[BIZTPOL] Irán

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Egy érdekes videó, melynek során kiderül hogy Iránnak van "AGRESSZOR " százada illetve képzőhelye. A hátterét illik figyelni. Az uj kiképző gépnél esetleg párhuzamot lehet vonni a brazil tiger programmal ugyanis jó kapcsolatba vannak.

"Egy pillanatnyi habozás nélkül az országnak meg kell szereznie a védelemhez szükséges bármit, még akkor is, ha az egész világ ellene áll" - fejtette ki február 18-án Ayatollah Khamenei.

• Tetszik
Reactions: gacsat and jimkirk
Miért is fontos Irán számára a Fakour-90 rakéta. Bár a cikk más tanulmány alapján vitatható némi igazság van benn. Főleg ha a Szaúdiak nagy tettei lebegnek szemünk előtt.
cikk:
https://militarywatchmagazine.com/a...fect-the-balance-of-power-in-the-persian-gulf

image_5a75f8d4ab5b84_18508514.png

Nos hamar kiderült az ami várható volt. Az ajatollah jelenléte a Kowsar tréner gépnél több mint gyanús volt. A jelenléte nagyobb összefüggéseket sejtetett. Olyannyira hogy végig néztem alaposan a videókat ismét és a kommenteket is , nem sok volt. Most pedig itt az új hír. Annyit előre a brazil példa részemről elég találó volt. Megjelent a Kowsar 2 személyes 4. generációs F5 verzió, és mindjárt a gyártósort is mutatták ahol vagy 10 gépet szereltek éppen. Ami a trénertől külömbözik elsőre a kettős döntött hátsó vezérsík. A korábbi forrásokat is elolvastam , igy biztos hogy a radar új kb. 60-70 km hatótávú BVR képes , és ha ez igaz akkor van is hozzá valamijük ebben nem találtam forrást csak utalást. A műszerfal jól látható a videókon valamint a gyártósor és a fődarabok is, a kábelezéstől a tesztelésig. Jól látható hogy minden új. Vegyük figyelembe hogy ez mindeddig titokba tudták tartani és szinte biztos hogy hozamosabb ideje folyik a gyártás.
Videók:

Mert az első ülésben csak előre-hátra, hátul meg jobbra-balra lehet mozgatni a botkormányt. :) Szerintem egy ilyen kicsi gépnél luxus a két pilóta, az a hely és tömeg ami így kárba vész szerintem túl nagy ár bármiért. Kivéve ha csak kiképző és néha kisegít pár esetben ahol nincs nagy veszély. Valahol nem hiszem hogy ezek új gyártású gépek, bár valahol meg örülnék neki mert szeretem az F-5-t.

• Tetszik
Reactions: comandante