Elraboltak és állítólag megöltek egy magyar férfit Jemenben
A Külgazdasági és Külügyminisztérium még nem erősítette meg a hírt.
index.hu
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Áprilisban dél-jemeni milícia tagjai raboltak el egy 43 éves magyar állampolgárt. A Kimo néven ismert férfi áttért a muszlim hitre, és felvette az AbdulKarim Fares nevet. A férfiért váltságdíjat követeltek, de mivel nem kapták meg, ezért halálra kínozták – közölte a Yemen Akbhar oldalra hivatkozva az Orientalista blog.Elraboltak és állítólag megöltek egy magyar férfit Jemenben
A Külgazdasági és Külügyminisztérium még nem erősítette meg a hírt.index.hu
Itt a fenti cikkből az interjú vele a Népszavában. Elég kemény a sztori.Hát ez egy elég érdekes életút volt.
2016-18 közt fogva tartották, hazatér, majd 2019-ben visszamegy. Hát szeretett kockáztatni. Miért eros a gyanúm, hogs ez a sztori több pontban is sántít???
Hogy ezt ne is említsem! Mire akarják felhasználni a halálát!!
Bár még meg sem erősítették Kimo halálhírét, a betiltott jemeni média máris uniós szankciókról cikkez (Frissítve) - JOGALAPPAL
Jogalappal - a független elemző oldal. Hírek a honvédelem, a nemzetbiztonság, a Zrínyi 2026 beszerzések, az adatvédelem és információbiztonság területéről.jogalappal.hu
Uniós szankciók???
Az egyelőre meg nem erősített halálhíre ugyanis a magyar sajtón kívül a jemeni médiában is megjelent már, azonban meglehetősen furcsa keretezéssel. A yemen-now.net és a voice-yemen.net azonos tartalmú cikkeiben az a felvezető szöveg olvasható, hogy
“az Európai Unió arra készül, hogy szankciókat vezessen be az Átmeneti Tanács ellen, miután halálra kínzott egy európai állampolgárt.”
Mindez egyelőre meglehetősen túlmutat az ügy jelenleg érzékelhető külpolitikai vetületein. Érdekesség, hogy ezt a két weboldalt a libanoni nemzeti hírügynökség egyik közleménye szerint blokkolják Jemenben, és ez ellen a gyakorlat ellen ellen különböző arab szervezetek már felszólaltak.
Majd hirtelen eltűnt.
Frissítve (2021.05.10 21:26): minden idézett jemeni forrás eltávolításra került és elérhetetlenné vált az interneten
Jöhet a hosszabb is ha lesz időd!!!Valószínüleg többet tudok Jemenről, mint a teljes htka közösség, de most nem fogok hosszan irni, mert faradt vagyok.
Egy dolgon mindenki gondolkozzon el, milyen magyar népdalt lehet Jemenben gyüjteni?
Amúgy ez a börtön sztori igaz, az emiratus tamogatása és felügyelete mellett működik. Azért csinálják, hogy déli átmeneti kormányt akit nem ismer el senki elszigetelhessék és a saját céljaira tudjak hasznalni. Hadramut gaz és olajkitermelésre örök szerződést kötöttek, amire még Saleh ugyan ezt megkötötte Koreaval, ugye az termel akinek a törzse ott az úr.
Jelenleg az UAE az úr ezeken a barmokon keresztül.
Van még egy adalék, nálunk a Jemenből jött emberek 99%-a északi, Aden meg ugye dél....
Amúgy szerintem sikhülye aki egy olyan helyen próbál a zavarosban halászni, ahol nincs normális közhatalom.
Most aki felháborodik ezen az gondolkozzon el azon, hogy ha 1945 februarjaban ide jön Budapestre egy pl. Brazil és a volt nyilasok, vagy a bosszúszomjas komcsik, vagy akár az oroszok lerendezik, akkor az azért elégé boritékolható már az utrakeléskor.
Nem akarok senkit védeni, állatokat nyilván nem, de ez a népdalgyüjtés egy vicc, főleg, hogy a pali amúgy nem tudott arabul csak pár szót, de kommunikálni nem. Ezt majd sehol nem fogják igy megirni, egyszer most már tényleg irok nektek egy kis összefoglalót, mert ilyen elzárt országról viszonylag keveset tudni ha nincs közbetlen kontakt.
nagyon remélem hogy rendesen monitorozzák a megfelelő szervek!!Hát nekem ez a Magyar Iszlám Közösség nagyon érdekes. Nem az első tag, akinek kalandosan ér véget az élete...
Hát ja, de még mindig nem az utolsó. De csak simán észhez is térhetnének, az lenne a legjobb.Hát nekem ez a Magyar Iszlám Közösség nagyon érdekes. Nem az első tag, akinek kalandosan ér véget az élete...
én szívesen olvasnám a tapasztalatod meg erről az arcról is a véleményed. most olvastam hogy valami skinhead zenekar tagja volt, onnét váltott az iszlám hitre agyára ment valamiValószínüleg többet tudok Jemenről, mint a teljes htka közösség, de most nem fogok hosszan irni, mert faradt vagyok.
Egy dolgon mindenki gondolkozzon el, milyen magyar népdalt lehet Jemenben gyüjteni?
Amúgy ez a börtön sztori igaz, az emiratus tamogatása és felügyelete mellett működik. Azért csinálják, hogy déli átmeneti kormányt akit nem ismer el senki elszigetelhessék és a saját céljaira tudjak hasznalni. Hadramut gaz és olajkitermelésre örök szerződést kötöttek, amire még Saleh ugyan ezt megkötötte Koreaval, ugye az termel akinek a törzse ott az úr.
Jelenleg az UAE az úr ezeken a barmokon keresztül.
Van még egy adalék, nálunk a Jemenből jött emberek 99%-a északi, Aden meg ugye dél....
Amúgy szerintem sikhülye aki egy olyan helyen próbál a zavarosban halászni, ahol nincs normális közhatalom.
Most aki felháborodik ezen az gondolkozzon el azon, hogy ha 1945 februarjaban ide jön Budapestre egy pl. Brazil és a volt nyilasok, vagy a bosszúszomjas komcsik, vagy akár az oroszok lerendezik, akkor az azért elégé boritékolható már az utrakeléskor.
Nem akarok senkit védeni, állatokat nyilván nem, de ez a népdalgyüjtés egy vicc, főleg, hogy a pali amúgy nem tudott arabul csak pár szót, de kommunikálni nem. Ezt majd sehol nem fogják igy megirni, egyszer most már tényleg irok nektek egy kis összefoglalót, mert ilyen elzárt országról viszonylag keveset tudni ha nincs közbetlen kontakt.
Én ebben nem vagyok biztos. Mármint, hogy agyára ment vmi. Ha több necces helyen felbukkan, akkor lehetnek ott más kapcsolatok is. Nem biztos, hogy hazai...nagyon remélem hogy rendesen monitorozzák a megfelelő szervek!!
én szívesen olvasnám a tapasztalatod meg erről az arcról is a véleményed. most olvastam hogy valami skinhead zenekar tagja volt, onnét váltott az iszlám hitre agyára ment valami
A skinhead szubkultúra mindig tele volt állambiztonsági megfigyeltekkel/megfigyelőkkel. Tudunk egy pár "hungarista"/"náci" éceszgéberről. Egy jemeni küldetést sok oldalról lehet támogatni, főleg Irán ellenségei részéről.Mondtuk neki, hogy legyen türelemmel, de nem hallgatott ránk - megszólalt a Jemenben meggyilkolt magyar zenész barátja - ORIGO
Friss hírek Magyarországról és a nagyvilágból, sport, technika, szórakozás, tudomány, kultúra. Az ORIGO a legfrissebb hazai és nemzetközi hírekkel szolgál olvasói számára.www.origo.hu
jó ezt értem de van erre valami utalás? mert simán meg is őrülhetettA skinhead szubkultúra mindig tele volt állambiztonsági megfigyeltekkel/megfigyelőkkel. Tudunk egy pár "hungarista"/"náci" éceszgéberről. Egy jemeni küldetést sok oldalról lehet támogatni, főleg Irán ellenségei részéről.
Az utolsó képen mindenkinek kat levéltől buci az arca? Importálhatnánk a a MHnak, ha ilyen hatékony a cucc.AnszárAllah és a Népi Bizottságok Saadah tartomány és a Szaúd-Arábia déli részén fekvő Jizan tartomány délnyugati frontján végrehajtott művelet során mintegy 150 négyzetkilométernyi területet szabadított fel a szaúdi megszállás alól. A művelet során több mint 80 szaúdi, szudáni és jemeni állampolgárságú koalíciós katona halt meg és sebesült meg, emellett az AnszárAllah több mint 29 katonai és páncélozott járművet semmisített meg. A húszik beszivárogtak a délnyugat-szaúd-arábiai Jizan tartományba is
Al-Shibl-2
Megsemmisült szaúdi M1A2S, al-Amud(Jizan) 2021.05.27.
M-113A4
Al-Shibl-2, Zahra-al Himar(Jizan) 2021.05.27.
Streit Group Cobra
M-163 VADS megsemmisülése