[BIZTPOL] Kaukázus (Azerbajdzsán, Grúzia, Örményország, ...)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 755
113
Minek Grúziában egy titkos biolaboratorium?
http://hungarian.ruvr.ru/2013_10_06/Milyen-amerikai-mutansokat-tenyesztenek-Gruziaban/
 
 • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

panoz

Well-Known Member
2011. szeptember 3.
1 464
142
63
Grúzia egy független ország egy igen agresszív északi szomszéddal. Nem csoda hogy nyugatra tekint.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 413
27 603
113
Nem is értem miért nem volt ilyesmi, az örmény válságot is az oroszoknál beszéltük meg.

Egy helyben tartózkodó magyar tudósítása Örményből:
http://wangfolyo.blogspot.hu/2018/05/a-gyozelem-napja.html?m=1

005.jpg
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 755
113
Azerbajdzsán támadást indított a front minden szakaszán Hegyi Karabah ellen. Az örmények két azeri helikopter lelövését jelentették be.Azeri hadsereg HK fővárosát is ágyúzza, ahol civil áldozatok is vannak.
 
 • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 196
8 043
113
Pont nem az Indexre gondoltam :D.De úgy látszik a média is elkezdte utolérni magát.
Persze,hogy jó lenne a külön topik,de ebben nem én döntök.
Én a 24.hu-t olvasom leginkább (ott nem volt híradás erről), a többit csak akkor, ha belinkeltek valamit.
Az indexet megpróbáltam, ott meg ez volt.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 794
25 377
113
Russian Foreign Minister Sergey Lavrov had a telephone conversation on Sunday with his Armenian counterpart Zohrab Mnatsakanyan, the Russian foreign ministry said in a statement. It said they discussed the situation in the zone of the Nagorno-Karabakh conflict. Lavrov was said to have expressed serious concern over the ongoing large-scale hostilities on the line of contact, and the information about the killed and wounded.
..
The need for an early ceasefire was stressed. It was noted that Russia, together with other co-chairs of the OSCE Minsk Group, will continue mediation efforts aimed at stabilizing the situation.
http://arka.am/en/news/politics/arm...uation_in_karabakh_in_telephone_conversation/