160-165 atomfegyver van mindkét országban - ilyen adatot találtam.
Azt világossá kell tenni, hogy erősen el van túlozva, hogy egy "atomháborúban mindenki meghal".
Ez még 80-as években sem lett volna igaz ha az USA-SU esik egymásnak.
India és Pakisztán is nagyjából max. 200kt-s fegyverekkel rendelkeznek, ezek nagyon nagy része raktáron van, nem is egyből bevethető. Ezek hatása az alábbi linken látható:
Ezek kb. egy Budapest méretű város tudnak kiütni viszonylag gyorsan, de külvárosi részekben élők többsége így is megúszná az instant halált. Indiában egy Budapest méretű város kisebb falunak számít csak.
kb. félévet töltöttem Indiában. Amikor mondtam nekik, hogy honnan jövök és mekkora az országom, akkor kb. kiröhögtek, hogy Mumbai városa nagyobb...
Pakisztán kiesebb és sűrűbben lakott terület: ők sokkal jobban megszívnák az atomháborút.
Nem mindegy, hogy 220millióból vesztesz 80-100 milliót vagy 1400 millióból!
Az a helyzet, hogy ilyen méretű országok és és atomarzenálok mellett, igenis "nyerhető" egy atomháború - persze csak brutális veszteségek mellett, ami miatt igyekeznek elkerülni a dolgot.
Pakisztán nem fog belekezdeni, mert garantáltan veszíteni fog: konkrétan nem maradna élhető terület arra felé.
Egyetlen esetben lenne értelme számukra atomfegyvert bevetni, ha India szárazföldi invázióba kezdene. Ebben az esetben India nem fog atomfegyvert bevetni, mert különben a saját csapatai annak a sugárzásába sétálnának bele vagyis öngól.
Viszont Pakisztán megszórhatja az indiai hátországot, ha nagyon vesztésre áll egy szárazföldi háborúban - ami szinte biztosra vehető az indiai túlerő miatt.
Az biztos hogy mindkét fél a végsőkig kivárna az atomfegyverek bevetésével. Ettől még mehet tengeri és légi háború - Kashmir fölött szokták is tolni néha a légi csatát konkrét gépveszteségekkel. Ennek ellenére még sem röpködnek atombombák...