• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 422
33 692
113
Azoknak is akik dél ázsia felemelkedéséről ábrándoznak...

Srí Lanka felemelkedéséről szerintem senki nem "ábrándozott" komolyan.
India viszont már "felemelkedett", és önálló játékossá lép elő. Űrprogram, repülőgép-hordozó, atomfegyverek stb.
Pakisztán egy sz.rfészek, de nagy létszámú és viszonylag képzett és jól felszerelt hadserege van, amely gyakorlatilag az állam fő támasza, időnként nyíltan át is veszi a kormányzást.

Azt nem értem, hogy India miért nem támogatta a Srí Lanka-i tamilok függetlenségi harcát, sőt volt, amikor csapatokat küldött ellenük a kormány megsegítésére. El kellett volna szakítani a tamilok lakta részt, logikus lett volna. A szingaléz soviniszták pedig dühönghetnének a maradék területen, mint most is... Persze nyilván nem akarták az indiai mindenféle szeparatista mozgalmakat bátorítani. Van egy pár, keleten és nyugaton is (Kasmír, szikhek, naxaliták... az elsőt Pakisztán támogatja, utóbbit nyilván Kína).
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113

India ázsiai pénznemben fizet az orosz szénért - Reuters​

2022. augusztus 10., szerda, 15:23 - Olekszij Pavlis
4173 megtekintés
Az indiai vállalatok egyre gyakrabban használnak ázsiai valutákat az orosz szénimport kifizetésére, elkerülve az amerikai dollárt, és csökkentve az Oroszország elleni nyugati szankciók megsértésének kockázatát.
A Reuters a vámokmányokra és a piacon lévő forrásokra hivatkozva ír erről .
A Reuters korábban beszámolt egy jelentős indiai szénüzletről, amelyben kínai jüan is volt, de a vámügyi adatok aláhúzták, hogy a nem dolláros elszámolások mindennapossá válnak.

„India agresszíven növelte orosz olaj- és szénbeszerzéseit az ukrajnai háború kezdete óta, és a nyersanyagokat kedvezményesen kapja meg, mint más országokból.

Júliusban Oroszország lett a harmadik legnagyobb szénszállító India számára, az import rekordszintre, 2,06 millió tonnára nőtt" - írja az ügynökség.

Júniusban az indiai vásárlók legalább 742 000 tonna orosz szénért fizettek amerikai dollártól eltérő pénznemben – derül ki a Reutersnek egy forrás által átadott vámdokumentumokból.

Az újság által látott vámokmányok szerint az indiai acél- és cementgyártó cégek az elmúlt hetekben egyesült arab emírségekbeli dirhamban, hongkongi dollárban, jüanban és euróban vásároltak orosz szenet.
Júniusban a jüan az orosz szénért fizetett nem dolláros kifizetések 31%-át, míg a hongkongi dollár 28%-át tette ki. E források szerint az euró kevesebb mint egynegyedét, az Egyesült Arab Emírségek dirhamja pedig körülbelül egyhatodát tette ki.

Az indiai pénzügyminisztérium nem válaszolt a kommentárt kérő e-mailekre. India Kereskedelmi és Ipari Minisztériuma nem kívánta kommentálni.
Az indiai jegybank szintén nem válaszolt a megjegyzésekre.
Gazdasági igazság
 
  • Hűha
Reactions: formosa1

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 422
33 692
113
miafof4117w91.jpg


Roadmap 2030, vagyis a WEF agendája... A Rishi gyerek megválasztása mögött lehet az is, hogy Indiát próbálják jobban csalogatni a US-UK tömb oldalára.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 333
20 771
113
Két indiai olajfinomító lesz a fő haszonélvezője annak ha az EU febr. 5-től leállítja a finomított olajtermékek importját az oroszoktól.
Persze mindkettő orosz olajjal működik és az egyik ráadásul Rosznyeft tulajdon.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 279
68 292
113
Két indiai olajfinomító lesz a fő haszonélvezője annak ha az EU febr. 5-től leállítja a finomított olajtermékek importját az oroszoktól.
Persze mindkettő orosz olajjal működik és az egyik ráadásul Rosznyeft tulajdon.
Mondom en hogy India fog befutni a vilagban az EU helyere. Az EU meg landol valahol az 5-ik hely korul egyenlore, aztan meglatjuk meddig tart meg a háború, vagy jon korabban egy belhaboru meg zaraskent...