1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Irán

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member


  Ez nem logika kerdese hanem szimplan irani hadihajo irani tengereszekkel szedte le az aknat a felvetelek szerint. Iran azota sem cafolta hogy ove lett volna a hajo.
   
 2. vendeg2

  vendeg2 Well-Known Member

  és ezt te láttad azon a holdraszállás minőségű felvételen?
   
  zsolti, KoviUbi and krisss like this.
 3. KoviUbi

  KoviUbi Well-Known Member

  Ez egy igen egyszerű képlet.Az USA nyilván azt támadja, ami értékes, Irán meg nyilván annak a védelmére készül fel ami értékes.Mind a kettő ugyanarra játszik csak az egyik megvédeni a másik elpusztítani akarja azt.De hogy ne csak összevisszaságokat írjak:repülőterek, egyéb bázisok, hadihajók, tengeralattjárók(mert ugye Iránnak ilyenje is van), messze nem csak a lérakok vannak, de azokból mondjuk eleve sok van Iránnak.
  Fel merem tételezni, hogy a tegnapi amerikai célpontok között nem virágágyások és kerti tavak voltak, így nyilván Iránnak sem ezek védelmére kell készülni.
  Egyébként meg pont arra célozgattam, hogyha Irán megfigyelte az amerikaiakat, akkor arra is nagyjából rájöhetett, hogy kb. hol támadnának.Ez persze nyilván nem szentírás, meg csali is lehetett az egész akció.A zsidók is csinálják ezt, meg mindenki más is akinek megvannak ehhez a lehetőségei.Irán határa a Perzsa-öböl felől kb 1500 km ha csak a vízzel közvetlenül határos szakaszt nézzük.Feltételezem, hogy mindenhol az USA sem tud támadni.
   
 4. vilmoci

  vilmoci Well-Known Member

  Talán mert ő is fundamentalista, csak a másik oldalon...

  Nem a hitelesség a lényeg, hanem a hit.
   
  krisss likes this.
 5. krisss

  krisss Well-Known Member

 6. Loken

  Loken Well-Known Member

  Egy apróság...
  Az USA mikor szeretett volna egyébként hadat üzenni Iránnak. Közvetlenül a légicsapások előtt? A légicsapások alatt? Esetleg a légicsapások után?
  Ja, hogy nekik nem kell ilyenre gondolniuk mert ők mindenki felett állnak. Bármikor bárkire megelőző csapást mérhetnek a nagyobb jó érdekében. Ezen az elven holnap akár a világ bármelyik országát kikiálthatják a gonosz birodalmának mert találnak ott valami értékeset amihez nem juthatnak hozzá, és már mehetnek is a repülők meg a rakéták. Kivéve Oroszország és Kína, mivel nagy haderővel rendelkező atomhatalmak.
  Minden esetre ha Trump neki ugrik Iránnak biztos, hogy utána az USA külföldi érdekeltségei és maga az USA államai is készülhetnek a legdurvább terrorakciókra. Ráadásul Irakkal ellentétben itt nem számíthat nagy nemzetközi támogatásra.
   
  borisz likes this.
 7. rudi

  rudi Well-Known Member

  Mondom én hogy puhapöcs…
  " I asked, how many will die.
  - 150 people, sir, was the answer from a General.
  10 minutes before the strike I stopped it"
  Mikor kiadta a parancsot a mégis mire gondolt? Virágesőt fognak szórni az Irániakra?
   
  Python, KoviUbi and zsolti like this.
 8. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Hát bazzz, én általában védeni szoktam, DE HA EZ TÉNYLEG így volt, akkor ilyen téren egy infantilis gyerek valóban :(...
   
 9. krisss

  krisss Well-Known Member

  Szerintem csak a pacifistább szavazókat akarja kicsit hülyíteni, hogy amíg nem igazán "szükséges" addig nem fog támadni.
   
  borisz and Loken like this.
 10. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member


  Holdraszallas minosegu? Nezd at a felveteleket. EOD kezikamera.
  A felvetelen pedig az irani epitesi, csak Iranban es csak az IRGC altal hasznalt GUSHTI osztalyo jarorhajo lathato. Iran senkinek nem adott el ilyen hajot, soha nem jelezte hogy valaki ellopot volna ilyet raadasul a hajo egyenesen az irani vizekre tert vissza.

  Olvasd vegig.: a betett anyagok tobboldalasok lehet lapozni. A kommenteket is erdemes elolvasni. Szimplan elkaptak oket.

  https://news.usni.org/2019/06/17/an...-proving-iranian-involvement-in-tanker-attack
   
 11. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Ezeknek a híreknek mondjuk én a felét is osztani szoktam néggyel, de ha valóban így volt hogy kiadott egy támadásra vonatkozó parancsot, aztán mikor mondták neki hogy kb. 150 halott jár vele, akkor visszatáncolt, az komoly probléma egy elnöknél. Minden más jobban hangzik ennél, mert ez HA így volt tényleg, akkor nem jó hírét fogja vinni a haderő felé, azoknak is meginog majd benne a hite akik amúgy helyből eddig nem köpték volna le.
   
  borisz and vendeg2 like this.
 12. tomippo

  tomippo Well-Known Member

  És ez hogy bizonyítja hogy ők is tették rá az aknát? Szerinted itt ki kiváncsi az agyhalottaknak szóló propagandára?
   
 13. sandman

  sandman Member

  Szerintem is 1. belpolitikai okokból mond ilyet, mivel mindig azt ígérte, hogy nem fog háborúzni 2. ha tényleg ennyi lett volna az áldozatok száma, akkor az irániak is szintet léphetnek. Most mondták, hogy a drón mellett egy kémrepülőgépet is le tudtak volna lőni 35 emberrel a fedélzeten, de nem tették. Tehát elvileg ők sem akarják mélyíteni a dolgot, de azért húztak egy határt.
   
  fishbed and Loken like this.
 14. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Erre tudnál nekem egy hivatkozást is adni?
   
 15. rudi

  rudi Well-Known Member

  1. Azt ígérte nem fog háborúzni - mikor kivonult az atomalkuból és újra ütközési pályára állt Iránnal gondolom voltak bizonyos elképzelései hogy mi is lehet ennek a konfrontációnak a vége. Gondolod fel sem merült senkiben hogy az Irániak nem fognak becsicskulni és háború lesz a vége? Szerintem bizonyosan számoltak ezzel a lehetőséggel is mikor meghozták a döntést.
  2. Ha tényleg ennyi lett volna az áldozatok száma, akkor az irániak is szintet léphetnek - mikor a Nemzetbiztonsági Tanács kibővített ülése azt a javaslatot tette le az asztalára hogy legyen katonai válaszcsapás nyilván mérlegelt. Tudta hogy ez hosszú háború kezdetét jelenti Iránnal. Ennek figyelembevételével főparancsnoki minőségében kiadott egy parancsot és a gépezet beindult…innentől kezdve több mint furcsa a csata előtti percekben nem a saját katonái épségéért imádkozik hanem az ellenség halottait kezdi el számolgatni. Kérdezem én, mi lett volna ha azt mondják neki hogy nem lesz több mit 10 vagy 20 vagy 149? Mennyinél mondta volna hogy OK, indítsák a rakétákat mert az irániak nem fognak szintet lépni. Nem, nem….szerintem egyszerűen megijedt a felelőségtől és az utolsó percben visszatáncolt. A gond az hogy így ország világ előtt előtt elárulta hogy gyenge és megijed ha komoly döntést kell hozni. Félek ez az USA-nak 150-nél sokkal több halottba fog kerülni...
   
  fishbed likes this.
 16. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member


  Felteszel egy kerdest utanna pedig kozlod hogy senki nem kivancsi itt semmire.

  :)))
   
 17. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Akkor ezt most gondoljuk végig logikusan?
  A Hormuzi szorosban, amiről Irán korábban már kijelentette, hogy saját kizárólagos fennhatóságúnak tekinti, egy tanker oldaláról, egy szakszerűen rögzített, és fel nem robbant iráni aknát szednek le iráninak (tehát nem texaszi cowboynak vagy kelet-ázsiai mosodásnak) kinéző személyek, egy olyan hajó segítségével, amilyet kizárólag Irán birtokol.
  Ebből te milyen következtetést vonnál le?

  A délutáni sétahajózás közben (vagy 30 fiatal férfi egyenruhában) éppen meglátták a kinövést a tankeren, és ahelyett, hogy értesítenék a tankert (és segítenének a legénység evakuálásában), a kétséges állapotú (éles/nem éles) hajó elleni aknát elkezdik lefeszegetni, ezzel annak felrobbanását kockáztatják. Majd "angolosan" távoznak az aknával....
  Hát lenne ebből egy jó sztori azért még Bolywoodban is!

  Ha valami úgy nyávog, mint egy macska, azt eszi, mint egy macska, úgy dorombol, mint egy macska, kismacskákat fial, és úgy is néz ki, mint egy macska, akkor arra elég nagy valószínűséggel rámondhatjuk, hogy egy MACSKA, nem? ;)
   
 18. krisss

  krisss Well-Known Member

  Vagy igényesen kivitelezett false flag művelet :D Bár így tényleg Iránra mutat a dolog. Csak felmerül épp ugyan az a dolog mint Szíriában a vegyi fegyver használatnál, amikor az amúgy nyerésre álló szír kormányerők hirtelen csak azért is azt csinálják amiért a nyugat megbombázza őket kicsit ? Na nemáár. MI a francnak lenne jó iránnak amúgy ez ?
   
  borisz, fishbed, vendeg2 and 5 others like this.
 19. Robur

  Robur Well-Known Member

  És ez a fogyatékos az USA elnöke.
   
 20. koppany

  koppany Well-Known Member

  Látom magadat már meggyőzted... sajnos a háború elkezdéséhez a világ többi országát is meg kell győzni, mert félő fordítva sülhet el a támadás.
   
  borisz and vendeg2 like this.

Ezen oldal megosztása