[BIZTPOL] Irán

https://www.portfolio.hu/global/202...-jon-a-haboru-ami-mindent-megvaltoztat-813720
"Az egész Iránt felforgató, évek óta nem látott intenzitású tüntetéshullám kellős közepén érkezett a bejelentés: Donald Trump amerikai elnök ismét fontolgatja a katonai csapást a perzsa állam ellen. Az eszkaláció esélye most különösen nagy, hiszen Washington tavaly júniusban története során először tényleg bombázta az iráni nukleáris komplexumokat, idén januárban pedig Venezuela elnökét is elrabolták. Mostanra eljutottunk oda, hogy Trump katonai intervencióval való fenyegetéseit mindenkinek komolyan kell venni, de miben más Irán, mint Venezuela, és mekkora az esély az újabb amerikai támadásra? Nézzük."
Azt is leírta, hogy mi a tököm értelme lenne?

Pont úgy, mivel a rezsim levert egy felkelést.
Én kíváncsian várom, melyik fél fog vérző orral levonulni a pályáról.
Szvsz meg pont a felkelés alatt kellett volna, de ezt már írtam.
Most sokkal nagyobb újra a rezsim kontrollja, rengeteg tenni akaró embert kivégeztek, megöltek.
Szépen cserben lettek hagyva, most már baxhatjuk.

• Tetszik
Reactions: nyugger
Most sokkal nagyobb újra a rezsim kontrollja, rengeteg tenni akaró embert kivégeztek, megöltek.
Ez nem okozott problémát Irakban, meg egyébként sem. Elhagyhatnád már ezt a szuperhősös-forradalmáros hülyeséget amúgy, mert kicsit kínossá kezd válni.

A fő motivátor továbbra is az, hogy a kínai tranzitvonalakat fenyegethessék (BRI), azok meg véletlenül pont ott mennek.
China-Belt-and-Road-Initiative-map.jpg

Ahhoz, hogy később a tenger felől érdemben blokád alá helyezhessék Kínát, el kell vágniuk mindentől, amitől csak lehet.

Ez nem okozott problémát Irakban, meg egyébként sem. Elhagyhatnád már ezt a szuperhősös-forradalmáros hülyeséget amúgy, mert kicsit kínossá kezd válni.

A fő motivátor továbbra is az, hogy a kínai tranzitvonalakat fenyegethessék (BRI), azok meg véletlenül pont ott mennek.

Ahhoz, hogy később a tenger felől érdemben blokád alá helyezhessék Kínát, el kell vágniuk mindentől, amitől csak lehet.
He? Miért szted ha nincs belső tábor, akkor egy bombázgatás majd jól megoldja?
Nem fogja.
Szföldön meg senki nem fog bemenni.

He? Miért szted ha nincs belső tábor, akkor egy bombázgatás majd jól megoldja?
Nem fogja.
Szföldön meg senki nem fog bemenni.
A “belső tábor” minősége-mennyisége ismeretlen. Kétlem, hogy az iráni biztonsági erők mindent felgöngyölítettek volnak ugyanis egy régóta fennálló rezsimben, bármely időpillanatban fogsz találni annyi megvás..meggyőzhető embert, hogy legyen értelme megpróbálni egy erőszakos váltást.
Ha most nem ment angol nyelvű táblák mutogatásával meg az utcai erőszakszítással, akkor megpróbálják majd lefejezni a rezsimet katonai erővel.

Pont a Kiválasztott Nép Kiválasztott Katonai Titkosszolgálata játszhatna ebben is komoly szerepet, nehogy már neked kelljen eladnom az ötletet ;) De a viccet félretéve, Trump lehet, hogy elkotyogott valamit egy másik CSG-ről is:

Nem hiszem, hogy a semmiért vonultatnak föl ekkora erőt.

Én úgy látom, az amerikai/izraeli félnek egy rövid polgárháború kirobbantása lehet a B-terve. Amelyet majd pár hét múlva konszolidálna egy “demokratikus átmenettel” a jelen hadszíntérre felsorakoztatott mindenség.

“A végcél változatlan, az odavezető út még kérdéses”
- Zelen Cu

Így, hogy épp levertek egy felkelést?
...
Magától nem jött ki a számukra optimális eredmény úgy néz ki, lehet megbillegtetik egy kicsit a tartóoszlopokat megint, hátha most jobb lesz a kifutása?

Én látok ebben logikát, nem is keveset. Nyilván nekik az lett volna a legjobb, ha nulla amerikai-izraeli kockázatvállalás és költség nélkül, magától összeborul ez a teokrata vezetés, de úgy néz ki csak be kell menni legalább bombázni megint. Nem véletlenül van ott annyi amcsi erő szerintem, már a felvonulás is árulkodik.

Rengeteg ember veszíthetett el hozzátartozót és még friss a seb, erre talán lehet építeni.
Óóóó a leginkább a 2000 fontosokra lehet építeni, mindig az alapozza meg a demokráciát ha az USA érdekelt egy rezsimváltásban. Ez bejött nekik Khadafinál, Asszadot is csak megbuktatták, Venezuela is billeg éppen, meg Iránt sem fogják békén hagyni, ebben biztos vagyok.

Nem ilyen egyszerű ez, egy cimborám eltöltött majd egy hónapot Iránban, azt mondta -s millió zorall, autentikus képet láttam, felbecsülhetetlen gyűjtemény szerintem - hogy zsigerileg áthatja a népet vidéken a legkisebb falutól Teherán belvárosáig az amcsi és zsidó gyűlölet. Simán azt látom bele, hogy az iráni nép jó eséllyel azonnal összezárt volna akár az utált anakronisztikus - elavult nézetű és szintén utált Ajatollah mellett, HA A MÁSIK oldalon olyan van, akit az USA-zsidók tolnak.

Minden sarkon van 3 teljes épület oldalfalnyi freskó az utcákon ahol a hősi halott gárdisták profiljai vannak, meg emlékeztető mementók arra, hogy az USA a nagy sátán, ti meg a kicsi.

China-Belt-and-Road-Initiative-map.jpg

A gyakorlatban nem nagyon megy Iránon keresztül semmi, de az irániak fenyegetik délen a Hormuzt és északon a Zangezurt, ami gepolitikai szintű ütőkártya. Ez lesz tőlük elszedve. Törökország és Azerbajdzsán szorosan együttműködik mindenben, és nekik nagyon fontos a Zangezur biztonsága. (Ami még nem egy versenyképes útvonal az Oroszországon keresztül vezetőkhöz képest, de a törökök ebben érdekeltek, úh. az lesz, nem adják át a grúzoknak az útvonalat.) Az azerieknek revíziós törekvéseik is vannak az iráni azeri populáció miatt. Izraeli-török-azeri érdekegyezés van jelenleg.
Nem véletlenül mondjuk többen, hogy Közép-Ázsiából lesz kiváltva az orosz gáz idővel, és Törökországból nagy befolyású elosztóközpont lesz.

az irániak fenyegetik délen a Hormuzt és északon a Zangezurt, ami gepolitikai szintű ütőkártya. Ez lesz tőlük elszedve.
Igen, erre céloztam az “ott”-tal.
Annyi kiegészítést tennék, hogy szerintem nem a mindenféle hegyicigány népséget akarják helyzetbe hozni, hanem Kínát elvágni a tranzitútvonalaitól.

Tehát az eddig Kínabarát Iránból egy minimum semleges országot csinálni, a tranzitvonalak feletti kontrollt pedig átjátszani az épp esedékes feltörekvő népségnek.

A “belső tábor” minősége-mennyisége ismeretlen. Kétlem, hogy az iráni biztonsági erők mindent felgöngyölítettek volnak ugyanis egy régóta fennálló rezsimben, bármely időpillanatban fogsz találni annyi megvás..meggyőzhető embert, hogy legyen értelme megpróbálni egy erőszakos váltást.
Ha most nem ment angol nyelvű táblák mutogatásával meg az utcai erőszakszítással, akkor megpróbálják majd lefejezni a rezsimet katonai erővel.

Pont a Kiválasztott Nép Kiválasztott Katonai Titkosszolgálata játszhatna ebben is komoly szerepet, nehogy már neked kelljen eladnom az ötletet ;) De a viccet félretéve, Trump lehet, hogy elkotyogott valamit egy másik CSG-ről is:

Nem hiszem, hogy a semmiért vonultatnak föl ekkora erőt.
Sztem meg most olyan lehet ott, mint Mo-n 56 leverése után.

Sztem Iránban is jóval kisebb lelkesedéssel vinnék vásárra a bőrüket azután, hogy akikre számítottak
le se szrták őket, amikor kérték a segítséget.
A leghangosabb, befolyásosabb szószólókat kinyírták, sokakat beböriztek. Nyilván sokkal gyengébb lett a mozgalmuk.
Még jobban résen van a karhatalom.
Még kevésbé lehetne kiterjedt és összehangolt felkelést rittyenteni.

Amikor zajlott, akkor kellett volna fegyókat ledobni, még több SF operátort bevetni,
légierőnek megszórni a karhatalom létesítményeit.

• Vicces
Reactions: Kim Philby
Nem ilyen egyszerű ez, egy cimborám eltöltött majd egy hónapot Iránban, azt mondta -s millió zorall, autentikus képet láttam, felbecsülhetetlen gyűjtemény szerintem - hogy zsigerileg áthatja a népet vidéken a legkisebb falutól Teherán belvárosáig az amcsi és zsidó gyűlölet. Simán azt látom bele, hogy az iráni nép jó eséllyel azonnal összezárt volna akár az utált anakronisztikus - elavult nézetű és szintén utált Ajatollah mellett, HA A MÁSIK oldalon olyan van, akit az USA-zsidók tolnak.

Minden sarkon van 3 teljes épület oldalfalnyi freskó az utcákon ahol a hősi halott gárdisták profiljai vannak, meg emlékeztető mementók arra, hogy az USA a nagy sátán, ti meg a kicsi.
Berlinben is ott voltak a falon a képek, feliratok....

Ez meg a Mossad+CIA dolga.
A meglévő és felszínre bukott elégedetlenségi hullámot lehetett volna meglovagolni. Okosba.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Berlinben is ott voltak a falon a képek, feliratok....

Ez meg a Mossad+CIA dolga.
A meglévő és felszínre bukott elégedetlenségi hullámot lehetett volna meglovagolni. Okosba.
Szerintem EZ megvolt, és le lett verve. Nyíltan mondtam hogy nem lehet beavatkozni haderővel. A CICA meg a Moszad úgy dolgozik, hogy nem tudod melyik tüntető volt felforgatási céllal ügynök, de ha jön az amerikai bombakamion a FORD-ról, azt az iráni nép is látja, érzi, és összefog azonnal azok ellen, akiket TI szeretnétek ott a szakállas hülyék helyett látni.

Szerintem.

Igen, erre céloztam az “ott”-tal.
Annyi kiegészítést tennék, hogy szerintem nem a mindenféle hegyicigány népséget akarják helyzetbe hozni, hanem Kínát elvágni a tranzitútvonalaitól.
Hát, én semmiképp sem nyilatkoznék így a törökökről, azeriekről, stb.
Azt gondolom/látom, hogy a tranzitútvonalak minden irányból épülnek, mindenki érdekelt benne akit földrajzilag érint, és az áru Törökországig mindenképp eljut ha a törökök és kínaiak úgy akarják. Az iráni hadsereg az egyetlen szervezet akik ezt az útvonalat el tudnák vágni, ha őket kifilézik akkor ennyi volt, ki fog épülni az útvonal.
A törököket onnantól meg annyira fogja érdekelni bármi mint amennyire a tüzérségüket érdekli mikor amerikaiak vannak a célterületen a kurdok mellett. Semennyire.

Sztem meg most olyan lehet ott, mint Mo-n 56 leverése után
Azzal a különbséggel, hogy az USÁnak esélye sem volt akkor olyan erőprojekció kialakítására a közelünkben, mint amilyenre most Irán esetében lehetősége van.

A jutalom hihetetlenül húsos, gazdaságilag, politikailag, geopolitikailag, mindenhogy.
Mindenképp rizikós művelet lesz, de szerintem a pajtásaid meggyőzik majd Samu bácsit, hogy jau lesz ez!

Ahogy írtam, minimum egy polgárháború…