségük áldozatai lettek...
<i>(hullával szennyezett vizet ittak, oda szartak ahonnan ettek/ittak, kiszikesítették a talajt stb...</i>)
Én bízom benne, hogy a mai nyugati ember ennél sokkal nívósabb teremtmény.
<i>"Ez igy van. Annyit hozzatennek, hogy bar szeretunk magunkra mint "nyugatiakra" a tobbinel okosabb nepkent gondolni, a valosagban az atlag nyugati es atlag afrikai kozt nincs jelentos kulonbseg az altalad felvetett szellemi alap biztositasahoz."</i>
A nemzetközi IQ tesztek alapján van, az IQ meg alapvetően nem tanulható dolog. A történelem során többnyire ott jöttek létre komoly civilizációk ahol ma is magas az IQ. Magas IQ=Civilizáció.
Azt, hogy az egyenlítő környékén élő népek <b>miért</b> butábbak szinte mindenhol, mint a tőlük északabbra élők <b>azt nem tudom. </b>
Egyszer egy nálam okosabb emberrel beszélgettem erről és ő azt mondta feltehetően az ottani betegségeknek is köze van ehhez.
<i>"Szimplan szerencses helyre szulettunk."</i>
Részben. Részben pedig a saját szerencsénk kovácsai vagyunk.