1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Irán

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  A panamai zászlós, de Emírségi üzemanyag ellátó tanker eltűnése kapcsán az amcsik iráni eltérítésre gyanakodnak.
  Nos a US hírszerzés mindig mindent tud. Az öbölben pláne, hisz hemzsegnek az űrbéli, légi és vízi eszközei. Most csak gyanakodnak.
   
  Pogány, jani22 and fishbed like this.
 2. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  jani22 likes this.
 3. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member  TE FIGYU !
  EZ MOST HOGY JON A TOPICTEMAHOZ? TUDOD iran !!! vAGY SZIMPLAN VALAMI ERZEKENY PONTOT ERINTETTEM?
  AMUGY UGYES GYEREK VAGY HOGY TUDSZ LINKELNI , ESETLEG ONALLO GONDOLATOK IS AKADNAK?
   
 4. miértnemjó

  miértnemjó Well-Known Member

  Hahaha! Az önálló gondolatok számonkérése tőled erős. :)
   
  jani22 likes this.
 5. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Az fírkádra reagáltam, és senki nem jelezte, hogy ide írjad a válaszodat, ami nincs. Valamint nem kell kiabálnod és ezeket és a korábbiakat is lassan írtam, hogy megértsed, de egy1értelmű, hogy érted, a reakciódból kitűnik. :D

  Más.

  Bizonytalan lett USA ?

   
 6. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

 7. Loken

  Loken Well-Known Member

 8. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

 9. koppany

  koppany Well-Known Member

  Olajszállító hajóval a tengeren....
   
  Loken likes this.
 10. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Kamionnal hogy lehet arut csempeszni? Vagy szemelygepkocsival embert?
   
  Loken likes this.
 11. Loken

  Loken Well-Known Member

 12. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Ezt ugy gondolod hogy egy magantankersutyiban beuszik valamely allam terminaljahoz ott sutyiban raveszi a tolohajokat hogy toljak ot a csocsre, majd sutyiban feltolti magat ( cca 24 oras folyamat "ezer \" kamera megfigyelese alatt ) majd ismet radumalva a tolohajokat sutyiban kihajozik es irany a nyilt ocean .

  Valahogy igy gondoltad?
   
 13. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  "Irán állítása szerint a lefoglalt hajó üzemanyagot csempészett. A történés főleg annak fényében meglepő, hogy az Egyesült Államok a napokban fejezte ki közeledési szándékát Teherán felé. Nagyságrendileg 1 millió liter üzemanyag, azaz 6200 hordó kerülhetett így lefoglalásra.

  Az esemény főleg azután furcsa, hogy az elmúlt vasárnap ugyanez a hajó tűnt el nyomtalanul a Hormuzi-szorosban. Az irániak azt állítják, hogy megmentettek egy meghibásodott hajót, mely vészjelzést adott le."


  Az irani rezsim barmire hajlando egy amerikai korlatozott csapsert. Kell neki hogy a repedezo hatalmat megszilarditsa ujra.
   
 14. Premortem

  Premortem Well-Known Member

  Erről a közeledési szándékról lemaradtam, mire utalsz pontosan?


   
 15. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Nem ez olaj lopas amit leirsz. A csempeszes az mas. /ahhoz hogy csempessz nem kell lopott arunak lennie./
   
 16. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member


  Nem a kozeledes volt a fo mondanivalom hanem hogy egy az iraniak altal is veszjelzeseket ado "megmentett" hajot foglaltak vegul le. Alitolag iranbol hajozott ki de maig tisztazatlan ki a tulaj . Az hogy csempeszett volna a ladik kizart. Az olajkitermeles finomitas allami monopolium. Ellophatsz ott is mint barhol mondjuk egy kamionnyi uzianyagot de nem 1 millio hordonyit. Azt csak es kizarolag allami engedelyel es aszisztalassal lehetett beletolteni. Szerintem ez a hajo volt az amihez hozzafertek azutan hogy a Britek elkaptak az o tankeruket. Tudjak hogy kie lehet ( nana hogy tudjak mert az rendelte meg es fizette ki az uzianyagot) es annak probalnak keresztbe tenni. Valszeg nem UK vagy USA a tulaj hanem valamelyik szovetseges orszag.

  De csak tippelek.

  Tovabbra is tartom hogy iran mindent elkovet hogy tamdas erje. Szerintem a fegyverhasznalatig is elmennek majd csak hogy rajuklojenek az amik.

  Olyan szinten repedezett a rendszer iranban hogy mar a propaganda tatja csak ugy ahogy ossze. Rendszeresek az irani "movie maker" latogatasok amikor a Hormuzin nyugati hajo kel at. Nem csak USN de UK AU korabban Japan barmelyik nyugati. A "movie maker" csapat ket hajobol all. Egy Korvett vagy raketakkal felszerelt FPB bol es egy nagyobbacska motorcsonakbol. A korvett kozelmegy a nyugati hadihajohoz koroz korulotte par tiz meteren belul imitalja hogy neki akar menni kozben a tengereszek kint allnak a felso fedelzeten es integetnek meg kiabalnak farszi nyelven hogy "takarodjak innen vagy megbanjatok" tartalmu szovegeket. Ezeket veszik fel a masik hajorol kameraval es megy az irani nepnek a propaganda hogy milyen fasza es rettenetes is az irani hadero hogy menekulnek tole a nyugati hajok.

  RENDSZERES ! HA NYUGATI HADIHAJO KEL AT AKKOR SZINTE MAJDNEM MINDEN ESETBEN MEGY A CIRKUSZ.

  Par eve mikor en is ott jartam akkor velunk is eljatszottak mikor befele hajoztunk az obolbe (Bahrein) de akkor ez meg csak ritka eset volt. Ma mar folytatasos teleregeny lett belole .
   
 17. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  A lopas es a csempeszet ket kulon dolog... Te lopasrol beszelsz es csempeszetnek akarod beallitani... A csempeszet nem lopas... A lopas nem csempeszet./es azert kevered hogy aztmondhasd hogy kizart./ez olyan mint a sulyos testi sertes es a markecolas pl / nem ugyan az.../nagyon nem./
   
 18. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Ahogy irtam itt 1 millio hordo uzianyagrol van szo amit megrendelesre az irani allami szervek cegek toltottek fel arra a hajora. A tankhajo is irani kikotoi engedelyelhajozott ki. Enelkul es a tolohajok nelkul mozdulni sem tudnak ott . Az egesz tortenet santit.
   
 19. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Igen es. Kifizette az olajat. Feltoltottek. Baszott vamotfizetni hogy kivigye az orszagbol. Mi itt a problema? Nem lopas csempeszet. Vamdijak meg nem fizetese.ha az olajat se fizette vilna ki lopas is lett volna nagy ertekbe. Ha a hajo is lopott lett volna vagy tisztazatlan hatteru akkor meg kalozkodas. De csak kiviteli vamott nem fizettek igy csempeszet.
   
 20. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Csempesz hajok es csempesz aru lefoglalasa teljesen jogos. /es valoszinuleg azert volt irani a szemelyzet hogy irani hajonak alitsak be magukat /valamilyen trukkel atlajstromozas radioba vagy barmi.../ mivel az irani tankereknek nem kell kiviteli vamot fizetni. /mert ok iraniak es az irani allam engedmenyt tesz. /megteheti./ nem tilos.
   

Ezen oldal megosztása