Egy mobil radar és egy mobil rávezető radar odatelepítése az egyik szigetre egy kisebb egységgel és némi szárazföldi csapattámogatással szerintem elég lenne. Civil gépek valószínűleg nem fognak berepkedni belejelntkezés nélkül, katonai gépeket meg ha csak megviláhgítasz a rávezető radarral az elég, hogy a pilótáknak szó szerint tele mennyen a gagyájuk. Persze nem kell rájuk lőni, sőt rakétákat sem kell odavinni vagy csak mutatóba, beüzemelés nélkül. Mindenképp odakell telepíteniük valamit hosszú időre, hogy meg tudják tartani maguknak a szigeteket.
Békésebb módszer, hogy 3 nap alatt előre legyártott elemekből felhúzhatnak rájuk egy-egy hotelt sok sok emberrel és munkaórával, kiépítenek némi infrastruktúrát gyorsan, rövidtávon mégtöbbet, és első napoktól hordhatnának oda turistákat, akár saját állampolgárokat. Nem fognak egy turistákkal teli helyre támadni se a dél-koreai se az amerikai se a japán seregek. Persze kellene ide "némi" tengeri jelenlét Kína részéről, hogy ezt fenn is tudják tatrani zavaratlanul, de életképes terv szerintem.
Békésebb módszer, hogy 3 nap alatt előre legyártott elemekből felhúzhatnak rájuk egy-egy hotelt sok sok emberrel és munkaórával, kiépítenek némi infrastruktúrát gyorsan, rövidtávon mégtöbbet, és első napoktól hordhatnának oda turistákat, akár saját állampolgárokat. Nem fognak egy turistákkal teli helyre támadni se a dél-koreai se az amerikai se a japán seregek. Persze kellene ide "némi" tengeri jelenlét Kína részéről, hogy ezt fenn is tudják tatrani zavaratlanul, de életképes terv szerintem.