[BIZTPOL] Kaukázus (Azerbajdzsán, Grúzia, Örményország, ...)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 578
17 688
113
Pont azért amiért nincs ugyan az a fél millió ukrajnában éppen. Mert akkor nem lesz ott ahol.
Azért legyünk már egy kicsit reálisak. Bármilyen azeri támadás az örmények ellen,és most nem Karabahra gondolok,sima orosz rakétacsapást jelent Bakura,és néhány azeri támaszpontra. Nem helyi cicaharcra gondolok,hanem reguláris haderő általi támadásra. Ja,és szerintem az lesz az a pillanat,amikor az orosz leveszi a szájkosarat Teheránról.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 509
31 936
113
Meg ez?
Vagy ez?
Esetleg ez?
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 458
10 391
113
Egy elore megtevezett haboru volt a 2020 as 44 napos haboru.Azerbajdzsan es Torokorszag megtervezte,kivitelezte Oroszorszag pedig aldasat adta ra.Semmit sem mert volna Azerbajdzsan tenni orosz engedely nelkul,se Torokorszag F 16 sokat es hegyiharcra specializalt dandart telepiteni orosz bolintas nelkul.Cserebe az engedelyert az orosz bekefentartok bemehettek Artsakba amikor gyozott a tulero.Annyit meg ehhez.Hosszu napokon keresztul a haboru kritikus idoszakaban,az orosz kormany valaszra sem meltatta szovetsegese kerdeset,hogy teljesiti e szerzodese kotelezettseget es megvedi e kulso tamadas eseten az ormeny allamot (Nem Artsakot).Igy a torok es azeri hataron allo ormeny egysegek nem leptek be Artsakba,ahogy a hadmuleti tervek eloirtak volna,hanem tetlenul neztek az ott allomasozo erok vereseget.Ez az orosz hozzaallas azota sem valtozott,Nagyon szivmelengeto a jelenletuk de krizishelyzetben a biztato szavakon tul nem tettek semmit.Jelen pillanatban 3 pilleren nyugszik az artsaki ormenyek elete.Az orosz bekefentartok jelenlete,az artsaki vedelmi hadsereg,es a nemzetkozi figyelem.Ezek egyuttese miatt elhet meg ott ormeny ember,ahol oseik evezredek ota elnek.

Nem várom el tőled hogy érzelmek nélkül szemléld az eseményeket hisz a ti sorsotokról van szó, viszont vannak dolgok amik állandóak, ezek egyike a földrajz, ( millió éves távlaton ez sem de khmm), szóval ott vagytok két türk nép között történelmi gyűlölet között, kb mintha létezne még a náci németország és mellette lenne izrael.
A balszerencsétek az hogy ők kb 30x annyian vannak mint ti, és nem ők vannak bekerítve hanem ti. Elhiszem azt hogy úgy érzitek Oroszország elárul benneteket, de nektek kéne tudni legjobban hogy bábuk vagytok a sakktáblán, egy kicsi bábú ami jó helyen van mert elzárja a törököket a kaszpi tengertől, és ezzel védi Oroszországot és Irán északi határát. Ez az alapfelvetés, ezen kívül kb minden más változó, változó az is hogy éppen oroszország neve szovjetunió, európát a 3. birodalom egyesíti vagy az eu, vagy éppen az usa elszigeteli magát a világ dolgaitól vagy a világ csendőre akar lenni.

Persze hogy tervezett háború volt, jól politizáltak az azeriek, kaptak egy fél győzelmet ajándékba és elvégezték a piszkos munkát Oroszországnak, és a török nagy testvér is elkönyvelt egy pr győzelmet. Viszont miért kellet megbüntetni Örményországot? Emlékeim szerint pár új vonalas politikus elkezdett arról beszélni és értekezni hogy nyugati kapcsolatok erősítése, ami teljesen logikus lenne, ha csak egyszerű gazdasági kapcsolatokról lenne szó, csakhogy itt többről volt szó, ti bizony felültetek arra a vonatra ami a maci barlangjába vitte grúzokat, akik szerencséjükre nem voltak annyira kitartóak mint az ukránok, akiket szintén ez a vonat vitt oda ahol vannak , és a fehéroroszok szerencséjére ők lekésték ezt a szuper vonatot pár éve, igaz így az "európai és demokratikus"értékektől távol vannak, de nem lőtték szét az országukat, és ez lesz az a vonat ami a moldávokat is elrepíti a fényes jövőbe.

Ti nem nyugati gazdasági kapcsolatokat akartatok, ti azt hittétek lehetőségetek van nyugati politikai kapcsolatokra, benyeltétek azt amivel vágóhídra küldik a népet miközben a politikusok vagyona gyarapszik. Ezt megakadályozandó engedték rátok az azerieket, és azt kell mondanom olcsón megúsztátok. Vagy ha már ez volt a terv akkor lehetett volna annyi esze az örmény vezetésnek hogy addig nem pofázik a terveiről amíg az első amerikai katonai gép nem érkezik meg, akik garantálják a biztonságukat az azeriek ellen.

Viszont egy baj van ezzel. Megvan az hogy könyvelési hibából 6 milliárd+ dodót majdnem elvarázsoltak? Ez vagytok ti is a nagy vízen túl, könyvelési hiba, ha jön egy politikai váltás, és a stratégia azt mondaná nem kell a jelenlét, akkor ti ott maradtok a türkökkel, de ezúttal már lehet az oroszok Jereván elővárosaiban tennék ki a kisszéket ha nagyon nyájasan kérlelitek őket.

Felhozod ellenük hogy azeri kezeken keresztül adják el a nyersanyagot, de ugyan ez felhozható a grúzok ellen, pedig azokkal harcoltak pár éve, na igen de ott rájöttek arra amire ti nehezen akarok, hogy sem az usa nem európa nem lett közelebb de Oroszország éppen ott van ahol 20 éve is volt, a szomszédban, és lássuk be jobb a zsebeket tömni az átcímkézéssel durcizva,mint amikor orosz bombák kopognak be az ablakon.

Vagy Fehéroroszországgal szerinted megtehetné bárki ezt jelen vezetése mellet? Nem valószínű, de ha ott pár éve váltás van most ők is részesei lehetnének a különleges katonai műveletnek, mert a megvezetett tömeg végre elérte volna a nyugatot, és a nyugati fényt, a lövészárokban.

A három dolog közül kettő igen kétséges, a hadsereg vagy tudna védekezni vagy nem. A nemzetközi figyelmet pedig addig érdekelnétek amíg nem történik valami érdekesebb, ha pedig Oroszország nem tesz semmit, akkor a média felhajtást nem fogjátok megkapni, mint ahogy a törökökbe sem fognak beleállni miattatok, mert ott sem lesz örökké Erdogan a szultán, lesz ott még atlantista vonal.

Van még egy "opció" kibékültök a türkökkel, kiürítitek a területet, bocsánatot kértek az azeriektől és a törököktől, és kártérítést fizettek és bíztok a népeitek közötti harmonikus együttélésben. Viszont ez gondolom nem opció, ráadásul pofozózsák szerepkörben sokkal hasznosabbak vagytok nekik, mert eladható a népnek a harc és a győzelem náluk otthon.

Azeri szempontból az hogy meg kellet állniuk majdnem olyan mint az 1919 es északi hadjárat eredményeinek feladása, ezért engedik őket szemtelenkedni, és azért mert még mindig a nyugati politikai kegyet keresitek .Nem veszitek észre tényleg?

Én nem mondom meg hogy mi az igazságos, mi a helyes, sem jogom sem képességem hozzá, de mondom az orosz katonák köztetek és köztük a tények, ezen kívül még mindig van iráni fenyegetés, indiai kapcsolatok, és nyugati felszólítások, és az hogy várhatóan Oroszország még a következő 20 éveben is ott lesz ahol most van, és a birodalmi logika ugyan az marad mint ami volt több ezer éve mindig.
 

Cevat

Well-Known Member
2020. október 22.
1 098
2 874
113
Meg ez?
Vagy ez?
Esetleg ez?
Csatlakozzunk a Foderaciohoz???Kulkapcsolatok,diplomacia,fuggetlenseg...Mondok csak neked valamit.Fra es Iran egyetlen kerdesben nezetazonos...Oroszorszag es Iran egyben feszkozik...Ormenyorszag szuverenitasa az...
 

Cevat

Well-Known Member
2020. október 22.
1 098
2 874
113
Nem várom el tőled hogy érzelmek nélkül szemléld az eseményeket hisz a ti sorsotokról van szó, viszont vannak dolgok amik állandóak, ezek egyike a földrajz, ( millió éves távlaton ez sem de khmm), szóval ott vagytok két türk nép között történelmi gyűlölet között, kb mintha létezne még a náci németország és mellette lenne izrael.
A balszerencsétek az hogy ők kb 30x annyian vannak mint ti, és nem ők vannak bekerítve hanem ti. Elhiszem azt hogy úgy érzitek Oroszország elárul benneteket, de nektek kéne tudni legjobban hogy bábuk vagytok a sakktáblán, egy kicsi bábú ami jó helyen van mert elzárja a törököket a kaszpi tengertől, és ezzel védi Oroszországot és Irán északi határát. Ez az alapfelvetés, ezen kívül kb minden más változó, változó az is hogy éppen oroszország neve szovjetunió, európát a 3. birodalom egyesíti vagy az eu, vagy éppen az usa elszigeteli magát a világ dolgaitól vagy a világ csendőre akar lenni.

Persze hogy tervezett háború volt, jól politizáltak az azeriek, kaptak egy fél győzelmet ajándékba és elvégezték a piszkos munkát Oroszországnak, és a török nagy testvér is elkönyvelt egy pr győzelmet. Viszont miért kellet megbüntetni Örményországot? Emlékeim szerint pár új vonalas politikus elkezdett arról beszélni és értekezni hogy nyugati kapcsolatok erősítése, ami teljesen logikus lenne, ha csak egyszerű gazdasági kapcsolatokról lenne szó, csakhogy itt többről volt szó, ti bizony felültetek arra a vonatra ami a maci barlangjába vitte grúzokat, akik szerencséjükre nem voltak annyira kitartóak mint az ukránok, akiket szintén ez a vonat vitt oda ahol vannak , és a fehéroroszok szerencséjére ők lekésték ezt a szuper vonatot pár éve, igaz így az "európai és demokratikus"értékektől távol vannak, de nem lőtték szét az országukat, és ez lesz az a vonat ami a moldávokat is elrepíti a fényes jövőbe.

Ti nem nyugati gazdasági kapcsolatokat akartatok, ti azt hittétek lehetőségetek van nyugati politikai kapcsolatokra, benyeltétek azt amivel vágóhídra küldik a népet miközben a politikusok vagyona gyarapszik. Ezt megakadályozandó engedték rátok az azerieket, és azt kell mondanom olcsón megúsztátok. Vagy ha már ez volt a terv akkor lehetett volna annyi esze az örmény vezetésnek hogy addig nem pofázik a terveiről amíg az első amerikai katonai gép nem érkezik meg, akik garantálják a biztonságukat az azeriek ellen.

Viszont egy baj van ezzel. Megvan az hogy könyvelési hibából 6 milliárd+ dodót majdnem elvarázsoltak? Ez vagytok ti is a nagy vízen túl, könyvelési hiba, ha jön egy politikai váltás, és a stratégia azt mondaná nem kell a jelenlét, akkor ti ott maradtok a türkökkel, de ezúttal már lehet az oroszok Jereván elővárosaiban tennék ki a kisszéket ha nagyon nyájasan kérlelitek őket.

Felhozod ellenük hogy azeri kezeken keresztül adják el a nyersanyagot, de ugyan ez felhozható a grúzok ellen, pedig azokkal harcoltak pár éve, na igen de ott rájöttek arra amire ti nehezen akarok, hogy sem az usa nem európa nem lett közelebb de Oroszország éppen ott van ahol 20 éve is volt, a szomszédban, és lássuk be jobb a zsebeket tömni az átcímkézéssel durcizva,mint amikor orosz bombák kopognak be az ablakon.

Vagy Fehéroroszországgal szerinted megtehetné bárki ezt jelen vezetése mellet? Nem valószínű, de ha ott pár éve váltás van most ők is részesei lehetnének a különleges katonai műveletnek, mert a megvezetett tömeg végre elérte volna a nyugatot, és a nyugati fényt, a lövészárokban.

A három dolog közül kettő igen kétséges, a hadsereg vagy tudna védekezni vagy nem. A nemzetközi figyelmet pedig addig érdekelnétek amíg nem történik valami érdekesebb, ha pedig Oroszország nem tesz semmit, akkor a média felhajtást nem fogjátok megkapni, mint ahogy a törökökbe sem fognak beleállni miattatok, mert ott sem lesz örökké Erdogan a szultán, lesz ott még atlantista vonal.

Van még egy "opció" kibékültök a türkökkel, kiürítitek a területet, bocsánatot kértek az azeriektől és a törököktől, és kártérítést fizettek és bíztok a népeitek közötti harmonikus együttélésben. Viszont ez gondolom nem opció, ráadásul pofozózsák szerepkörben sokkal hasznosabbak vagytok nekik, mert eladható a népnek a harc és a győzelem náluk otthon.

Azeri szempontból az hogy meg kellet állniuk majdnem olyan mint az 1919 es északi hadjárat eredményeinek feladása, ezért engedik őket szemtelenkedni, és azért mert még mindig a nyugati politikai kegyet keresitek .Nem veszitek észre tényleg?

Én nem mondom meg hogy mi az igazságos, mi a helyes, sem jogom sem képességem hozzá, de mondom az orosz katonák köztetek és köztük a tények, ezen kívül még mindig van iráni fenyegetés, indiai kapcsolatok, és nyugati felszólítások, és az hogy várhatóan Oroszország még a következő 20 éveben is ott lesz ahol most van, és a birodalmi logika ugyan az marad mint ami volt több ezer éve mindig.
Keshegyen alunk.30 eve.Minden lebego szalmaszalba belekapaszkodunk.
 

Cevat

Well-Known Member
2020. október 22.
1 098
2 874
113
Azért legyünk már egy kicsit reálisak. Bármilyen azeri támadás az örmények ellen,és most nem Karabahra gondolok,sima orosz rakétacsapást jelent Bakura,és néhány azeri támaszpontra. Nem helyi cicaharcra gondolok,hanem reguláris haderő általi támadásra. Ja,és szerintem az lesz az a pillanat,amikor az orosz leveszi a szájkosarat Teheránról.
Hany volt mar???Semmi sem tortent...
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed and Robur

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
Csatlakozzunk a Foderaciohoz???Kulkapcsolatok,diplomacia,fuggetlenseg...Mondok csak neked valamit.Fra es Iran egyetlen kerdesben nezetazonos...Oroszorszag es Iran egyben feszkozik...Ormenyorszag szuverenitasa az...
Ez az egy lehetőségetek van. A másik a nyom nélküli eltünés. Még az emléketeket is el fogják törölni.
 
  • Szomorú
Reactions: fip7

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 322
20 731
113
Nem várom el tőled hogy érzelmek nélkül szemléld az eseményeket hisz a ti sorsotokról van szó, viszont vannak dolgok amik állandóak, ezek egyike a földrajz, ( millió éves távlaton ez sem de khmm), szóval ott vagytok két türk nép között történelmi gyűlölet között, kb mintha létezne még a náci németország és mellette lenne izrael.
A balszerencsétek az hogy ők kb 30x annyian vannak mint ti, és nem ők vannak bekerítve hanem ti. Elhiszem azt hogy úgy érzitek Oroszország elárul benneteket, de nektek kéne tudni legjobban hogy bábuk vagytok a sakktáblán, egy kicsi bábú ami jó helyen van mert elzárja a törököket a kaszpi tengertől, és ezzel védi Oroszországot és Irán északi határát. Ez az alapfelvetés, ezen kívül kb minden más változó, változó az is hogy éppen oroszország neve szovjetunió, európát a 3. birodalom egyesíti vagy az eu, vagy éppen az usa elszigeteli magát a világ dolgaitól vagy a világ csendőre akar lenni.

Persze hogy tervezett háború volt, jól politizáltak az azeriek, kaptak egy fél győzelmet ajándékba és elvégezték a piszkos munkát Oroszországnak, és a török nagy testvér is elkönyvelt egy pr győzelmet. Viszont miért kellet megbüntetni Örményországot? Emlékeim szerint pár új vonalas politikus elkezdett arról beszélni és értekezni hogy nyugati kapcsolatok erősítése, ami teljesen logikus lenne, ha csak egyszerű gazdasági kapcsolatokról lenne szó, csakhogy itt többről volt szó, ti bizony felültetek arra a vonatra ami a maci barlangjába vitte grúzokat, akik szerencséjükre nem voltak annyira kitartóak mint az ukránok, akiket szintén ez a vonat vitt oda ahol vannak , és a fehéroroszok szerencséjére ők lekésték ezt a szuper vonatot pár éve, igaz így az "európai és demokratikus"értékektől távol vannak, de nem lőtték szét az országukat, és ez lesz az a vonat ami a moldávokat is elrepíti a fényes jövőbe.

Ti nem nyugati gazdasági kapcsolatokat akartatok, ti azt hittétek lehetőségetek van nyugati politikai kapcsolatokra, benyeltétek azt amivel vágóhídra küldik a népet miközben a politikusok vagyona gyarapszik. Ezt megakadályozandó engedték rátok az azerieket, és azt kell mondanom olcsón megúsztátok. Vagy ha már ez volt a terv akkor lehetett volna annyi esze az örmény vezetésnek hogy addig nem pofázik a terveiről amíg az első amerikai katonai gép nem érkezik meg, akik garantálják a biztonságukat az azeriek ellen.

Viszont egy baj van ezzel. Megvan az hogy könyvelési hibából 6 milliárd+ dodót majdnem elvarázsoltak? Ez vagytok ti is a nagy vízen túl, könyvelési hiba, ha jön egy politikai váltás, és a stratégia azt mondaná nem kell a jelenlét, akkor ti ott maradtok a türkökkel, de ezúttal már lehet az oroszok Jereván elővárosaiban tennék ki a kisszéket ha nagyon nyájasan kérlelitek őket.

Felhozod ellenük hogy azeri kezeken keresztül adják el a nyersanyagot, de ugyan ez felhozható a grúzok ellen, pedig azokkal harcoltak pár éve, na igen de ott rájöttek arra amire ti nehezen akarok, hogy sem az usa nem európa nem lett közelebb de Oroszország éppen ott van ahol 20 éve is volt, a szomszédban, és lássuk be jobb a zsebeket tömni az átcímkézéssel durcizva,mint amikor orosz bombák kopognak be az ablakon.

Vagy Fehéroroszországgal szerinted megtehetné bárki ezt jelen vezetése mellet? Nem valószínű, de ha ott pár éve váltás van most ők is részesei lehetnének a különleges katonai műveletnek, mert a megvezetett tömeg végre elérte volna a nyugatot, és a nyugati fényt, a lövészárokban.

A három dolog közül kettő igen kétséges, a hadsereg vagy tudna védekezni vagy nem. A nemzetközi figyelmet pedig addig érdekelnétek amíg nem történik valami érdekesebb, ha pedig Oroszország nem tesz semmit, akkor a média felhajtást nem fogjátok megkapni, mint ahogy a törökökbe sem fognak beleállni miattatok, mert ott sem lesz örökké Erdogan a szultán, lesz ott még atlantista vonal.

Van még egy "opció" kibékültök a türkökkel, kiürítitek a területet, bocsánatot kértek az azeriektől és a törököktől, és kártérítést fizettek és bíztok a népeitek közötti harmonikus együttélésben. Viszont ez gondolom nem opció, ráadásul pofozózsák szerepkörben sokkal hasznosabbak vagytok nekik, mert eladható a népnek a harc és a győzelem náluk otthon.

Azeri szempontból az hogy meg kellet állniuk majdnem olyan mint az 1919 es északi hadjárat eredményeinek feladása, ezért engedik őket szemtelenkedni, és azért mert még mindig a nyugati politikai kegyet keresitek .Nem veszitek észre tényleg?

Én nem mondom meg hogy mi az igazságos, mi a helyes, sem jogom sem képességem hozzá, de mondom az orosz katonák köztetek és köztük a tények, ezen kívül még mindig van iráni fenyegetés, indiai kapcsolatok, és nyugati felszólítások, és az hogy várhatóan Oroszország még a következő 20 éveben is ott lesz ahol most van, és a birodalmi logika ugyan az marad mint ami volt több ezer éve mindig.
Szép összefoglalás. Undorító realizmus.
Cevat persze nem fog veled egyetérteni, de elég okos ahhoz, hogy megértse.
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 114
11 272
113
Nem várom el tőled hogy érzelmek nélkül szemléld az eseményeket hisz a ti sorsotokról van szó, viszont vannak dolgok amik állandóak, ezek egyike a földrajz, ( millió éves távlaton ez sem de khmm), szóval ott vagytok két türk nép között történelmi gyűlölet között, kb mintha létezne még a náci németország és mellette lenne izrael.
A balszerencsétek az hogy ők kb 30x annyian vannak mint ti, és nem ők vannak bekerítve hanem ti. Elhiszem azt hogy úgy érzitek Oroszország elárul benneteket, de nektek kéne tudni legjobban hogy bábuk vagytok a sakktáblán, egy kicsi bábú ami jó helyen van mert elzárja a törököket a kaszpi tengertől, és ezzel védi Oroszországot és Irán északi határát. Ez az alapfelvetés, ezen kívül kb minden más változó, változó az is hogy éppen oroszország neve szovjetunió, európát a 3. birodalom egyesíti vagy az eu, vagy éppen az usa elszigeteli magát a világ dolgaitól vagy a világ csendőre akar lenni.

Persze hogy tervezett háború volt, jól politizáltak az azeriek, kaptak egy fél győzelmet ajándékba és elvégezték a piszkos munkát Oroszországnak, és a török nagy testvér is elkönyvelt egy pr győzelmet. Viszont miért kellet megbüntetni Örményországot? Emlékeim szerint pár új vonalas politikus elkezdett arról beszélni és értekezni hogy nyugati kapcsolatok erősítése, ami teljesen logikus lenne, ha csak egyszerű gazdasági kapcsolatokról lenne szó, csakhogy itt többről volt szó, ti bizony felültetek arra a vonatra ami a maci barlangjába vitte grúzokat, akik szerencséjükre nem voltak annyira kitartóak mint az ukránok, akiket szintén ez a vonat vitt oda ahol vannak , és a fehéroroszok szerencséjére ők lekésték ezt a szuper vonatot pár éve, igaz így az "európai és demokratikus"értékektől távol vannak, de nem lőtték szét az országukat, és ez lesz az a vonat ami a moldávokat is elrepíti a fényes jövőbe.

Ti nem nyugati gazdasági kapcsolatokat akartatok, ti azt hittétek lehetőségetek van nyugati politikai kapcsolatokra, benyeltétek azt amivel vágóhídra küldik a népet miközben a politikusok vagyona gyarapszik. Ezt megakadályozandó engedték rátok az azerieket, és azt kell mondanom olcsón megúsztátok. Vagy ha már ez volt a terv akkor lehetett volna annyi esze az örmény vezetésnek hogy addig nem pofázik a terveiről amíg az első amerikai katonai gép nem érkezik meg, akik garantálják a biztonságukat az azeriek ellen.

Viszont egy baj van ezzel. Megvan az hogy könyvelési hibából 6 milliárd+ dodót majdnem elvarázsoltak? Ez vagytok ti is a nagy vízen túl, könyvelési hiba, ha jön egy politikai váltás, és a stratégia azt mondaná nem kell a jelenlét, akkor ti ott maradtok a türkökkel, de ezúttal már lehet az oroszok Jereván elővárosaiban tennék ki a kisszéket ha nagyon nyájasan kérlelitek őket.

Felhozod ellenük hogy azeri kezeken keresztül adják el a nyersanyagot, de ugyan ez felhozható a grúzok ellen, pedig azokkal harcoltak pár éve, na igen de ott rájöttek arra amire ti nehezen akarok, hogy sem az usa nem európa nem lett közelebb de Oroszország éppen ott van ahol 20 éve is volt, a szomszédban, és lássuk be jobb a zsebeket tömni az átcímkézéssel durcizva,mint amikor orosz bombák kopognak be az ablakon.

Vagy Fehéroroszországgal szerinted megtehetné bárki ezt jelen vezetése mellet? Nem valószínű, de ha ott pár éve váltás van most ők is részesei lehetnének a különleges katonai műveletnek, mert a megvezetett tömeg végre elérte volna a nyugatot, és a nyugati fényt, a lövészárokban.

A három dolog közül kettő igen kétséges, a hadsereg vagy tudna védekezni vagy nem. A nemzetközi figyelmet pedig addig érdekelnétek amíg nem történik valami érdekesebb, ha pedig Oroszország nem tesz semmit, akkor a média felhajtást nem fogjátok megkapni, mint ahogy a törökökbe sem fognak beleállni miattatok, mert ott sem lesz örökké Erdogan a szultán, lesz ott még atlantista vonal.

Van még egy "opció" kibékültök a türkökkel, kiürítitek a területet, bocsánatot kértek az azeriektől és a törököktől, és kártérítést fizettek és bíztok a népeitek közötti harmonikus együttélésben. Viszont ez gondolom nem opció, ráadásul pofozózsák szerepkörben sokkal hasznosabbak vagytok nekik, mert eladható a népnek a harc és a győzelem náluk otthon.

Azeri szempontból az hogy meg kellet állniuk majdnem olyan mint az 1919 es északi hadjárat eredményeinek feladása, ezért engedik őket szemtelenkedni, és azért mert még mindig a nyugati politikai kegyet keresitek .Nem veszitek észre tényleg?

Én nem mondom meg hogy mi az igazságos, mi a helyes, sem jogom sem képességem hozzá, de mondom az orosz katonák köztetek és köztük a tények, ezen kívül még mindig van iráni fenyegetés, indiai kapcsolatok, és nyugati felszólítások, és az hogy várhatóan Oroszország még a következő 20 éveben is ott lesz ahol most van, és a birodalmi logika ugyan az marad mint ami volt több ezer éve mindig.
Ez kemény volt.

Nos igen, Örményországnak mindenképp a mottójává kéne tennie a "többet ésszel,mint erővel" szólásmondást. Akárhogy fegyverkezik, Azerbajdzsán mindig erősebb lesz, mert neki van olaja, az örményeknek meg nincs...és akkor még nem beszéltünk Törökországról. Ehhez nagy erő kell majd az örményektől,hogy elfogadják a szörnyű valóságot és azt,hogy nincs a saját kezükbe a sorsuk, hanem a térség big brothere (orosz) és az ellenségeik (török,azer) döntenek róluk. Akárhogy is...ebben a helyzetben a usa és a nyugat kegyeit keresni,akik a grúzokat is behülyítették és neki hajtották az oroszoknak, súlyos, történelmi hiba az örmény vezetéstől amiből lehet nem lesz visszaút.

Szóval ilyen kilátástalan szar pozícióban még Izrael sincs a térképen, mint Örményország.
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 121
7 047
113
Ez kemény volt.

Nos igen, Örményországnak mindenképp a mottójává kéne tennie a "többet ésszel,mint erővel" szólásmondást. Akárhogy fegyverkezik, Azerbajdzsán mindig erősebb lesz, mert neki van olaja, az örményeknek meg nincs...és akkor még nem beszéltünk Törökországról. Ehhez nagy erő kell majd az örményektől,hogy elfogadják a szörnyű valóságot és azt,hogy nincs a saját kezükbe a sorsuk, hanem a térség big brothere (orosz) és az ellenségeik (török,azer) döntenek róluk. Akárhogy is...ebben a helyzetben a usa és a nyugat kegyeit keresni,akik a grúzokat is behülyítették és neki hajtották az oroszoknak, súlyos, történelmi hiba az örmény vezetéstől amiből lehet nem lesz visszaút.

Szóval ilyen kilátástalan szar pozícióban még Izrael sincs a térképen, mint Örményország.
Bocs az OFf-ert, csak az jutott eszembe, hogy kurdnak lenni még rosszabb, mint örménynek, hiába vannak 40 millióan, nekik még az sem jutott, hogy egy darab földről azt mondhassak, az Kurdisztan. Őket is kihasználta és üldözte mindenki, attól függően, hogy éppen mire volt indok.
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 114
11 272
113
Bocs az OFf-ert, csak az jutott eszembe, hogy kurdnak lenni még rosszabb, mint örménynek, hiába vannak 40 millióan, nekik még az sem jutott, hogy egy darab földről azt mondhassak, az Kurdisztan. Őket is kihasználta és üldözte mindenki, attól függően, hogy éppen mire volt indok.
Ha a nagyhatalmak úgy gondolják,hogy érdekük egy Kurdisztán,bármikor létrehozhattják...van 40 millió kurd, saját kultúrájuk, lehet nincs országuk,de a népnek van jövője,mert sokan vannak és nagyjából egy tömbben, több országon átnyúlva.

Na de a 3 milliós Örményország hova pattogjon?? Tudom,hogy több örmény is van a világ többi részén,de egy háború esetén az örmény vezetésnek erre is gondolni kell, hogy kifogy a vér az országból aztán könnyen abban a helyzetben találhatják magukat, hogy az Artsakh-ért fájt a szívük,de végül a magországukat is elvesztik.
 

Cevat

Well-Known Member
2020. október 22.
1 098
2 874
113
Ha a nagyhatalmak úgy gondolják,hogy érdekük egy Kurdisztán,bármikor létrehozhattják...van 40 millió kurd, saját kultúrájuk, lehet nincs országuk,de a népnek van jövője,mert sokan vannak és nagyjából egy tömbben, több országon átnyúlva.

Na de a 3 milliós Örményország hova pattogjon?? Tudom,hogy több örmény is van a világ többi részén,de egy háború esetén az örmény vezetésnek erre is gondolni kell, hogy kifogy a vér az országból aztán könnyen abban a helyzetben találhatják magukat, hogy az Artsakh-ért fájt a szívük,de végül a magországukat is elvesztik.
Szandek nincs a bekere 1990 ota.Artsak kellett nekik.Majd Zangezur.Most mar Nyugat Azerbajdzsan a mai Ormenyorszag...Azutan Iran,Irak,egyesiteni a torok vilagot.Szinte nincs olyan ismerosom ahol a hazban ne lenne sorozatlovo fegyver,hetvegente loveszet,egyszer egy honapban mikor idom engedi harcaszat a VOMA ban.Meg fogjuk magunkat vedeni.Orszag nelkul is megtettek oseink.