1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közép-/Kelet-Európa

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - dalost által indítva @ 2012. október 13..

 1. mcs

  mcs Well-Known Member

  Ez hiba is volt Putyintól. Öregszik, egyre engedékenyebb.:)
   
 2. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Nem volt az!!!
  Teljesen mások Oroszország geostratégiai céljai, nem akarja se megszállni sem feldarabolni Ukrajnát, neki egy oroszbarát Ukrajna kell, aki de jure független. Így kiterjesztheti befolyását egészen Beregszászig, míg ha megszállja akkor deklarált háború kezdődik, ha felosztják akkor a NATO nagyon közel kerül Moszkvához, ha hagyja hogy Ukrajna USA barát NATO tag legyen, az Oroszország véget jelentené.
   
  Kiebra, tong djagbu, megazez and 3 others like this.
 3. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  No igen, mostanában valamiért elmarad a szokásos- mindjárt összeomlik Oroszország, mert alacsonyan van az olajár - szöveg. Részben persze azért, mert amikor tényleg nagyon alacsony volt, akkor sem omlott össze még egy világjárvány közepén se.
  Most meg már aztán tényleg senki nem hinné el azt, hogy Oroszország (és Kína) a gazdasági összeomlás szélén áll. Mert éppen egy Szuperhatalom szétesési lehetőségét nézi mindenki szerte a világban (ki vodkázva, ki teázva, ki popcornt majszolva... ki kétségbeesve...Ki meg tanakodva, hogyan is maradjon hatalmon. Megint.)
   
  tindalos, b4l4g3 and Wilson like this.
 4. mcs

  mcs Well-Known Member

  Csak így nagy a kockázat, hogy teljesen elveszti az ellenőrzést felette. Az Usa nagyon nyomul, az ukrán politikusok pedig nem túl okosak. Simán felhasználják őket a a dörzsölt jenkik. Erre azért már láttunk példát.
  Az engedékenységet csak viccnek szántam, de az ilyen "megtorpanások" miatt tényleg úgy tűnhet a nagyvilág szemében, hogy nincs a hatalma teljében.

  Bár Ő valószínűleg nagyobb stratéga nálam. :)
   
 5. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  A mai napon a NATO felvette Ukrajnát a kibővített lehetőségekkel rendelkező partnerei közé. Ez a csoport a NATO elsődleges partnereit tartalmazza, Ukrajna lett a 6. tagja Ausztrália, Svédország, Finnország, Grúzia és Jordánia mellett. A tagsággal kibővített hozzáférés járul a NATO eszközeihez, a programokban és gyakorlatokban való részvételhez, az információk megosztásához és a tapasztalatok átadásához.
  https://www.nato.int/cps/en/natohq/news_176327.htm
  [​IMG]
   
 6. b4l4g3

  b4l4g3 Guest

  ebből a lényeg
  "Ukraine’s status as an Enhanced Opportunities Partner does not prejudge any decisions on NATO membership. NATO Allies continue to encourage and support Ukraine in its reform efforts, including in the security and defence sector, with regard to civilian control and democratic oversight, and in the fight against corruption. "
   
  megazez likes this.
 7. koppany

  koppany Well-Known Member

  Nincs elég baja a NATO-nak....
   
  b4l4g3 and vilmoci like this.
 8. ulippo

  ulippo Well-Known Member

 9. ladagrant

  ladagrant Active Member

  Putyin Ur biztos nem tenne ilyet, Ukrajna megszallasa is veletlen volt, Belorusszia teljes biztonsagban van. Neki elhihetitek.
   
 10. ladagrant

  ladagrant Active Member

  Engem jobban aggaszt, hogy Lengyelorszag megszállta a cseheket, az EU kozelgo szetesese olyan fenyegeto valosag mint Amerika osszeomlasa.
   
 11. tong djagbu

  tong djagbu Well-Known Member

  5 milliárd dollárt költöttek az amerikaiak a törvényes ukrán kormány megdöntésére. Azt lehet? És mi van afganisztán meg irak megszállásával?
   
  fishbed, zeal and Nemerson like this.
 12. Serathis

  Serathis Well-Known Member

  Szóval évtizedes távlatokban van?
   
 13. boki

  boki Well-Known Member

  Az ukrán külügyminiszter Budapestről hazatérve az első nacionalista hőbörgésre letagadta a beregszászi járásra tett ígéretét, és megígérte, hogy egy lépést sem hátrál az oktatás kérdésében. Döntse el ezután mindenki maga, hogy hisz-e a kijevi ígéretekben”

  https://moszkvater.com/mit-er-a-ber...yCgW_gzdDy62zRj-ij3sRrH2AVpqzVYHuM7VqqzqwIQxU
   
  szuvorov and antigonosz like this.
 14. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Ez egy álhír. Egy olyan felvételen alapul amiben az hangzik el, hogy 1991 óta 5 milliárd dollárt adott az USA Ukrajnának a demokratikus intézmények és a civil társadalom kiépítésére. Szóval 25 év alatt adott ennyit összesen. Az álhír gyártók ezt a 25 évet kivágták a felvételből és hozzáköltötték, hogy ez a Majdanra ment. A hozzád hasonló álhír terjesztők pedig azóta terjesztik.

  Pedig ha belegondolnál rájönnél, hogy semmi értelme. Mire ment volna el 5 milliárd dollár? Minden egyes tüntető tízezreket kapott? De persze az álhír terjesztők nem gondolkodnak, csak ész nélkül szajkózzák az álhír gyártók hazugságait.
   
 15. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Ez is egy álhír. Fogalmad sincs a valódi helyzetről, hogy mi történt akkor. A szakadároknak esélye se volt az ukrán hadsereggel szemben, amiről te beszélsz azt nem a szakadárok, hanem az orosz regulárisok követték el. És nem Putyin mentette meg az ukránokat saját magától, ezt még kimondani is röhejes, hanem Merkel és Macron mentette meg őket Putyintól.

  Az a felvétel ami bizonyítja, hogy Igor Girkin fegyvereket kért Oroszországtól egyben megmutatja a szakadárok valódi helyzetét ami nagyon másként festett akkor mint amit az álhír propaganda terjesztett róluk:

  Girkin: "Ilyen-olyan darabokat adni, ahogy eddig csinálták, már nem számít többé, túlerőben vannak. Ha az orosz támogatás ügye, légi támogatás vagy legalább tüzérségi támogatás, ha ezt nem teszik akkor többé nem tudjuk tartani a területet keleten, nem bírjuk többé. Szükségünk van tankelhárító tüzérségre, tankokra, rendes légvédelemre, mert a manpadok nem elegendőek, és persze személyzettel együtt, mert nincs időnk kiképezni őket."
   
 16. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

 17. koppany

  koppany Well-Known Member

  Te egy párhuzamos univerzumban élsz..........
   
  tong djagbu likes this.
 18. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Csak azt áruld el Putyinnak miért lenne érdeke Ukrajna elfoglalása,ha már Makronnak meg Merkelnek köszönhetjük,hogy megakadályozták,hogy a 2.gépesített doni kozák hadosztálynak az új állomáshelye nem Beregszász lett.
   
 19. krisss

  krisss Well-Known Member

  Szerintem többen is egyszerre.
   
  arcas, vilmoci, fip7 and 3 others like this.
 20. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Ti álltok le vele "veszekedni", ő csak dobálja a Kiskegyed levél rovatából kiollózott "híreket" lesz*rva a reakciót és mi igaz mi nem, lényeg, hogy az alapítvány utalja a teljesítménybért.
  Ha nem reagálsz és nincs teljesítmény akkor máshol kell lóvét keresnie.
   

Ezen oldal megosztása